Berger: "BMW Çok Erken Pes Etti"

yazar:

kategori:

Ferrari, Mclaren ve Benetton gibi takımlarla yarışan ve 1 yarış kazanan Berger, 1998 ve 2003 yılları arasında Mario Theissen’le birlikte BMW’nin motor sporları programının başında yer alıyordu.

2006’da Sauber’i satın alarak spora tam giriş yapan BMW, beklenen başarının gelmemesinin ardından 2009 sonunda spordan çekilmişti.

Berger “BMW’nin kendi takımını oluşturması doğruydu.  Ancak kesinlikle biraz daha fazla sabır göstermeliydi. F1’de ilk denemede şampiyon olamayabilirsiniz.”

“Başarı gelene kadar çok sıkı çalışma gerekir ve buna adanmış olmalısınız. Red Bull’da koşullar uygundu ve onlarda başarının gelmemesinin nedeni sabırlı olamamalarıydı. Red Bull’un sahibi Mateschitz’de ise bu sabır vardı. Kötü yıllar geçirseler de devam ettiler. Ve sonucunu aldılar. Artık yatırımlarının sonuçlarını alıyorlar.” dedi.


Yorumlar

  1. kaymak gibin arabaydı be bmw aracı. eh bu işler vizyon olayı. erken kaçmak için bence çok fazla nedenleri yoktu. modaya uymak bu olsa gerek. bence bmw den daha büyük hatayı, dünya emek harcayarak oluşturduğu muhteşem 2009 brawn aracını çekilip hediye ederek yaptı.

    bmw kalsaydı şampiyonluk için yarışan bir ekip olacaktı şu anda. renault bunu 2003-2004 alt yapısıyla hazırlayarak 2005-2006 da karşılığını almıştı. bmw bu kadar sabredemedi. 2009-2010 yılları başa yarışacağı sezonlar olacaktı. yapacak bir şey yok artık. kendi düşen ağlamaz. bizleri de bu seyir zevkinden mahrum bıraktılar. ne diyelim artık bu saatten sonra..

    bu arada eskişehirden selamlar. daha askerliğin bitmesine 4 ayım var. hepinizi çok özledim. selamlar ederim herkese 😉
    yeni katılan arkadaşlara ise hoşgeldin diyorum 😉

    selamlar..
    sinan ergin.

  2. Bencede erken pes etti.Ayrıca Toyota hiçbirzaman BMW kadar başarılı olamadı.Her takımda düşüşler oluyo ama bu kadar erken pes edeninide görmedim.Honda yıllarca uğraştı 2004 yılı hariç kayde değer bişey yapamadılar.En başarısız oldukları 2008 sezonlarında bıraktılar ve 2009 olanları biliyoruz.Brawn uçtu.Ayrıca Theissen gayet başarılı birisiydi bence onada yazık oldu.Gerçi yakında herhangi bi takımda görürüz onu.

  3. BMW, ilginç aero denemeleri olan bir takımdı.Bunu,daha öncede dile getirdim.Pİlotun önüne gelen çift çubuk ve görünüme engel olması sebebiyle bunun yasaklanması sonrasında ekranda görülen sitemin uygulanması be RedBull un bunun benzeri bir yapıyı kullanması ve sonuç olması dikkate değer şeylerdi.Motor kapağı bölümünde yaptıkları çalışmalarda dikkate değer münasebetlerdi.F1 de kalmalarının pek çok insan iseyebilirdi ama koca sezonda bir yarış dahi kazanabilselerdi bu olabilirdi.

  4. F1.08 en çok beğendiğim arabalardan biriydi.Ama 2008 in son 6 yarışına doğru Theissen artık araba güncellemelere tepki vermiyor demişti ve 2009 a yoğunlaşmışlardı açık cası ben çok umutluydum 2009 da şampiyon olacaklarına ama olmadı keşke bugün buralarda olsalardı

  5. Çekilmelerinin en büyük nedenlerinden biri, 2008 deki aracın gelişimini bırakıp 2009 a yoğunlaştıkları halde 2009 aracının fiyasko olmasıydı. Sonuçta bir rezillik yaşandı ve bunu kaldıramadılar. Bu gayet normal birşey.

    Toyota her sene çok uğraştı fakat onlar kaldırabiliyordu. Ama en son onlarda pes etti artık. Marka değeri düşüyordu çünkü.

  6. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    ben 2010 araçlarınında muhteşem olacağına inanıyorum.

  7. F1.08 ne harika bir araçtı ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir