Montezemolo: "F1 İsmine İhtiyacımız Var Mı Ki?"

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Montezemolo’nun tekrar gündeme getirdiği ayrı seri düşüncelerine Bernie Ecclestone saçmalık demişti.

Montezemolo, mevcut Concorde Anlaşması’nın 2012’de bitmesi ile F1’in değişime uğramadan devam etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Auto Motor und Sport’a konuşan Montezemolo: “Ne yapılacağını düşünmemiz gerek. Şimdiki gibi devam edemez”

Potansiyel ayrı seri için Montezemolo: “Formula 1 ismine ihtiyacımız var mı? Farklı bir isimle devam edebileceğimize inanıyorum”

“(F1’in ticari hak sahibi) CVC ile devam edebiliriz ama daha iyi finansal şartlar altında”

“Veya takımlar, kendi şirketlerini kurar ve Bernie’yi başkan yapar, pazarlama için yeni ve modern yollar düşünürüz. NBA gibi yapabiliriz.”

Montezemolo, Ecclestone’yi F1’in yeni düzeninin merkezinde görmesinin nedeninin, pazarlama değil, yarışa olan tutkusu olduğunu belirtti.

Montezemolo, sporun şu anki yönetim kurulu FIA’yı da eleştirdi.

Montezemolo: “Maliyetler uğruna sporumuzu meydana getiren her şeyden vazgeçemeyiz”

“F1, aşırı yenilikçilik ve teknolojiden ibarettir.”

Yeni motorlar için ise Montezemolo: “Buna alışamam. Zamanında 12 silindirli motorlara sahip olduğumuz spor değil bu”

“Ferrari, yollarına dikilmeyecek ama açıkça sözlüyoruz ki bundan memnun değiliz”


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Bay E'yi sevmeselerde ben çok da seviyorum ucuz tehditlere kararlı durabilmesi gayet güzel.. Aklınca yeni seri hayalleri kuruyo.. McLaren ile Ferrari turlar dururlar peh..

  2. CLS AMG değil sadece CLS ydi burada. Ama o bile süperdi yani.

  3. Türkiye de C180, 3 serisinden daha fazla satmakta hatta A4 bile daha fazla. Bu nun sebebi 3 serisini zamanında herkes almıştı da ondan ve yeni 3 serisi makyajlanmış şekilde çıktı ama motor olarak öz. dizel çok geliştirilmiştir.

    Benim babam oto yedek parçacıdır ve BMW nin çok sık bozulduğunu duymuştum açıkçası.

    BMW marka olarak Mercedes in arkasında demek yanlış olur kanatindeyim. Birçok BMW hem Mercedes ten hemde Audi den daha iyi çünkü.

    CLS AMG ye bindim autoshow da müthiş vallahi. Ben ilk gün gitmiştim ondan rahat rahat bindim araçlara.

  4. vega_nitro F1ilyoF1 arkadaslar emeginize saglik cok guzel seyler paylasmissiniz ama bazi bilgiler eklemek isterim izin verirseniz simdi mercedes bmw ve audi birbirine gercekten neredeyse her durumda buyuk rakipler ama son yillarda mercedesin bazi alanlarda hem bmw ye hemde audiye bayaa bir fark attigi acik belki tr de bu fark yok ama yurt disinda cok acik sekilde belli bu fark simdi audi volkswagen grubunun mercedes ve bmw ye rakip olaraka urettigi bir arac hem satis rakamlari hemde performans anlaminda bmw yi disel araclarda coktan gecmis mercedesin belkide bmw den daha ciddi bir rakibi ekonomik krize ragmen avrupada en cok satilan araclar audi bmw degil buyuk araclarda yani luks sinifta mercedesin ustunlugu var ama onun disinda ki tum siniflarda audi acik ara onde bmw nin en buyuk ozelligi benzinli araclarindaki kalkis ustunlugude bitmek uzere ayrica yapilan bir arastirmaya gore de 2 3 sene ust uste izne gelen almancilar la yapilan bu arastirmalarda yolda en cok kalan arac bmw 5 serie en cok masraf acan arac olarak saptanmis bmw nin en buyuk alici potansiyeli 20 30 yas arasi ve yapilan bir arastirmaya gorede bmw alan her 10 kisiden 3 u bir daha hic bir sekilde bmw almak istemiyormus ve ayrica ben hollanda belcika fransa almanyada 1.6 litre benzinli c klasse mercedes gormedim sadece tr de gordum bunu mercedesin 1.8 litrelik c klass lari disinda kucuk motorlari sadece a ve b klass da var ve bunlar hala uretiliyor yanlis hatirlamiyorsam 2011 sonuna dogru yeni b klass yollara cikicakmis ve son olarak merakliysaniz yeni mercedes cls amg serilerini bir deneme surusunde deneyin cizgi otesi olmus tabiki yeni m6 de favorilerden

  5. Once sunu yazayim bu tartismalar gecen senelerde de oldu kanimca f1 in 2 devi ferrari ve mclaren beraber hareket edip standartlarin dusurulmemesini ve kendilerine daha fazla para odenmesini istiyorlar ki bunda da sonuna kadar haklilar ve duyduklarima gore bu iki takim redbul ve mercedesinde pek yukselmesini istemiyor en azindan kendilerine rakip olacak kadar istemiyorlar mc larenin belli bir bolumu mercedesin ama bu cok surmeyecek mc laren kendi motorunu uretmek ve kullanmak icin simdiden calismalara baslamis bile ve bence eger ferrari ve mc laren yeni kurallarla cocuk oyuncagina cevrilmek istenen f1 de kalmak istemiyorlarsa boyle tehtid edecegine orta yol bulup mercedes ve redbuluda yanlarina alip kendilerine yakisan bir seri kurmalari gerekiyor ki bu sartlarda en azindan bir iki takim daha bunlara katilir o zaman f1 i kimse izlemez cunku su an bile bu motorlar kucuk daha da kucultulmeleri f1 e olan ilgiyi azlatir cunku f1 demek butun motor sporlarinin tepesi demektir bu durumda yeni f1 araclari bugatti veyron yada koninseg ile yarisamayack duruma gelirler ki buda tam bir facia bence

  6. bay e bu numaraları yemez.akıllı adamdır.şimdi büyük takımlar ayrı seri yapsa ferrari-mclaren olur belki birde rbr 3 er pilotla yarışsalar 9 pilot.diğer tarafta 2013 kural değişiklikleriyle beraber düşük bütçeler sayesinde f1 deki takımlar pozisyonlarını koruyup orda kalırlar.üstelik büyük üretici firmalar;toyota-honda-bmw-vw ve başka üreticiler gibi üreticilerde bu bütçelerle f1 e katılmayı düşünürler bazılarıda katılır.yani f1 yine cazip kalır.
    birde yarış organizosyan tarihleri ve saatleri açısından 2 seri olursa aynı tarihte hatta aynı saaatte motor sporcular hangi seriyi seyrederler acaba.bu durumda pasta bölünür f1 ve diğer seriye.ben burda şunu düşünüyorum.büyük takımlara biraz daha fazla pay almak için bay e ye baskı yapıyorlar.ama bay e kurt gibi yiyeceğini hiç sanmam.

  7. büyük takımlar şunu istiyor.ya pastadan daha fazla pay alır kurallar konusunda daha fazla söz sahibi oluruz.2012 den sonra devam ederiz.yada sensiz de mutlu oluruz bay e.bay e tutuşmaya başlamıştır bile :))

  8. Yahu bu adamın marka bilinirliği diye bir kavramdan haberi yok herhalde, ne demek f1 adına ihtiyaç yok. Eh sen git de bir Ferrari ismini değiştirmeye çalış bakalım ne oluyor. Değiştir Monti yap takımın ismini de gör prestij satışlar marka gücü nasıl yerlerde sürünüyor. Sonra o ismi bilinir yapmak için reklama carta curta milyar dolarlarca para saç. Tabii pek akıllıca pek zekice. Böyle devam et 3 vakte kalmadan anya konya belli olur.

  9. Aynen öyle.Red Bull ve Mercedes GP geçiş yaptıktan sonra şimdiki F1 GP2 araçlarıyla anca mücadele edebilecek takımların şampiyonası olur.Bu yüzden Ferrari ve McLaren'a istedikleri verilmeli gibi.Ben izleyici olarak izlediğim sporun iyi ve bütün halde kalmasını istiyorum.

  10. bu adamın yorumuna niye eksi verdiniz

  11. aynn aynen :))

  12. maşşalah uzay asronotları gibisiniz arkadaşlar.)hakikatten gıpta ederek okuyorum yazdıklarınızı ki 96 dan beridir ehliyet sahibiyim,az çok motordan anladığımı sanıyordum ama bugün anlaşılıyorki bir halt bildiğimiz yokmuş:)

  13. tahsin emre efe'nin bir kaç dakika önce yazdığına katılıyorum. Söylediklerimin benzerlerini buldum onun düşüncelerinden. Oraya bakabilirsin.

    Haklısın C180K 1.6 sadece Türkiye'de var. Aslında motor CLC'de kullanılmak için geliştirilmiş ve sonrasında Mercedes Türk'ün özel isteğiyle ülkemiz için C serisine takılmıştı. Amaç vergi avantajından yararlanmak ve çok satmaktı. Güçlü bir motor kaliteli marka ve küçük hacimle de gerçekten iyi sattı.

    Aslında Avrupa’da da benzer bir denklem söz konusu. Güçlü motor, düşük hacim, çok yakmayan bir araç orada da fazla satıyor. İşte bu yüzden Mercedes ürün gamında kullandığı motorları elden geçirip, yüksek hacme sahip atmosferik motorları ayıklıyor normal müşterilerinde. Talep olmasaydı Mercedes’in C180K’sının Avrupa’daki yansıması C180CGI üretilmez, eski nesil 6 silindirli motorun yerine ise Mercedes E250CGI’yı koymazdı.

    Tabi dizel de yükseliştedir Avrupa’da buna katılırım. Ancak kesin konuşmak için rakamlara bakmak gerekir. Onu da henüz araştıramadım. Ben de dizel kullanıyorum zorunluluktan dolayı (günde 100ü aşkın yol gitmem yüzünden). Ama zorunlu olmasaydım tercihim 1.4 turbo olurdu.

    Gelelim dizelde üstün firmalara. Ford’un dizelleri PSA ortaklığı ile beraber geliştirilmiş, onlar da iyidir ama gözümden kaçmış.

    1.2 1.4 1.6 litre motorların üreticilere çok şey kazandırmadığına ise inanmam Geliştirilmeleri de çok eskiden başlamıyor. 1.4 TSI’ların, 1.2 turboların gelişme çalışmaları eskiye dayanmıyor pek. Ayrıca Fiat’ın 0.9 cc 2 silindir aşırı beslemeli motorlar üzerinde çalıştığını söyledim daha önceleri, bunun neresi üzerine koymadır?

    A ve B serileri de üretilmekte. Ha başarısı tartışılır. Benden de bu kadar…

  14. AMG mercedes için önemli bir bölüm ama daha önemlisi performans araçları değil diğer araçlar AB yeni bir yasa getirmeye hazırlanıyor ve markalarda buna uyum sağlamak zorunda kalıyor ya hybrid gibi teknolojilere yöneliyorlar yada emisyon değerini düşürmek için çabalıyorlar Mercedes-Benz Blue Effiency, BMW ise Efficient Dynamics ismini verdiği özel teknolojiler kullanılıyor şuan dizel araç satışı hergün artış gösteriyor ve bu alanda ölümcül bir rekabet söz konusu emisyon değerinde premium sınıfta BMW hem Mercedes'ten hemde Audi'den bir adım önde ve genel anlamda şatışlar dizel oluyor. Mercedes AMG,BMW M,Audi RS bunlar markalar için önemli bölümler bunlar için özel mühendisler ve tasarımcılar görev yapıyor ama bunlar standart yol arabaları kadar ön planda değil üreticileri için. çünkü şirketler yüksek kar oranlarını standart araçlardan kazanıyorlar mercedes dünyada günde 1000 C class satıyorsa 20 amg satıyordur yani getirdiği para standart araçların yanından bile geçmez aynısı BMW M ve Audi RS için geçerli ve bunlar şirketler için bir vitrin görevi görüyor olsada iş paraya ve ekonomiye gelince bi anda arka planda kalıyorlar.

  15. Ben AMG normal Mercedeslerden daha önemli demedim AMG ler önemsiz değil dedim. Birde BMW neden daha önde şuan Mercedes ten onu anlattım.

    Mercedes in yeni motor kurallarını destekliyecek olsa sadece Ferrari ve McLaren daha çevreci motorları istemiyor biz istiyoruz şeklinde olur, yani reklam için.

    Birde bilgilendirme C 180 K 1.6 dır tmm ama nedenini de yazsaydın keşke. Ben yazıyım. Türkiye de vergiler 1.6 motordan sonrası lükse giriyor ve daha fazla. Ondan Mercedes sadece Türkiye ye özel üretiyor C180 ni 1.6.

    Yanlışsam düzeltin, ben sadece Türkiye için üretiliyor diye biliyorum 1.6. Belki C180 her yerde 1.6 dır. Ama ilk bizim için başladı bundan eminim.

    Birde bu dizelde aşmış dediğin markalar da Ford şuan WV le aynı seviyede. Diğerleri takip ediyor. Tabi BMW hiç koymuyorum bu sınıfa.

    Birde artık orta sınıf aile araçlarında dizel çok daha popüler Avrupada. Artık ABD yede yayılıyor. Yani 1.6 , 1.4 ve 1.2 lt motorlar kazandırmıyor üreticilere.(Geliştirmede fazla değildir üstüne koymadır) 1.5 ve 1.9 dizeller yok satıyor çünkü.

    Biraz karışık oldu fakat,
    Mercedes A ve B serisi üretmiyor artık diye biliyorum. Mercedes in projelerinde bu ikisinin birleşimi bir araç tasarlanıyor şuan galiba. Türkiyede dizel olmayan en fazla satılan C180 birde. E sınıfı daha henüz tutulmadu. jipleri ful dizel, S sınıfı yine öyle.

    Yani sadete geliyim, F1 Mercedes in motor teknolojisine sadece AMG ye faydası var ve yeni motor kurallarını desteklemez düşüncesindeyim.

    Bidiğim ner varsa yazdım karışık olabilir kusura bakma.

  16. Yukarı yazıyorum.

  17. Tabi bu arada çok satan C180'ler CGI değil de C180K'ydı. CGI 1.8'ken K'sı 1.6 litre…

  18. Arkadaşım şu an yolda hangi kasa Mercedes'i görüyorsun? Beyaz renk C180 CGI'ları değil mi? O zaman önem çıkıp da bana AMG standart Mercedes'lerden önemlidir dersen gülerim. Kaç kişi A, B, C ve devamını alıyor kaç kişi AMG alıyor.

    Ayrıca emisyon kurallarının neler olacağı yıllar öncesinden belli oluyor ve üreticiler işi garantiye almak için yıllar öncesinden motorları tasarlıyorlar. Büyük üreticilerin hepsinin taktiği budur. Mercedes'in bahsettiğim CGI motorları da yeni nesil emisyon normlarını karşılamakta ki bu yüzden Blue Effiency diye bir de takma adları var.

    Benzin ve aşırı besleme kombinasyonuna sahip olan motorlar günümüzün modası ve ne kadar ilginçtir ki dizel motor teknolojisinde aşmış olan Fiat, VW grubu, Renault gibi üreticiler dizel motorlarını geliştirirken; aynı zamanda tam tersi yönde aşırı beslemeli benzinli motorlarını da geliştirmekteler.

  19. AMG nasıl önemsiz anlamış değilim. AMG nin büyük bir pazarı var. Başlıca ABD ve Arab yarım adası geliyor. Avrupada normal Mercedesle daha çok tutuluyor olması AMG yi önemsiz kılmaz.

    Avrupada yeni CO2 kuralları 2011 geliyor galiba. Yeni 3 serisi dizel bu kuralların bile ötesinde. Dizelin Dünya da büyük bir pazarı var ve Mercedes en büyük rakibi olan BMW nin gerisinde şuan.

    F1 de ki motorların dizel olmadığını ve olmayacağını(çok şükür) düşünürsek, Mercedes cephesi bu yeni kurallarla beraber bu günkü ekonomik şartlarda niye daha fazla para harcamak istesin?

  20. AMG'nin Mercedes için hayati bir önemi yok. Ancak F1'de kullandıkları 1.6 litrelik motorun verilerini rahatlıkla S, C, E, B, A serisi araçlarına takacakları motorlara uygulayabilirler. bkz: Mercedes E250 CGI, Mercedes E200 CGI, Mercedes C180 CGI gibi…

  21. rocco junior avatarı

    Sanki Ron Dennis ve Luca aralarında anlaşmış benzer açıklamalarda bulunuyorlar.Acaba ne hesaplar dönüyor yoksa bunlar bir gözdağı mı?

  22. McLaren ve Ferrari giderse zaten F1 diye birşey olmaz. RB ve Mercedes te bunları takip eder.

  23. NBA benzetmesi çok yerinde bir benzetme değil bana kalırsa. Çünkü ABD hükümeti tarafından da denetleniyor diye biliyorum, sadece başkan değil yani. Ama F1 bir başkan seçersek heleki bu Bay E olursa ayvayı yeriz sadece.

    Bence hissedarlık sistemi olması lazım. Genel kurul başkanı olur ozaman Bay E. Yani Fota ve CVC nin birleşimi gibi. FİA ya ihtiyaç olmaz. Zaten şuanda bile yok.

  24. Mercedes in de işine gelmez. Çünkü onlarda burda elde ettikleri verileri AMG de kullanıyorlar çoğunlulukla. Normal yol araçları çoğunluğu dizel ve artmakta. Yani Mercedes inde desteklemesi saçma olur.

  25. Eğer ki Ferrari ve McLaren giderse,Red Bull'un domine edip duracağı bir seri olacak F1'de.Sonra herkes o seriye yönelebilir.Bence ayrılık olmamalı.

  26. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    tabiiki ihtiyacımız yok hiç birşey vazgecilmez değildir.

    4 silindirli motorlar renaultun wolkwagenin mercedesin işine gelir ama ferrari ve mclarenin işine gelmez düşüncesindeyim

    El Pais'e de konuşan Montezemolo: "Ferrari, hiç bir zaman 4 silindirli yol aracı üretmeyecek"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir