Prost: "Renault'un Motor Tedarikçiliği de Olumlu"

yazar:

kategori:

Prost, Renault’nun motor tedarikçisi olarak sporda kalmasının da olumlu olduğunu söyledi.

Renault gelecek sene Lotus Renault GP’ye, Team Lotus’a ve Red Bull’a motor desteği verecek.

Prost “Takım sahibi olmak her zaman daha karışıktır çünkü bir çok şeyi aynı anda idare etmeniz gerekiyor.”

“Sadece motor tedarikçisi olarak şasi üstündeki sorumluluklarınızı kaldırırsınız ve şu anda ikincisi Formula 1’de performans açısından daha önemli.”

“Araç ve motor tarafları arasında her zaman bir savaş vardır. Ancak iyi şasi ve motor üretiyorsanız kaybetmek zordur.” dedi.

Renault’nun 2013’te spora girecek olan yeni 1.6 litrelik motorlara yoğunlaşmak için Formula 1’deki sorumluluklrını azalttığı tahmin ediliyor.

Prost “Renault gibi bir üretici için yeni kurallar büyük bir artı.”

“Teknolojik açıdan F1 yol araçlarına daha fazla yaklaşıyor ve turbo besleme ile motor boyutları küçültülüyor.”

“Bu Renault için çok olumlu bir şey.” dedi.


Yorumlar

  1. Turbo motor kuralında mersedes çuvallar gibime geliyor en popüler motor renault olur.

  2. Rica etsem birde bu Videoya bakarmısınız
    ***************.fc2.com/content/F1%202010%20Spa%20Kubica%20Start%20onboard/20100831WeGnfVg3/

  3. Renault motoru merco motoruna göre geride deniliyor Ferrari motoruna göre değil böyle bilinsin ilk önce o motor yüzünden kimsenin kaybettiği birşey yoktu sadece takım Bahreynden itibaren Bujilerde oyanama yaptı ve buda yarışa yansıdı.Renault yada Redbull Renault u ayakta tutan motorun viraj çıkışlarında diğerlerinden üstün olmasından kaynaklanıyor.F duct olmadan bizim arabamızda İstanbulda Alonso Petrovun arkasında kaçtur kaldı atak yapmak için birde sizin arabada F duct sistemide vardı Malezyayı hatırlatırım Petrov Hami mücadelesi Birinde o sistem vardı diğerinde yoktu ama gördük neler olacağını Monzoya gelirsek Redbulun yapısı itibariyle anadan doğma Df ürettiğini biliyoruz o yüzden gerideydiler Spa çoğu kişi geri kalacağını düşündü ama ilk 2 -3 de Renault motorlu arabalar vardı.Enzonun bir sözü vardır Motor yapamayanlar aerodinamik yapar diye ama bu günümüz de tam tersi artık.Redbull takımı beraber kazanırız beraber kaybederiz dedi ve bir iki ufak olaylar için partnerliğimiz bitiremeyiz dedi keşke birde Merco motoru kullansalardı da görseydik sen Renault takımında Kubica yada Petrovun motoru dumanlar içinde kaldığını gördün mü ? Mclarenci arakadaşlar bilirler Nevey tasarımları genelde motorlara iyi davranmaz.Diyeceğim şuki Korede olan Motor hakkını doldurmuş Vettel dumanlar içinde kaldığın da Renault birzat özür diledi ama son yarışta hatalarını Telafi ettiklerini düşünüyorum

  4. Yalnız o Renault motoru yüzünden az kalsın efsane şasi şampiyonluğu kaçırıyordu.Eğer araç kalitesi şasi-motor kombinasyonuysa maalesef RB6'da en zayıf halka motordu.Zaten Mercedes'in içine düştüler de gene Renault'ya kaldılar.

    Bu sene Renault takımını da biraz olsun ayakta tutan F-kanaldı.Yanlış mı söylüyorum?

  5. Çok şükür Turboı motorları Renault alpine ile kullandık F1 de de kullandık biz yaptık mı en iyisini yaparız F1 de ilk turbo motoru yapan marka Renault kazanan takımda Renault ger işin bir zorluğu olacaktır tabi başlarda ama sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir Bu seneninde her iki klasmanda şampiyonluğun tadığını çıkarıyoruz nede olsa Renault motorlu

  6. 70lerde ilk turbo motoru yapmış ve ilk turbo motorlu yarış kazanan marka olan Renault önemli bir üretici. Gene aynı şey olabilir.

  7. Ferrari de turbo motorlar konusunda çalışmalar yapıyor.Yalnız F1 aracı için değil,birkaç sene içinde yol araçlarında da kullanmayı hedefliyorlar.Ancak His'in söylediğine göre turbo lag problem teşkil ediyormuş ve testlerde istenen güç çıkışlarını yakalayamamışlar.

    Renault ve BMW çok istekliler kural değişikliğinde,olur da turbo motora geçilir ve en iyi motoru üretemezlerse suratlarının alacağı ifadeyi çok merak ediyorum.

  8. Ferrari de turbo motorlar konusunda çalışmalar yapıyor.Yalnız F1 aracı için değil,birkaç sene içinde yol araçlarında da kullanmayı hedefliyorlar.Ancak His'in söylediğine göre turbo lag problem teşkil ediyormuş ve testlerde istenen güç çıkışlarını yakalayamamışlar.

    Renault ve BMW çok istekliler kural değişikliğinde,olur da turbo motora geçilir ve en iyi motoru üretemezlerse suratlarının alacağı ifadeyi çok merak ediyorum.

  9. Renault'nun 2013'te spora girecek olan yeni 1.6 litrelik motorlara yoğunlaşmak için Formula 1'deki sorumluluklrını azalttığı tahmin ediliyor.

    Aynen düşüncelerim çıkmaya başladı hadi hayırlısı en iyi motoru biz yapacaz bu gidişle inş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir