Pilotlar Sıralama Turları İçin Çağrıda Bulundu

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları sıralama turlarında Malezya’da yaşanan tehlikeli olayın bir daha tekrarlanmaması adına daha dikkatli olmak konusunda daha fazla birlikte hareket edeceklerini duyurdu.

Liderlik yapan iki pilot, sıralama turlarınında değişiklik yapılmasını gerektiğini düşüyor ve seansın sonunda çok yavaş bir şekilde ilerlenmeyi engellemek için sıralama turlarında bütün pilotlarla el ele çalışılması gerektiğini ve hızlı araçların yaklaştığında daha fazla dikkatli olmaları gerektiklerini söyledi.

BMW Sauber pilotu Robert Kubica konu ile ilgili şunları söyledi: " Malezya sıralama turlarından sonra % 120 kuralına benzer bir limitin getirilmesi gerektiği konusunda bahsettim."

" Fakat çok fazla düşünüyorum ve hala doğru olmayan bazı yollar buluyorum. Bazı pilotlar hızlı gidecekler, fakat bazıları yavaş bir şekilde hala çizgide devam edebilir ve biz yine aynı sorunu yaşayabiliriz."

" Güvenlikle ilgili değişiklik olacak, çünkü araçlar arasındaki fark çok küçük olacak. Fakat birileri yarış çizgisinden çıkmayacak ve biz hala anı sorunu yaşıyor olacağız. Birlikte daha dikkatli odaklanmalıyız."

McLaren’den Heiki Kovalainen ise süre konusunda sınırlama getirilmesinin tamamen sorunları çözemeyebileceğine değindi.Çünkü rakip araçların geri çekilmemesi durumda tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir ve tur zamanınızı tamamlayamama olasılığı doğar."

"Malezya’da yaptığım yüzünden grid cezası aldıktan sonra elbette düşünüyorum, hiç kimsenin yolunda gitmediğim konusunda emin olacağım bir kural olmalı." Takım arkadaşı Lewis Hamilton ile Sepang’ta rakiplerini engelledikleri gerekçesiyle beş sıra grid cezası alan Fin pilot konu ile ilgili açıklamada bulundu.

" Malezya’da olanları düşündüğümde kendim ve takım arasında bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Bunun yanında aynalarıma yeteri kadar bakmayı unuttum. Fren noktasına geldiğimde Heidfeld ve Alonso yetişmişlerdi ve bu noktada herhangi bir noktaya hareket etmek çok tehlikeli olacaktı benim için. Bu yüzden bu noktada çok endişeliydim."

" Çözümün ne olacağı konusunda kesin birşey bilmiyorum. Eğer giriş turundayken birileri hala hızlı turunu atarken sana yaklaşıyorsa problem oluşabilir. Vazgeçemezsin çünkü limitte gitmen gerekiyor olacak. Fakat bununla birlikte diğer pilotları da engelleyemezsin. Düşündürücü bir durum."

" Sürmeye devam etmek ve diğerlerinin çizgisinin dışında olduğundan emin olmak için aynalarına bakman gerekiyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir