Kovalainen "Daha Güçlüyüm Ancak Yeniden Yapılandırılmadım"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen Mclaren’de kendisini Renault’tan daha güçlü hissettiğini kabul etti ancak Ron Dennis’in "onu revizyondan geçirdik" sözlerine katılmadığını söyledi.

Dennis, Kovalainen’in Malezya’daki podyum zaferinin ardından takımın Fin pilotun kendisine olan güvenini tekrar kazandırmak için çok çalıştığını söylemişti.

Ancak Bahreyn’de konuşan Kovalainen geçen sene çok fazla zarar gördüğünü söylemenin "abartı" olduğunu söyledi.

Kovalainen "Geçen sene sonunda kırılmış olduğumu düşünmüyorum. Bu abartı olur. Eğer iyi bir araca ve önlerde mücadele edecek pakete sahip değilseniz yeteneklerinizi göstermek daha zor."

"Geçen sene 7. 8. bitirdiğim bazı yarışlarda bile çok iyi iş çıkardığım oldu ancak ne yazıkki insanlar bunu görmediler. Ancak artık önlere daha yakın yerde mücadele edebileceğimi ve bazı yarışlarda galibiyet mücadelesi verebilmeyi umuyorum ve o zaman insanlar anlayacaklar."

"Asla kendimden şühe etmedim. Hiç bir zamanda kırıldığımı ya da mahvedildiğimi düşünmüyorum. Renault’ta da destekleniyordum aynı şekilde burada da. Ancak burası büyük bir firma ve bir çok yönde destekleyebilirler." dedi.

Kovalainen Mclaren’in büyüklüğünün kendisine yardım ettiğini çünkü ona yardımcı olacak bir çok kaynağın olduğunu söyledi.

Kovalainen "Artık daha güçlü birisi olduğumu hissediyorum. Mühendislerle, mekanikerlerle, herkesle çalışıyorum ve takım içerisinde iyi bir yere sahibim."

"İnsanlar beni çok iyi dinliyor ve bir şey söylersem bana inanıyorlar. Renault’ta beni dinlemediklerini söylemiyorum ancak daha şimdiden buradaki ilişkinin güçlü olduğunu hissediyorum."

"Takım çok büyük. Teknik, fiziksel ve zihinsel olarak gelişmemde yardım edebilecek bir çok farklı alanları var. Bu gelişmeleri görüyoruz ancak ben her zmana kendime % 100 güvendim. Onlar bana dünya şampiyonu olabilmem için doğru oylu gösteriyorlar." dedi.


Yorumlar

  1. ecrin deniz avatarı

    ben de katılmıyorum ron un sözlerine:) nerdeyse adamı baştan yarattım diyecekti:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir