Pirelli, Ferrari Endişelerine Karşı Çıktı

yazar:

kategori:

Pirelli’nin İtalyan olması nedeniyle bazı kesimler, İtalyan olan Ferrari’ye daha fazla desteğin verilebileceği konusunda endişelerini dile getirdiler.

Ancak AS gazetesine konuşan Tronchetti “Biz bir şirketiz, bayrak değiliz.” dedi ve taraflı olma söylentilerini reddetti.

Tronchetti ayrıca çalışmalarını savundu ve “Çok kısa sğre içerisinde lastiklerden mükemmel performans çıkardık.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Endişelerin olması normal. Sütten ağızı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.

    Hatırlayanlar vardır, 2007'de lastik tedarikçisi tekelleştirilince Bridgestone'dan bir açıklama geldi; "Geçmişte yaşananlar tekrarlanmayacak". Neydi bu 'geçmişte yaşananlar'?

    Ferrari'nin 90'ların sonunda yükselişe geçmesi ve 2000'leri alıp götürmesinde hiç şüphesiz Bridgestone'un katkısı büyüktür. Üretilen araçlar lastiklere müthiş uymakla kalmıyor, diğer takımların uyumu beklenen düzeyde olmuyordu.

    Derken önce 2001'de Williams, bir sonraki sezon da McLaren ve Renault Bridgestone'dan ayrıldılar. Denilebilir ki, Williams Bridgestone'dan beklediği uyumu yakalayamadığı için, Renault ise kendi ulusundan olduğu için Michelin'i tercih ettiler. Peki ya McLaren? McLaren iki sürücüler ve bir de üreticiler şampiyonluğu yaşadığı ortağını neden bırakıp o zamanlar performans oarak daha geride olan Michelin'e geçiş yaptı?

    Bu sorular o zamanlar cevapsızdı. Ama ilerleyen yıllarda bir çok olay gibi bu da açığa çıktı. Bridgestone, başta Williams ve McLaren olmak üzere diğer rakiplerinin lastik datalarını Ferrari'ye ulaştırmıştı. Bunu erken öğrenen Williams ortaklığını bitirdi. McLaren ise bir sezon sonra bu olayı öğrenebildi.

    İşte, geçmişte Ferrari'nin ajanlığını yapan Bridgestone'un "Geçmişte yaşananlar tekrarlanmayacak" diyerek gönüllere su serpmeye çalışmasının nedeni budur.

    Bir de kendi yaşadığım bir olayı aktarayım: 2010 Spa'yı bu siteden yedi arkadaş birlikte izledik. (Bu vesileyle hepsine selam.) Yarıştan sonra sohbet ederken konu dönüp dolaşıp Pirelli'nin tek lastik tedarikçiliğine geldi. Ben özetle yukarıdaki haberde geçen endişelerden bahsettim. Benim nazarımda şu sitedeki sayılı kişilerden ve gerçek bir Tifosi olan arkadaş (adı bende saklı, dilerse "Bahsedilen kişi benim" diyebilir), "Bridgetone yaptıysa Pirelli de yapar" dedi. Ben tam anlayamadım ve "Bridgestone yaptı" dememle aynı arkadaş "Ben de ondan bahsediyorum, Bridgestone yaptığına göre Pirelli de yapar" demişti.

  2. Fernandof150 avatarı

    sizin fikirleriniz,savunduklarınız vs tek ve doğru diğer fikirler yanlışmı?sizin fikirlerle örtüşmesi bir şeyin doğru olduğu anlamınamı geliyor?

  3. senin bu yorumun bizimkiyle örtüşmüyor , aksine hamiltonfobili arkadaşlara örnek teşkil ediyor…

  4. efendimayin  avatarı

    Hamilton öyle bir şey demişti hatırlıyorum.

  5. Fernandof150 avatarı

    sizdeki Alonsofobi kadar büyük olmasa gerek.İçinizi rahat tutun adamınızı her yerde savunmayın.Sanki ona toz kondurmak suç.Adam söylüyor işte sende kendi fikrini savun ille nefretiniz belli etmeyin.

  6. haklısın yavuz , hamiltonfobi tam oturmuş 🙂

  7. Yavuz Balcı avatarı

    ben birincisi ne alaka diyorum. ikincisi lewis testlere katılmadı bildiğim kadarıyla ama yinede yorum yaptı diyelim. lastikle alakalı herkes bir şey dedi ve lastiklerin o an ititbarıyla zayıf olduğunuda söylemişlerdi. sizde hamiltonfobi hastalığı baya ilerlemiş. ortada tek yorum yok, sonra çıkıp ortamı geriyorsunuz diye McLarencilere sallıyorsunuz. biraz aynaya bakın rica ediyorum.

  8. bence de gereksiz bir endişe. hem ferrari değil miydi bridgestone'un kalmasını isteyen?

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    F1 de endişe hiçbir zaman bitmedi bitmeyecek de.Belki de endişe kelimesinin F1 deki karşılığı korku dur.
    Şimdi birkaç ay öncesine dönelim.Tarih 14 kasım. Yer: Abu Dhabi yas marina.Fernando Alonso şampiyonluğa çok yakın,öte yandan boş konuşmalar ve endişeler de bir o kadar çok.Örnek mi? :Abu Dhabi GP sinin yarış hakeminin İTALYAN olması.Sonuç ne: Gereksiz ve yersiz yaygara çıkartılmış oldu..F1 de endişe,korku ve yaygara hep vardır.
    Tabi ki dilin kemiği yok.İsteyen istediğini söyler.Madem öyle ben de bir tez atayım ortaya.Yine birkaç ay öncesine dönelim.Abu Dhabi sonrası yeni pirelli lastik testlerini hatırlayalım.Hamilton testten sonra ne dedi?..''LASTİKLER ÇOK ZAYIF,ÖZELLİKLE ARKALAR ÇOK ÇABUK BOZULUYOR'' Şimdi bu pilotun taraftarları ve hemşerileri, pilotlarının bu demecine istinaden Pirelli lastikleri için endişe duyup Ferrari ile ilişkilendiremezler mi??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir