Ron Dennis 20 Yarışlık Teklife Açık

yazar:

kategori:

Mclaren Takım Patronu Ron Dennis, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Formula 1’in küresel genişlemesine açık olduğunu ancak 20 yarışlık takvimden daha fazlasına da karşı olduğunu belirtti.

Bahreyn’de düzenlenen Motor Sporları İktisadi Forumu’nda konuşan Dennis Formula 1’in Abu Dhabi, Rusya, Kuzey Kore, Katar, Hindistan gibi yeni marketlere yayılmasından memnuniyet duyacağını ancak yarışların mantık çerçevesi ve lojistik bakımdan doğal haliyle kalması gerektiğini söyledi.

Dennis "Bu yayılmayı hoş karşılıyorum ve bu konuda öncülük yapan Bernie Ecclestone’u yürekten destekliyorum."

"Ancak 2 şartım var: Birincisi sezon 20 yarıştan daha fazla yarış içermemeli çünkü bunu lojistik bakımdan mantıklı buluyorum. İkincisi ise kış sezonunda kapalı sezon bulundurmalıyız."

"Kapalı sezon sadece lojistik bakımdan değil aynı zamanda F1 taraftarlarının yüreklerinde ve akıllarındaki tutkuyu kışkırtmak için gerekli." dedi.

Dennis, F1’in geleneksel kış tatilinin yeni sezona hazırlıkta çok önemli ve büyük rol oynadığını söyledi.

Dennis "Örneğin en iyi satan Formula 1 dergileri genel olarak sezon öncesi dergilerdir, sezon içerisinde satılanlar değil."

"Bu bakımdan kış boyunca Formula 1 taraftarlarının akıllarında ve yüreklerindeki bağımlılık kışkırtılmalıdır. Bu yüzden bunu korumamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Neye göre yüzsüz dedin acaba.Gayet mantıklı konuşmuş 20nin üstünde yarış takımları çok zorlar yokk ben yardım ederim diyorsan ver şöyle 56-60 milyon dolarda 25 yarış yapalım.

  2. görürsek söyleriz canım… adama bak ya bi de şartlarım var diyo ya yüzsüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir