Massa: "Bana Eşitlik Sözü Verildi"

yazar:

kategori:

Geçen sene sonlarında Massa, şampiyonluk yarışında takım arkadaşı Alonso’ya destek olma görevi üstlenmiş, Almanya’da potansiyel galibiyetini İspanyol pilota vermişti.

Massa: “Gerçekten kazanmak istediğim bir takımın parçasıyım. Bunun için buradayım. Yarışmak için değil, kazanmak için buradayım.”

“Bu yüzden garanti aldım. Eğer bir gün bir takım bana yarış kazanma konusunda garanti vermezse, aslında takım için mücadele edemeyeceğimi bilirim.”

“Takımı %100 güveniyorum. Bana mükemmel, mümkün olduğunca fazla yarış kazanabilecek rekabette bir araç verebileceklerini biliyorum.”

Massa, geçen sene Bridgestone lastiklerinden şikâyetçi olan pilotlardandı.

Pirelli’nin bu sene ön lastiklerde daha fazla tutunma amaçlaması ile birlikte Massa, 2008’de olduğu gibi üst sıralarda yer alma konusunda iyimser.

Massa: “Birçok değişiklik var ve her zaman dediğim gibi lastikleri sevmediğimi biliyoruz. O lastiklerle birçok sorun yaşadım ama Pirelli’den olumlu izlenimler aldım”

“Sürüş stilim açısından geçen sene yaptığım birçok şey değişti ve Pirelli lastikleri ile olan ilk test günü olumlu geçmişti. Farklı bir şey denemedim ama yeni lastiklerle aracı sürmesi benim için daha kolaydı”

“Farklı şartlar altında olduğumu düşünüyorum. Geçen sene yaşadığım sorunlardan bahsediyorum. Umalım ki araç başından sonuna kadar iyi performans çıkarsın. Geçen sene olduğu gibi böylesi rekabetçi bir şampiyonada bunun önemli olduğunu biliyoruz”


Yorumlar

  1. Massa'nın Alonso'dan iyi olduğunu düşünen varmıdır bilmiyorum ama olmadığını düşünen çoktur. Sadece şampiyon olarak kendini kanıtlayabilir.

  2. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    http://www.youtube.com/watch?v=Z1bOAdpTpWY

    20.sn de neler oluyor öyle =)

  3. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Massa : Alonso onlardan daha iyi değil derken,aynı seviyedeler demek istedi senin benden çok daha iyi bildiğin gibi.Daha kötü demedi (senin anlamak istediğin gibi)

    Massa:2006 da 2007 de takım arkadaşlarıma yardım ettim.2010dada edicem.
    davidson: Alonso f1 deki en iyi takım arkadaşımdır.Çok iyi bir pilot.Ne zaman iyi bir derece yapsanız,çıkar -0,2 daha iyi derece yapar ve size cevap verir.

    Prost,Lauda,Berger,Takım patronlarının tercihi,Pilotların seçimi vs vs vs = Alonso en iyisi.

    Bu kadar adam bilmiyor,sen biliyorsun ve bu hastaklı fikri durmadan tekrarlıyorsun.Gelmiyeceğim dedin yine geldin öylemi.Hoşgeldin.

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yazdıkların çok doğru.

  5. 2007-2008 sezonunda olduğu gibi iyi sıralama turları çıkartırsa Alonso'ya karşı bir üstünlük kurabilir. Bu seneki Webber, Vettel gibi başa baş bir durum olsa Ferrari'de muhtelemen 1. pilot seçme olayı gerçekleştirmezdi gerçi Redbull gibi pilotları birbirinede kırdırmazdı.

    Şunu unutmamak gerekir buradaki her sürücü üst seviye yarışçılar, arabayı kullanırken eskisinden daha rahat hissetse bile bu ona ciddi bir hızlanma getirir.

  6. 2009 sezonu ferrari en müdürü luca:''alonso bir mutlaka ferraride yarışacak ama seneye değil''…
    15 gün sonra alonso ferraride…
    kimiden açıklama:''takımdan ayrılmamın sebebi kesinlikle performansım değil''…
    massa:''normal şartlarda kimiyi asla geçemem''
    massa:''alonso daha evvel yarıştığım pilotlardan iyi değil''

  7. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    nokta…saygılar usta.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir ipte iki cambazın birden oynayamayacağını bilen bazı pilotlar arasıra bu tür demeçler verirler.Bir örnek vereyim.Jenson Button..Tarih 11 eylül 2010.Button 2010 yılının en iyi grid pozisyonunu bu tarihte monzada elde ediyor(İkincilik)..Sonra da bakın ne diyor:''Takım emirleri olursa F1'i bırakırım''.Neye istinaden ve hangi akla hizmetle bunu söylemiş olabilir siz düşünün artık.Sözünün eri olduğunu , bu konuşmadan tam bir ay sonra yani suzukada görmeye çok yaklaşmıştık ama olmadı.Redbull patronu gerekeni söyledi.(kurbanlık)..

    Takım emri yoktur,Birinci pilot yoktur,söz aldım, f1 i bırakırım gibi kavramlara bu ve bunun gibi onlarca örnek verebilirim.

    1992'de Benetton'da Schumacher'in takım arkadaşı olan Brundle'ye kulak verelim mi?.Bakalım efsane hakkında neler söylemiş:
    "Şu anda kartların onun lehine olmaması nedeniyle de sorun yaşıyor. Ferrari'deyken etrafında en iyi insanlar vardı ve her türlü desteğe sahipti. Bridgestone lastiklerini o geliştirdi ve kalenin hükümdarıydı. Takım arkadaşı destek için vardı ve Michael'in test etmeye değmeyeceğini düşündüğü lastikleri takım arkadaşları kontrol ederdi."
    "Michael'in çok avantajı vardı ancak bu çok akıllıca. Ben de aynısını yapardım. Jody de yapardı. Niki Lauda, Alain Prost ve Ayrton Senna bunu yaptılar. Tüm büyük şampiyonlar acımasızdır." dedi

    Bence acımasız olan bu sporun ta kendisidir.Bu sporun medyası ile uğraşmak bile başlı başına bir yetenek gerektirir.Öyle kurt spor muhabirleri var ki; 20 li yaşlardaki çocukları işlerine geldiği gibi konuşturmak onlar için çok zor olmasa gerek.
    Herkes en iyiyi istiyor.En başta bu spora yığınla para döken sponsorlar babalarının hayrına yapmıyorlar.Sponsorlar,takım sahipleri,patronlar,mühendisler ve biz taraftarlar,Değişen kurallara,lastiklere,araca,havaya suya,yağmura,geceye,gündüze,baskıya,cezaya,çaresizliğe ve kısaca herşeye ama herşeye hazır olan pilotları istiyorlar.Yok ben yağmurda süremem,yok ben bu lastiği sevmiyorum gibi olaylara kimse sıcak bakmıyor.Bir pilotun Her zaman her yerde en iyiyi yapmasını isteyenler içinde bizler de varız.
    Belki de bu yüzden şumi,Alonso,hamilton,vettel gibi pilotlar ön plana çıkmaktadırlar.
    Anadolu'nun güzide şehirlerinin birinin Ticaret Odası Başkanı,İnsan kaynakları ve Ekonomi adlı panelde şunu söylemişti:''Herkes kalifiye eleman arıyor ama fabrikalarında kalifiye elemanın yapmayacağı işlerin de olduğunu unutuyorlar''.

  9. Massada en az Button kadar şampiyon olma kapasitesi var. Yani şampiyon bir pilot kapasitesine sahip. 2008'de Glock bir viraj daha dayanabilse bu bahsettiğin adam şuan dünya şampiyonu ünvanı ile yarışıyor olacaktı, hatırlatırım. Küçümsenecek bir pilot değil Massa. Ama şuda ayrı bir konu, eşit yaklaşım olsa bile Alonso'yu yenmesi çok güç.

  10. Ne olur artık ya başka takıma yada evine geri dön massa. Bu takım seni 1. pilot dahi yapsa senin şampiyon olma yeteneğin yok. Çünkü sende o ışık yok. Tamam, agresif olabilirsin, kendini 2. pilot olarak kanıtlamış olabilirsin ama kesinlikle şampiyonluk için yarışabilecek kapasiten yok.

  11. Ferrari bir markadır,bu markayı gündemde tutacak bir süper stara her zaman ihtiyaç vardır,ve bu doğrultuda kim ne derse desin pilotlarından birini(markayı kim taşıyabiliyorsa)desteklemesi kaçınılmazdır,
    Massaya gelince,Brezilya fiat için önemli bir pazar,bu pazarı canlı tutmak için brezilyalı bir pilot yarıştırması anlaşılmayacak bir durum değil,yoksa Trulli yada diğer italyan pilotları yarıştırabilir.

  12. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    alonso 2007 de mclarendeydi ve o yıl şampiyonluğu 1 ya da 2 puanla kaçırmıştı. Alonso taraftarı değilim ama yanlış bilgi olmasın..

  13. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    yahu her fırsatta massa neden ikinci pilot olmadığından, eşitlikten falan bahsediyor? Ha tamam Massa'da bu oyunun parçasıdır diyebiliriz ama en azından insan kendini ezdirmez bu kadar. Tamam ikinci pilot kavramı var ve o ferraride eşitlik diye bir durum yok. sen sevgili massa sezonu kotarır alonsoya aracının arka kanadını ezberletirsen eşit olursunuz ama sende o büyük patlamayı yapacak kabiliyet yok kanımca. Bunu yapamayacağına göre eşitlik diye birşey de olmaz ….

  14. emrecan a cevap olarak

    -Reno-Alonso daki bilesimin teknik kapasitesinin arac olarak
    Ferrari-Massa daki bilesimindeki teknik kapasiteye ulasmasina imkan yok.
    Yani Ferrari araci ve takimi Reno araci ve takimindan ustundur, Bu nedenle Alonso 2. gelisinde Renoda basarili olamamasi Massa nin Ferraride basarili olamamasina referans olamaz.
    -Montezemelonun bir sözü var. Yarisan Schumi degil onun ikizi. Bence bu da Schmacher in neden lastikleri calistiramadiginin cevabi. Ve yine Massa icin bir referans olamaz.
    -Özetle söylemek istedigim Massa nin Ferrari de kalmasina tek buldugum mantikli sebep jet man in söyledigi 2. pilot ihtiyaci olabilir

  15. 01McLaren01  avatarı

    aracı sana göre üretmediklerine göre eşitlikte olmayacaktır. araç eşit şartlarda üretilmiş olsa bile yeni gelen güncellemeler sana uymayabilir veya takım arkadaşına.ferrari zamanında Kimi'ye uymayan güncellemelerle gelince sen avantaj kazanmıştın.

  16. felipeselim avatarı

    emrecan zilfi ye kesinlikle katılıyorum formula 1 gridinde olan pilotların hepsi kabiliyetli pilotlardır ki öyle olmasa orda işleri ne. felipe 2008 sezonunda yarışları kazandığında ve iyi gittiğinde kimsenin sesi çıkmıyordu. alonso taraftarlarına sorarım . alonsonun altında 2007 ,2008 ve 2009 renault vardı pekio zaman neden kabiliyetini kullanıp yarış kazanmıyordu yada şampiyon olamadı. demek ki sorun sadece pilot ta değil. sorunu sadece pilota yüklemek hata olur.sorun bir karışımdır. araç takım kurallar lastikler ve pilot …

  17. cok başarılı denen mükemmel denen pilot allonso acaba reno ile neden bir şeyler beceripte kendine adapte edemedi o aracı? Yada nico 2010 sezonunda güzel işler yaparken schumi neredeydi? (schumi'ye de beceriksiz diyecek biri olmadığını düşünüyorum) demek ki bu işler kabiliyete bakmıyormuş. Kimi o kadar becerikli bi pilotken (ki bunu ben zaten inkar etmiyorum) 2008 sezonunda neden geride kaldı? Herkesin şanssız, talihsiz olduğu bi süreç her zaman olabilir. Neden kimse kabul edemez bunu anlamam.

  18. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Massa Ferrari ye 2006 yılında geldi.O sene Bahreyn sıralama turları hariç,Avrupa gp'sine kadar hiç birşey yapamadı.O yarışta 3.oldu.San Marino da Schumi açık açık,artık kendine gelmeli ve YARDIMCI olmalı demişti.2006 senesinde Monaco'da starttan sonra Schumi'ye yol verme,Fransada biraz daha temkinli ve defansif sürerek Alonso'yu Schumi'den uzak tutma görevini devraldı.Bu podyumda ona ikincilik yerine,üçüncülük olarak döndü.İstanbulda Massa pite alınınca bazı TAKIM EMİRLERİNE KARŞI OLAN ARKADAŞLAR bozuk para atmışlardı.Bunu Suzukada 2.tur da start-finish düzlüğünde yavaşlamak izledi.

    2007 de ise MONZA'dan sonra Massa'nın Kimi'ye yardım edeceği açıkça söyledi.Son yarıştada yer verdiki buda doğaldı.2008'de de aynısından kendi yararlandı.

    Diğer takımlarda neler olduğunu,zamanında pilotların birbirlerine araçlarını verdiğini takımların birbirine yarış bırakma anlaşması yaptığını veya mesajı yanlış aldı yavaşla saygıdeğer İskoç gibi olayları anlatmayacağım.yada adı geçen pistte 2008 yılında olanları.

    2010 yılında Massa Almanyaya kadar ne yaptıki!! o yarışı kazanabilse ne yapsın??

    2011'e eşit girmelerini ancak aynı konuma sadece kendi performansından dolayı girmesini isterim.Alonso,Kimi,Schumi varken Massa bunların arkasında olmalı.Ancak asla ikinci pilot olmasını istemem.Ancak artık takım emirleri yasak değil.Massa'yada 2011 de başarılar.Nede olsa oda bizim kanımız canımız.Bazı Massa cılar gibi takım için çalışan insanlardan nefret etmeyiz biz.Saygılar.

  19. bu adam bu kabiliyet yoksa nasil hale Ferrari sürebiliyor?
    basit ferrarinin her zaman 2.pilota ihtiyacı olmuşturda ondan.

  20. -cok basit birsey sormak istiyorum
    -ferrari en buyuk F1 takimlarindan biridir
    -bu adam Ferrari pilotu
    -Diger buyuk takimlarin pilotlari-kendi takim arkadasi da dahil- lastikte sorun yasamazken bu adam nicin yasiyor?
    -sürüs stili diyor surus stilini lastiklerine göre ayarlama becerisi yok mu bu adamin?
    -digerleri yapabiliyorsa bu niye yapamiyor?
    -bu adam bu kabiliyet yoksa nasil hale Ferrari sürebiliyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir