Petrov: "İşler Artık Daha Kolay"

yazar:

kategori:

Formula 1’deki ilk Rus pilot olan Petrov, ilk senesinde takım arkadaşı Robert Kubica’nın gölgesinde kalmış, istikrarlı olamamıştı.

Petrov, takımla iki senelik anlaşma imzaladı ve bu sezon işlerin daha kolay olacağını düşünüyor.

Petrov: “Burası Formula 1. Bir çaylak için çok zor.”

“Çok şey öğreniyordum. Pistleri, aracı, genel olarak Formula 1’de bir takımın nasıl çalıştığını. Üzerimde biraz baskı biraz da gerginlik vardı. Ama sonunda bir çözüm buldum, işe yarıyor. Bu yüzden gelecek sezon benim için biraz daha kolay olacak.”

“Renault takımı, sürüş için bana bir teklif verdi ve bu takımın bir parçası olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Alonso, bu takımla iki defa şampiyon oldu ve büyük şeyler başarabileceğimize hâlâ inanıyorum. Şu anda bu takımda iki sene daha varım. Sıkı çalışıp onları yenmeye çalışacağız”

Rus pilot, Polonyalı pilotun karakteri nedeniyle ondan çok şey öğrenme fırsatı bulamadığını belirtti.

Petrov: “Eğer takım arkadaşınız Robert ise, ondan bir şey öğrenemezsiniz. Çünkü kapalı bir insandır. Sadece onun verileri izlersiniz, nasıl çalıştığına bakarsınız, mühendislerine ne dediğini dinlersiniz. Hepsi bu”

“Bu yüzden ondan çok şey öğrenmedim. Ama nasıl sürdüğü konusunda verileri gördüm, mühendisleriyle konuşmalarını dinledim.”

Rus pilot, yeni kuralların kendisine yardım etmeyeceğini, çünkü yeni şeyler öğrenmeye devam etmek zorunda kalacağını belirtti.

Petrov: “Yine benim için yeni şeyler olacak, arka kanat, lastikler. (Lastikler) en zorlayıcısı olacak. Çünkü kimse yeni Pirelli lastikleriyle sürüş yapmadı. Benim için öğrenmenin bir parçası olacak. Test günlerimiz olacak. Bu yüzden öğrenmek için zamanım da olacak.”


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Bence seneye iyi iş çıkaracak sadece istikrara ihtiyacı var dediği gibi f1 de ilk sezon kolay değil. Bekliyorum sabırsızlıkla

  2. doğru dürüst test yapmayan bi adam olarak bnce gayette ii götürdü en önemli anda da yapması gerekeni yaptı arkasındaki adamın onu geçmeye çalışmamasına laf etmiyouz da kaza yaptı die mi suçluyosunuz adam en azından sürekli zorladığı için kaza yaptığını gösterdi diğer çaylaklardan farklı olarak (Hulk hariç) şampiyonu belirmeke her çaylağa nasip olmaz bnce her takımda bi crasher olmalı ki ileride winner e dönüşme şansı olsun

  3. Rusya nin ulus olarak urettigi tek güzel seyin rus irki bayanlar oldugunu dusunuyorum 🙂

    petrol parasi ile F1 pilotu olmustur Petrov

  4. son yarıştaki performansınla kendini bişey zannettin heralde senden bi halt olmaz. renault geçen sezon senin kaç tane arabanı topladı hatırlıyamıyorum.

  5. ron baba lewis cocuk avatarı
    ron baba lewis cocuk

    evet artık işler daha kolay daha rahat kaza yapabileceksin.:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir