En Hızlı Pit Ekibi Mercedes'in

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport’un yapmış olduğu analiz, Brackley kökenli takımın, Nico Rosberg ve Michael Schumacher’in pist sürelerinin rakiplerine göre daha hızlı olduğunu ortaya koydu.

Bu sene yakıt ikmalinin kaldırılması, pitlerde lastik değişimi hızına odaklanılmasını sağlamıştı.

2010’da en hızlı pit, Monza’da Red Bull’un şampiyon Vettel’e vermiş olduğu serviste gerçekleşti; süresi 2.9 saniyeydi.

Ama genel olarak ele alındığında en hızlı ekip Mercedes’te. Yarışlara bakıldığında Malezya, Türkiye, Almanya, Çin, İspanya, Monako, Britanya ve Belçika’da en hızlı ekiptiler.

İkinci en hızlı ise Red Bull görünüyor.Takım Bahreyn, Avustralya, Macaristan, İtalya ve Abu Dhabi’de en hızlı pitlere imza attı.

Ferrari’nin pit ekibi ise 3 defa en hızlı olurken Sauber, Kore ve Brezilya’da zirvede yer aldı. McLAren’in tek liderliği Japonya’da yaşandı.

Mercedes’in hızlı pitleri, lolipop adamdan yarım saniye daha hızlı olduğuna inanılan tam otomatik trafik ışıkları sayesinde gerçekleşti.

Bu arada Red Bull, lastik değişim elemanlarını kış dönemindeki bir dizi test ve antrenmanın ardından seçmiş; lolipop adam ise bir psikolojik sıvanın ardından göreve getirilmiş.

2010’da listenin sonunda Lotus yer alıyor. Genel olarak 5 defa en yavaş pite imza atan ekibi HRT ve Renault takip ediyor.


Yorumlar

  1. ilginç şampiyonluğu neden kaybettiğimiz belli oldu :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir