Domenicali: "Alonso ve Massa: İki Kazanan Pilot"

yazar:

kategori:

Wrooom etkinliğinde basına konuşan Domenicali: “Fernando, özellikle sezonun ikinci yarısında, olağanüstü bir pilot olduğunu gösterdi ama sürpriz değildi. Bu seneye yine bu temelle başlıyoruz.”

“Çok memnun edici olan şey, kendini takımımıza ne kadar çabuk entegre ettiğidir. Ayrıca getirdiği ilave değer, olağanüstüydü.”

“Felipe zor bir sezon geçirdi ama doğru şekilde nasıl tepki vereceğini bildiğine tamamen inanıyorum. Buna yapma yeteneği var. Aslında sıkça baskı altındaydı ve bu şartlarda, birçok insanı şaşırtan bir şekilde işler ortaya koydu. Bizimle yetişen tam bir profesyonel. Azami şekilde motive olmasını bekliyorum.”

“Kazanma kabiliyeti olan iki güçlü pilot istiyoruz. Her iki şampiyonluğu da istiyorsanız, ihtiyacınız da budur. Her zaman olduğu gibi, sezon başında bir hiyerarşi olmayacak, pistte olanlara göre karar verilecek.”

Konferans sırasında takım emirleri de gündeme geldi ve Domenicali’ye, şimdi bakılınca Hockenheim’deki kararın doğru olup olmadığı soruldu.

Domenicali: “Şu söylenmeli: Bu nedensellik bağını sevmiyorum. Çünkü bir tarafta anında karar vermeniz gereken bir durum, diğer tarafta sonradan vaziyet görülmüş bir şekilde kararın verildiği bir durum. Bunu söylememle birlikte Almanya’da takımın -yani idari kadro, mühendisler ve pilotların- en iyi tercihi yaptığını düşünüyorum. Sonunda takım emirleri yasağının kaldırılmasını görmekten memnunum. Her zaman vardılar ve daha şeffaf bir ortam oluşması için netlik getirildi. Eğer sakıncalı bir şey olursa, Sportif Kuralların 151. maddesi var, her zaman olduğu gibi”


Yorumlar

  1. elbetteki alonso ya güvenimiz tam. ferrari de 2. yılı çok daha iyi geçecektir.değişen lastiklerle massa nında lastik problemi çözülmüş olur umarım. bence alonso ve massa iyi bir ikili oldular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir