Kimi Raikkonen:" WRC Beni Daha İyi Bir Pilot Yaptı"

yazar:

kategori:

Daha önce sadece 1 kez WRC rallisinde yarışan Kimi Raikkonen, Citroen Junior Takımı ile çaylak olarak girdiği WRC’de ki ilk senesinin kendisine çok şeyler öğrettiğini düşünüyor.

“Kesinlikle bu sene bir pilot olarak geliştim. Benim için kesinlikle ralli F1’e göre daha zor. Bu yıl bizim sürdüğümüz yollarda araba sürebiliyorsanız, her yerde araba sürebilirsiniz.”

Ayrıca Raikkonen F1’e dönüşü düşündüğünü kabul etti : “F1’e dönüşü tabi ki düşündüm, bütün olasılıkları düşünürsünüz.”

“Ama hiç ciddi anlamda F1’e dönüşü düşünmedim. Çünkü bu sezon boyunca F1’i özlemedim”

“Bu yılın başında F1’i özleyip özlemeyeceğimi görmenin ilginç olacağını düşündüm, sonuç olarak özlemedim.”

“Bu yıl tam da beklediğim gibi geçti. İyi zamanlarımızda oldu, kötü zamanlarımızda ve tüm bunların hepsi zorlu bir öğrenme süreciydi. Bazı açılardan bu bana yarışmaya başladığım ilk yıllarımı hatırlatıyor. Hemen hemen aynı duyguyu hissettiriyor.”

 

 


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Acemilik bitti, Rai-F1 özlemi bitmedi, yine sensiz de olsa İstanbul Park'a yetişicem 🙂

  2. Kubica olagan ustu bir pilot ama Iceman kadar degil tabiki de 🙂

  3. ikisinin yarıştıkları seriler ve araçlar çok farklı. o yüzden her ikisini karşılaştırmak yersiz

  4. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    O F1'i özlememiş olabilir biraz bencilce olacak ama biz onu F1'de izlemeyi çok özledik!

  5. Kubica olaganustu bir pilot bence de. Bende Kubica ile Alonso nun ayni takimda ve ayni sartlarda yarismasini ve neler olacagini gormeyi isterdim.

  6. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    kubicanın ralli deneyimlerini görüp-okudukca kimi ilgili hayrete düşüyorum. demekki kubica olağan üstü bir pilot. sadece 1 yarışlığına kimi ile kubinin aynı şartlarda yarışıp neler yapabildiklerini görmeyi çok isterdim.

  7. kavgayla döğüşle bir şeyleri halledemezsin.hallettiğini zannedersin sadece.yaşın ilerledikçe anlayacaksın.insana yakışan insan gibi olmaktır.sen o yollardan giderken ben sana tur bindiriyordum.

  8. ha bide efendimayına tehditler savuran sendin galiba gültepeliymişsin.gereksiz şeyler yazma.bizde ankaralıyık incesuluyuk aga kapattığım defterleri açtırma bana mal kelimesininide bi daha kullanma.edepli ol haydarı elime aldırma

  9. ben sevdimmi adam gibi severim.dibine kadar.ölene kadar.sen beni anlayamazsın kardeş

  10. biz osmanlının torunları cumhuriyetin çocuklarıyız.o ayrı konu.ama ben kimiyi bahsettiğim gibi severim.

  11. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    bu arkadaş şaşırmış ne atası kimin atası senin atan OSMANLI kendine gel mal mal yorum yazma

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    evet bende seviyorumda ananla bile boyle konusmamıssındır belki 🙂

  13. dönmesende seni çok seviyoruz kimi.sen bizim herşeyimizsin.sen ata sen baba sen kardaş sen herşeysin.cansın canansın.yaşam kaynağısın.ama özledik seni kimi.hemde çok.

  14. Hadi 2005 olsun..Bence 2007 deki Kimi nin dönüşü ve 2010 daki Alonso nun dönüşleri 2005 senesindeki performanslarından daha iyiydide o yüzden dedim 😀

  15. Yavuz Balcı avatarı

    2005 teki haliyle 2005 teki takımına dönse olmaz mı :)) çok özletti kendini çok.

  16. dönecekse 2005 te ki haliyle dönsün… ne 2007 ne 2008 ne de öteki senelerde ki gibi.

  17. Her ne kadar eski bir tifosi olsamda,takımın tarihine ihanet edicem,ve o ''modern'' f1 içerisinde,Ferrari ye en çok yakıştırdığım pilot olarak Alonso ve Raikkonen'in seçicem.

    Belki diğerleri daha büyük başarılar yakaladı.Umarım Alonso da yapıcak.Ama Raikkonen'i kırmızı araçla izlemekte güzeldi…

    Umarım geri dönersin,yeteneklerinden birşey kaybetmemiş olarak,q2 de kalmayan bir araca sahip olarak.2007 deki Raikkonen olarak…

  18. İlyas'ın görüşünü desteklemek için süper bir örnek olur Monte Carlo rallisi. 2010 IRC'nin ilk yarışı, gece… (Önümüzdeki günlerde 2011 versiyonu gelecek)

    http://www.youtube.com/watch?v=Vn7xGlvRAro

    Bu da yine aynı yarışta gündüz:
    http://www.youtube.com/watch?v=TEJ3KEDH5Ms&feature=related

  19. Schumacherin 10 yil kadar once verdigi bir demecini hatirliyorum,oda gerçek yarisin ralli oldugunu,formula1 den kat kat zor oldugunu soylemisti…

  20. Bana kalırsa da WRC daha zor. Çünkü orda yanında ki adamın söylediklerine göre sürüyorsun aracı ve yarıştıkları parkurlar da felaket.

    Çok eskiden bir sisli ralli izlemiştim. Görüş açısı yoktu adeta. Skoda nın onboard undan izliyordum kullanan harbiden iyi gidiyordu o şartlarda.

    Burda azıcık hava kararsa yarışı erteliyelim diyor pilotlar, rallicilere hakaret gibi birşey vallah. Şaka bir yana yarışması çok zor bir seri ve bence ondan sonra Lemans geliyor. Geceliyin sürmesi dehşet vallah. Hele birde yağmur yağarsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir