Red Bull'da Pilotlar 2011'de Yine Eşit Statüte

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu takım, pilotlar arasında 1 numara konusunda bazı tartışmalar yaşamıştı. İkilinin mücadelesinde en akılda kalanı ise Türkiye’de ilk iki sırada giderlerken kaza yapmış ve muhtemel bir 1-2 sonucu McLaren’e vermişlerdi.

Ama 2010’dan alınan derslere rağmen takım patronu Christian Horner, Red Bull’un politikasının değişmeyeceğini dile getirdi.

Takım emri yasağının kaldırılması konusunda Horner: “Bu bizde bir değişiklik yaratmadı. Gelecek sene, her zaman olduğu gibi iki pilotumuza da aynı desteği vereceğiz”

“Bizim için önemli olan, pistte ne yaptıklarıdır. Bu sene her iki pilota da elimizden gelenin en iyisini verdik ve gelecek sene de bu böyle olacak.”

Monako’da geçen hafta hem pilotlar hem de takımlar şampiyonluğunu almalarının ardından Horner, kritik anlarda takımın idaresindeki hamleler için herhangi bir pişmanlık duymadıklarını söyledi.

Horner: “Burası Formula 1, bir spor. Her zaman bir şey öğrenebilirsiniz; hangi takım veya hangi pilot olduğu fark etmez, her zaman öğrenirsiniz.”

“Burada uzun süredir bulunmuyoruz. Ama çok kısa zamanda çok yol kat ettik ve açıkçası şimdiki meydan okuma, gelecek sene dünya şampiyonu olarak girmek ve başarının üzerine koymak. Bahreyn’de araçta 1 numara ve pit yolunda en başta olmak çok özel bir duygu olacak.”

Red Bull Racing’in takım emri uygulamama politikası, Ferrari’nin tam aksi yönde.

Domenicali “Sonunda bu ikiyüzlülüğe veda etmiş olduk” demişti.

Öte yandan Horner, Webber’in omzu ile ilgili konuyu kendilerine söylemediği için hayal kırıklığı yaşadığını belirtmiş olsa da Avustralyalı pilotla takım arasında öyle karmaşık sorunların olmadığını yineledi.

Takım ile pilot arasındaki durumun nasıl olduğu sorusuna Horner: “İyi. Mark ve ben, uzun süredir birbirimizi tanıyoruz. Bu kış biraz kendine zaman ayırması ve geriye daha güçlü -ve tam iyileşmiş- dönmesi onun adına önemli. 2011’de daha güçlü olarak geri döneceğine eminim”


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    evet hiç bir zaman böyle demedi ama, sürekli gizli kapaklı vetteli kolladı…
    tabii sizin mantıgınıza göre bunun hiç bi önemi yok, en azından ferrari yaptığı yanlış bile olsa dürüst davrandı, yaptıysa yaptım dedi, horner gibi sürekli yok öle bişey demedi…
    sizce hangisi; kimse yakalamadığı sürece hırsızlık yapmak doğru bi davranışmı_?

  2. iceman aynen katiliyorum. + vermekle yetinmiyim dedim 🙂

  3. dedikleriyle yaptıkları birbirini tutsa bu takıma cidden saygı duyacağım, kim hak ediyorsa o şampiyon olsun baskasının yardımı vs.. vs.. olmadan ama işte uygulamada cok ciddi sıkıntılar var. Red Bull eşit anlayısı vettel e dogru kayıyor.

  4. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    siz onu benm külahıma anlatın

  5. keşke weber takıma bu kdr sırt dönmeseydi bu onun için ii değil ama takım her ne olursa olsun telsizden kimseye arkandaki seni geçemiyo çek sağa da geçsin demedi ama ******* geçemeyince takıma öle dedirtti horner in karşı çıktığı durum bu bence yanılıyo muyum

  6. en azından kimse weber e vettel seni geçemiyo ama sn ona yol ver de sevinsin demedi ama güya burası bi takım dyen kişilikler massa ya böyle demedi mi

  7. Resimde süper bu arada yıllar geçse unutulmaz bir yarışa ev sahipliği yaptık

  8. Horner sözünün arkasında durduğunu gösterdi kazansakta beraber kaybetsekte beraber dedi Singapurda puan olarak gerilerde olan Vettel Webberin önündeydi taki Brezilyaya geldik yine Vetell önde Webber arkada ama puan olarak Webber önde yine eşit davrandılar ama bazıları sezonun ortasında takım emri uyguladı hemde açık açık.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Horner geçen yıl söylediklerini papağan gibi tekrarlıyor.Ama iş icraata gelince ortada elle tutulur bişey yok.Belki de horner için takım emri ve eşitlik başka manalara geliyordur.Belki de bunun adı yakıt tasarrufu olabilir.
    Bekleyip göreceğiz inşallah Webber'i telsizden bir kere daha bağırtmazlar.İnşallah bir kere daha ön kanatların sahibini şaşırmazlar.İnşallah ulu orta heryerde ,vettel odaklı takım kuruyoruz ve vettel webberden daha hızlı demezler.aslında bu hareketler hornere göre gayet normal.Ama başkaları benzer hareketler yapınca kurbanlık kuzu diye feryat ediyor.
    Düşünüyorum da vettelin omzu çatlak olsaydı ve şampiyonluğu kaybetseydi kıyametler kopardı.Webberi umursayan yok.Zaten webberin de takımı umursadığını sanmıyorum.Takımın çifte şampiyonluk kutlamasına bile katılmadı.

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Horner: "Bu bizde bir değişiklik yaratmadı. Gelecek sene, her zaman olduğu gibi iki pilotumuza da aynı desteği vereceğiz"

    Ne demek istedi acaba yani aynen 2010 da olduğu gibi mi destekleyeceğiz diyor, eğer öyleyse gene vettel hep 1 adım önde, gene webber üvey evlat demektir….

  11. zaten olması gerekende bu tamam bu bir takım sporu olabilir ama bir pilotun son 2 3 yarıştan önce takım arkadaşına yer vermesi o adamların kişilikleri hakkında soru işaretleri ortaya çıkarır ha sezonun son 3 yarışıdır artk iş bitmiştir o ayrı mesele ama diğer türlü şartlarda ne olursa olsun 2 ğilotta eşit olmak zorunda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir