Trulli: "F1, 20 Sene Geri Gitti"

yazar:

kategori:

Honda, BMW ve Toyota’nın ayrılışı ile artık üreticilerin egemenliğinin olmadığı Formula 1, bağımsız takımların ortaya çıkmasına sahne oluyor.

Trulli, bunu spor için iyi olmasından ziyade zararlı bir adım olarak görüyor. Çünkü bir takımı finanse etmekte zorlanmak, pararnın yeteneğin önüne geçeceği anlamına geliyor.

Trulli: “Son birkaç senede F1, kötü bri dönüş yaşıyor. Anlaşmaların değerleri git gide aşağı çekiliyor. Tek ilgi çeken şey, küçük pilotların getirdiği büyük paralar. Sadece 4 takım, mükemmel pilotlara garanti verebilir, diğerlerinin seviyesi oldukça zayıf”

“Ben başladığımda kalite çoktu. Çünkü birçok üretici, kazanan pilotları hedefliyordu. Bugünlerde ise birçok takımın bütçesi, pilotların getirdiği paralardan oluşuyor”

“Lotus, en son gelenler arasından en ciddi olan takım. Ama finansal sorunların olması halinde onların da paraya ihtiyacı olacaktır. Ciddi olması ile birlikte organizasyonumuz küçük, pazarlama bölümümüz de, üst düzey bir takımda bulacağınız gibi değil. İşe devam etmek zor. F1, 20 sene geri gitti: Birçok küçük takım ve birkaç üretici”

Liuzzi’nin geleceğindeki belirsizlik ile birlikte 2011’de Trulli, tek İtalyan pilot olabilir. Trulli, bu durumun iç açıcı olmadığını, ülkede sanki her şeyin Ferrari’ye odaklı çalıştığını söyledi.

Trulli: “CSAI [İtalya Motor Sporları Komisyonu) pek bir şey yapamıyor. Sorunlar, ekonomiye, düşünce yapımıza ve Ferrari’ye bağlı. İtalyanlar sadece Ferrari ile ilgileniyor. İtalya’nın dışında pilotlar, kendi ülkelerinde sponsorlar bulabiliyor. Son örneği Petrov”


Yorumlar

  1. Hakkını yememek lazım doğru söylüyorsun.yeni kurallarda buna eklenince F1 sanki kaliteden düşmüş gibi.Araçların boyu küçülüyor,hızı düşüyor,tipi göze hitap etmiyor vs vs yanlış mı düşünüyorum acaba? Belkide yanılıyoruz dur sayın Trulli dicem ama sen benden daha iyi bilirsin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir