Theissen Eleştirisinin Arkasında Duruyor

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen, Max Mosley’den gelen cevaba rağmen FIA patronunun davranışları hakkında yaptıkları eleştirilerin arkasında olduklarını söyledi.

Mercedes-Benz ve BMW firmaları bu sabah yaptıkları ortak açıklamada FIA Başkanı’nın News of the World adlı gazetede çıkan görüntülerinin "utanç verici" olduğunu kaydetmişlerdi.

Mosley’in yaptığı açıklamanın ardından Mario Theissen tekrar konuştu ve eleştirilerinin arkalarında olduklarını ve bu konunun Formula 1’in de ötesine geçebileceğini söyledi.

Theissen "Söylediklerimizden geri dönme düşüncemiz yoktu ve hâlâ yok. Bu sabah bir açıklama yayınladık. İlgili FIA kişilerinden harekete geçmelerini istedik ve Max Mosley’den konu ile ilgileneceğine dair cevap aldık. Bu konuda çalışma olmadan başka açıklama yapmayacağız."

"Bu konunun tamamının sadece Formula 1’in sorunu olarak görülmesine şaşırıyorum. Bana göre bu sadece bununla sınırlı değil. FIA yönetici kurum ya da dünya çapında tüm motor sporları ve otomobil klüplerinin çatısı niteliğinde. Bu yüzden sadece otomobilk endüstrisi değil zarar görecek olan, bu klüplerde zarar görecek. Bu yüzden öncelikle FIA’nın bir tepkide bulunmasını istiyoruz." dedi.

Theissen’e neden ne BMW ne de Mercedes-Benz’in konuyla ilgili açıklama yapmadan Mosley ile irtibata geçmediklerinin sorulması üzerine "Öncelikle biz ne FIA’dan ne de Mosley’den bir açıklama almadık."

"O, FIA üyelerine mektup yolladı ancak otomobil üreticilerine yollamadı. Bu öncelikle FIA’nın etkilendiğini gösteriyor ve bize açıklama yapılmadı."

"İkincisi ise biz konunun doğru olup olmaması hakkında yorum yapmadık. Biz konunun toplum tarafından algılanış şekli üzerinde yorum yaptık. Bu da açıklama ya da konuşma gerektirmiyor. Açıklama yapmaktaki amaç firmalarımızın konu ile ilgili nerede durduğunu göstermekti." dedi.

Theissen ayrıca bu konunun F1’in ününe zarar verip vermediğini görmek için biraz beklemeleri gerektiğini söyledi.

Theissen "Bunu söylemek için erken olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki haftalarda neler olacak görmeliyiz." dedi.

Theissen, Mosley’in tüm ortaya çıkanlara rağmen görevine devam etmek istemesine de şaşırmadığını söyledi.

Theissen "F1’de 9. senemi geçirdiğim için artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Ancak bir şey daha ekleyeyim. "

"Şu anda bu konu ilgi noktası ve bunun tuzağa düşürme olduğu göz ardı edilmemeli. Ve bu da bize göre kabul edilemez bir şey." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir