İlk Tanıtım Ferrari'den Geldi: İşte F150

yazar:

kategori:

Geçen sene şampiyonluğu son yarış olan Abu Dhabi’de kaybeden takım yeni aracında agresif bir tutum sergilediğini ve umutlu olduğunu açıkladı.

Sabah saatlerinde Maranello’da sis vardı ancak öğleden sonra hava koşullarının iyi olması halinde Fernando Alonso, promosyon çekimleriyle birlikte yeni aracı ilk kullanan isim olacak.

Felipe Massa’nın ise aynı şekilde yarın piste çıkması bekleniyor.

2011 sezonu için ilk testler ise önümüzdeki salı günü Valencia’da başlayacak.

Ferrari F150 Fotoğraf Galesi İçin Tıklayınız


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    açıkcası daha rekabetçi bir araç bekliyoruz.2010 yılına oranla.

  2. Tanıtım videosunu yeni seyrettim,:)borular yataymış.

  3. Ön tasarımını 2010'un aracına benzettim. Profilden hafif kalkık burunla biraz garip gelse de göze, aracın yandan görünüşü mükemmel (Aslında profilin yüksekten bakan versiyonunda da fena değil görünüm). Ne güzel şu örs kanadı da kaldırmışlar. Hayırlısı olsun. Sabırsızlanıyorum Bahreyn için özledik Formula 1 izlemeyi. Haberler kesmiyor.

  4. yaşar senmisin? 🙂

  5. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Benim doktora gitmemi gerektirecek bir durumum yok.Ferrari&Alonso düşmanlığı üzerinden prim yapmaya çalışmayın.O yüzden onlar orda siz burdasınız.ve kendi söylediğiniz yalanlarla yaşıyorsunuz.Onlara inanıyorsunuz,hayaller kuruyorsunuz.düşünebliyormusunuz aracın rengini,tasarımını eleştiriyorsunuz.kim?siz?Ferrari için hiç bir önemi olmayan insanlar.Sende bir doktora görün,malum özel zaman larda çok hassas olursun sen ve senin gibiler.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    anksiyete ciddi bir hastalıktır, en kısa zamanda bir doktora görünün.

  7. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    sen çok biliyosun git sen boya,sen tasarla.terbiyesizlikleriniz sıktı.o adamlar Ferrari'^de çalışır,sen kendi kendine ünvan verir,nette çoşarsın.bekle bu sene ben GODofF1 olacam,neden nersen,Alonso şampiyon olacak.

  8. senin yazıyı okuduktan sonra baya düşündüm bende "acaba neden yapmıyorlar yaparlarsa nasıl olur" diye.aynen seningibi lastiğe yakın bölgenin yuvarlk olabileceğini düşündüm, ama o adamlar bizden daha iyi bilir tabiki.

  9. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ferrari geçen senein ardından yine kendine has tasarı yapmış özellikle de aracın burnu konusunda.2010 da aracın burnu red bull tarzı daha agresif bir tasarımdı şimdiki aracla ferrari 2009 ve öncesi gibi kendi tasarımına geri dönmüş gibi.(ben buna mclaren tarzı diyorum çünkü herkes red bull gibi yaparken bir tek onlar değiştirmediler)

    Ama geçen seneeye nazeren bu araç renk ve desen açısından göze daha iyi gelse de hala griddeki en güzel araç olmaktan çok uzak.ferrari buna dikkat etmeli bence.doğrusu beni bu konuda hayal kırıklığına uğrattı

  10. Side Podlar daha şişmiş ve yukarı kalkmış, Airbox ise ufalmış, McLaren tarzı olmuş. Araç genel olarak hoş, burun kısımınıda sevdim. Arka kanada bayrağı öyle yerleştirmelerini ben istemezdim şahsen, abartı olmuş. Onun dışında motor kapağındaki Scuderia Ferrari logosu çok hoş ve uyumlu olmuş, barkota göre.

  11. 01McLaren01  avatarı

    pull-rod suspansion olacak diyen çokbilmişler nerede acaba(isimlerini yazmayacam utanmasınlar) 😀 aha araç f10 gibi pushrod olmuş bundan sonrada değişmez.

  12. Hiç denediklerini görmedim+++lastiğe yakın bölgede yine yuvarlak olabilir.

  13. Sence onlarca mühendis bu dediğini düşünmüyormudur? Bence düşünüyordur tahminime görede kılıç gibi olursa lastik bağları virajlarda sorun çıkar diye düşünüyorum.

  14. Gizem Aydın avatarı

    bence İtalyan bayrağı gayet sempatik olmuş. açıkçası bizim de bir takımımız olsaydı arkasına böyle bir Türk bayrağı koymasını isterdim. Arkadaki şu çizgi çizgi çirkin logomsu varlığın gitmesi de iyi olmuş. Çok şık olmuş çok beğendim.

  15. Geçen seneki araçla arasındaki 10 farkı bulun :)) Şaka bir yana Ferrariye hayırlı olsun..

  16. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    ön süspansiyon şekli,bağlantıları 09-10 yılı McLaren ile aynı thx to pat fry :)) araç temel olarak redbul kopyası. özellikle ön burundan orta kısma doğru gelen tasarım redbuldan olduğu gibi alınmış.

  17. Göz çarpıcı büyük bir değişiklik yok.Herkesin bildiği üzere aerodinami anlamında eksikleri var, motor ve azami sürat olarak zaten iyiler :)Tasarım olarak da arka kanattaki italya logosunu çok beğendim 🙂

  18. efendimayin  avatarı

    Büyük değişiklik yok mu? Aşırı değişiklil var araçta önemli olan ayrıntılar. Hem sonuçta araçların boyutları standart yol aracı değilki. Her ayrıntı değişmiş gibi. Ayrıca kersin etkiside olur ağırlık dağılımı açısından tasarımı etkiler.

  19. Biri aldo costaya süspansiyon bağlantılarını boru şeklinde değilde kılıç şeklinde yatay yaparsa daha az sürtünmeye maruz kalacağını söylesin benim italyancam yok(yunanmıydı yoksa)

  20. Ben – vermedim ama yinede üzür

  21. rocco junior avatarı

    Sizin aracıda görücez Mclaren sen merak etme o kadar konuşup yine çuvallamayın da ancak konuşuyorsunuz zaten laf ola torba dola

  22. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    senin anlamaman benim için süpriz olmadı 😀

  23. Hayal kırıklığı yaşayan arkadaşlara;
    Domenicali'nin stratejisi dengeli araç üzerine.Mesela 2010 için düzlüklerde Mclaren en hızlı,virajlarda RBR ve Ferrari bunların içinde optimumu yakalamaya çalışan takım.Örneğin düklüklerde 1.Mclaren 2.Ferrari 3.Renault 4.RBR ise,virajlarda 1.RBR 2.Ferrari 3.Mclaren şeklinde..

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    bende türkçe cevap vereyim öyleyse.

    kurallarda bir değişiklik olmamış olabilir ancak aracın yapısındaki değişikliğe göre mevcut burun uyum sağlamazsa gayette değişikliğe gidilebilir, kurallarda bunu getirilen bir kısıtlama yok.

    ben mesajımda kesinlikle değişecektir demedim, isterlerse keyfi olarakta değişebilir burunlar.

    sanırım türkçe konuşmak kadar anlamakta şart

  25. çok büyük değişiklik olmasada ferrari eksik olduğu noktaların üstüne gitmiş gibi hayırlı olsun ferrari için.

  26. öncekinde de Türkçe yazdım ama daha net yazayım anlaşılmadı.
    2009'dan bahsediyorsun, sana göre normal bir seneyse break;
    adrian newey'den bahsediyoruz ben de sana mclaren deyken yaptığı burun değişikliklerini gösterebilirim ama konuyu anlamadığın için tekrarlıyorum.
    sene 2011 28ocak ferrari tanıtım
    2010 dan değişen bir ön yapı kuralı yok, ön kanat açısı ve lastikleri tutan ek kol dışında ki bunlar önemsiz.
    ilk test 1 hafta içinde ve 1 ay sonra sezon başlayacak ve sen 1 ay sonra yeni kanat gelir diyorsan eyvallah bekle gör.

  27. ron baba lewis cocuk avatarı
    ron baba lewis cocuk

    😀 biz yabancı dilmi konuşuyoruz ne :D. domenicali acıklama yaptı arac cok değişecek diye. gerçek araç bu deil. herkez bişiler saklarken ferrari alın bizim aracımız bu demez:D suandaki arac cok sade.

  28. rocco junior avatarı

    Hadi ya biz anlamamıştık kadayıf kardeş=)

  29. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    geçen sezondan pek farkı yok. rötuşlanmış F10 bu.

  30. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    hayırlısı olsun. bence araç görünüm olarak çook iyi , daha da çok gelişir parçalar anlamında, testler falan başladığı zaman gecen seneye göre daha farklı bir araç olduğu anlaşılır, şuanda bile farklı bana göre … ferrari ailesine hoşgeldin f150 :))))))))

  31. fake gibi gerçekte öyle olmayabilir belki

  32. 2009 diyorsun, kuralların tamamen değiştiği yıl. bu sene ne değişti ön kanatla ilgili.
    arka kanatta da zaten çalışıldığı belli oluyor, küçük değişiklikler elbet olur.

  33. Yusuf  Hitay avatarı

    bu arada motor üzerindeki barkod yerine scuderia ferrari logosu gelmiş 🙂

    yeni ferrari logosundaki motifte bildiğin marlboro logosunun yarım hali, yani pek bişey değişmemiş oldu 🙂

    hemen saldırıya geçmeyin, yani beni pek enterese etmiyor bu durum, aksine pekte yakışmış yeni logo.

    keşke mclaren da kendi logosunu kullansa motor ve burun üzerinde.

  34. ron baba lewis cocuk avatarı
    ron baba lewis cocuk

    biz beğeniyoruz o yeter. o aracta alonso ve massa yarışcak gerisi tınn…

  35. rocco junior avatarı

    Egzoz üzeri kapatılmış geçen seneki sistemler yasak ama 5cm boşluk var kural buna müsade etmiş Pat Symonds'ta bu sistemi tek katmanlı difüzöre takımlar bir şekilde uygulayacak diyordu bizimde herhalde sakladığımız birşeyler vardır öyle bodoslama alın bu demeyiz herhalde darısı diğer takımlarında başına inşallah herkesin gönlüne göre olur tabi kırmadan dökmeden germeden

  36. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    birde pirelli lastiklerinin şu olayını beğenmedim pirelli yazısını dümdüz yazmışlar lastiğe göre yuvarlatmamışlar. janta teğet geçiyor 😀

  37. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar kusura bakmayın hepinizi memnun edemiyoruz Ferrari'deki elemanlar bu kadar yapıyor demekki söyleyelim sizi alsınlar biraz agresiflik katarsınız hey Allayım yaa.2008de Honda acayip boynuzlar deniyordu çok agresifti ama aracın hali ortada.Sanki agresif olunca üstüne mi atlayacağız aracın vavvv çok agresifff kesin şampiyonuz=))

  38. Yusuf  Hitay avatarı

    neden gelmesin ? redbull rb5 in 2009 yılındaki burun değişikliğinden daha ala değişiklik mi var ?

  39. benim gitmedi seni bilemem…

  40. değişir elbet ama yepyeni bir arka kanat farklı bir burun gelmez

  41. rocco junior avatarı

    Zaten tanıtımı biz her yerden izliyoruz sen kasma kendini iş yapıcam diye bilmeyen kalmamıştır lansmanı.Ayrıca agresif olunca ne oluyor arkadaşlar iş agresiflikte bitse.
    Önemli olan yenilikçi düşünce bakalım neler var ilerde neler çıkıcak zaten konuşmada Stefano çok daha değişeceğini söyledi aracın testlerde ve ilk yarışa kadar farkındaysanız çoğu parça geçen seneki.Ama 2010 aracıda öyleydi çük güçlüydü.Alda Costa da farklı parçalar kullandık dedi yani insanlar o kadar boşuna konuşmuyor biraz bekleyelim

  42. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    ya daha nasıl bir agresiklik olacakki….2010 a göre çok büyük farklar olmayacak görüntülerde.şu araç f10 dan daha güzel değilmi?

  43. dostum neden rahatsız etsin , f1 araçlarını geçmişten günümüze incelersek açıkçası şuana kadar ben hiçbirinde ülke bayrağının bukadar büyük sergilendiğine şahit olmadım , şu da olabilir sadece bu tanıtıma has bir durumda sözkonusu olabilir… eğer sürekli arka kanatta bu boyutta taşınırsa sanırım bu ilk , daha büyük bayrağı gördüm diyen varsada link verebilirse sevinirim…

  44. haha hrt bile bu kadar milliyetçi değil. Bu yapılan sadece italyan taraftarlar için iyi olabilir.

  45. tanıtımı izleyebilsinler diye link veriyoruz , ama yinede (-) veriyorlar. mantalite mükkemel :))

  46. hayal kırıklıgı yaşadım resmen
    daha agresif bir tasarım bekliyordum ama 2010 un neredeyse aynısı
    umarım beni yanıltırlar

  47. ron baba lewis cocuk avatarı
    ron baba lewis cocuk

    tmm kopabilirsin.:D

  48. rocco junior avatarı

    Hee evet İtalyanız vurgusu yapmış zorunuza mı gitti?

  49. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    motor kapağındaki yeni logo çok iyi duruyor.

  50. İtalya'nın birleşmesinin 150. yılı münasebetiyle

  51. ron baba lewis cocuk avatarı
    ron baba lewis cocuk

    bu arac daha cok değişir arka kanat ön kanat süspansiyon yapısı. herkez bişiler gizlerken ferrari böle davranmaz.

  52. Yusuf  Hitay avatarı

    pek bir değişiklik olmamış, yine kısa dingil mesafesi ile yüksek yere basma gücü gerektiren pistere göre ayarlanmış araç.

    dediğim gibi arka kanatlar mach 3 traş bıçağı gibi olmuş 🙂

    araçlar daha değişecektir, kimse daha lansmanda yeniliklerini rakiplerine göstermek istemez.

  53. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    neden 150 ismini vermişler ne alaka bilen var mı arkadaşlar.

  54. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Lotus taki Mclarendeki ingiliz bayrağı rahatsız etmedide,burdaki İTALYAN bayrağımı rahatsız etti??

  55. arka kanattaki italyan bayrağıylada montezemellonun %100 italyan takımız vurgusu simgelenmiş adeta…

  56. Öncelikle Tüm Ferrarici arkdaşlara hayırlı olsun.Arabaya gelince Rbr nin hırçın bakışlarını göremedim Mclaren Mp4 24 ün karışık süspansiyon yapısına benzer bir süspansiyon yapısı var

  57. Eğer yasak değilse bu sene Mercedes GP geçen sene geliştirdiği pasif F kanalının yararını görecektir.

  58. buarada Phılıp Morrislede anlaşma yenilenmiş. sanırım en büyük sponsorda o olmalı…

  59. Pekte güzel durmuyor esasında

  60. kaspersky den kopmak için neden arıyordum bu aralar:D

  61. çok farklı görünmedi mercedesgp tarzı bir fkanal var, jant kapakları kurala rağmen çok değişmemiş. burun az yükselmiş
    arka kanata çalışmışlar haliyle kilit nokta. hayırlı olsun

  62. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    örs kapağın kalmasıyla muhteşem araçların geleceğini söylemiştim…şu anda çok ışık var ve asıl renk wallpaperlarde belli olacak.F10 da aynen böyleydi.Umarım çok ama çok iyi olur!

  63. rocco junior avatarı

    Süper renkleri,duruşu işte şahlanan at bu.Şu an araç çok sade daha çok değişecek belli ki yine kısa bir motor kapağı eklenecek,ön ve arka kanatlar her zamanki gibi eski ama daha örtü kalkmadan burnun bu kadar uzun ve siveri olacağını anlamıştım Rai2 tvden izledim Ferrari.comun yönlendirdiği linktende baktım çok güzeldi hayırlı uğurlu olsun inşallah şampiyon oluruz bu sene yeni aracımız f150 ile

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir