Audi'nin Le Mans İçin Hazırladığı Son Silahı "R18"Ortaya Çıktı

yazar:

kategori:

1999’da Le Mans’a katılmasından sonra R8, R10 TDI ve R15 TDI modelleri ile 9 defa Le Mans’ta kazanmayı başardı ve Ferrari’nin rekoruna ortak oldu.

Audi, yeni R18 aracını bugün basına tanıttı ve 2011’de 10. kez başararak rekorun sahibi olmak istiyor.

Basına tanıtılan araçta, kokpitin kapalı olduğu görülüyor ve bu Audi’nin 1999’daki ilk senesinden sonra ilk defa kapalı kokpite sahip araçla yarışacağı anlamına geliyor. Bu atakla birlikte Audi, aerodinamik açıdan daha etkili olmayı planlıyor çünkü 2011’den itibaren  Le Mans araçlarında motor gücü düşürülecek.


Yorumlar

  1. o değilde araçta sanki F-kanalı varmış gibi duruyo 😀

  2. MagicAlonso avatarı

    peugeot kaç senedir audiden hızlı araç yapmasına rağmen sadece 1 kez zafere dönüştürebildiler.yeni 908 hdi fap bence yine audiden daha hızlı olacaktır.ayrıca peugeotun kapalı kokpit sebebiyle yağmur altındaki dez avantajı da böylelikle ortadan kalkmış olacak.peugeot dayanıklılık sorunu yaşmazsa zafer için bence yine en büyük favori olacaktır.

  3. yok iceman buranın da tadı kaçıyor, çift turbolu v12 tdi'lar dan düşe düşe çift turbolu v6 tdi'lara kadar geldik. eğer audi'nin planları değişmediyse kers kullanacaklardı bu sene..

  4. ya artk F 1 i bırakıp Le Mans ı izlemeye başlıcam yaa bu ne böyle adamlar fıstık gibi araç üretiyo ama F1 tam tersine her geçen yıl biraz daha geriye gidiyo 2008 den beridir şöyle göze de hitap edecek güzel bi araba yok hepsi tost olmuş gibi 🙁 e 2006 dan sonra i motorlara da F1 kategorisinde motor denmez güya F1 motor sporlarının zirvesiydi ne biçim iş bu anlamadım ama bn artk F1 i bırakıp Le Mans a geçcem en azından biraz araba ve hız görürüz 😀

  5. aerodinamik etkinlik bi kenara bu sene kokpitin kapalı olma zorunluluğu getirildi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir