Kubica: "Kazanmak için BMW'ye Daha Fazla Hız Gerekiyor"

yazar:

kategori:

BMW Sauber pilotu Robert Kubica’ya göre, takımının zaferler elde etmek amacıyla mücadele etmek için hâlâ daha fazla hıza sahip olmaları gerekiyor.

Alman takım, hem Malezya hem de Avustralya’da ikinci sırayı elde ederek sezona güçlü bir başlangıç yaptı ve şu anda sıralamada McLaren’in arkasında yer alıyor.

BMW motor sporları patronu, BMW’nin 2008’dek amacının ilk galibiyetini almak olduğuna açıklık getirmişti.

Ama Kubica, kendi kabiliyetleri ile zafer kazanmak için BMW’nin daha fazla hıza sahip olması gerektiğini ifade etti.

Kubica: "Kazanmak için en hızlı olmanız gerektiğini düşünüyorum ve her iki imkânda da, Avustralya ve Malezya, ordaydık ama kazanmak için yeterli hıa sahip değildik"

"Şüphesiz diğerlerinin sorunlarından veya kötü şanslarından faydalanarak kazanabilirsiniz ama amaç, kendi gücünüzle kazanmak"

"Bu yüzden en hızlı olmamız gerekiyor. Şu anda tur zamanlarında biraz eksiklik çekiyoruz, fazla değil. Ama üzerine çalışıyoruz ve bir gün bunu başarabileceğimize inanıyorum"

Bununla birlikte Polonyalı pilot, takımının ay sonunda Formula 1’in Avrupa’ya ulaşmasıyla aradaki farkı kapatabileceğine inanıyor.

Kubica: "Barselona’ya gittiğimizde herkesin bildiği bir pist olması nedeniyle herkesi daha da yakın olmasını bekliyorum. Araçtan azami performansı çıkarmak daha kolay olacak. Doğru dengeyi bulmak daha kolay olacak ve araçlar arasında daha yakın bir aralık göreceğiz"

"Orada herkesin yeni parçaları olacak. Bu yüzden yarıştan sonra daha fazlasını söyleyebiliriz."

Kubica ayrıca, Avustralya ve Malezya’da BMW’nin ikinci en hızlı takım olmadığın, rakiplerinin sorunlarından faydalandıklarını kabul etti.

Kubica: "Avustralya’da ikinciydik çünkü Ferrari Raikkonen ile sıralamalarda açıkça sorunlar yaşadı ve onlar yarışı da tamamlayamadılar. Ama tempo açısından çok güçlüydüler. Ve Malezya’da Hamilton ve Kovalainen’in 5 sıra ceza alması bize biraz yardım etti. Ama hâlâ yarış sırasında benzer tempolarda olduğumuzu düşünüyorum"

"Biraz değişken, kaygan olduğunu düşünüyorum. Ama ayarlamayı hemen tutturmak için biraz şanslı olmanız gerekiyor. Bu yüzden azami performansı elde edebilirsiniz."

"Biraz şans ile de ilgili. Ama ikinci olduğumuz bazı yerler vardı. Ama fırsatları değerlendirmek için yakın olmak önemli"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir