Dennis: "Şampiyonları Yönetmede Whitmarsh Daha İyi"

yazar:

kategori:

Mclaren takımı tarihinde bir çok kez iki şampiyonu aynı anda yarıştırdı ve son olarak bu sene son 2 dünya şampiyonunu takımda bulundurdu. Sene içerisinde, her iki sürücü şampiyonluk mücadelesinde yer almasına rağmen Türkiye’deki olay dışında pek bir karışıklık olmadı. Türkiye’de Button’un Hamilton’u geçmesi üzerine Hamilton, takım arkadaşının kendisini geçmemesi gerekirken niçin geçtiğini sormuştu.

Fransız TF1 televizyonu ile röportajı sırasında Dennis “2 şampiyonu aynı takımda idare etmek büyük çaba gerektirir. Ben bunu bir kaç kez denedim. Martin bu rolde muhtemelen benden daha iyi iş çıkarıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Diğer konuyu araştırırken bu başlığı açınca yanlış yere yorumu yapıştırmışım 😀

  2. F1'dekilerin yol otomobillerinde kullanılanla çok az fark var. F1'de kalkışkarda debriyaj manuel kullanılıyor kalkışta bir de F1'deki otomatik olarak vites değiştirmiyor. Mantık olarak 2'si de aynı şekilde işlemekte 1 3 5'in farklı 2 4 6'nın farklı debriyaj tarafından kontrol edilmesi olaraktan (veya buna 2deyken sen vites kutusunun 1'i ve 3ü hazırlaması gibi).

    http://www.youtube.com/watch?v=tQErOpNCshA

    http://www.youtube.com/watch?v=xLSY7ouxebI&feature=related

  3. FIA'nın verdiği kararın doğru olduğunu düşünüyorum. FIA gözlemcileri, takımın belirlediği stratejilerin incelenmesi ve telsiz konuşmalarının dinlenmesi McLaren takımının daha fazla soruşturmaya gerek kalmadan aklanmasını sağlamıştı.

  4. vega kardeşim; doğru karar dediğin resmi kararı çok çok iyi biliyorum, canını sıkma. Sen eğer -hadi buradaki tartışma ortamında değil de- kendi kendine düşündüğünde resmi kararın doğruluğuna inanıyorsan, kendini kandırıyorsun demektir.

  5. Ortalama bir McLaren taraftarından 2007 sezonu hakkında tamamen zıt düşünmekteyim. Düşüncelerim arasında McLaren'in kendi projesi olan Lewis Hamilton'a her yönden (başta psikolojik olmak üzere) daha fazla destek olduğu da bulunmakta.

  6. McLaren 2007 Monaco'da takım emri uyguladı diyenlerin de çarpacağı kaya hiç şüphesiz FIA'nın kararı, McLaren'in konu hakkındaki açıklamaları ve yaptığı savunmadır. Farklı sitelerin 2007 Mayıs tarihli arşivlerine bakarak doğru kararı öğrenir, gerçekleri görebilirsiniz. Bunun yanında "McLaren FIA'yı sevmez. Hep bize ceza veriyorlar, Ferrari'yi kayırıyorlar" diyenler takım taraftarlarının eğer 2007'de McLaren takım emri uygulasaydı anında cezanın da geleceğini varsaymaları gerekirdi.

    Ayrıca yine arşivlere göz atacak olursanız 2007 Monaco'da McLaren'in belirlediği stratejiyi en çok eleştiren kasimin, McLaren takım emri uyguladı lafını savunanların; İngiliz Hamilton'un bir İngiliz takımında rekabetçi sırada olmasının gazına gelmiş İngiliz medyası olduğunu göreceksiniz.

  7. Melbourne de ne olduysa 2. pitten sonra yer değişikliği oldu ve Lewis yavaş kaldı Alonso dan. Hatta basın toplantısında bu soruyu sordular Lewis e ve oda ilk yarışım ne olduğunu bilmiyorum ama çok mutluyum gibisinden bir yorum getirmişti. Sepang da yanılmıyorsam 6 tur daha ağırdı Alonso dan Lewis.

    Monaco ya gelelim. Her takım arkadaşın mücadelesi kaza olucakmış gibi görmek çok saçma. Takım arkadaşlar kaza yapıyorsa diğer mücadelelerde harp çıkar ozaman. RB ninki sadece Vettel in hatası okadar.

  8. Ron Dennis biraz soğuk , biraz mesafeli olabilir (kendi tabiriyle) diğerleri gibi durmadan gazetelere demeçlerde vermeyebilir , ancak Bruce McLarenden aldığı mirası çok iyi yöneten ve bu mirasa çok fazla şey katan gerçek bir takım patronudur. eğer takımda gerçektende iyi iki pilot varsa Ron Dennis her ikisinede gereken desteği herzaman sağlayan bir patron olmuştur. ancak zaman zaman üzerine düşeni yapmadan takım arkadaşının takım tarafından durdurulmaını isteyen ve kendisine ekstradan birtakım desteklerde bulunulmasını isteyen pilotlarada gereken derside vermesini bilmiştir…

  9. Melbourne 2007 ve Sepang 2007 de takımın emri felan sözkonusu değildir.BUna takım emridir diyenlere gülmek dahi anlamsız kalır.MOnako ;ALonso yararına verilmiş bir karar değildir ki 2010 Türkiye benzeri bir hadfise seyretmek istemeyen bir McLaren yönetimi kararıdır.Hamilton,ALonso ile sıkıştığı mücadelelerde(benzer araçla) Alonso nun baskın olduğunu herkes biliyor (Brezilya 2007 sadece bir örnek).Monako da Hamilton un Alonso yu yakalama hızı ALonso nun aracını ve yarışı koruma arzusundan kaynaklanmakla birlikte acemi Hamilton un kaybedecek bişeyi olmamasından kaynaklanan bir durumdur.Artık kaybedecek bir şeyleri olan Hamilton ancak direksiyon fırlatmakla yetinecekdir.
    ANti-ALonso cuların nizami bir izleyici olacaklarına dair düşüncem yoktu ama bu şekilde savsatalarla insanları yanlış yönlendirme durumunuda düşünmemişdim.

  10. Melbourne 2007 dir. Sepang 2007 dir. Hadi bunlar ilk yarışlar. Ama Monaco harbiden kapak gibi duruyor orda.

  11. McLaren'de takım emri arayacak olan Alonso taraftarının gelip çarpacağı yer 2007 Monako'dur!

  12. 1. monzadaki galibiyet törenine çıkmasını eleştirmişsin adama sorarlar sanamı soracaktı diye adam patronu bırak takımın sahibi alonso'ya yarış kazanan aracında sahibi 2.imalı imalı alonsonun uzak doğuda başına gelenleri mclaren bilerek yaptı gibi konuşmuşsun yağmurda duvara toslarken direksiyonda dennis'mi vardı nasıl bi kininiz varsa adamın başına bişey gelse zil takıp oynayacaksınız. mclaren öyle bir takım değildir öyle birisini arıyorsan briatore'ye bak alonsoya bak insanları engellemeyi, ekarte etmeyi onlar çok iyi bilir. bu konuda uzmanlıkları vardır sonrada çıkıp hiçbir şeyden haberleri olmadığını söylerler…

  13. Dennis diyor ki:''Eğer pilotlarımızdan biri rahat değilse biz de rahat etmeyiz.'''
    Şimdi 2007 Fuji ve Shangai'ya bakalım.Fuji de Fernando kaza yapınca Dennis en ufak bir tepki dahi göstermedi.Ama Hamilton Shangai de çakıl havuzuna saplandığında çok umutsuz ve üzüntülü hali aynen kameralara yansımıştı.Shangai'deki bu sonuçtan sonra Brezilyada Fernando'nun aracında problem çıkabileceği çoktan dedikodu haline gelmişti bile.Uzakdoğudaki yarışlarda lastik basınçlarında yaşanan trajikomediyi konuşmaya bile gerek yok.
    Macaristanda tekme tokat olaylarını gözlemleyenler nedense bu ve bunun gibi olayları gözlemleyemiyorlar.Mesela Tekme tokatlık bir adamın Monza'da kazandığı yarışın takım kupasını almak için hangi yüzle oraya çıktığını bilen var mı?Belki de yaptıklarından dolayı özür dilemek istiyordu.

  14. Ron Dennis Alonsonun Sırtını Sıvızlamadıya Dogaldır Bu Kadar Nefret Etmeleri, Kin Kusmaları,Saçmalamaları
    Çok Yaşa Ron Amca Büyüksün Sen =))

  15. Briatore olsa haklısın da Martin'in böyle bir şey yapacağına pek inanmam 🙂

  16. İyi sallamışsın ne diyeyim başka. Sen kendi ürettiğin hayallerinle yaşamaya devam et.

  17. bir sonraki yarışta bunu demiş olmaları bana göre gerçekçi örnek olmaz 🙂 önceki yarışta yaşananlardan sonra böyle bir şey olabiliyor diye tekrar göstermek istemiş de olabilirler.

  18. Takım patronunun pilotun üzerine yürüdüğünden bahsedildikden sonra birde pilota hakaret ederken düşüncelerinize takılan birşey varmıdır diye sormak isterim…McLaren takımının Alonso yu hırpaladığının çeyreği kadar Alonso tarafından zarar görmemişken taraftarların yinede bu pilota en acımasız saldırıları akıl alacak düzeyde görünmüyor.Hiç birimiz;ALonso ile Dennis arasında ne yaşandı bilemiyorken sadece tek başına bir piota bu kadar yüklenmeye anlam biçemiyorum.Sizin söylediğiniz kadar ihanet etmiş bir pilot olsa McLaren tarafından F1den esamesi dahi silinirdi.McLaren Alonso dan ne istedide yapmadı ki; Dennis bu adama bu kadar zıt düşüyor.2008 de McLaren ayrılmış ve Reno da yarışan ALonso yu geçen Kovalinnen in peşi sıra DEnnis in görüntülerini görmemiş F1 izleyicisi çok azdır.Dennis in sorunu neydiki Alonso nun geçilişine kol sallıyordu! Bir gerçek vardı ki; McLaren ALonso yu çok hırpalamışdı.Değil bir şampiyona yakışır muamele görmesi ite verilen değer kadar değeri görememişdi.Bu kol sallamayla başalyıp arada devam eden 2008 in son yarışında Massa yı desteklediğini söyleyen Alonso ya demediğini bırakmayan McLaren taraftarlarım Dennis in kol bayraklarını seyredememişlerdi.2009 ve 2010 sezolarında ileri geri bir laf etmeyen Alonso nun 2010 yılında dahi McLaren araçlarına geçilişinde Dennis kol seramonisine devam ediyor.Birileri çıkıp derlerki; arkadaşım kıçında kıl mı döndü, neden çırpınıyorsun? Martin o gün yapılan haksızlıkların canlı şahidi olurken yöneticiydi ama elinden daha fazlası gelmediğinden dolayı bu gün kendisini daha iyi anlatıyor ve daha kaliteli yaklaşımlar gösterebiliyor.O gün Ferrari den daha hızlı olan aracı Hamilton kullanırken ve sürekli performansı düşen araçda ALonso otururken aracın gücüyle birlikte pilotun sinirleride gerilir.SOnrasında da kendini adam yerine sayan taraftarlarda bu adama hakaret edip dururlar.Bana muhalefet yapmak isteyenler 2008 aracının hızına baksınlar ki o aracın ana verileri küfür ettiğiniz ALonso ya aittir ki bu doneleri o gün toplayıp zor yarışan Mp4-22 yi geliştiremedilermi?MP4-23 ve 24 ün ne kadar kısa zamanda gelişmeye tepki verdiğini bilmekle birlikte MP4-22 nin üzerinde 2 sene çalışılmışken o kadar mı hızlıydı…

    Artık herkes şapkasını çıkarıp önüne koysa da McLaren yaptıklarını daha açık anlatsa da ben yinede anti Alonso culardan umutsuzum…

  19. boşver dostum parmaklarına yazık bunlar sana hep eksi verecekler hep eleştirecekler alonsoya tekmeyi attı ya Ron bunlarda hep eleştirecekler bizi ama biz gerçekleri yazmaya doğruları söylemeye devam edeceğiz,

  20. yakıt tasarrufu ilk defa speedparkta meydana çıktı öylemi 1.pistin adı speedpark değil istanbulpark 2.ilk defa istanbulparkta çıkmadı ilk defa uygulayanda mclaren değil aynı yarışta mclarenden önce webber tasarruf yapıyordu hatta kazanın sebebide tasarruf yapmasından dolayı azalan temposuydu 3.yakıt harcama herzaman değişiklik gösterebilir. rüzgarın durumu sıcaklığın durumu aracın ayarlarının durumuna göre farklılık gösterebilir.

    Yani f1 mekanik bir spor bu durum herzaman böyledir mekanik bir sporda 1 tur öncesiyle 1 tur sonrası herzaman farklılık gösterebilir. bu takım emrinin çakması demişsin button'da tasarruf yapacaktı onun için takım atak yapmayacağını söyledi ama atakım bunu button'a bildirmeden önce atak yapmıştı artık button bu sözler bana ait değil mclarenin yarışta sonra yaptığı açıklamalara dayanarak yazıyorum eğer dönüp tekrar okursan herşeyi daha net anlarsın sırf eleştirmek için yorum yazarsan birileri çıkar doğruları yazar.

  21. Ağızından bal damlamış.

  22. Yakıt tasarrufu McLaren'in yalnız bu yarış yaşadığı bir şey değildi. Yanılmıyorsam bir sonraki yarış olan Kanada'da da Lewis'e tasarruf yapması söylenmişti. Ama oradan belli bir düşünceye inanan ve bu düşüncesini gerçekmiş gibi empoze etmeye çalışanlara ekmek çıkmaz. Çünkü orada Button'a aynı şey söylenmemişti.

  23. Araçlar yarışı tamamlayacak benzin ile çıkıyorlar. Ama önceden ön görülmemiş bir olay hesaplamaları yalnış çıkartabiliyor.

    Öndeki aracı yakından takip eden araç temiz hava alamaz. Aldığı hava öndeki araçtan gelen sıcak ve bozuk havadır. Yarışı hatırlarsan özellikle Lewis Vettel'in sürekli 0,5-0,8 saniye arkasındaydı (Hatta bir kaç tur 1 saniye oldu fark ama geri kalan turlarda 0,5 saniyeden daha da yaklaştıkları oldu). Bu da Lewis'in aracının olması gerekenden daha fazla ısındığını gösterir. Hem airbox'dan hem de sidepod'lardan içeri giren hava sıcak. Yani, yakıt tankının da bulunduğu motor kapağının içi sıcak. Sıcak hava buharlaşma etkisini arttırır. Hesap bu sebeple karışmış olabilir.

    Yukarıda anlattıklarım ışığında şu soru akıllara gelebilir; "Peki Webber temiz hava alıyordu da neden yakıt tasarrufu yaptı?". Arkadaki araç dzlüklerde öndeki aracın açmış olduğu hava koridorundan faydalanır. Bu havanın sürtünmeyle araca uyguladığı direnci azaltır. Bu sayede arkadaki araç daha az yakıt ile öndeki araçla aynı hıza ulaşabilir ve aynı tur derecesini yapabilir.

    Benim bilmediğim başka sebepler de vardır muhakkak.

  24. Yavuz Balcı avatarı

    Ron gibi bir adam F1'e bir daha gelmez. eleştirenler şunu unutmasınki alonso kısa donla gezerken bu adam yarış kazanıyordu. belki kısa donu bile giymemişti altında bez vardı. acımasızca eleştirenlerin tek derdi alonsoyu savunmaması. kim yaparsa yapsın farketmez( hamiltonda dahil ). kendini takımdan önde görürse defolup gider.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Martin 'in diğer takım patronlarına göre daha iyi iş çıkardığı bir gerçek.Bir çok yerde herkes gibi hataları oldu.Belki de ron dennisin hala takımın işlerine karışıyor olması Martin'in bazen sağlıklı kararlar almasını engelliyor olabilir.Belki de takımın dennis tarafından korunan pilotu ile daha sezonun 2.yarışında ters düşmesi bazı hataların da meydana gelmesine sebeb olmuştur.Hatırlayın Albertparkta button bir lastikle 50 tur giderek yarış kazanmış ama hamiltona 2 pit stop yaptırılmıştı.dennis destekli hamilton da kameralar karşısına çıkarak:"Bu stratejiyle öndekileri geçmek imkansızdı" demişti.Hemen ardından Martin büyük bir olgunluk ve sabırla takımın stratejisini savunmuştu.
    Daha sonra malezya sıralamalarında takım yine hata yapmıştı.Hamilton,takım arkadaşına nispeten yarış kazanamayınca huzursuz olmaya başladı.ilk 4 yarışta 2 adet kınama aldı.Bu huzursuzluğu monako yarışında son buldu.Monako sonrası hamiltonda rahatlama vardı.Sebebi nedir bilinmez.Belki de buttonun başına gelenlerdir.Sonrasında martin,hamiltonu övmeye başladı..5.liğe sevinen ve alınabilecek en iyi sonuç buydu diyen hamiltona;fren ve lastiklere dikkat ederek iyi bir yarış çıkardığını martin söyledi.
    Sonrasında Hamiltona istanbul gümüş tepsi içinde sunuldu ve hamilton eski günlerine dönderildi.Ardından 10.000 dolar cezalı sıralama ile kanadayı da kazanınca işler tamamen eskisi olmaya başladı.Artık hamilton'un da 2 zafer vardı,durum eşitlenmişti.Artık bundan sonrası dönüm noktasıydı.Hamilton bu dopingle valensiyada Sc yi bile geçmişti.Ama Button için gerileme dönemi de başlamıştı.Nitekim ingiltereye kendi evlerine gelince ak ve kara tamamen belli oldu.Aracın biri ikinci çizgiden start alacakken diğeri ise Q3 e bile kalamamıştı.Sonra da button'un şikayetleri başladı.Araç sürülemeyecek kadar kötü dedi.Tabi ron dennis elini çabuk tutarak martin den önce fırçayı atıverdi.Button artık değişmişti.Macaristanda tur yedikten sonra spa da koruma görevlisi olarak yarıştı.Monzada bu iamjını yıkmış olsa da suzuka da kaldığı yerden devam etti.

  26. Şaka bu değil mi? He? Şaka?

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yakıt tasarrufu olayı bu yıl ilk defa sezonun 7.yarışı olan Speedpark ta meydana çıktı.Bana göre bu olay,takım emrinin çin malı versiyonudur yani diğer bir deyişle çakmasıdır.Şimdi İstanbul'u kısaca hatırlayalım:İstanbul, Mclarenin performansının sene başından beri en iyi olduğu yerdi.Mclaren ,İstanbul'a kadar hiçbir sıralamada ilk çizgiyi elde edemedi.Sadece 1 kere ispanyada 2.çizgide yer aldı.İstanbul'un hem ilk çizgisinde hem de ikinci çizgisinde mp 4 25 vardı..Redbull'un sezon başından beri kimseye kaptırmadığı pole hakimiyeti nerdeyse bitecekti.Mclarenin İstanbul'u kazanma şansı çok fazlaydı.Diğer taraftan mclareni rahatlatan diğer olay ise Ferrari'nin Performansıydı.
    Şimdi asıl konuya gelelim.Mclaren takımı, İstanbul yarışının Redbull ile kıran kırana geçeceğini bilmiyor muydu?Başından sonuna kadar bu yarışın kopmadan ve sürekli yüksek tansiyonda geçeceği bilinmiyor muydu?.Hamilton'un vetteli delice kovalayacağı veya vettelin hamiltonu delice kovalayacağı bilinmiyor muydu?Böyle bir yarış için ne kadar benzin gerektiği bilinmiyor muydu?.
    Button'un tesadüfen de olsa kazandığı 2 yarış,hamilton'u rahatsız etmiyor muydu?Eğer bu yarışı bir MP 4 25 kazanacaksa o da kesinlikle hamilton olacaktı.Zaten button o yarışa kadar hakettiğinin fazlasını almıştı.
    Bana göre istanbul'da ne redbull'un ne de mclarenin yakıt tasarrufu yapması gerekliliği yarış öncesinde kestirilemezdi.İstanbul,Sc nin nadir girdiği yerlerden biridir.Bu yarışın açık ve net bir şekilde bu iki takım arasında geçeceği belliydi.Burada yakıt tasarrufu yapacak birileri varsa o da bu iki takımın dışındakiler olurdu.Cuma antrenmanlarından beri bu yarışı kazanabilme performansı gösteren mp 4 25 e az benzin koyup da ileride tasarruf yapmayı hesap ettilerse diyeceğim bişey yok.

  28. O zaman,mc laren yönetimi yarışı tamamlayamama pahasına ki bu durumda rbr ler yarış dışı kalmasaydı bu ihtimal ortaya çıkacaktı iki pilotada benzin bitene kadar mücadeleye devam talimatı verdiğini mi söyluyorsun?
    Birde bu araçlar piste çıkarken maximum yakıt sarfiyatına göre dolum yapılmıyormu ki yarış halindeyken tasaruf yapma gereği duysunlar?

  29. evet alonso mclarendeyken kendisini yalnız hissetmesinde birazda kendisinin payı var alonso mclaren'e çifte şampiyon olarak geldi ve takımda ayrıcalıklı olacağını düşünüyordu ama hamilton olağanüstü bir performans sergileyince takım iki pilotada eşit davrandı hatırlarsanız ilk 5-6 yarışta alonso takımda hamilton'dan daha önemliydi bunu monaco gp'sinde görüyorduk hamilton alonsodan daha hızlı turlar atınca hamilton'a alonso'yu geçmemesi talimatı verildi hatta ingiliz basını mclaren'e ve alonso'ya ağır eleştirler yöneltti ama hamilton hemen ardındaki iki yarış olan kanada ve abd yarışlarını kananınca ve liderliğini sağlama alınca takım iki pilotada eşit davranmaya başladı ama macaristanda alonso hamilton'ı açık şekild engellemeye çalışında takım bir anda alonsoya cephe aldı ve hamilton'a ağırlık verdi tabi alonso çok önemli bir pilot ama vazgeçilmez değildir aynısı hamiltn içinde geçerli.

  30. sana şöyle anlatayım sevgili dostum mclaren hamilton'a fazla yakıt tükettiğini ve tasarruf yapmasını söylüyor hamilton ise tamam diyor sonrada button bana atak yapacakmı diyor ama button hamilton tasarruf yaparken ona atak yapıyor sonra hamilton ona cevap verip yerini geri alıyor normal şartlar mclaren aynı bilgilendirmeyi button'ada yapacaktı(tasarruf yapmasını) mesele yarışı kimin kazanacağı değildi mesele mclarenin duble yapmasıydı eğer iki pilotta aynı tempoyu sürdürseydi yarışı tamamlayamayacaklardı takımın button seni geçmeyecek demesinden kastı onada tasarruf bilgilendirmesi yapacak olmasıydı yani iki pilotta tasarruf modunda olacaklardı ama takım button'a bilgilendirme yapamadan button, hamilton'a atak yaptı. umarım açıklayıcı olmuşumdur.

  31. 2010 Türkiye GP sinin hemen ardından yayınlanan haberlere bakarsan bulabilirsin

  32. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    o haberi bizede sunabilirsen iyi olur kimin ne kadar benzını kalmıs bizde görmus oluruz

  33. Djarum, eminim sen de çok iyi biliyorsun ki o yarışta RBR ve McLaren'ler müthiş bir tempoya sahiplerdi. Bu tempo sonucunda sürücülere yakıt tasarrufu yapmaları söylenmişti.

    Ünlü kaza olduğunda "Vettel nasıl Webber'e yetişti?" demiştik. O sıra da Webber'in yakıt tasarrufu yaptığı ortaya çıktı. "Peki neden Webber yakıt tasarrufu yaptı da Vettel yapmadı?" dediğimizde de Vettel'in zaten bir kaç tur önce tasarruf yaptığını açıkladı RBR.

    McLaren'de de Önce Lewis'e tasarruf yapması söylendi. Lewis, bu durumda Button'ın kendisine atak yapıp yapmayacağını sorduğunda "Hayır." cevabını alıyor. Daha sonra Button atak yapıyor, ve iki McLaren ilk viraja kadar kafakafaya gidiyorlar. Bir kaç tur sonra da takım bu sefer Button'a yakıt tasarrufu yapmasını söylüyor.

    Yarış sonunda Lewis'in -yanılmıyorsam- 1 turluk, Button'ın Lewis'den de az yakıtı kaldığı ortaya çıkıyordu.

    Ama sen "İnanmıyorum" dersen yapacak birşeyim de yok 🙂

  34. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    f1 ile cokta guzel alakamız var sen o tatlı canını bunlarla yorma

  35. seninde başka mziyetlerin vardı be patron ,seni aramıyor değilim…

  36. Bu adamlar F1 le alakası olmayanlar. Aynı soruları 50 defa soran adamlar. Biz bir iki defa doğru cevabı verdik ama onlar hala anlamakta inat ediyorlar. Yani boşver.

  37. Alonso olayında, Alonso yu gözlerinde çok büyüttüler onunda sorunları olabileceği akıllarına gelmedi. Lewis e ilgi düzeyi bir şampiyon pilota gösterilen ilgi ile aynı olunca, Alonso bunu dışlanma olarak tanımladı.

    Ama Alonso nun takıma yaptığı hiç bir zaman hoş görülemez ve görülmeyecektir. Ama Alonso kendi çapında haklı olduğunu düşünebilir ama ben yüzde 90 a yüzde 10 diyorum.

  38. ferrariyi eleştiriyorsunuz takımemri uyguladı diye,
    kendi ağzınızdan mc larenin jensona geçme talimatı verdiğini söylerken takım emri uyguladığını itiraf etmiş olduğunuzu hatırlatırım size.

  39. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    arkadasım mal mal yorum yazma neyi yzmıs ben takım neden button seni gecmıycek diyor diye sordum hamılton benzin tasarrufu yapıo diye buttondamı yapıcak

  40. rocco junior avatarı

    Bencede Whitmars bu kounda daha iyi.Alonso Hamilton dönemi çok büyük bir sınama oldu Dennis için ve zararlı çıkan Mclaren olmuştu.Ticari ve sportif başarılarını bir tarafa bırakırsak o dönemde oluşan kriz ortamı bence bugüne kadar Dennis için en başarısız andır.Silik geçen sezonlardan bile daha göze batıyor çünkü Mclaren büyük takım bir şekilde tekrar zeirveye dönüyor.Dennis tam zamanında bıraktı bir bakıma 2009 faturasıda Whitmarshın omuzlarına bindi ama Whitmars takımı sağlam temeller üzerine oturtmayı başardı tekrardan.Daha sakin,barışcı bir yapısı var eski patronlara göre.Todt-Dennis gitti Martin ve Stefano geldi tabi bazı şeyler de gitti ama kazanılanlarda var=)

  41. Yusuf  Hitay avatarı

    adam yazmış, okuman yazman var mı ?

  42. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    ya tabiiki hatıırlıyorum

    benim anlamadığım takım niye hamıltona button seni geçmiycek diyor

  43. Whitmarsh yıllar önce Alonso – Hamilton ikilisini doğru yönetemedik diye konuşmuştu. Şimdi tekrar McLaren kanadından benzer bir itiraf daha geldi.

  44. Erken bunama mı başladı, hatırlamıyorsun 🙂

    Sebep: Takım Lewis'e yakıt tasarrufu yapması gerktiğini söylüyor. Lewis de bu durumda Button'ın kendisine atak yapıp yapmayacağını soruyor. Takım cevap olarak "Yok, yapmayacak" diyor.

  45. Harbiden güzel kaçmıştı.

  46. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    o nasıl bir soruymus öyle vay beee

    Button beni geçmemesi gerekirken neden geçti

    sebep?

  47. Yusuf  Hitay avatarı

    dennis özledik yahu seni.

    o değilde macaristan da alonso ya tekme tokat dalıcaktı az daha, alonso yangından kaçar gibi gitmişti 😀 senin asabi tavırlarını özledik dennisim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir