Lotus Grubu, Takımın Tamamını Almayı Planlıyor

yazar:

kategori:

Lotus, Renault takımında %50 hisse satın aldı ve diğer yarısına sahip Genii Capital ile birlikte Lotus Renault GP’yi idare edecek.

Gelecekteki sahiplik konusunda henüz bir karar verilmemiş olmasına rağmen Lotus CEO’su Dany Bahar, birkaç sene için takımın tamamını almaları yönünde sinyaller verdi.

Bahar: “Bunu yapma şeklimiz, projenin sonunda takımı kendimizin kontrol etmek istediğimiz anlamına geliyor.”

“Benzer yol güdülüyor: bir yerden başlar ve yavaşça kontrolü ele alırsınız. Takımda sadece bir sponsor olarak uzun süre kalmak istemiyoruz”

Geçen sene sonunda takımın büyük çoğunluğunu satın almış olan Genii Capital’in patronu Gerard Lopez, şimdilik takıma bağlı kalacaklarını söyledi.

Lopez: “Bunun için gerçek bir zaman çizelgesi yok. Gelecekte iş ortaklığında değişiklik yapma fırsatı var. Kendi aramızda bile 5 sene içinde dünyanın nereye gittiğini tartışmak gerçekten zor”

“Gelecekte bazı değişiklikler olursa hiç şaşırmazdım. Ama şu anda işler yolunda görünüyor. Uzun vadeli olarak bağlıyız”

Lotus’un yarış ve yol araçları planları, şirketin ekonomik olarak buna yeterli olup olmadığı yönünde soruları gündeme getirdi.

Bahar,Lotus’un başarısı için paranın hazır olduğunu söyledi.

Bahar: “Hissedarlarımızdan, bankalarda ve yatırımcılarımızda destek almadan bağlanamazdık. Öyle olmasaydı, böylesi planlarla ortaya çıkmak aptallık sayılırdı”


Yorumlar

  1. Bıraksaydınız Lotus Racing Team Lotus olsaydı sizde onlar üstünden reklamınızı yapsaydınız neden aç bir şekilde Renault'a saldırıyorsunuz?!

  2. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    sinirlenmemek elde değil. takımsız kaldım gibi birşey.

  3. Renault F1 Team de tarih oldu =((

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir