Sauber de C30 Aracını Tanıttı

yazar:

kategori:

Takım Ferrari motorlu yeni aracını bugün Valencia’da tanıttı ve araca ilk baktığımızda bu sene standart gibi olacak yüksek ön burun dikkat çekiyor. Takım geçen sene de yüksek ön burun kullanmıştı ancak yeni araçtaki ön kanat bağlantısı daha fazla göze hitap ediyor.

Bunun yanında geçen sene neredeyse sponsorsuz yarışan takım, özellikle Meksika’dan bir çok yeni sponsora sahip oldu ve bu logolar araç üzerinde yer almış ve aracın görünümünde de etkili olmuşlar.

Teknik Direktör James Key “Sauber C30 Ferrari’nin gelişiminde hedef C29’un güçlü yanlarını devam ettirip zayıf yönlerini gelişitirmekti.”

“Bunun yanında bizim için kış testlerinde aracı anlamak ve doğru yönde ilerlemek önemli olacak. Yeni Pirelli lastiklerinden daha çok şey öğreneceğiz ve bu açıdan aracın kontrolünde sürpriz olmamasını garantilemek istiyoruz.”

“2011’de ilerlemek için C29’un zayıf yönlerini daha geçen seneden belirledik ve üstesinden gelmeye çalıştık. ORadan aldığımız sonuçlarla C30’u oluşturduk.”

“Kurallar nedeniyle ortaya çıkan değişiklikler ancak pist üstünde değerlendirilebilecek. Bu nedenle neler yapacağı tahmin edilebilir bir araç yapmaya çalıştık ve bunun yanında pist üstünde gelişime fırsat verecek bir araç tasarladık.” dedi.

Araçta egzos beslemeli difüzör yer alıyor ve bunun yanında oldukça agresif sidepodlar bulunuyor.

Bunun yanında takım, C29’daki çift direkli arka kanat yerine tek direkli arka kanadı tercih etmiş.

Peter Sauber “Düzenli olarak puan kazanmak ve FIA Takımlar şampiyonasındaki pozisyonumuzu yükseltmek istiyoruz. 2010 sezonu şirketin 41. ve en zorlu senelerinden birisi oldu.”

“Daha önce hiç bu kadar dayanıklılık sorunu yaşamamıştık ancak sezonun 2. yarısında sorunların üstesinden gelmeyi başardık. Yapısal anlamda çok iyi değişiklikler yaptık. James Key’in Teknik Patronluğa getirilmesi çok iyi oldu ve o Sauber C30 Ferrari’nin gelişiminde tüm kontrollere sahipti.”

“Bir de 2011 sezonu için çok iyi olarak hazırlandık. MEvcut ekonomik koşullar altında başardıklarımızdan gurur duyuyoruz.” dedi.

Sauber ayrıca 2011’de KERS’i kullanacağını açıkladı.

Sauber C30 Fotoğrafları İçin TIKLAYINIZ


Yorumlar

  1. başarılar dilerim sauber…kimiyi bu aleme kazandıran adamın takımı…büyük ümitler ve desteklerle gelenlere haddini bildiren onları geçen pilotları var. mütevazi ama dürüst desteksiz ama onurlu…yürüyün sizlerle beraberiz…

  2. Geçen seneki araçları sponsor azlığının verdiği fazla sadelikle beraber, grid'in en çirkin araçlarından biriydi. Jantları dışında… Bu sene de araba garip gözüküyor ama en azından sponsorları var. Arka kanattaki "TELCEL"'i "TEKEL" diye okudum ve ne oluyoruz dedim bu arada.

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Geçen yıla göre daha renkli bir araç.Sezonda onlar için renkli olur umarım

  4. Herşeyden öte aracın üstünde sponspor logoloru göze çarpıyor bu onlar adına çok sevindirici birşey öncelikle.Araca gelirsek geçen sene ki kalkışa geçen uçak kanadı gitmiş, sidepodlar da mclaren esintileri var.Umarım rekabetçi bir araç olur, kobayashiyi izlemek zevkli olucak.

  5. http://yfrog.com/f/h7czwtj/

    bizim aracın burun kısmıda yüksek sanırım tam net değil ama resim

  6. 01McLaren01  avatarı

    McLaren tarzı sidepodlar ve burun(V tarzı demek zor) standart olmaya doğru ilerliyor 😀 birde bakmışsınız McLaren düşük burun yapmış, olurmu olur valla 😛

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hoş olmuş bunuda beğendim bakalım hangi takımın aracını beğenmeyecem 😀 C30 ferrari'nin F10una benzemiş.

  8. hele ya şu aracı güzel bi hale soktular performansıda görüntüsü gibi güzel olur inşallah neydi o gecen seneki ucube….:D

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    🙂 tasarım derken makyajını kasdettim, yoksa hangi akıllı çıkıpta "yeter yahu herkesin arka kanadı mclaren a benzedi" der.

    burunların hepsi birbirinin kopyası olacak bu yıl orası kesin

  10. 2004 yılındaki BAR gibi olursa performansı tam olacak BAR gibi…Sauber'den iyi bir performans bekliyorum bu yıl.

  11. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    bar honda'yı hatırlattı

  12. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    Mclarenle alakası yok f10 burnu bu

  13. Geçen seneye qöre daha iyi arac zaten finansal sezon basında yavas kalsalar bile hemen qelişeceklerdir

  14. Motor kapagı dışında araç gayet güzel umarım hızlı ve rekabetçi bir araç olur.

  15. bu jant hala değişmedi ya anlamıyorum ne aracı bu öyle jant yaparsın

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    bütün burun tasarımları mclaren tasarımına benzemek zorundamı ? hrt, williams şimdide sauber, başka tasarım geliştirin yahu

  17. gayet güzel ve arkada bazı şeyler var??? bu takım boş değil

  18. Fernandof150 avatarı

    Bence şekli güzel,hele geçen senekinden sonra.Çirkin görünmesinin sebebi ise sponsor dağılımı ve renk seçimi.Gri&beyaz nasıl bir zevktir anlamadım.

  19. Gizem Aydın avatarı

    lotus ve ferrari den sonra çok çirkin geldi

  20. Geçen yılki araca göre çok iyi duruyor.

  21. Mehmet  Köroğlu avatarı
    Mehmet Köroğlu

    Çok şık olmuş bence…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir