Ferrari Çarpışma Testini Geçti

yazar:

kategori:

Zorunlu olan bu testler, Milano’nun yakınlarında Bollate’deki CSI teknik tesislerinde FIA esaslarına göre resmi bir gözlemcinin önünde yapıldı.

Haberde ayrıca testlerden çıkan sonucun, F10 ile yeni araç arasındaki temel farklar nedeniyle Aldo Costa’nın önderliğindeki tasarım takımının içini rahatlattığı belirtildi.

Yine habere göre kilit farklılık, yeni monokokun asıl yapısı ve kompozit malzemeler.

Testte monokokta bir çatlak oluştu ve Ferrari’nin kaza testi sorumlusu Davide Terletti, bu çatlağı kontrol etti ama bu olayın testi başarısız kılmadığı bildirildi.

Ferrari’nin 2011 aracının diğer parçaları da yakın zamanda çarpışma testine sokulacak.


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    neye göre başarılı olmadığını yazdığım halde sorduğuna göre okuduğunu anlamama problemi var sanırım sende.sürüş özellikleri açısından istenilen parayı hak eden bir araç değildi zaten hak ettiği gibi beklentilerin altında bir satış gerçekleştirdi.diğer bir konu da bir süper spor da esas olan düzlükte uzaması değil onu süper spor yapan sürüş özelllikleridir.Hızlanma önemli değil mi elbette önemli ama 1. öncelik değil.bunun için pist süreleri çok daha gerçkeçi veriler sunar.zaten bu kapsamda tıpkı veyronda hızlanmaktan başka birşey yapmayan ruhsuz bir süper spordur.

  2. mehmet ceviz avatarı

    sevgili arkadaşım,brabus cls rocket bile sınırlanmış 350 km.önden motorlu değil önden çekişli araçlar iyi kalkar onun sebebide aktarma ünitesinin (vites kutusu,şaft,diferinsiyal)motorla tekerler kısa olmasıdır.arkadan motorlu araçlardada aynı durumu sözkonusudur.ama önden motorlu arkadan itişli araçlarda bu mesafe uzadığından dolayı kalkış için ideal olanı,arkadan motorlu ve arkadan itişli olanıdır.

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yazılarını takip ediyorum, köşe yazını da okudum, beğeniyorum. Ancak söylemek istediğim 2 nokta var.

    1. McLaren 12C'nin şasisinin etrafı alüminyum levhalarla kaplandı, bunu biliyorum, darbelere karşı önlem olarak ama benim kastettiğim şey, şasi gövdesinde çatlak olması durumu. Konumuz karbon çatlakları olduğu için bu açıdan değerlendirdim. SLR şasisi gibi tamamen savunmasız bir şasi olmadığını biliyorum.

    2. SLR çok büyük bir hataydı. McLaren bile üretmek istemedi aslında, Mercedes'in projesiydi ve motor ortaklığı sebebiyle üretmek zorunda kaldı. SLR, hem kötü bir tasarıma sahipti, hem de dikkat çekmeyi başaramıyordu. O parayı veren biri dikkat çekmek ister ama başarılı değildi. Ayrıca otomobil sportif açıdan da bir faciaydı. Otomobil o kadar hissizdi ki, tank kullanıyormuş hissi yaşıyordunuz ve bu bir spor arabadan istemeyeceğiniz bir şey. Otoriteler tarafından 3 kez dünyanın en kötü süpersportu seçildiğini de hatırlatırım

  4. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    ortada saçma bi yorum yok fxx legal yol versiyonu olan bi araç ayrıca extrem modifiye edilmiş bi araba değil. sölediğn araç evet düzlük bakımında hızlı izledğim proğramda ona göre lastik olmadınğınıda duymuştum fakat zannetmiyorum virajlı yolda aynı verimi göstereceğinei.

  5. Yasal olarak dünyanın en hızlısı nedir allah için. Dünyanın en hızlı aracı "SSC Ultimate Aero" dur.

    FXX in trafikte kullanamıyorsun. Yani yarış aracı ben sana ne yarış araçları sayarım burda.

    Senin dediğin bilmemne pistinde en hızlı tur atan araçtır. Saçma yorum yapmayın yaw.

  6. İyide resmi verilere göre SLR ın max hızı 333 km. Veyron un 0-100 ü 2.5 SLR ın 3.6. Önden motorlu araçlar daha iyi kalkar bide.

    391 km yapan McLaren F1 videosu var. F1 le Veyron drag yarışı yaptı (Topgear). 0-200 rekoru F1 den hızlısı olmadığı hala, kanıtlandı buarada. Veyron un arka kanadı 200 den sonra açılıyor. Açıldıktan sonra geçiyor zaten. Neyse bu ek bilgi oldu.

    Konuya dönelim. Karşılaştırma yaparken drag dememişsin bu arada ilk başta. Birde Videoyu izledim buarada.

  7. İyide resmi verilere göre SLR ın max hızı 333 km. Veyron un 0-100 ü 2.5 SLR ın 3.6. Önden motorlu araçlar daha iyi kalkar bide.

    391 km yapan McLaren F1 videosu var. F1 le Veyron drag yarışı yaptı (Topgear). 0-200 rekoru F1 den hızlısı olmadığı hala, kanıtlandı buarada. Veyron un arka kanadı 200 den sonra açılıyor. Açıldıktan sonra geçiyor zaten. Neyse bu ek bilgi oldu.

    Konuya dönelim. Karşılaştırma yaparken drag dememişsin bu arada ilk başta. Birde Videoyu izledim buarada.

  8. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    yasal olarak dünyanın en hızlı arabası ferrari enzo fxx tir fakat FXX değil standart Ferrai ENZO olraka bakarsak Ultima GTR en hızlı yol versiyonu arabadır. fakat Enzo FXX yasal olduğu için en hızlı araçtır
    http://www.ultimasports.co.uk/Content.aspx?f=record6 normal ENZO ve diğer araçların değerleri
    bu ise top gear FXX turları
    http://www.youtube.com/watch?v=bNPR9fjE9S8
    burda ise en hızlı görünen araç olan Ultima GTR ın tur zamanaı FXX çıkana kadar
    http://www.youtube.com/watch?v=nlpuoksZSsc

  9. mehmet ceviz avatarı

    390 km maksimum hız,amerikada yapılan motor trend diye bir program var orda lamborghini gallardo,f430,maseratı grand tourısmo,audı rs8 le drag yapıyorlar.1.slr,2.gallardo,3.f430,4.audı,5.maserati.yani süper spor araba olarak ve yol versiyonu olarak,yapılan araçlar içinde en hızlı.diğer bir testte ise veyronla kapışıyor.250 km hıza kadar slr kafa tutuyor ama sonra veyron açıyor.birde diğer firmalar önden motorlu,arkadan itişli bir araba yapsında görelim.350 maksimuma ulaşabileceklermi.dikkat çekiyorum önden motorlu arkadan itişli yani aktarma yaparken baya bir güç kaybı olur.o konu neyse neysede hiç tanımadığı bir insana saçma yorum yapmakla itham etmekte bayağı üzücü bir durum.

  10. 458 in yangın sorunu lastiklerin üstündeki bir kimyasal maddeden kaynaklanmıştır diye biliyorum, yapıştırıcı gibi birşeydi galiba. Çok büyük bir sorun değil. Kimse de zarar görmemişti sanırım bu yangınlarda.

  11. Sadece Veyronu geçemiyor derken nasıl bir kıyaslama yapıyorsun anlamadım. Genel olarak böyle bir kıyaslama yapmak çok saçma olur çünkü.

    Birde Veyronda motor kaputu bile yok, soğutma sorunu varsa ki ben bu güne kadar duymadım çok zor çözerler.

  12. Birde SLR modeli başarısız olarak tanımlanamaz. Rakibi olan 599 dan fiyat-performans oranı daha kötüdür sadece. Bir de hepsinden daha iyi DBS var.

    SLR tamamıyla süper bir araç değildi bu kabul, ama çok güzel bir araçtı. SLR gösteriş arabasıydı. Nurburgring de gayet iyi bir turu var bu arada.

  13. Yanılmıyorum bu kesin. Çünkü araştırdım. Yazdığım yüzde yüz doğrudur. Tekrar ediyim kendi düşüncem değil, kesin doğruluk taşıyan yorumdur.

  14. mehmet ceviz avatarı

    SLR neye göre başarılı olmamış anlamadım.1 milyon dolarlık fiyatıyla 3 tane süper spor ediyor.yani 1 tane sattımı 3 tane satmış oluyor.arızasına da ***** bir mühendisi var dünyanın heryerine o gidiyor.önden motorlu bir arac olarak,arkadan motorlu araçlardan sadece veyronu geçemiyor.oda zaten prototip gibi birşey.hala soğutma sorununu çözemediler.birde slr stirling moss modeli var almak için istenen şartlar ab müzakerelerinden zor.

  15. 01McLaren01  avatarı

    SLR sadece "hedeflenen" satışa ulaşamamıştır.bu otomobil dünyasında var, her ürettiğiniz araç satış rekorları kıracak diye bir kaide yok. bunun dışında aracın herhangi bir problemi olmamakla birlikte her insanın istediği sürüş tarzına %100 uyum sağlaması diye birşeyde olmaz. SLR en azından f458 italia gibi yangın sorunları ile boğuşup insanların hayatını tehlikeye atmamıştır.(458'in problemleri resmi ağızdan doğrulanmıştır).

  16. Ferrari pilotları hiç bir zaman kolay kolay kaza yapan pilotlar olmadı.Çünkü ne kullandıklarını biliyorlar, bence gerek yok testlere dimi ya.Petrov olsa yapın testi de gerek yok yani
    Aracı telef ediyolar ya hu.Parçalamasalar da bize verseler. Biz o çatlakla gene kullanırdık aracı:))

  17. MagicAlonso avatarı

    eğer yanlış bilmiyorsam SLR ın tüm parçaları karbon fiber değildi bu konuda yanılıyor olabilirsin.Bugün bile tüm parçalarının karbonfiber olduğu süper spor sayısı nadirken SLR gibi bir aracın tüm yapısının karbonfiber olması bana uzak bir ihtimal olarak görünüyor.Zaten yeterince başarılı bir araç da değildi sürüş özellikleri açısından

  18. SLR da tüm yapı karbondan üretilmişti ve bu önden yada arkadan alacağı darbenin tüm alt yapıyı kırabileceği anlamına geliyordu. MP4-12C de ön ve arkada alüminyum ek parçalar monte edildi. Böylece tamir edilmesi daha kolay ve ucuz oldu.

    Güzel açıklama.

  19. rocco junior avatarı

    İyi haber dayanıklı olmamız ve mühendislerin yüzünün gülmesi güzel.Geçen sene en dayanıklı araçtık bu senede tank gibi bir araç bekliyorum.Rakipler bize çarpıyor ve yarış dışı kalıyordu bizde ise tık yoktu maşallah nazar değmesin

  20. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Klasik. Karbonfiber, adından da anlaşıldığı gibi karbon elementinin lifler (fiber) halinde dizilmesiyle oluşturulan bir madde. Bu lifler örülerek kevlar (kurşun geçirmez yelekteki kumaş) benzeri bir kumaş elde ediliyor. Bu kumaşlar reçine ile birbirlerine yapıştırılıyor ve fırınlanarak monokok yapı elde ediliyor. Ancak darbelerle birlikte yapıştırılan karbon kumaşlar birbirinden ayrılabiliyor ve mikro-çatlaklar oluşuyor. Karbon-fiber şasinin en zayıf noktası işte bu. Ama bu çatlağın açılması ve büyümesi zaman alıyor ve kullanım sıklığına bağlı. F1'de büyük sorun çıkmayacaktır ancak bir SLR, McLaren F1 yada Enzo kullanıyorsanız ve şasinizde bir çatlak oluştuysa ciddi bir ücret ödeyeceksiniz çünkü bunu onarmak çoğu durumda mümkün olmuyor ve şasinin o bölümü tekrar üretiliyor. Tabii yeni McLaren'de böyle bir şey olursa, şasi tek parça üretim olduğu için aracınızın şasisi yeniden üretilecek ve maliyetini düşünmek bile istemem

  21. dinamik darbe testleri ön, yan ve arka şasi, artı direksiyon kolonu üzerinde yapılmaktadır. Bir kukla ile birlikte test şasi ağırlığı 780 kg olmalıdır. ön darbe testi saniyede 15 metre (54 km/h, 33 mph), yanal 10 m / s (36 km /h, 22 mph) ve arkadan 11 m/s de (40 km/h, 25 mph)yapılır.

  22. Testlerde araca ne tür bir seviyede kuwet uygulanıyor. Özellikle Kubica nın kazası baya ciddiydi. Bu testlerde daha az bir kuwet uygulanıyorsa ki bence öyle monokokta ki çatlak hiç iyi değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir