"KERS Olmazsa Kalkışlarda Sorun Yaşanır"

yazar:

kategori:

2009’da KERS’i kullanmayan bu iki takım sezonun en başarılı takımları olmuştu. Ancak bu sene öncesinde araç ağırlıklarına 20 kg daha eklenmesiyle birlikte KERS’teki dezavantaj kalkmış oldu ve bu sene sistemin daha faydalı olması bekleniyor.

Red Bull’un Teknik Patronu Adrian Newey “2009’da KERS konusunda öne çıkan kalkışların önemli olmasıydı. Şanslıydık ki o sene Brawn ile mücadele ediyorduk ve onların da KERS’i yoktu. Bu yüzden kalkışlarda her iki takımın avantajı yoktu. Bu sene MClaren, Ferrari, Mercedes KERS kullanacaklar ve ortamın çok rekabetçi olacağını düşünüyorum. Başka neden olmasa bile sırf kalkış için KERS’i iyi çalıştırmak zorundayız.” dedi.

Newey, RB7’nin KERS’li tasarlanmasına rağmen çözüldüğü kadar sorunun hep çıktığını söyledi.

Newey “KERS bir mücadele ve açıkçası aerodinamiden ödün vermeden çözümler bulmaya çalışıyoruz. Aksi taktirde KERS’i koyduğunuzda performans avantajı sağlayamazsınız. Bu sene, sezon öncesinde sistemi geliştirmek için çalışıyoruz ve böylece performans konusunda kendimize güvenebiliriz.” dedi.

Mercedes GP’nin takım patronu Ross Brawn “KERS için doğru zaman ve 2009’da KERS’li araçların kalkış performanslarının çok üst düzeyde olduğunu hatırlıyoruz. 2011’de güçlü sıralama geçirseniz bile KERS olmadan sorun yaşarsınız. Bizim için bu doğru karardı ve pit alanındaki en iyi sistemlerden birisine sahibiz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir