"Vettel'in Ferrari'ye Gitmesi Aptallık Olur"

yazar:

kategori:

Bu görüş, Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz’in motor sporları danışmanı Helmut Marko’ya ait.

67 yaşındaki Avusturyalı danışman, Alman pilota olan yakınlığı ile bilinir ama Vettel’in adı gelecek için Ferrari ile geçiyor.

Bild’e konuşan Marko: “Ferrari hayali, bir yarış pilotu için sadece doğal bir şey ve aynı şekilde Ferrari için de Sebastian gibi harika bir pilotu düşünmek.”

Ama Marko, Vettel’in yakın zamanda böylesi bir takım değişikliği yapacağına inanmıyor.

Marko: “Sebastian, sırf Ferrari efsanesi yüzünden bizi bırakmayacak. Zamanın onun için doğru olması gerektiğini bilecek kadar zeki birisi.”

“Fernando Alonso varken oraya gitmesi aptallıktır.”

“Biz dünya şampiyonu takımız ve Sebastian’a, diğerlerinden daha iyi bir paket sunduğumuz sürece, tarihi bir efsane nedeniyle bizi bırakmayacaktır.”


Yorumlar

  1. kızkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaç

  2. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Yine yanlış.Vettel,Fernando Alonso-DIAZ 'ı yenemez.Yeneceği isim button yada davidson olur.Neden diyecek olursan,button'nın 2009 da şampiyon olmak için tin-tin sürüşü ve öncesindeki 2004 ten oluşan CV si,aynı şekilde 2007 de baskı altında kaybeden davidson'ın aynı şekilde 2010 dada şampiyonluk baskısını kaldıramayıp,yarış dışı kalmaları ve sonrasındada bunu kişisel sorunlara bağlayıpğ bir kez daha havlu atmasını,ve 2008 deki şampiyonluğunu son 300 metreye bağlayarak gösterebiliriz.
    Fernando ise 2005 te güçlü bir Raikkonen'e karşılık vermiş ve sezonu 7-7 zaferlerle kaparmışlar,2006 da güçlü bir Schumi ye karşı şampiyonluk almış,2007 de 109-109 kalıp 1 puanla şampiyonluğu kaçırmış,ama davidson'ın hayallerinede kibrit suyu dökmüştür.
    2010 da davidson'dan daha fazla çabalamış,ondan daha başarılı olmuş,47 puan geriden gelip son yarışta şampiyonluğu kaybetmiştir.davidson ise Belçikadan sonra kayıpları oynamıştır.
    Gerek performans,gerek kalite olarak Alonso yenilmesi en zor pilottur.davidson ise sadece yardımcı oyuncudur.Yani Vettel Alonso karşısında zorlanır,ama davidson karşısında özellikle 2010'un son 4 5 yarışındaki sinirsel ve ruhsal durumunu göz önüne alırsak çok rahatlıkla baskı kurar ve moral olarakta çökertebilir.davidson bu bakımdan zayıftr.button bile onu zorlayabilmiş ve takıma rağmen çokta gerisinde kalmamıştır.

    Hatalarınız düzeltilmiş,gerçek haliyle okunmaya sunulmuştur.Otobüsümüz 45 dk mola verecektir.Uyuyan ve rüya gören yolcularımız bir kahve içip 2011 sezonu öncesinde kendilerine gelebilirler.

  3. Red Bull teknik olarak üstünlüğünü sürdürdüğü sürece bu düşünceye samimi bakmam mümkün değil ne McLaren adına ne Ferrari adına .tamam bu takımlarda yarışmak tüm pilotlar için idealdir ama bu ideal şampiyon olma beklentisiyle oluşur ha tabiki Vettel köklü takımlarda yarışmak isteyebilir bunun yanında ama griddeki üstünlük bu istekten öncelikli olacaktır yeteneklidir hızlıdır tartışmasız 2010 un saygı duyulası şampiyonudur ama rb6 nın yanında bunlar pastada çok küçük bir dilim oluşturur

  4. F1'de söylentisi olupta gerçekleşmeyen şey çok az.

    Benim anladığım 2012 de Vettel ve diaz takım arkadaşı olacak (kesin). bundan markoda haberdar ve bunun için defaatle uyarıda bulunuyor. (neye yarayacaksa). Hamilton f1'de yenilmesi en zor (imkansız) takım arkadaşı ama diaz nispeten kolay rakip. Bunu Vettel'de biliyor ve bunu kölay aşılabilecek bir engel olarak görüyor.

    Macca : 2 dünya şampiyonu pilot
    Ferrari: 2 dünya şampiyonu pilot

    iyi olur.

  5. Haklısın Red Bull cephesi özellikle Marko ve Horner çok sıvazlıyor sırtını Vettel'in,Withmarsh gibi birisi tarafından yetiştirilseydi Hamilton gibi tam bir pilota daha yakın bir halde olurdu.

    Ama yetenek konusunda gridin en iyisi o,ha bu yeteneği daha işleyememiştir,işlemiştir orası ayrı ama abartıldığı kadar olmasa da cidden F1 tarihine geçecek bir pilot Vettel ve bir gün McLaren/Ferrari'de göreceğimize eminim onu…

  6. Haklısın Red Bull cephesi özellikle Marko ve Horner çok sıvazlıyor sırtını Vettel'in,Withmarsh gibi birisi tarafından yetiştirilseydi Hamilton gibi tam bir pilota daha yakın bir halde olurdu.

    Ama yetenek konusunda gridin en iyisi o,ha bu yeteneği daha işleyememiştir,işlemiştir orası ayrı ama abartıldığı kadar olmasa da cidden F1 tarihine geçecek bir pilot Vettel ve bir gün McLaren/Ferrari'de göreceğimize eminim onu…

  7. bnce kamui yolda düz giden bi araca sahip olursa bu beceriksizlerden daha ii bi ampyon olabilir muhtemelen asla bi ferrari ye yada mclarene oturamayacaktır ama herkes kabul etsiz adam çok cesur geçmeyi kafaya koydu mu yapıyo 😀

  8. bu kadar 2010 yılında hata yapan pilot bide ferrari yemi geçecek adam button ı bile şampiyonluktan etti Rb6 gibi aracı olmasaydı rüyasında görürdü 2010 şampiyonluğu Rb6 yı Kamui Kobayashi bile sürseydi şampiyon olurdu 🙂

  9. efendimayin  avatarı

    Katılıyorum alonso rb nin 2009 aracı ile bile şampiyon olurdu.

  10. Ferraride zaten meraklıydı Vettel e… altındaki hızlı araçla adam "SON ANDA ŞAMPİYON OLDU." Öyle yada böyle oldu helali hoş olsun ama 2010 senesinde yaptığı hataları kazaları kimse görmezlikden gelemez hele Ferrari bu acemiyi ohoo….Pişmesini bekler çok acil bi pilot ihtiyacı olmadıkca yakın gelecekde Ferraari Vettel'i değil Vettel Ferrariyi unutsun…

    Ancak ve ancak normal standartlarda bi aracı geliştirirerek yükselirse Ferarri'nin ciddi anlamda ilgisini çekebilir.Buttondan 1 adım önde bi Dünya şampiyonu sonuçda…RB6 Sutil de olsaydı o da şampiyon olabilirdi…. Başkanların böyle yükseklerden uçası tamamen reklam milletin kafasına aşılamaya çalışmak istemeleri…Reklamın iyisi kötüsü olmaz..

    Selametle…

  11. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Juan Manuel FANGIO
    Gerhard BERGER
    Jean ALESI
    Michael SCHUMACHER
    Kimi Mattias RAIKKONEN
    Fernando Alonso DIAZ
    Felipe MASSA

    Gilles VILLENEUVE

    şu pilotlara bakarmısınız!!Rahmetli SENNA yaşasaydı,oda birgün Ferrari ye gelirdi.Bunu F1 racing te bulabilirsiniz.Gelsede gelmesede o hepsinden ayrıdır.(F1'in kahramanına saygılar)

    Şimdi Vettel'e bakıyorumda.Bir F1 pilotunun gerçekten efsane olabilmesi için Ferrari yada mclaren de yarışması gerekir.Güçlü olduğu sürece Williams ta bu ikiliye dahildir.Kimse Mercedes'e fazla güvenmesin,bu spordan Honda,Toyota,BMW ayrıldı.Gerçek LOTUS ayrıldı..Ama Williams hala ayakta.Vettel'in Redbullda geçireceği sene en fazla 1 yada 2 olmadır.

    Ferrari'de Alonso var,mclaren'de hamilton var,Mercedes te Rosberg var…Yani Vettel'in gideceği takımda kimsenin olmamasımı gerek?Her ne kadar şu anda Alonso'dan sonra griddeki en iyi pilotta olsa (Schumacher hariç ve Raikkonen eşit.) Vettel'in çok abartıldığını düşünüyorum.Yani özellikle Redbull cephesinde Vettel'e bir toz kondurmama var.Bernie'Nin yerine bile geçecek gibi….

  12. murat levent avatarı

    offf, çok yüksekten uçuyosunuz yahu, ferrari nere siz nere, anca tekerleği edeceğiniz bir takım için. Eveli senede Brown fırladı öne, ne oldu, anca 1 sene konuşuldu işte. Bütün olayınız tek bir adama bağlı, o olmasa ne yapacaksınız, bence vetel den evel A.N. yi nasıl elimizde tutarız ı düşünün. O olduğu sürece Vetel değil, candok da şmpy. olurdu o arabayla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir