Basın: "McLaren'de de Yenilikçi Egzoz Sistemi Var"

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport’taki haber: “Görünüşe göre MP4-26 aynı yola başvurmuş”

İtalyan Autosprint’teki habere göre ise bu çözüm, zorunlu olan tek katmanlı difüzöre daha fazla hava akışı sağlıyor.

Renault, aracın Valensiya’da farklı bir motor haritası ile çalışmasının nedeninin egzoz düzeneği olduğunu doğrulamıştı.

Mercedes GP’den Ross Brawn: “Renault, doğru yönde bir düşünceye sahip. Benzer bir çözüm üzerine çalışıyoruz”

Aslında takımların araçlarının son halleri, sezon açılışından çok kısa bir zaman önce tam olarak ortaya çıkacak.

Red Bull’dan Adrian Newey: “Her zaman belli bir miktarda gerginlik olur. Şimdiki kurallar oldukça dar”

Geçen sene rakip takımlar, McLaren’in F-kanal sistemini kopyalamada sıkıntılar yaşamıştı

Newey: “O sadece geçen seneydi. Bu yüzden şimdi gerekirse artık tepki verebiliyoruz”


Yorumlar

  1. F kanal gibi değil, şasi ile alakalı bir sisteme benzemiyor. Daha çok taban uğraştırır sanki. Bu senede en çok araçların tabanı önemli oldu. Ondan L.R.GP erkenden sürmüştür pistte. Birde uyumu yakalamak lazım diğer sistemlerlede. Dayanıklılık mesela. F kanalda böyle bir sorun yoktu.

  2. Şu araçları 4 egzoz yapsalar nasıl olur acaba. 2 şerden bölseler manifoltları. Yüzde yüz denemişlerdir yada çok basit birşey diye hiç uğraşmamışlardır.

  3. "kesinlikle ferrari de hiç bir yenilik yok neredeyse"
    var mı yok mu arkadaşım karar ver 😀

  4. rocco junior avatarı

    Ferrari'de hiçbir yenilik olmadığını nerden biliyorsun hayır maksat sadece Ferariyi küçümsemek.Adama bak oturduğu yerden 2 resme bakıp kehanette bulunuyor.Yahu sen kimsin?Bütün takımlar bu sistemin verimliliği üzerinde çalışıyor ciddi bir kazancı olduğu açık ve Renaultu tebrik etmek gerekir şimdiye kadar en değişik icadı onlar çıkarttı.Bu sistem f kanal ya da gçen seneki sistemler kadar karışık olmadığı ve monokokda herhangi bir değişiklik olmayacağı için Bahreyne en kötü Avrupaya yetiştiriler merak etmeyin.Renault adına sevindirici bir durum ama emin olamayız belki farklı bir takım farklı bir yolda daha güzel bir şey bulmuştur o zaman birde onu kopyalamakla geçer zaman=)

  5. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    Reno takımının bunu erken çıkardığını hiç düşünmüyorum zaten McLaren da bu sistem varsa renodan görmüş olmaları imkansız, 4-5 günde sistemi görüp yapamazsınız, aylarca sürer bunu hazırlamak. yaratıcı olan takımları cesaretlerinden dolayı kutluyorum.

  6. arkadaşım son teste saklamak daha mantıklı olurdu geçen sezon mclaren f kanal sistemi gibi şimdi birbuçuk ayda tam anlamıyla olmasa bile kopyalancaktır sistem tam anlamıyla olmasa diyorum çünkü Renault sistemi tam bu sisteme göre inşa edilmiş KERS bataryalarının yeri araç dengesi herşey buna göre yani kimse kısa zamanda aynı verimi alamaz ancak gene de daha beklenmeliydi bence en azından bi sonraki seansa kadar

  7. Mercedes GP'den Ross Brawn: "Renault, doğru yönde bir düşünceye sahip. Benzer bir çözüm üzerine çalışıyoruz"

    Bu haberden sonra mercedes cephesinden ciddi anlamda ümidim kırılmaya başladı. Benim bildiğim Brawn farklı bir şey yapar onların egzoz sistemi varsa bizim bilmem neyimiz var derdi. Ama görüyorum ki hiç bir yenilik yok. Renault yaptı, mclaren de varmış, RBR zaten çok karmaşık bir düzeneğe sahip olduğu bilgisi geldi ama biz hala kopya peşindeyiz.

    Sezon başlayınca kopyalamaya devam ederiz belli bir müddet sonra bırakız bu seneyi önümüzdeki seneye bakarız. Bizde mercedes taraftarı olarak yok nicoydu yok schumiydi sayıklar dururuz.

  8. olabilir ama sistem radikal olduğundan bir an evvel test etmek istemişlerdir işe yarayıp yaramayacağı konusunda şüpheleri vardı belkide.sistem baya karmaşık görünüyor.kopyalaması aylar sürer. ozamana kadarda atı alan üsküdarı geçer zaten.r31 i erken lanse etmelerinin nedeni mantıken bu olabilir.

  9. oldu olacak şampiyon kim olur onuda söyle.bismillah daha testler yapılıyor ve 1 gün oldu.
    ayrıca testlerde gördüğün ferrarinin gerçek f150 olduğunumu sanıyorsun.o araç f10a yeni sistemlerin eklendiği bir araç.gerçek f150 yiilk yarıştan hemen önce görürsün ancak.bana katılan vermı bilemem ama benim görüşüm bu

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    daha yarışlara 1 buçuk ay varken fark yaratacak bir sistemi rakiplere göstermek saçmalık

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bak bu'da olabilir
    cidden nasıl bu kadar acemice davrandı Reno takımı :S

  12. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    RB nin egsozundan sonra Renaultun yaptığıda çok farklı herkesten RB nasıl bu sistem sayesinde fark yarattıysa bu senede Lotus Renault ve Mclarenden bunu beklemek gerekir.Çekişme Mclaren Renault ve Redbull Arasında olucak kesinlikle ferrari de hiç bir yenilik yok neredeyse

  13. Renault yanlış yaptı cok erken çıkardı piyasaya

  14. yenilikci egzoz sisteminin handikapının aşırı ısınmaya neden olacağı yönünde görüşlerde var.aracçlar alt kısımlarından tutuşmasında Allah muhafaza.

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    görünen o ki bu yaratıcı egzoz çıkış sistemleri başarılı olursa tüm takımlar bu sistemi kopyalayacak

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    yahu daha araç görünmedi bile 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir