Kenan Sofuoğlu 800 Bin Lirayı Reddetti

yazar:

kategori:

Dünya Supersport Şampiyonası’nda bu sezon ikinci kez şampiyonluğa ulaşan milli motosikletçi Kenan Sofoğlu katıldığı yarışmalarla birlikte İddaa programlarında da yer aldı. 

Supersport’ta 13 ve Moto2’de 2 yarış olmak üzere bu sezon 15 yarış koşan Sofuoğlu, yer aldığı bahis programlarından yaklaşık 800 bin lira hak etti.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da parayı almayacak olan Sofuoğlu, ”Öyle bir paranın varlığı ile ilgilenmiyorum. Ne kadar para olduğunu da bilmiyorum. Bununla ilgili olarak konuşmak da istemiyorum. Sezon başında Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na paranın ”iyi ve güzel yerlerde” kullanılması için yetki vermiştim. Onlardan rica etmiştim. Parayı iyi yerlerde kullanacaklarına da inanıyorum” diye konuştu.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar da, Kenan Sofuoğlu’nun nezaket göstererek yetki verdiğini belirterek, ”Yine parayı kullanırken kendisine soracağız. Bizim kendisine danışmadan istediğimiz gibi kullanma şansımız yok” dedi.

Diyanetspor’un lisanslı sporcusu olan Sofuoğlu daha önce de dini gerekçelerle parayı reddetmişti. Sofuoğlu’nun almadığı bu parayla, motosikletçinin isteği üzerine Sakarya’da okul yaptırılmıştı.

 

AA


Yorumlar

  1. Turkçe konuş kardesım

  2. burda çok ince bir durum var.parayı almadı.niye almadı.alsaydıda kendine kullanmasaydı.bir okul yaptırsaydı motosiklet okulu türkiyede ne kadar güzel olurdu.yeni sporcularımız yetişirdi.

  3. çok doğru haklısın arkadaşım. herkes Kenan gibi haramı helali düşünmez gözünün yaşına bakmadan indirir cebine valla. Kenan da o paranın haksız yere birilerinin cebine girmesini engellemek için paradan vazgeçmeyerek iddaaya bırakmamış. Ama bağışladığı yerde de ne kadar amacına ulaşacağı meçhul.

  4. Pibedriegange avatarı
    Pibedriegange

    Cars on Finance
    Car lease could work very simply if you're wealthy – you only write out a cheque or request a bank transfer! However, in the most common individuals of rather more modest means, car loan may be about finding someone who will probably be able to allow us to by lending us some dough. However, before getting started regarding the methods, let us think for any second of what i will should bring to the table.

    Personal characteristics

    You will likewise face the belief that typically lenders may like to observe that you happen to be:

    * employed ( it might be slightly trickier for a few kinds of self-employment);
    * use a verifiable income that looks to produce some form of sense resistant to the amount you are attempting to gain access to;
    * have got a permanent UK address (it is usually tough to obtain UK various kinds if you reside outside of the UK);
    * now take over an acceptable credit score – not really perfect but typically with out a major and lengthy history of problems;
    * endeavoring to borrow a quantity that is definitely logical when viewed from the 'book value' of the car you are attempting to obtain.

    If you believe some of this looks for being intrusive and nosy, keep in mind the possibility lenders are trying to protect not just their interests but also yours. It is far from inside interests of either party that you just handle financing you are unable to afford.

    Outside of the parameters

    Understand what meet a lot of the above criteria, this doesn't imply that you are not able to get numerous kinds. It might just signify you will require specialist help and advice to locate it and that you may have to accept the certainty that this finance costs you a little more.

    Reasons for vehicle finance

    You typically will have many avenues open to you:

    * borrowing from a bank;
    * using dealer or manufacturer-supplied finance;
    * charge cards;
    * specialist vehicle finance operations.

    It's going to be your responsibility to determine which route could be the right but here's a few things that could possibly be helpful to bear in mind:

    * banks – their home interest rates could be reasonable however , many are reluctant to make available loans for cars if you don't are capable of find a substantial deposit;
    * dealer-supplied finance – you can definitely find that your collection of vehicle is restricted to your single manufacturer or perhaps a car on the dealer's forecourt (this could even be advisable to check closely along at the APRs offered);
    * a credit card – potentially an expensive technique to finance your car purchase and it also presumes there is sufficient credit limit to pay outright;
    * car finance specialists – as with any loan you simply must ensure it meets your needs nevertheless it may provde the maximum flexibility with regard to vehicle choice and they just might assist you to in case you are a kind of 'difficult' cases.

    So, motor finance is accessible – simply decide what's the best option in your individual needs.

  5. bu yoruma bile – almışsın 😀 şu yoruma gelen tepki sayesinde burada aşırı kindar taraftarlar olduğunu anladım bir kez daha 😀 yazık harbiden

  6. demir kemikli avatarı
    demir kemikli

    yazık oldu o kadar paraya.
    şimdi kimlerin cebine girecek, kimlerin ceplerinden taşacak göreceğiz.
    bu ülkede para bağışlanmaz.
    sofuoğlu yanlış yapmış.
    mademki iyilik yapmak istiyor, kendisi araştırıp en uygun yerlere kendi istediği şeyleri yaptırsın.
    şimdi birçok arkadaş hakaret ettiğimi zannedecek ama durum böyle maalesef.
    devlete verdiğimiz o kadar vergi nereye gidiyor belli değil.
    bu da ona benzer.

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Abdullah bey sizin benle bi sorununuzmu var, eğer öyleyse bi açıklama maili gönderebilirsiniz. bu habere yapmış olduğum yorum neden rahatsız etti sizide koymadınız?

  8. Nasıl ki bazı rejim ve ideolojilerde insanlar kendi mal varlıklarının bütün topluma ait olduğuna inanıyorlarsa Kenan'ın yaşam biçimi de insanın kendisine özgü bir yaklaşımdır. Alana niye aldın, almayana da niye almadın denemez, o kişinin hür idaresine kalmış bir durum ki bunu yargılamak kimsenin işi değil.

  9. Helal ki ne helal

  10. inandığı şekilde bir yaklaşım göstermiş. kolay değil 800 bin lira yı reddetmek…o paranın binde biriyle yılların arkadaşlıklarını bitiren insanlar bilirim. kumardan gelen bir hak olduğu için kabul etmemiş. okul yaptırılması mantıklı. zaten ilgilenmediğinide söylemiş. tebrik etmek lazım. bu kadar başarı çıtası yüksek sporcularda bu yaklaşımda kişi bulmak zor…ne diyelim Allah gönlüne göre versin kenan…bu davranışının buradaki birilerine örnek olması temennisiyle…

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    HELAL OLSUN KENAN, İŞİNE KARIŞMAK GİBİ OLMASIN AMA SENİNDE ÇOK İYİ BİLDİĞİN GİBİ SAKARYASPORUZUN MALİ DURUMU HİÇ AÇICI DEĞİL, YOK KENARINDA OTOPARKÇI ÇOCUKLARIN TOPLADIKLARI PARALAR İLE GÜNÜ KURTARIYORUZ, BU PARA YARAYA MELHEM OLABİLİR, GEÇEN SENE OKUL YAPTIRMIŞTIN, BU SENE İSE SAKAKYASPORUMUZA KATKIDA BULUNABİLİRSİN….
    YİNE DE HELAL OLSUN, ÖZELLİKLE BAŞARILARINLA BİZE YAŞATTIĞIN GURUR İÇİN, AYRICA SAKARYALILIĞIMIZA YAKIŞAN DAVRANIŞLARIN İÇİNDE…

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kenan hic bir zaman para için yarısmadı zaten helal olsun

  13. fatih keleş avatarı

    Helal

  14. senin herşeyin düzgün mü ?

  15. MagicAlonso avatarı

    parayı okul yapımı gibi güzel işlerde kullanması kenanın tercihi ve bunu bu yönde kullandığı için onu yürekten tebrik ediyorum.yanlız şu konu da dikkatimi çekmiyor değil.bir çelişki var bu durumda haram diye adledilen bir parayla insanlar için faydalı olan birşeyler yapmak yine kenanın inancı doğrultusunda nekadar tutarlı orası bence tartışılır.Ama bunu tabi sorgulamak bize düşmez sonuçta kazanan da hak eden de inancını yaşayan da o.

  16. bir kez daha sofuoğlu ismine layık davranmış. açıkçası bunu ilkez duydum ve çok gururlandım. inş. izlediği yol onu çok daha iyi yerlere ve başarılara götürür…

  17. Yapma Gökhan.

    Sofuoğlu'nun almadığı bu parayla, motosikletçinin isteği üzerine Sakarya'da okul yaptırılmıştı.

    Helallik durumun hası var burada. Bu parayla yapılabilecek en güzel işi yapmış.

  18. Galiba Ata'mız, sporcularla ilgili vecizesinde SOFUOĞLU'nu kast etmiş.

  19. Tercih meselesi. Helallik bir durum yok bana göre. Alan olsa haram mı diyecektik? Almasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Ciddi bir katkıdır. En azından paranın motor sporlarıyla ilgili bir yerde kullanılmasını sağlayabilir

  20. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Belkide bunlarla ilgilenmediği için başarılı

  21. bunu bir çok kişi eleştirecektir motorcu için aşırı sofu, aptalca gibi ama bu kararlılığını ve inancını sürdürmesini sonuna kadar tebrik ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir