Parr: "Maldonado, Paralı Pilotlardan Değil"

yazar:

kategori:

Alman çaylak pilot Nico Hulkenberg’in Brezilya’daki sıralama birinciliği de dâhil olmak üzere 2010’da iyi bir performans ortaya koymuş olmasına rağmen Williams takımı, onun yerine GP2 şampiyonu ve Venezuella’dan ciddi destek alan Pastor Maldonado’yu seçmişti.

İki pilot birlikte GP2’de yarıştıkları dönemde Hulkenberg, takım arkadaşına baskın çıkmış ve o sene şampiyon olmuştu.

Williams Başkanı Adam Parr, Madonado’ya yapılan paralı pilot yakıştırmasının “iğrenç ve alâkasız” olduğunu düşünüyor.

Parr: “F1 için hazır olduğunu, F1’de olmayı hak ettiğini ve gelişebilecek kabiliyette olduğunu düşünmediğimiz bir pilotu hiç bir zaman koltuğa oturtmadık”

“Bu adam (Maldonado), çaylak bir takımla GP2 şampiyonu oldu, diğer herkesten fazla yarış aldı. Bunu konuşmamız bile gereksiz”

Parr, Maldonado’nun “büyük bir yetenek” olduğunu ve bunun “sadece kendisinin fikri olmadığını” söyledi.

Parr: “Bağımsız bir pilot koçu ile çalışıyoruz. Sadece hız ve yetenek açısından (koç), Pastor’un iki Nico (Hulkenberg ve Rosberg) kadar çok kapasitede olduğuna inanıyor.”

Williams patronu ayrıca Maldonado’nun takımda kısa ömürlü olduğuna da inanmıyor.

Parr: “Bunu bir senelik anlaşma olarak görmüyoruz, uzun vadeli bir yatırım. Eğer genç yetenekli bir pilotunuz varsa, gelecek için bir umuttur ve ayrıca sponsorları da varsa, durum daha iyidir”

“Paranın ilgisi yok. Fernando Alonso’nun sponsoru (Santander), F1’de en büyük olanı”

Koltuk arayan Hulkenberg için ise Parr, genç Alman pilotun geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

Ama Parr: “Onu Williams’ta tekrar görmek isterim. Büyük bir pilot olmak için kendini adıyor ve arzusu var. Olgunluğundan ve profesyonelliğinden çok etkilendim”

“Başka yerde bir şeyler bulabilmesini umuyorum. Diğer taraftan onunla ilişkiyi ayakta tutmak isterim”


Yorumlar

  1. sanırsam Renault ile aynı taktik yıldız bir pilot+ maddi destek ama keşke daha fazla gerçeği yansıtıcı bir açıklama gelmiş olsaydı

  2. bende :))ve üstüne basmak istiyorum ki yeni gelen pilotlar testler kısıtlı vs diye bangır bangır bağırıyor bunlar tecrübeli ve daha yetenekli olanı resmen yolladılar ama neden başarının daha çok ve sürekli para getireceğini gözardı ettiler anlamış değilim zira maddi olarak çok kısıtlı bir bütçeleride yok fia harcamaları kısıyor bunlar sponsora yöneliyor yani böyle profesyonellikten hayli uzak olan bir karar Wiliamsa yakışmadı

  3. Aklıma hemen Jacques Villeneuve'un 2010 Aralık F1 Racing'indeki köşesinde yazdıkları geldi. Paylaşmak isterim.

    "Hülkenberg, sonunda Williams'tan ayrıldı. Sezon içinde birkaç iyi yarış çıkarsa da takımın paraya ihtiyacı var. Yıl içinde Rubens'ten daha hızlı olduğunu kanıtlamış olsaydı, her şey tabii ki çok farklı olurdu. Fakat takıma para kazandırmadığı da düşünülünce yola onunla devam etmenin mantıksız olduğuna karar verildi. Bu basit bir denklem ve Williams'ın farklı bir çaresi yok."

    Yazının devamında Villeneuve 2 pilotun (Maldonado ve Hulkenberg)da GP2 şampiyonu olmasından dolayı hız olarak da aralarında bir olmadığını, Rubens'in belli bir vizyona tecrübeye ve hıza sahip olduğunu da eklemiş.

    Villeneuve'un konu hakkındaki düşüncesi doğru veya yanlış tartışılır ancak adam Williams'ın düşündüklerinin aynısını kaleme almış diyebiliriz.

  4. Benzer bir yorum yapıcaktım bende.

  5. Rubens gelmiş 36 milyon yaşına,gridde Alonso,Massa,Schumi,Rosberg,Vettel,Webber,Button,Kubica,davidson varken nasıl şampiyon olacak?Bırak iki gençle yarış.Madem güveniyorsun.Hani 5 sene anlaşma vardı?Hani paralı pilot arıyordunuz?Her dediğiniz birbiriyle çelişiyor.Ralf,Montoya,JV gibi pilotları bile yeteri kadar kullanamadınız.Williams bir takımdan çok bir imparatorluk gibi.Parr,Michael vs hepsi kukla..Bu takım Frank ve Patrick'in oyuncağı.

  6. Hulkenberg gayet iyi bir pilottu ve bu sene yaptıkları başka bir takımda yapmış olsa kesinlikle koltuğu garantiydi petrov bile o kadar araç parçaladıktan sonra renault ta kalabiliyosa hulkenbergin hayli hayli kalması gerekiyo Williams'a yakışmadı gerçekten

  7. Adam Parr iyice saçmalamışsın demecinde öyle çelişkiler varki önce inkar ediyosun iğrenç ve alâkasız olarak nitelendiriyosun daha sonra sponsorları da varsa, durum daha iyidir açıklamasını yapıyosun yazık hiç yakıştıramadım bunu size.

  8. De get iki yuzluluge bak, koskoca Williams`a yakismadi bu hareket, adam zaten Gp2 de yenmis, daha ne ispatlayacak? ayrica neden kumar oynayasin ki, elinde ki adam 1 sene tecrube kazandi ve basarili. Nagme okumayin, yuzsuzlukte yapmayin. Paraya ihtiyacimiz vardi diyin, bari durust olun. Gerci ben Williams`in mali yapisinin cok da kotu olmadigini dusunuyorum, zira sezon icinde baya demec vermislerdi mali yapamiz gayet iyi sorun yok diye..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir