Lotus Grubu: "Fernandes İle Birleşmeyi Düşünmüştük"

yazar:

kategori:

F1’de hâlâ gelecek sene iki Lotus’un olması karmaşası mevcutken Bahar, şirketinin Lotus Takımı ile değil de  neden Genii ile ortaklık yapıp isim sponsoru olduğunun ayrıntılarına girdi.

Çarşamba günü basın toplantısında konuşan Bahar, Lotus Grubu’nun aslında Fernandes ile bir işbirliğini gözden geçirdiğini ama Renault ile anlaşmanın üçte bir maliyetli olması karşısında artık net bir yol haritası belirlendi.”

“Tony Fernandes ile neden barışçıl bir anlaşma bulunamadığını birçok defa soruldu. Evet, denedik”

“Şunu söyleyeyim; teklif arasında büyük farklar olduğunda görüşmeleri devam ettirmenin bir anlamı kalmıyor. Ve ilk 5 arasındaki bir takıma, diğerinin belki de üçte biri maliyetle girmek fark yaratıyor”

“Finansal kaynaklarımız yok ve gerçekten saygıyı hak eden yeni kurulmuş bir takıma yatırım yapacak zamanımız da yok. İyi bir şekilde finanse edilmiş, düzgün iş ortakları olan mevcut takımdan hisse satın almak, daha muhafazakâr bir yaklaşımdı. Sadece gridin üst sıralarında mücadele etmek istedik. Bu, kimseye bir saygısızlık olarak görülmemeli. Önümüzde iddialı bir plan var; zaman kaybetmek istemiyoruz ve markayı desteklemek istiyoruz”

Bahar, F1’de Lotus isminin kullanılması konusunda Lotus’un sahibi Proton ve Fernandes arasında biz çözümün bulanacağı konusunda iyimser.

Bahar: “Hukuki mücadele ortada. Gridde Lotus satısı 2 mi olacak 4 mü? Hiç bir fikrim yok. Şahsi görüşüm, olmayacak. Hissedarlarımızın ve diğer takımın, barışçıl bir çözüm bulacağını düşünüyorum. Öyle de umuyorum. Ama olmazsa, kimin haklı kimin haksız olduğuna karar verecek mahkemeler var”

“Lotus Takımı olma gibi bir arzumuz yok. Lotus Takımı olmak istemiyoruz. Adımızı Lotus Takımı olarak değiştirmek de istemiyoruz. Biz o değiliz. O, şanlı bir geçmişti.”

“Lotus Grubu, ayrı bir şirkettir. Ama Bay Chapman’ın imparatorluğunun bir parçasıdır. Biz bunu, araç üreticisinin bir parçası olarak görüyoruz; satışları arttırmaya destek çıkan ve paramızı arttıran. Bir şemsiye altında iki farklı firmaydı. Belki de bazı formaliteler bunu doğrulayacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir