Whitmarsh'ın FOTA Başkanlığının Sürmesi Bekleniyor

yazar:

kategori:

Görevi Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’dan alan Whitmarsh, 12 ay süre için iş başında kalacaktı.

Geçen sene içinde Ross Brawn, Christian Horner ve Adam Parr’ın bu göreve geleceği yönünde bazı söylentiler vardı.

Bu sene maliyetlerin düşürülmesi gibi FOTA’da yapılan etkili çalışmalarla birlikte geçen hafta yapılan toplantıda Whitmarsh’ın görevinde kalmasının en iyisi olduğu ağırlık kazandı.

McLaren patronunun görevde kalmasında, yerine geçmesi beklenen Ross Brawn’ın bu görev için pek de niyetli görünmemesi olduğu düşünülüyor.

Eylül ayında başkanlık için ne düşündüğü sorusuna Brawn: “Teknik Grup başkanı olarak geçirdiğim iki seneden keyif aldım ve bunun herhangi bir için yeterli olduğunu düşünüyorum. Hepimiz, yaptığımız işe bir şeyler geri kazandırmak istiyoruz.”

“Bütün takım patronları gibi diğer günlük işlerimiz var. Ama FOTA gibi bir organizasyona sahip olmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu biliyoruz.”

Whitmarsh’ın görevini sürdüreceği yönündeki resmi açıklamanın FOTA tarafından 2011’in ilk haftasında yapılması bekleniyor.


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İkinci kere başkan olmasına sevindim.F1 camiasına ve gönül verenlere hayırlı olsun.Henüz 52 yaşında ve gayet başarılı bir yönetici.
    FOTA başkanlığının günlük diğer işleri aksatacağını düşünmemek gerek.Zira diğer takımların patronları da FOTA bünyesinde faaliyet gösterecekler.Mesela geçen dönem domenicalli başkan yardımcısı idi.Horner ise sportif düzenlemelerden sorumlu idi.Ross ise teknik düzenleme işlerine bakıyordu.Yani herkes bi şekilde taşın altına eline koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir