McLaren 2011'de de Yenilikçi Tasarım Peşinde

yazar:

kategori:

Woking kökenli takım, F-kalan sistemi ile sene başında rakiplerine karşı düzlük avantajı sağlamıştı. Takım MP4-26’da da sınırları zorlamaya çalışıyor.

Şef Mühendisi Tim Goss, gelişimle ilgili ilk geri dönüşlerin ümit verici olduğunu söyledi ve yeni kuralların, takımların yeni çarpıcı fikirler ortaya koymalarına imkân sağladığını belirtti.

2011 aracındaki ilerleme için Goss: “Çok iyi görünüyor. Şu anda pek fazla bir şey söyleyemem ama Doug (McKiernan-şef aerodinamikçi) ve onun takımı, araç için aerodinamik flatform hazırlamada harika bir iş çıkardılar. İyi görünüyor.”

F-kanalın yasaklanmasının ardından 2011’de daha başka yenilikçi hamle olup olmadığı konusunda Goss: “Kesinlikle. İyi durumda. Hâlâ böyle alanların olması güzel. Kurallarda her zaman yenilik için alanlar vardır ve şampiyonluk kazanan araçlar üretmek, bunları yapmaktan geçer”

“(F-kanal), gri bir alandı ve kuralları uygun bir şekilde incelememiz gerekiyordu. Charlie (Whiting) ve FIA sayesinde oldu; uzak durmadılar. Delilleri gördüler, onlara inandılar ve böyle devam etmemize izin verdiler. Onunla yarışmadan önce tamamıyla ikna olmuşlardı”

Goss ve McKiernan, geçen hafta sonu Autosport Ödülleri’nde sahneye çıktı; Öncülük ve Yenilikçilik Ödülü’nü F-kanalı F1’e getirmeleri nedeniyle aldılar.

Her iki teknik adam da F-kanal keşfinin bütün McLaren çalışanlarının sayesinde olduğunu ifade etti.

Goss: “Aslında korkunç şekilde yoğun çalışıldı. Olukça çılgınca bir fikre sahiptik ve bunu gerçeğe dönüştürmek için, aerodinamikçilere inanan insanlara sahip olmanız gerekiyordu.”

“Aerodinamikçiler genellikle aptalca sanılan fikirlerle gelirler ve ‘arka kanadı etkisiz kılmak için pilotu kullanacağız’ dediğinizde şüphe duyan birçok kişi olacaktır.”

“Bu yüzden kurallara uygun olacak bir durum ortaya koymanız gerek. Aracı daha hızlı hale getirecek. Çalışmasını sağlayacağız ve harcadığımız çabaya değecek. Bir fikri ve taslağı gerçeğe dönüştürmek için bir sürü gelişim ve mühendislik zamanını buna ayırmak zorunda kaldık”

McKiernan ekledi: “Aerodinamikçiler için bir fikri çalışır hale getirmek kolaydır ama organizasyon içinde her şekilde inanca ihtiyaç duyarsınız. Çünkü aslında araca bir şeyler eklemek için yüzbinlerce pound gerekir.”

Rakiplerin, McLaren’in F-kanal ile ne yaptığını ancak sezon açılışı Bahreyn’de anlaması karşısında şaşırıp şaşırmadıkları soruna Goss: “Beni şaşırttı. Çünkü aracı tanıttığımızda net bir şekilde açık olacaktı.”

“Diğer takımların ve aerodinamikçilerin bazıları belki de neler olduğunu anlamıştı ama motor sporları basını, ilk yarışa kadar ne olduğunu doğru bir şekilde göremedi”


Yorumlar

  1. üstteki yorumumu kopyala yapıştır yapma gereği duymadım benim tarzımda bir yanlışlık olduğunu düşünüp son yazını üstüne koyarak bitiriyorsan üzgünüm ama benden çok da fazla bişey değilsin, olamazsın
    işin buraya gelip eğlenmek sanırım
    ilk yorumunu hatırlatıyorum
    "yenilik yapsanız ne olur ki. üzerinizde david coultard ve en önemlisi alonsonun ahı ve bedduası olduktan sonra birşey yapamazsınız 😀

    birde şampiyon araç üretmekten bahsediyorlar adamlar. afedersiniz ama hangi şampiyon araç? bildiğim kadarıyla ( tam bilmiyorum, bilmemekte haklıyım çünkü çook uzun zamandan bahsediyorum ) 12 senedir şampiyon olamayan takımdan bahsediyoruz değil mi!!"

    ayıp arkadaşım alay ediyorsan lewisle ronla alonsonun mclarenden kovulmasına neden olan insanlarla dalga geç! mclaren taraftarlarının içinde alonsoya tek kelime gücenme duyan duymayanlarından ne istiyorsun? biz bunun üzüntüsünü 12 yıldır yaşıyoruz bununla böyle kafa bulman ayıp ilkinde normal bi şekilde anlattım anlamadın ikincisinde dozunu arttırdım beyefendi olan sen oldun. ferrari onlarca yıl şampiyon olamadı reno uzun yıllar f1den uzak kaldı (tüm bunların sebebi her yılın bir şampiyonu olması öyle olunca takım gerekirse 50 yıl bile şampiyonluğa hasret kalabilir ) mclaren şampiyon araç üretemiyor son 12 yıldda şampiyon araç yapmayı bilmiyor diyorsun bu takım f1e nice yenilikler kazandı nice rekorlar kırdı bari alonsoya saygısızlık yapanlara değil bu takıma ve ona gönül vermiş insanlara saygın olsun alonso f1 kariyeri bitene kadar bir daha asla şampiyon olamasa üzülmez misin? bir de bunla böyle basitçe dalga geçilse? alonso bir daha şampiyon olamasa bu onun artık beş para etmez bir pilot oldunu mu kanıtlar? bu şekilde karşımızdaki alonsocuyu kızdırmak doğru olur mu o zaman?
    terbiyesiz düşüncesiz olan ben miyim sadece?
    bilmiyorum başka arkadaşlar ne düşünüyor ama ben son şampiyonluğu hayal meyal hatırlıyorum ilkokula gidiyordum o zamanlar ve şu anda tek isteğim mclrenin takımlar şampiyonluğunu bir kez daha kazanması bu çocukluktan beri beklediğim bişey ve sen bununla böyle kolay dalga geçebiliyorsun aldığın normal bir cevaba bile tamam dostum ben sadece takıldım diyeceğine yine alyla karşılık veriyorsun sonra işittiklerinden rahatsız oluyorsun
    başka diyecek sözüm yok hakim beyim..

  2. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    nasrettin hocayı yeri geldi kullandım. yoksa bende sizin kadar kültürüme sabip çıkmayı bilirim. kültür elçiliği yapmanın bi anlamı yoktu doğrusu. işkembeden sallamak değil, senelerdir izlenen yol hep aynı e sonda aynı. bazı arkadaşlar daha pilot ve takım şampiyonluğunu ayırd etmeyi bilmiyo. (sözüm sana değil)
    şunuda söyleyeyim. ben ferrari taraftarı değilim. ikisi arasında kıyaslama yaptım. geçmişte kalmış olsada ezelden beri renaultF1team taraftarıyım. git onu ferrarici arkadaşlara sor. aklımca yada başka şeylerle. 12 yıl şampiyon olmayı becerememiş, ayağına gelmiş fırsatları hunharca(2007) harcamış bi takım var ortada.

    basit lafını yedirirler, terbiyenide muhafaza et, kimsenin şahsına ağır ithamda bulunmamışımdır. o şekilde konuşacaksan bende konuşurum. basitmiş. pabucumun mclarencisi. sonuçta newey dediğin adamı kaybettiniz. ve bunda coultard etkisinin ben kadar hatta benden fazla( çok gelişmiş bi mclarencisin ya!) bilmen gerekir. dahi seni.

  3. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    yani anlam veremiyorum bazen size. petrovu madem pilot olarak görmüyosun. ton ton ton hamiltonun mlezyada o pilot olarak görmediğin pilot arkasında neler çektiğini sende bende izledik değilmi? ki daha 3 yarışlık f1 tecrübesi varken yaptı. alonsoya son yarışta yaptı. ki legal yollarla da geçmedi.zig-zag yaparak geçti. açıkçası alonun boyle yapıpta geçeceğine kurallar çerçevesinde geçmesini yeğlerim. yani aloyu kötülemeden önce bi kendinize bakın. + işine gelmediği cevapları pas geçme. birde empati kurmayı dene. alo-ham hakkında, kafandaki sorunları halletmede iyi gelebilir.

    madem geçmişe mazi diyorlar sana göre. sen neden alonun skandal haberine değiniyorsunç yoksa işine geldiğinde mazi işine gelmediğine sıcak gündem propagandasımı yapıyoruz? önce kendinle çelişme dediğim gibi…

  4. ne yani seneye kesin biz mi şampiyonuz diyelim? hangi sebeple demezler mi neye dayanıyor bu fikrin demezler mi? bu yanlış yoruma karşı söylenecek doğru sözdür.
    senin ya tutarsa diye dalgaya aldığın yorum ise doğru bir söze karşı söylenmiş saçma sözlerden oluşuyor. bu saçma yoruma hasreddin hocayı da karıştırdığın için de üzüldüm açıkçası o bu kadar aptalca bir yorumda bulunmayı hak etmiyor. neden mi aptalca? bu spor her zaman bilinmezlikler içeriyor özellikle sezon başlamadan önceki dönemlerde…
    bu türlü anlarda sadece umarsınız ve her şeyin iyi olmasını ümit edersiniz 13. yılda şampiyonluk istiyorsak aracımızın iyi olmasını ümit ederiz, aksini yaparsak işkembeden sallamış oluruz ki sanırım sen bunu sık sık yapıyorsun ki benim -se'li -sa'lı cümlelerimle dalga geçebildin 😀
    ayrıca defalarca şampiyon olmuş bir takım nasıl olur da şampiyon olmayı bilmez? bu da yorumunun diğer komik bir tarafı 12 yıldır şampiyon olamadık diye şampiyon olmayı bilmiyoruz öyle mi? siz kaç yıl şampiyonluk yüzü görememişsiniz bir araştır bakalım hani f1in en büyüğü olan takımın var ya; ferrari kaç yıl şampiyon olamamış bir öğren ve 12 yıllık şanssızlıkla dalganı geçme! aklınca!
    ayrıca ha kalma durumuna gelirsek konuyu sen açtın ben de cevap verdim alonso da o tarihten beri şampiyon olamadıysa bizim de onun üstünde bişeylerimiz kalmış demektir seneye de şampiyon olamazsa bi görüşelim bu konuyu (bak yine -sa'lı konuştum hadi nasreddin hocayı da kullanarak dalga geç benle nolur 😀 ) coultharda gelirsek o kimseden bişey koparacak güçte bir pilot değil yani bir şumi değil bir ferrarici (zannetmiyorum ya en fazla kendini ferrarici sanan "basit" bir alonsocusundur)olarak bunu çok iyi bilmen lazım 😀 o dönemde bir takımı sıfırdan zirveye çıkartacak mclaren disiplinindden sıyrılmak isteyen mühendisler bizdeyi (newey prodromonu vs.) ve red bulla geçtiler
    öyle bir konuşmuşsun ki bu mühendisleri coulthard çaldı bizden git dtmden getir sonra da deki getir bakayaım neweyi falan… bak bakalım getirebiliyor mu? o zaman alırsın aslında cevabını 😀 yada aldığını anlamazsın büyük ihtimalle 😀

  5. kubica şimdi sıradan bir pilotmu ozman petrova pilot demem ben onu geçemeyen alonsoyada alnsonun lastiği bitmiş olamazmı demişsin ben duymadım ama hamilton'ın dediğini sen kendin söylüyorsun bu nasıl iş kendinle çelişme arkadaşım 2006 yılında yarış kazanamdı demişşin
    2009 da renault kazanamadı alonso varken 2005 yılında schumi varken o abd'deki skandal olmasa yarış kazanamazdı geç bunları şunu yapamadı bunu yapamadı geçmişe mazi derler bana hamiltonın olaylarında bahsetmişsin alonsonunkileri yazmaya gerek bile yok herkes biliyoo
    öncelikle çok iyi bir yalancı hiç birşeyden haberi olmuyoo dostumuzun..

  6. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    sen önce 12 yıldır nasıl şampiyonluk göremediniz onu düşün. hala hakkinenin verdiği şampiyonluklasınız…

  7. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    allah allah. niye gocunuyorsunuz ki. ferrari yadaalonso konularına hemen bodoslama atlarken sorun yokta, biz yorum yapıncamı zorunuza gidiyor? yalan söylediğimizde yok ayrıca 12 senedir şampiyon olamayan bir takımdan bahsediyoruz burada. ayrıca 2006 yılında yarış bile kazanamamış bir takımdan. o sene bar-honda bile yarış kazanmıştı hatırlarsanız. çok övdüğünüz kimi raikkonene rağmen.

    iyi bir pilot dedğiniz şahıs daha yeni hispania racing ile terbiyesizce dalga geçiyordu, daha önceki büyüklenmeleri küfürlerine vs girmiyorum bile. karakter olayına girmeden savunduğun kişiye bi bak istersen.geçemedi vs diyorsunda alonsonun da lastiklerini bitirmiş olabileceğini düşünmek yok. aynı şekilde petrovda bitirdi diyeceksin ama kubika da bitirmiş olabilir. tarafsız bakamıyorsunuz hala.

    sıradan bir pilotu geçmek için bu sene neyiniz varsa döktünüz ama malesef geçemediniz. sıradan bir pilotu bile geçemiyorsanız eğer. neye yarar hamiltonun yeteneği, mclarenin dahiyane fikirleri, sorarım sana…santander diye dolamışsınız dilinize aynı şarkıyı nakarat nakarat söylemekten başka bildiğinizde yok. santander bir zamanlar mclarende de sponsorluk yapmıştı. etkisi olmuş olsaydı mclarenden gitmezdi.demek oluyor ki mclarenden kendisi gitti alonso.önce bi fikir birleşiminde bulunun; ya alonso santander sayesinde gönderilemiyor yada mclaren alonsoyu kovdu.santander sayesinde gönderilemiyorsa demekki mclaren alonsoyu kovmadı kendi gitti.+ ferrari mclarenden daha büyük bir takım, istese santander vs anlamaz. tezat yorumlar yapmamayı öğrenin önce.

  8. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    zeki cocuk! biz mclarenin şampiyonluğundan bajsediyoruz. hamiltonun değil dikkatini çekerim. 2008 de mclaren kacıncı olmuştu zeki çocuk? !!!

  9. rocco junior avatarı

    Yani tamam birbirinizi sevmiyorsunuz,düşmansınız ama sallamanın anlamı yok.1 Kere her 2 takım da f1in en köklü en büyük takımları,gerek Alonso gerek Hamilton daha şimdiden tüm zamanların top 10nunda rahat yer bulabilecek adamlar.Kariyerleri bittiğinde daha da yukarı çıkacaklar.Yani yorumlarımızda abartı çok var sadece sevmiyoruz diye tüm dünyanın en iyiler kabul ettiği takım ve pilotları yerin dibine sokamayız.Bir diğer husus Ferrari her zaman kopyala yapıştır yapar demişsiniz 2000-2005 arası ve 2007 ve 2008 de sayısız galibiyet ve şampiyonluk kazandı bu takım.Hep bir şeylerin öncüsü oldu daha sonra getirilen kurallar ile gerek biz gerek siz bu kurallarda en iyi olan takımların sistemlerini bir bir kopyaladık.Mclaren ise bu habere göre bence beklemeli aşağıda arkadaş demniş biraz erken olmuş bu konuşma sonra taraftarlar bütyük beklentilere giriyor.Geçen sene gelişimde yaşananlar yine Mclaren'den beklenmezdi o yüzden şöyle yapıcaz böyle yapıcz demeden önce diğer takımlar ne bulmuş,perfonmansları nasıl bir mukayese lazım.Unutmayın 2010 da her pisti Mclaren alıyordu her yere uygundu araç ve hep güncelleme vardı.Elbette 2011 için yine akıllı tasarımları vardır ama diğerleride boş durmuyor.Ve yine bu sezon en çok itiraz Mclaren2den geldi tüm bu fark yaratan tasarımlara.

  10. şu alonsocuğun taraftarlarının buraya gelip sürekli mclareni kötülemesi ortamı germesi alonsocuğun en büyük olduğundan bahsetmeleri çok komik alonsocuk geçen sene şampiyon falan olduda benimmi haberim yok 40 tur bir çaylağı geçemeyen adamı kral yaptınız fantastico_alonso nickli şahıs hamilton kubicayı geçemedi sonrada beni pite alın diye ağladı demişsin yarış sonunda alonsonun el hareketini hatırlıyormusun dostum çünkü lewis lastiklerini bitirdi ve pite gireyimmi diye sordu ve kubica 5.sezonunda olan bir pilot hamilton bir çaylağı 40 tur geçemeyip el kol hareketi yapmaz çünkü iyi bir pilot alonsocuk gibi bir şımarık ve karektersiz değil 2006 yılında renault'a beni desteklemiyorlar diyen bir pilot şampiyon oldu mclaren'e geldi ama mclaren anladıki alonsocuk sıradan bir pilot en iyisi gitsin renault'suyla oynasın dedi ve kapının önüne koydu dua etsinki şimdi ferraride santander ve massa gibi bir pilot var yoksa çoktan renault'ya dönmüştü. tilkinin dönüp dolaşıp gideceği yer yine kürkçü dükkanıdır.

  11. "5 milyar yıllık dünyanın
    100 yıllık zaman diliminde
    6 milyar insanla birlikte
    bir seferliğine bir şans da bana vermişler.
    nasıl olur da bu tekrarı olmayan zamanda
    başkalarını tekrar ederim?
    bu bana göre değil, seni bilemem!"

  12. sen alonsonun şampiyonluklarını artık rüyanda bile göremeyeceksin dostum 2006 son şampiyonluğuydu tam 4 yıl geçti youtube'dan eski videoları izle kendini avut eski günleri an. :))

  13. otomobillerin bugünkü şeklini almalarınına en büyük etkiyi newey ve mclaren yapmıştır ferrari herzaman kopyalar ve övünürler.

  14. alonso'nun önce kendine hayrı olsunda mclaren'e ahı sonra tutsun. tutsa 2008 yılında tutardı ahı. biliyorsan hamilton 2008 yılında şampiyon oldu yani 12 yıldan beri değil 2 yıldan beri şampiyon olamıyoruz. (zeki çocuk)

  15. Kuralları daha "Esnek" düşünmek lazım bence.RBR nin yaptığı gibi.

  16. Kuralları daha "Esnek" düşünmek lazım bence.RBR nin yaptığı gibi.

  17. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    ktibiyoxluk var herhalde. senin nacizane pilotunda kubikanın arkasında kaldı bi o kadar.bence dua et kubi pite girdi yoksa hamiltonun arabası (AGD)olacaktı 😉 sadece görmek istediklerini görme, başka taraflarıda gör. adam araba dağılıyo beni pite alın diye ağlamaya başlamıştı. alo en azından yırtındı geçmek için. araba ağlıyo diye ağlamadı takımına. 2020 mclarenin şampiyon olma yılı olarak söyledim.lafı gözlerden ömnce oku sonra beyinde idrak ve istişare et sonra yorum yaz bence 😉 🙂

  18. aslında en akıllıcası kuralları kendine göre değiştirtmek, bu da yapılmıştı ama yeni fikir lazım

  19. Bence sevgili pilotun önce çaylak bir pilotun arka kanadını 40 tur boyunca görmemeyi,geçiş yapmayı ögrensin ondan sonra şampiyon olsun hımm 2020 olabilir bak:D McLareninkide yakındır şampiyon olması belkide 2011 felan 😀

  20. Mclaren yapsa yapsa yasaklanan illegal parçalar yapar .208 son şampiyonluklarıydı artık rüyalaında görürler.

  21. Alonso nun her yeri beddua olsa ne olur? kendine hayrı yok 😀

  22. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    he yani, ''ya tutarsa'' mı oynuyorsunuz:D bildiğim kadarıyla nasrettin hocanın fıkrasında oluyo o 😀 fıkralara bel bağlamayın 😀 coultart yaşı gereği dtm'de. ayrıca gider ayak mclarene çelmesini neweyi mclarenden redbulla almasıyla attı.alonsonunkide yakındır çıkması, kim bilir belki 2011 de 😀

    kayda geçmesine geçeriz de , önce mclaren şampiyon olmayı öğrensin. misal 2020 de 😀 biraz yakınmı oldu ne!!! 😀

  23. büyük konuşmamak lazım 12 tanesi başarılı olamadı ama ya 13.sü olursa 😀
    bi de şu var onların ahı üzerimizde olabilir ama sanırım bizim de onlarda ahımız kalmış ki coulthard şimdi f1de değil ve dtmde sürünüyor alonso ise o günden beridir şampiyon olamadı ciddi bir avantajla son yarışa girdi ama 40 tur boyunca basireti bağlanmışçasına istanbulda lastiğini patlatarak geçtiği petrovu geçemedi
    bunları da mclarenin ahı olarak kayıda geçebilir devamını da zamanla ekleyebiliriz
    aslında kısaca büyük konuşmayalım 😀

  24. Gurur kaynağı ödül alması süper olmuş.
    F-kanal'ın en önemli tarafı fikrin ortaya atılıp yapılmasıdır, şu daha iyi yaptı demek önemsiz.

    RB'un yaptıkları ise kendileri tarafından bile nasıl açıklanır bilmiyorum,onların gri bölgesi kimse tarafından bilinmiyor.

    Ferrari de ise akılda kalan tek şey RB'un sistemiyle övünmeleriydi sanki birlikte geliştirmişler gibi

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    F kanalın en büyük getirisi, Ferrarinin gelişiminin sekteye uğraması olmuştur.Mclarenin rakipleri özellikle de Ferrari takımı ,f kanal ile uğraşmaktan kendi gelişimiyle ilgilenememiştir.800.yarışında bile Ferrari f kanal adaptasyonu için uğraşıyordu ki Ferrarinin 800.yarışını bizzat yerinde izledim.Mclaren takımı bu icat ile şampiyon olamamıştır ama ezeli rakibini de müthiş oyalamıştır.Bence en büyük kazancı budur.

  26. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    yenilik yapsanız ne olur ki. üzerinizde david coultard ve en önemlisi alonsonun ahı ve bedduası olduktan sonra birşey yapamazsınız 😀

    birde şampiyon araç üretmekten bahsediyorlar adamlar. afedersiniz ama hangi şampiyon araç? bildiğim kadarıyla ( tam bilmiyorum, bilmemekte haklıyım çünkü çook uzun zamandan bahsediyorum ) 12 senedir şampiyon olamayan takımdan bahsediyoruz değilmi!!!

  27. bu sene f-duct sisteminin yasaklanması bence çok saçma mclaren karoser'e sabitlediği için ellerini direksiyondan çekmeden düzlüklerde avantaj sağlıyorlardı diğer takımlar yeni kurallarla değişiklik yapamadıkları için portatif olanını kullanıyordu buda direksiyondan ellerini çekmelerine neden oluyordu bence fia f-duct'ı komple yasaklayacağına bu portatif olanını yasaklasa daha mantıklı olurdu yinede sağlık olsun mclaren mühendisleri işlerinin ehli oldklarını birkez daha kanıtladılar bu senede çarpıcı bir sistemle karşımıza çıkacaklarına inanıyorum tek dileğim busefer bu sistemin diğer takımlar tarafından kolay çözülememesi.

  28. tabii taklit konusu difüzör hakkında.

  29. rb6'nın avantajı da bu oldu. fark yaratan unsuru karoserin içinde gizli olduğu için, adamları ağzımız açık izledik.

    en basitinden difüzöre giden havanın kaç derecelik bir açı çizdiğini bile bilemedik. egzoz gazlarını nasıl kullandıklarını anlayamadık. kısaca orjinalin aslını yaşatmaya çalışan taklidlerden öteye gidemedik.

  30. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    mclaren yapar abi
    şimdiden sabırsızlanmaya başladım
    mclaren kadar Mercedes gp takımındanda ümitliyim (bekleyip göreceğiz)
    yalnız şu var Red Bull,mclaren ve Mercedes gp takımları potansiyel olarak yeni atlımlar yapabilir "yenilikiçi"
    ancak bunu ferrari için maalesef söyleyemiyorum "kapalı kutu"
    bekleyip göreceğiz.
    TRF1 sizde yayınlayın artık lütfen (bugün 3. mesajım 2 tanesi yayınlanmadı nedense ayıp oluyor ama)

  31. RB ciler gizleselerde bişey farketmez. Büyük takımlar özel foto cular tutarlar her zaman. Yarış esnasında çektikleri fotolar herşeyi gösterir.

    Birde F kanalı çözdü, daha iyisini bile yaptı diyor herkes. Ben daha şahit olmadım sezon başından beri.

    Bizim araç sadece düzlükte hızlı değil, kalkışta ve ayar yaparkende büyük katkı sağladı F kanal. Diğer takımlar sadece düzlükte hızlı oldu ve virajda – yönüne engel olamadı. McLaren her yarış düzlüklerde en hızlı araçtı yinede. Özellikle öndeki araca yakın çıkmışsa McLaren F kanal ın etkisi katlandığı bile oluyordu.

    Bizim bu seneki aracın asıl sorunu bu ayki F1 racingde var ve bende daha önce aynısını yazmıştım. McLaren nın bu sene gelişememe nedenide aero ve süspansiyon sisteminin uyumsuzlığu.

    2010 da McLaren yinede mükemmel iş çıkardı sezon boyunca. 2 3 yarış üst üste şansızlık olmasa son yarış bizde çok güçlü gelirdik puan olarak.

  32. keşke şu yeniliklerimiz birazda diğer takımların çözmesi zor olduğu sistemler olsa onlar bizim f-kanalı çözdü ama biz ön kanadı esneten tabanı hakkında pekte bir gelişim sergileyemedik:)) bknz red bull mekanikerlerinin ,iflahı kesildi garajda rb6 yı çevrelemekten kamera görüntüleriyle neler olduğunu anlasakta nasıl olduğunu anlayamadık:))

  33. Tim Goss erken konuşmaya başlamış sanki… tamam F-Kanal çok yenilikçi bir hamleydi ancak üzerinede çok fazla şey katılamadı … 2011 de umarım çok fazla fark ortaya koyacak işe yarar yenilikler görürüz…

  34. Tim Goss Mp4-26 rekabetçi bir araç olmasın MTC ye gidip ofisinizi basıcam valla 😀

  35. Takımımızın durumunu, ancak diğer takımların durumunu öğrendikten sonra anlayabilriz.

    yoksa sadece kendi datalarımızla yorum yaparsak….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir