Fernandes: "Yeni Motorlar F1'in İmajı İçin İyi"

yazar:

kategori:

Yeni yönetmeliğe göre şimdiki V8 motorlarının yerine 4 silindirli 1.6 litrelik versiyonları gelecek.

Fernandes, 2013 kurallarının, F1’in çevreye duyarlılık açısından aldığı eleştirilere yeterli cevap olacağını, sporun yol araçları endüstrisini de çekeceğini söyledi.

Fernandes: “Harika bir haber olduğunu düşünüyorum. Bu konuda çok mutluyum. F1 şimdi yol araçları ile daha ilişkili, ama en önemlisi F1 artık çevre ile de çok ilgili”

“Her zaman söyledim: Mühendisler ve teknik insanlar açısından sporda en iyi beyinlerden bazılarını bulunduruyoruz ve bunların, dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesini sağlamak için beyinlerini kullanmaları iyi olacak.”

“Yakıt tüketimini %35 oranında düşürebilmemiz olağanüstü. Bunu, bütün otomobillere aktardığımızı düşünün. Tam bir ‘vay” olacak. Bu büyük bir oran”

“Ayrıca KERS’in kullanımını düşünün. Şimdi %1 saklıyoruz ama gelecek senelerde %50’ye çıkabilir”

“F1 çok ilintili hale gelecek. Çünkü herkes 1.6 motora sahip. Ve maliyetler azalacak. Paralar, bir aracı mümkün olduğunca hızlı bir hale getirmek yerine daha iyi yerlerde kullanılacak. Bu yüzden muhteşem bir şey olduğunu düşünüyorum. Gerçekten ama gerçekten ileri yönde büyük bir adım”

Fernandes, F1’in yol araçlarıyla daha ilgili olması için başka kuralların da eklenmesi gerektiğini düşünüyor.

Fernandes: “Bana göre bir sonraki adım, lastikleri ve tekerlekleri yol araçlarıyla aynı ölçüde yapmak. Böylece üreticiler gördükleri güvenlik durumlarından, 1.6 litrelik motora eklenecek mühendisliklerden fayda sağlayabilir.”


Yorumlar

  1. Şahsen Tony Fernandes'in yorumundan sonra şu gençlerin kullandığı tofaşların helezonlarını kestirip doğan görünümlü şahin yaptıkları araçlarla yarış yapmalarını isterim.Hem tüplü hem yedek parça bol ve ucuz:))) BURASI FORMULA 1 NE DİYOSUN TONY

  2. Ben şahsen şu gençlerin tofaşların helezonlarını kestirip,doğan görünümlü şahinlerle yarışmasını isterim .Amcanın dediğinden sonra yapacak tek şey bu bence:))))Burası F1 ne diyosun Tony Fernandes

  3. Bu gidisle 2013 ten sonra F1 izlemeyi birakicaz, bu ne ya bisiklet lastigi taksinlar bari 😛

  4. MagicAlonso avatarı

    yol araçlarıyla aynı standartlara sahip lastikler mi?.Tabi siz bu sporu tamamen bir iş ve kazanç olarak görüyorsunuz.Eğer bu söylediklerinizi bir üretici söyleseydi anlayabilirdim ama sizin söylemeniz sadece ve sadece daha çok nasıl bu sporda para kazanabilir ve büyük üreticileri nasıl alt edebilirizdir.F1 doğrudan yol araçlarının gelişim merkezi değildir.F1 teknolojinin zirvesidir ve bu zirve birçok seri ve alana yardımcı olur.Yol araçları için F1 den daha yararlı olacak seriler var.F1 in değişime ihtiyacı elbette var ama bu katliam yaparak olmamalı.

  5. bu cümle çok önemli
    "Her zaman söyledim: Mühendisler ve teknik insanlar açısından sporda en iyi beyinlerden bazılarını bulunduruyoruz ve bunların, dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesini sağlamak için beyinlerini kullanmaları iyi olacak."
    ayrıca lastiklerin büyük olması konusunda da haklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir