"Schumacher Eleştirileri Çok Acımasız Oldu"

yazar:

kategori:

Bu 3 isme göre Schumacher’in dönüşündeki başarı sadece sonuçlara bakarak değerlendirilmemeli.

Schumacher, 3 sene sonra Formula 1’e geri dönüş yapmış ve sezonun genelinde takım arkadaşının gerisinde kalarak beklentilerden çok uzakta grafik çizmişti.

Brundle “Onun dönmesiyle ilgili sorunum yok. 12. kez Superbike motorundan düşmesinden sonra pist üstünde sekiyordu. Superbike motoru üstünde ölmesinin bir anlamı var mıydı?  F1’e geri dönmesi daha iyiydi.”

“Ona sürüş hakkı vermeye hazır olanlar vardı. O da bundan keyif aldı ve ona biraz daha zaman vermeliyiz.”

“Onun dönüşüne saygı gösteriyorum. Fırsatını buldu ve bunu istiyordu. İnsanlar onu eleştirirken çok acımasız oldular.”

“Bana göre Michael sezon öncesinde dedikleriyle yanlış yaptı. ‘Şampoiyonluklar için yarışırım ve bu yüzden buradayım’ demişti. Beklentileri çok yükseltti. Bunun yerine genç sürücülerin arasında yarışacağını ve elinden gelenin en iyisini yapacağını, Nico ile takıma mümkün olduğu kadar yardım edip yarışlar kazanmaya çalışacağını söylemeliydi. Öyle olsaydı sonucu daha farklı olurdu.” dedi.

1979 şampiyonu Scheckter ise Schumacher’in kazandığı yıllara göre sürüşten daha fazla keyif aldığını düşündüğünü söyledi.

Scheckter “Onun açısından doğru karardı. Bu karardan önce pit duvarında meşgul gibi görünmeye çalışıyordu ve F1’de yarıştıktan sonra yapacak bir şeyler bulamazsanız bu çok zordur.”

“Bu yüzden ilk başladığı zamana göre daha çok keyif aldığını düşünüyorum çünkü şimdi daha büyük mücadele var.” dedi.

Eski şampiyonlardan Surtees ise Schumacher’in önceki kariyerinde Benetton ve Ferrari takımlarıyla kurdupu ilişkinin başarılarda kritik olduğunu söyledi.

Surtees “Ferrari’de harika şey başardı ve Mercedes’te bunu başaramayacağı konusunda emin değilim.” dedi.

Surtees ayrıca Schumacher’in geri dönmesiyle birlikte bıraktığı Formula 1’e göre çok farklı bir Formula 1 bulduğunu ve bunun başarısızlıkta etkili olduğunu söyledi.

Surtees “Tamamen farklı bir dünyaya geldi. Çok yakın ilişkiler kurduğu döneme göre çok farklı. Aracı kendi stiline göre ayarlayabileceği ve geliştireceği testlere izin verilmiyor.”

“Daha önceki gibi bir anda gelip başarılı olamaz çünkü araçlar çok değişti. Kurallar değişti ve onun için yepyeni bir dönem oldu.”
 dedi.

1992’de Benetton’da Schumacher’in takım arkadaşı olan Brundle şöyle devam etti:

“Şu anda kartların onun lehine olmaması nedeniyle de sorun yaşıyor. Ferrari’deyken etrafında en iyi insanlar vardı ve her türlü desteğe sahipti. Bridgestone lastiklerini o geliştirdi ve kalenin hükümdarıydı. Takım arkadaşı destek için vardı ve Michael’in test etmeye değmeyeceğini düşündüğü lastikleri takım arkadaşları kontrol ederdi.”

“Michael’in çok avantajı vardı ancak bu çok akıllıca. Ben de aynısını yapardım. Jody de yapardı. Niki Lauda, Alain Prost ve Ayrtın Senna bunu yaptılar. Tüm büyük şampiyonlar acımasızdır.” dedi.


Yorumlar

  1. olaya duygusal bakıyorsunuz. eleştiriye tahammülünüz yok. ara sıra herhangi bir kazanç olmadan hatta cepten birşeyler vererek bu işi yapıyoruz gibi laflar ediyorsunuz. paralı yapın bence…yorum sayısı sizin kontrol hızınıza bağlı…doğrularınız çok köşeli yorumcularda insan ara sıra problem olacaktır. bence spordaki gibi geçici cezalar verin. birçok yol var. ama ne yaparsanız yapın % 100 mülayim bir yorumcu kitlesi asla olmayacaktır.

  2. Almanya'yı sadece Schumacher fanları eleştirmiyor ki tüm dünya eleştirdi buna sadece bazı Alonso fanları dahil olmadı. Gruplara özel değil genel etkisi olan olaylar bunlar F1'e aşık veya değil insanlar böyle şeyler görmek istemiyor sadece benim gözlemim bu 2002'den beri yoksa ben, şahıslar felan hoş karşılamış, karşılamamış değil mesele.

  3. Almanya'yı sadece Schumacher fanları eleştirmiyor ki tüm dünya eleştirdi buna sadece bazı Alonso fanları dahil olmadı. Gruplara özel değil genel etkisi olan olaylar bunlar F1'e aşık veya değil insanlar böyle şeyler görmek istemiyor sadece benim gözlemim bu 2002'den beri yoksa ben, şahıslar felan hoş karşılamış, karşılamamış değil mesele.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Brundle son iki parağrafı , F1'in acı ama gerçek olan yüzünü göstermek için söylemiş olsa gerek.Öyleyse Schumi fanları neden 2010 almanya yı eleştirirler ki??

  5. http://www.trf1.net'in en çok sevdiğim özelliği yorumların anlık olarak yayınlanmasıydı. Tabi bazı arkadaşlarımızın bunu suistimal etmesi kötü oldu.

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şimdi anladım editör arkadaşım.

  7. Son dönemde yoğunlaşan ve maksadını aşan yorumlar nedeniyle geçici olarak kapatılmıştı. Bundan sonra yorumlar kontrolden geçtikten sonra yayımlanacak. Diğer sistem, suistimal edildi.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    thrillercd thrillercd merhaba
    yorum kısmı neden kapatılmıştı?
    yani ne olduda neye sebep olduda kapatıldı yorum kısmı
    bana bir açıklarmısın(ız) teşekkürler.
    sonuçta hiç alışık veya kolay kolay alışık olmadığımız bir şekilde kapanma olayı oldu.

  9. Oley yorum kısmı açılmış 😀
    Konuya gelirsek Martin Brundle'ın kafasına saksı mı düştü acaba ? Zamanında Schumiyi en çok haşlayan adam oydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir