Moss: "Sürüş Kuralları, Schumacher'e Zarar Verecek"

yazar:

kategori:

FIA, 2011 Sportif Kuralları içinde pistteki davranışlara açıklık getirecek kurallar ekledi ve komiserler kuruluna, suçlu görülen pilotlara ceza konusunda daha fazla hak tanıdı.

Bu kurallar, 2010 sezonunda pist üzerinde Hamilton ve Schumacher gibi pilotların bazı tartışmalı hareketlerinin ardından geldi.

Moss: “Çirkin sürüşle ilgili bir şeyler yaptıklarını görüyorum. Muhtemelen bu durum, Schumacher’in şansını azaltacak. Macaristan’da yaptığı, utanılacak bir şeydi. Formula 1, şu anda en güvenli sporlardan biri ve eğer biri pitlere girerse bu felâket olur”

Moss ayrıca takım emirleri yasağının kaldırılmasının doğru olduğunu düşünüyor.

Moss: “Bu konuda kural koymaları zaten aptalcaydı. Takım emirleri her zaman vardı ve var olmaya devam edecek. Bana göre olmalı da”

KERS’in geri dönüşünün yanı sıra FIA, bazı kurallarla sporu heyecanlı kılmayı amaçlıyor. Moss, bu kuralların son yılların en heyecan verici sezonu ortaya çıkarmaya yardım edebileceğine inanıyor.

Moss: “Önümüzdeki senenin, geçen seneden de daha iyi olacağını umuyorum. Geçen sene, uzun süre gördüğüm en iyi sezonlardan biriydi. Bence bütün bu değişikliklerle önceki senelere göre pilotların etkisi çok daha fazla olacak. İyi bir şey bu. Çünkü pilotların etkisi törpülendi ve bütün grid (yeni takımlar hariç) 2 saniye içinde dizildi; bu da gerçekçi değil”


Yorumlar

  1. Arkadaşlar Jet man'nın F1 ile ilgisi varmı veya yanlışlıkla F1 sitesine mi girdi bilen varmı?

  2. Kim, Lewis mi en iyi savunma yapan pilot? haha şaka yapıyor olmalısın kardeşim. Son yarışlarda (sevmememe rağmen) Alonso'nun sağından solundan gerek yarış içinde gerek güvenlik aracı çıkışından sonra geçişlerini hatırlıyorum da savunmanın savunamama olduğuna kanaat getiriyorum (ne yazıkki).

    Schumi iç tarafı bırakıyor çünki altındaki araç ancak buna müsade ediyor. Üstelik araç kendisine tamamen uymayan bir araç. Ancak buna rağmen senin tabir ettiğin şekli ile geçilmiyor. F kanalın etkisi de dahil olmak üzere düzlüklerde kafa tutulamayan bir araç vardı geçen sene Hamilton'un altında. Zaten bu açılardan Schumacher ile Hamilton'u kıyaslaman bile tamamen saçmalık. Çünkü araçlar arasında bariz bir hız farkı var. Üstelik birisi 20 küsür yaşında diğeri 42'ye dayanmış.

    Dikkatli bir şeyler mi seyretmek mi istiyorsun? O halde çok geriye gitmene gerek yok, 2010 Valencia startını izle kardeşim. Hamilton'un hangi yarışında böyle bir start gördün?

  3. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    valla minibus şöförleri bile artık f1 pilotlarından daha agresif

    gültepe kağıthane minibusleri fena hele hele bi fatih abi var 25 yasında harbi fena sürüyor

  4. Çirkin sürüş diyo yahu.F1 pilotu bunlar,dolmuş şöförü değil ki.Tabi kide agresif olacaklar.Yeteneklerini konuştursunlar ki herkez kendini ispatlasın.Geçebilen geçsin bizde yarış izleyelim.Pembe dizi değil.Eski yarışlar daha agresifti.Şimdiki F1 piotları süt kuzusu mu ki kardeşim ''şöyle 56 tur atıp yarışı kavga etmeden biribirinize zarar vermeden ve arkadaşınızın önüne geçmeden dolanıp gelin.Hadi bakim çocuklar.''yarışı yapacaklar. 2011 de yarış istiyoruz bol geçiş ve agresif sürüş istiyoruz.

  5. schumi senin için team shop'ta imzalı anten satışını başlatmış neden almıyorsun.

  6. ulan adamın size bişey dediğimi var tutturmuşsunuz bi rosberg tamam iyi bir pilot ama diğeride schumi tartışılmaz bir isim. jetman çok komik olduğunu falanmı düşünüyorsun sen schumin yaşına gelince el arabası bile kullanamazsın adam hala fiziksel olarak dünyanın en zor sporunu yapıyor.

  7. Araban çok güzel ama (Mercedes-Benz SLR Stirling Moss) sendeki güzelikk 5 para etmez oda kişiliğine yansımış. Bırak artık bu işleri git gölde balık tut, ne uğraşıp duruyon Schumiyle

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Ne yani, shumini kural tanımaz bi sürüş yaptığını mı söylemek istemiş, biraz ağır olmuş ama bence çokta haksız sayılmaz, neticede herşey pist üzerinde belli olucak, efsanenin dönemiyle şimdiki dönem çok farklı, her sonucu normal görmek lazım….

  9. Sadece zırvalama…
    Schumacher'i çekemeyen ne kadar çok insan var… Meyve veren ağacı taşlarlar

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Stirling Moss son zamanlarda kafayı Schumi'ye taktı (hayırlısı bakalım)

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher İle Ne Alıp Veremediginiz Var Anlasam Adam Seyirciler İçin Formula 1e geri döndü 41 yaşında Şu Güne Kadar Kaç Kişi Buna Cesaret Etti.Sonuna Kadar SCHUMACHER !

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumide Ayda Yılda Bir Hareket Yaptı.Büyüttükçe Büyütün..

  13. alzheimer olmuş arkadaşım doğladır

  14. ben kesin bir şey demedim olursa geçerse kananırsa gibi.ikisi arasında yakın bir mücadele bekliyorum ama nihai olarak rosberg schumiyi ve schumi gibi yere göğe sığdırılamayan pilotlarıda yenebilecek güçte.gel 2011 gel

  15. Hay Schumi'nin iki katının yedi fazlası kadar kafana taş düşsün. Sanki Schumiden başka bir pilot yok. Papağan gibi onun ismini tekrarlamaktan bıkmamış olabilirsin; ama biz senin bu yersiz eleştirilerinden bıktık artık.

  16. Yorumumu silmeyin fena yaparım sizi bak.Yeter lan bu ne herşeyi siliyorsunuz.Madem sileceksiniz milleti tahrik edenleri barındırmayın burada.Sallama başlıklar atıyorsunuz milleti galeyana getiriyorsunuz
    Adamın canını sıkmayın .

  17. Senin Schumi ile derdin büyük, Allah yardımcın olsun; umarım problemini yakında çözersin. Şanslısın ki şimdiye kadar yorumlarını dikkate almadığım kişi yoktu ve sen adını listenin birinci sırasına yazma başarısını gösterdin ,tebrikler.

  18. Shumi savunma yaptığını zannediyor açıkçası. Hız olarak bu güne kadar tartıştık şu iyi bu iyi fakat savunma dendimi Lewis Hamilton dan en üst nokta şuan. Lewis ve diğerleri diyebiliriz.

    Shumi iç tarafı bırakıyor ve sonradan sıkıştırmaya çalışıyor hep aynı ve hep geçiliyor.

    Bir Lewis in Canada da Vettel e savunmasını dikkatli izleyin ama çok dikkatli bir de Shuminin savunmalarını. Herşey kanıtlı fanatiklik yok burda.

  19. Abartmışsın biraz sanki.

  20. Her yorumunla kendini rezil ediyorsun jet man. Yazık sana.

  21. Her yorumunla kendini rezil ediyorsun jet man. Yazık sana.

  22. moss dede başka törpüye ne hacet rosberg varken.schumi önce rosberg törpüsünden kurtulsun onu geçsinde sonra düşünür diğer törpüleri :))
    hele birde mgp rekabetçi olur rosberg yarışlar kazanırsa.schumide onu geçemezse varya evlat acısı gibi oturur schumicilerin ve schumi şakşakcılarının içine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir