Renault'un Yeni Görüntüsü Kanada'ya Takılabilir

yazar:

kategori:

Bu ifade, Toronto kökenli Glove and Mail gazetesine ait.

2011 Lotus Renault GP’nin görüntüsü, Imperial Tobacco’nun John Player Special sigara markasını tanıtmak amacındaki siyah-altın rengine sahip 70li-80li yılların Lotus’undan esinlenmişti.

Lotus Grubu CEO’su Dany Bahar, 2011 görüntüsünün potansiyel sigara reklamı imasına sahip olmadığını belirtmişti.

Ama Health Canada adına bir sözcü, “eğer bir F1 aracı, Montreal’de yarışırken bir sigara paketini andırıyorsa, tütün araştırmacılarının, Tobacco Art’ı ihlâl olup olmadığını değerlendireceğini” ifade etti.

Imperial Tobacco adına sözcü: “Bir sigara paketine herhangi bir benzerlik, kati suretle kanunlara aykırıdır”

“Lotus’un yerinde olsaydık endişe ederdik. Kanada’daki kanunların farkında olup olmadıklarını merak ediyorum”


Yorumlar

  1. Saçmalığın daniskası bu kadar olur işte.Çok saçma

  2. ooeeh bende neden yazdığım çıkmıyor dedim meğer kontrolden sonra yayın dönemi başlamış yeni fark ettim eki eki eki pardon 😉

  3. o zaman mercedes gp malboro gri kutu, williams ta winston light yada parlement gibin demezler mi adama ?? ((:

  4. o zaman mercedes gp malboro gri kutu williams winston light yada parlemet derim bende tey yarappim… ((:

  5. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    hala Ferrari karşıtlığını sürdürme gayreti içerisindesin.Adamlar bize bunu çağırışırıyor diyor.Yani lotus ruhuyla falan ilgilenmiyorlar.Hem bu sitede sigara içen,içki içen yokmu.Hayatında bunları yapanlar Ferrari söz konusu olunca hemen yargılıyorlar.Ağızlarından küfür eksik olmayanlar,el kol hareketi yaparak gülen insanlar Alonso'nun el kol hareketine bu kadar takılıyor.ya bu tarafsızlıkmı yoksa başka birşeymi.

  6. ferrari şahibeli biçimde marlboroyla bir sponsorluk anlaşması içindeydi , nekadar saklamaya çalışsada beceremediler eninde sonunda o barkodu silmek zorunda kalmışlardı. lotus-Renaultun amacı tamamıyla farklı onlar gizliden sigara reklamı yapmıyorlar bu amaçlada parada kazanmıyorlar , onlar sadece efsanevi lotusla bütünleşme çabasındalar ve eski lotus ruhunu yaşatmak istiyorlar yani amaçlar tamamen farklı…

  7. arabanın rengiyle ferrari'nin üstündeki barkot ayni mi sence? Barkot'un manası ne idi söyle sen bize ki bence oda çok saçma bişey ama sölediğin şeyde mantıklı değil..Sonuçta arabanın rengi altın-siyah sırf üstündeki renkler herhangi 1 sigara şirketinin renklerini andırıyor die yasaklanırmı ?

  8. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Ferrari Marlboro yu kullanırken,ismi yazmamasına rağmen etmediğiniz laf kalmamıştı..Şimdi adamlar yine AÇIKLIYOR yine inanmıyorsunuz.Sadece ingiliz oldukları için destekliyorsunuz.

    Marlboro yazısı yokken,sadece bir barkod varken bu bize çağrıştırıyor diye tepki vermiştiniz.Şimdi neden saçmalık olarak gördünüz.Kanadalılardan daha iyimi biliyorsunuz?

  9. Marlboro ile özdeşleşen barkodlu desen Ferrari'den kaldırılmıştı. Lotus'un John Player Special zamanından gelen ve hala o adla anılan siyah-altın renk kombinasyonunun da sorun yaşatma ihtimali var.

    Kutusu şöyle söz konusu ürünün:
    http://www.old-ads.com/wp-content/uploads/2005/10/John_Player_Special_ad.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir