"Hamilton, 2010'daki Sorunları Yaşamayacak"

yazar:

kategori:

Bu ifade, takımın ve Hamilton’un, geçen seneki olaylardan dersler çıkarıldğını ve önlerindeki sezon için heyecan duyduklarını söyleyen Martin Whatmarsh’a ait.

Whitmarsh: “Lewis’in bir takım meseleleri olduğunun kamuoyuna iyi bir şekilde yansıdığını düşünüyorum. Hâlâ çok genç bir adam. Motor sporları yarışçısı olarak hayatında yolunu buluyor ve aklının karıştıran bazı nedenlerin olduğunu düşünüyorum.”

“Takım, daha iyi bir iş çıkarabilirdi. Kaçınılmaz olarak pilotlar da daha iyi bir iş çıkarabilirdi. Hepimiz daha iyi bir iş çıkarabilirdik. Ben de daha iyi bir iş çıkarabilirdim.”

“Ama genel olarak Lewis’in, performansından büyük hayal kırıklığı duyması gerektiğini düşünmüyorum. Bazı muhteşem yarışları oldu ve onun nasıl bir süper yıldız olduğunu, kendine karşı ne kadar sert davrandığını hepimiz biliyoruz. Aynı Jenson’un sezon sonuyla ilgili hayal kırıklığı yaşayıp kendisine sert davranması, aynı benim gibi takımın performansı… ve kendime sert davranmamdaki gibi.”

“Bunlar bizi tetikler, motive eder ve bu sene kazanmak için azimli kılar.”

Hamilton, önceki açıklamalarında pist dışındaki sorunlarının performansını etkilediğini kabul etmişti.

Bu sorunlar, Martin Whitmarsh’ı endişelendirmiyor.

Whitmarsh: “Şimdi inanılmaz uzun bir sezon var. 20 yarışa çıkacağız. Daha fazla yarış olacak, daha uzun bir sürece yayılmışlar ve Avrupa’dan daha da uzaklaşılıyor. Bunlar, üzerine düşünülmesi gereken etkenler.”

“Bana göre bunun ne kadar zor olduğunu küçümseyenler var. Geçen sene çalışma arkadaşlarımla birlikteyken onlara ‘pilotlarımıza, 6 hafta telefon etmeyeceğim, kimsenin de onları aramasını istemiyorum’ demiştim.”

“Onlara kendilerine gelmeleri, antrenman yapmaları, hayatlarını yaşamaları ve hazırlanmaları için 6 hafta vermek istedim. Bu süre pilotlarımız için Salı günü doluyor ve yarış takımı ile birlikte Bisham Abbey’de kampta olacaklar. Bu, takım olarak geri gelme ve bir takım inşa etme, yeniden değerlendirme ve antrenmanlarını yeniden değerlendirme ile ilgili.”

MP4-26’nın 4 Şubat’ta Berlin’deki tanıtımı öncesinde Whitmarsh, aracın tasarımı ile ilgili bazı sinyaller veriyor ve takımın, geçen sene Red Bull’u neden yenemediklerini anladığını söylüyor.

Whitmarsh: “Bana göre geçen seneden alınan kilit ders, aracı geliştirmeye devam etmekti.”

“Her iki haftada performans bulmanız gereken yakın ve sert bir mücadeleydi, şampiyonaydı. Senenin yarısından itibaren en çok performans bulan takım öne çıkacaktı. Konunun bu kadar basit olduğunu düşünüyorum. Her iki pilotumuz da harika bir iş çıkardı ve önümüzdeki senelerde de bunu yapacaklarına inanıyorum.”

“İsteyeceğiniz şey, sistemden gelen gelişimlerin seri üretim hattıdır. Bunu amaçlarsınız. Ama bazen musluklar akmaz.”

“Belki de diğerlerine göre ön kanattaki yorumlamamız o kadar etkili değildi. Bu kesinlikle etki etti. Bu tip bazı şeyler beni şaşırttı ama sonuçta diğerlerinin yaptıklarından şikâyet etmiyorum. Eğer bir fırsat varsa, bunu kendiniz yapmalısınız.”


Yorumlar

  1. Açıkçası gelecek senenin Red Bull-McLaren ve Ferrari-Mercedes ikili mücadelelerini-1-2 ve 3-4 için-görmek isterim.Arada ortalığı karıştıran bir Renault ve belki de Williams hiç fena olmaz.

    Withmarsh'a ben de saygı duyarım,bizim yöntecimizden kat kat karakterli bir adam…McLaren araç gelişimini devam ettirmemekle daha doğrusu ara vermekle hata etti,bakalım bunu telafi edip geldiklerinde nasıl olacak.Sezonu çok büyük bir heyecanla bekliyorum…

  2. Vay be, adını zikretmekten imtina ettiğim o müşkülpesent, o hayalperest, o küfürbaz zatlar bir anda sevgi kelebeklerine dönüşmüşler. Ey Trf1.net sen nelere kadirsin. Sayın site yöneticilerine de çok müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum, genç dimağlara olumsuz tesiri bulunan, siteye yabancı şahıslarda olumsuz intiba bırakan bu zatları kontrol altına alarak sitenin bekası için bir büyük adım daha attınız. Sitenin bu halinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah hep beraber siteyi müreffeh yarınlara ulaştırırız.

  3. sadece bu konuda değil her türlü konuda erken konuşmamak lazım sana katılıyorum

  4. rocco junior avatarı

    "Hamilton, 2010'daki Sorunları Yaşamayacak" kimse bunun garantisini veremez,geldiği günden beri benzer nitelikte hatalar yapıyor o yüzden erken konuşmamak lazım

  5. Heyecanla bekliyoruz martin umarım yapılan hatalardan takım olarak ders çıkarmışızdır.

  6. ''Bisham Abbey'' güzel yermiş doğrsusu , kamp için en mükkemel yer…:)

  7. Horoz ölür, gözü çöplükte kalır demiş atalarımız. Adam hala ön kanat diyor.

  8. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Güzel konuşmuş.Bu adama inanılmaz saygı duyuyorum.Açıklamalardan anlaşılacağı üzere bu sene Ferrari ve mclaren Redbull'u yakalamış ve umarım geçerler.2007-2008 deki mücadeleyei isterdim açıkçası.

    Birde Martin anlatırken o dünyayı yaşadım sanki.Bizim tahinci de birazcık hırs olsa buralara gelmek için çırpınırdı……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir