Mallorca'da Yarış Planları İlerliyor

yazar:

kategori:

Geçen senenin ortalarında Mallorca’nın büyük Palma Havaalanı’na yakın mesafedeki Llucmajor için düşünülen projenin, Valensiya’daki Avyrupa GP’nin yerini alacağı öne sürülüyordu.

Mallorca Zeitung gazetesi, organizatörlerin 2012’de olması planlanan ilk yarış için yatırımcı aradıklarını, takribi 160-200 milyon Avro’ya ihtiyaç duyulduğunu yazdı.

Llucmajor Belediye Başkanı Joan Jaume: “Proje, sadece yerel halka yardım etmeyecekı, bunun yanında bütün adaya muazzam bir ekonomik destek sağlayacak.”

Pistin yerel tasarımcısı Gabriel Palmer, tecrübesi konusunda eleştirilmişti ama tasarımda Ferrari takımına danıştığını belirtti.

Palmer: “Taslağıma (Ferrari’nin) düzeltmelerini dahil ettim”

Balear Yarış Federasyonu Başkanı Agustin Arbex ve Belediye Başkanı Jaume, Bernie Ecclestone ile görüşmüştü. Söylenene göre projede, F1 etkinliklerinin tecrübeli ismi Philippe Gurdjian yer alıyor.

Arbex: “Ecclestone, bu projeyi kovalamada bize cesaret ve heyecan verdi.”

Arbex ayrıca yarış için 2012 Eylül ayını işaret etti.


Yorumlar

  1. Arkadaş bu ispanya'daki kaçıncı pist? Millet tek yarışı zor buluyor bunlar 3.cüyü yapacaklar. Yakında madridde de yaparlar bir tane tam olur. Yeter yahu, bir tane yeter size. Zaten dandik pistleriniz var.

  2. Bura yerine motorsporlarıyla adı duyulmuş Man adasında yapsalar keşke bu pisti..

  3. bu aralar yapıma başlayacak kaçıncı pist haberi ben sayamadım ikinci olarak bizler izleyici olarak cadde pistten zevk almıyoruz , organizatörler ne zevk alıyor merak konum fazlasıyla cadde pist var zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir