Red Bull, Harcamalarda Kurallara Uymamış Olabilir

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport ile yaptığı bir söyleşide Mosley, Kaynak Kısıtlama Anlaşması’nın (RRA), 2009’da bütçe sınırı önersine yeterli bir alternatif olmadığını öne sürdü.

Mosley: “Bu anlaşmanın (RRA) etkisi asgari düzeyde oldu, bu yüzden takımlar fikir birliğine vardılar”

“Geçen Perşembe günü son FOTA toplantısında Red Bull, bir ayrıcalık istedi.”

“Eğer bu doğruysa, demek oluyor ki kendilerine izin verilenden fazla para harcadılar; şimdi de diğer takımlara sorun olup olmadığını soruyorlar”

“Rakiplerinin nasıl bir tepki vereceklerini merak ediyor.”

Mosley’e göre RRA yetersiz kaldı.

Mosley: “Bir örnek vereceğim. Takımlar, belli bir sayıda personel bulunduracakları konusunda sınırlandırıldılar. Diyelim 100. Eğer padokta bolca para ile dolaşırsam, en iyi 100 adamı alırım”

“Bu yüzden zengin takımlara karşı hâlâ bir şansınız olmaz. İşe yarayacak tek şey, bütçe sınıdır. Daha büyük bir bütçe, daha büyük bir motora sahip olmak gibidir”

Mosley ayrıca küçük takımları eleştiren ve üçüncü araç fikrinde direten Montezemolo’ya da cevap verdi.

Mosley: “Bir tarafta yeni takımların çok yavaş olduğundan şikâyet ediyor, diğer taraftan da aradaki farkın açılmasını sağlayacak bir şey (daha fazla test) istiyor.”

“Üçüncü araç ise tamamıyla saçmalık. Büyük takımları politik ve sportif açıdan güçlendirir; ayrıca F1’in ruhuna aykırı: farklı bir kan ister”

“Yeni takımlar olmadan F1 hayatta kalamaz. Luca’nın sorunu, sıfırdan bir takım oluşturmadı ve bunun ne kadar zor olduğunu bilmiyor”

“F1’in çok sorunu var ama Luca da üstüne yenilerini ekliyor.”

Bununla birlikte Mosley, seks skandalında kendisine tek sadık kalan takımın Ferrari olduğunu ve bunun bütçe sınırı tartışmalarında geri adım atmasını sağladığını açıkladı.

Mosley: “Planım, Ferrari’nin ayrılık tehdidine rağmen diğer takımlarla devam etmekti. Deneyebilirdim, çünkü hepimiz aslında onların gitmeyeceğini biliyoruz”

“Ama sonrasında gazetenin (News of the World) haberi ortaya çıktı. Ferrari, sadık kalan tek takımdı. Bu yüzden onlara böylesi bir şey yapamazdım”

Mosley ayrıca FIA’nın yeni başkanı Jean Todt’u yargılamak için henüz erken olduğunu düşünüyor.

Mosley: “Bu sezon çok iyiydi ama bir geçiş dönemindeyiz. Jean Todt’u ancak bir başka senede değerlendirebiliriz”


Yorumlar

  1. Böyle bunaklarla iş olmaz bunların işi gücü seks ve para hırs bürümüş defolun gidin artık sporda zevk kalmadı yaptıkları kurallardan kirli oyunlardan ferrariyede beğenmiyorsan çek git diyecek delikanlı lazım.Honda Toyota gibi takımlar gitti yerlerine kuru kalabalık yapan takımları getirdiler

  2. Kuyruklu yalan,
    sanki 100 yıl öncesinden bahsediyor bu bunak
    Herkesin gözleri önünde cereyan eden olayları bu kadar çarpıtarak söylen başka iki yüzlü var mı acaba?
    Bir tek ferrari mi ayrılacaktı?
    Lternatif seri ve takvim belli değilşmiydi?
    bu ne hikayesi anlatıyor HAKİKATTEN İNSANLARIN ZEKASIYLA ALAY EDİYOR BU ADAM.

  3. sen kendine bak mosley , kusurların dağlar kadar büyük , olayın içinde olmamana rağmen yinede f1 müdahaleyi kendine görev belliyorsun. bu adamın suratını görmeye tahammül edemiyorum…

  4. Monti'den daha sadık Ferrari'ye arkadaş, hala bunu gösteriyor

  5. allah allah bunu diyen adamın dosyasının hayli kabarık olması ne garip… şimdide dürüstlük abidesi olmaya başlamış pis sapık.

  6. Ferrarinin sadık kalması mı yoksa Formula 1'den ayrılma tehditi mi geri adım atmasını sağladı ? Hangisi daha mantığa yatkın siz karar verin.

  7. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    "Bununla birlikte Mosley, seks skandalında kendisine tek sadık kalan takımın Ferrari olduğunu ve bunun bütçe sınırı tartışmalarında geri adım atmasını sağladığını açıkladı." yakışır, ne diyelim!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir