Santender, McLaren Sponsorluğunu Uzattı

yazar:

kategori:

Takımda Santander logosu, pilotlar Lewis Hamilton ve Jenson Button’un kıyafetlerinde yer almaya devam edecek ve bu sene kasklarında da görünecek.

McLaren pilotları aynı zamanda Santander’in pazarlama malzemeleri ve reklamlarında da yer alacak.

Vodafone McLaren Mercedes Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Santander, 2007’den bu yana Vodafone McLaren Mercedes’in bir ortağı oldu ve her iki marka adına başarılı bir gelecek inşa etmede birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Vodafone McLaren Mercedes’in ortaklarının devame den desteği, takımın başarısının önemli bir etkenidir.”


Yorumlar

  1. Sizin haber bizim haber olayı ne anlamış değilim. Mantıklı yorum yazın. Espiri yapıcaksanızda her gün aynısı olmaz yani. Ne zaman Santander haberi görsem hep aynı kişiler aynı laflar. İnsan sıkılır vallah. Yeni şeyler türetin biraz bari.

  2. Fernando Alonso DIAZ  avatarı
    Fernando Alonso DIAZ

    uzatmayalım.davidson'ı tutacağıma futbol izlerim daha mantıklı.

  3. hayırdır diazı bir insandan daha üstün zaneden tiplerden gördüm seni , bu yorumlarındanda senin f1 taraftarı olamıyacağını net görüyorum , sen üçüncü lig futbol takımlarını tutan bir holigandan öteye gidemiyecek acınası bir durumdasın… ayrıca bana neler yapacağıma dair ahkam kesmeye kalkma , site daha yeni senin gibilerin yorumlarından sıyrılmaya çalışıyor , sen çıkmış gereksiz tartışmalara devam ediyorsun… laf dalaşı istiyorsan laf çok ama hak edenle tartışılır …

  4. Desmosedici   avatarı

    Soğuduysa arkasındaki 45 numara ayakkabı izine hem kendisi hem fanları hemde dış kapının avukatları katlanmak zorundadır.
    O soğuduysa,bizde onun vurdum duymazlığından tiksindik.davidson,mattias,alexander lyons sizin olsun,DIAZ bize yeter.

    Sen benim iddalarıma cevap vermiyorsun,sadece gerçekleri çarpıtıyorsun.Lütfen bir daha Alonso'nun adını o ağzına alma,davidsoncığınla ilgilen.iyi pilotçuktur abisi o 😛 (hııı tabii 😛 )

  5. dostum ben senin iddalarına cevap yazıyorum sende diğer çoğu diaz hayranı gibi olayı 2007 ye getiriyorsun , şimdi ne alaka , kimi hiçbir şekilde diaz geliyor diye gönderilmedi , hatta ron kiminin kalması için ısrar bile etmiştir. kimi ferraridende kısa sürede soğumuştur 2007 de beklemediği bir şampiyonluk aldıktan sonrada eğlenmek için sürmüştür. McLarendeki gibi olmamıştır. kimiyi ferrariden santanderin gönderip 1 yıllık ücretinide onların ödediğini cümle alem biliyor birtek sen duymamışsın…

  6. Desmosedici   avatarı

    sezon Spadan ibaret değildir.raikkonen Alonso kadar yarış kazanmamıştır,şampiyonluk sayısı 2 den azdır,podyum vs de aynı.Araç bozuluyormuş yolda kalıyormuş BANANE!!!mclaren bozuk,Ferrari bozuk.Dağa taşa çakarsan bozulur tabii.
    Hayır Alonso yu sadece başarılarından dolayı aldılar.Her ne kadar sevmesekte davidson şu anda Schumi,Alonso ve Vettel ile birlikete en iyi pilotlardan.ron deniz madem yakın gidiyorlar benim ülkemden şampiyon çıksın dedi.Alonso nasıl Macaristanda kendine yakışmayan bir hareket yaptıysa davidson bu olayların ateşini fitilleyen adamdır.Bu olay ise o bekletme öncesindeki olaylarda yatmaktadır.Onların detaylarına girmeyeceğim.Hem Alonso'nun genç olması,hem davidson'ın f1 dünyasının çılgınlığında kendini bulması vay ben neymişim demesi bu olayların fitilini ateşlemiştir.Her ne kadar Alonso birinci pilotluk istedi diyorsanız,Monaco'da ben hızlıydım pite aldınız diye ortalığı ayağa kaldıran davidson da hatalıdır.Halbuki bunlara Melbourne'de,Kuala Lumpurda sesi çıkmamıştır.Sezon ilerledikçe ortam gerilmiştir.Bir pilot çaylak diye kötü sürecek diye birşey yok.O sezon mclaren açıkça en iyi araçtı.İddaa ediyorum eğer o zaman takımın başında martin olsa en ufak bir olay yaşanmazdı.Takım elemanları (pilotlar hariç) arasındaki bilgi aktarımından sonra davidson ve ron da bunun kaymağından bir güzel yararlandı.davidson sustu takımı korudu,2009 melbourne gibi,ron deniz yalan söyledi.Alonso bunları açıklamasa o sezon şampiyondu.Bir nevi kendi kendini yaktı.Bu olayların buraya gelmesinde en büyük suçlu ron deniz'dir.Sizin için büyük adam saygı duyarım,sevmem.Bizim Luca'yı sevdiğimiz gibi.sizin için o sadece bir mafya vs.
    Alonso ve button'nın alınma gelme şekilleri farklıdır.Yanlız bir pilot eğer ben Pedro'Yu isterim test pilotu gelsin derse,sence nasıl takım arkadaşını seçme hakkı olmaz.herkes iceman mclarende derken ne olduda kabul etmedi.çok f1 de gönlü yoktu dersen,o zaman neden Ferrari tutsun.vardı dersen zaten para alacak,neden mclarende parayı beğenmedi.Bu çok açık.Ferrari'den Alonso gelecek diye gönderildi,mclarende davidson istemedi.ille button'ı alacak olsanız,peşinde olsanız o zaman sorarım niye Rubens ve iceman ilede görüştünüz.Lütfen artık tek taraflı bakmayın olaylara.davidson mcalrende istediği kişiyi seçer.o mclarenin adamı ve bunu herkes söylüyor.tıpkı Alonso en iyisi dedikleri gibi.saygılar.

  7. Williams gibi tarihin en başarılı üçüncü takımının bile sponsor destekli pilotlara yönelmesinden sonra konu hassasiyetini koruyor,durumu iki taraf içinde artı olarak değerlendirmek gerek FIA her ne kadar masraflara kısmaya yönelik önlemler yeni kurallar gündeme getirsede takımlar tarafından sponsora ilgi önemini koruyor.Mclaren gibi gelişim sihirbazı olarak tanımlanan ve genel olarak istikrarlı mücadeler ortaya koyan bir takıma sponsorluk etmek Santander açısındanda tatmin edici bulunmuş olmalı ki taraflar sponsorluk anlaşmasını geliştirerek devam etme kararı almışlar iki taraf içinde hayırlı olsun…

  8. alonso bunu sana hiiiç yakıştıramadım. bu yeni antlaşmaya izin vermemeliydin :))))
    şaka bi yana. mc laren için hayırlı olsun.

  9. spa yı alonso kaç defa kazandı acaba? Mclaren kimiyi alonso için göndermedi kendisi gitmeyi tercih etti , ron dediğin adam takımın sahibidir , sen senin olanı yönetemiyeceksen ne anlamı kaldı ,Mclarn alonsoyuda araçta 1-2 yazsın diye almışmıdır ? lewis yedek pilot konusunda sadece fikirlerini dile getirmiştir , öte yandan kiminin 2010 da McLarene gelmesini kendisi ve babasınında istediğini beyan etmişti … ben gerçeklerden yola çıkarak yorum yazıyorum ancak bazı arkadaşlar varsayımlarla ve de hayallerle yorum yazmaya devam ediyor…

  10. yok mclarene gitmez ama mclareni yavaşlatır santanderi kullanarak 🙂 sdafsdag

  11. Desmosedici   avatarı

    Saygılar benden usta…

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sözün bittiği yer işte burası usta.Bundan sonrası çıkmaz sokak. Saygılar.

  13. Demek ki Alonso seneye Mclarende.

  14. Desmosedici   avatarı

    Pilot göndermek…iceman Ferrari'ye uymamıştır.1-2 gömlek ufak gelmiştir takıma.Takımın efsane pilotunun suratın telefon kapatmak,her kaza yaptığında dünyanın sonu değil demek,gaza gelmek için Spa yı beklemekde cabasıdır.Sim'de çalış dendiğinde ben istemem,piste öğrenirim demekte cabası.Sonuç yine duvarda bitmiştir.
    Kaldıki bu adam hem mclarenden hem FERRARİ'de Alonso gelecek diye gönderilmiştir.Fanlarının bunu kaldıramamasıda doğaldır.SANTANDER yapsaydıda eline sağlık demek düşer.
    mclaren'i sponsor yönetmez,bir grup yönetir.buda ron ve arkadaşlarıdır.sadece araçlarımızın üstünde 1-2 yazsın diye button alınmıştır.button mclaren ancak bir köpek kadar hızlı dediği unutulmuştur.İstanbuldan itibaren 2.pilotluk rolü oynatılmıştır.Bu davidson'a ne zaman yarış kazanacağı ve İstanbuldaki telsiz konuşmalarından sonra açıkça bellidir.davidson açık açık Pedro'yu istemiştir.Yani bir pilotun test pilotunu seçme yetkisi varsa,davidson iceman gelmesin istemem demiş bile olabilir.Heikki ve button açıkça 2.pilot olmuştur.Heikki bunu 2 sene sonra açıklamıştır.button'da 2 sene sonra açıklar.
    Ferrari'yi Italyan olmakla suçlayanlar,kendi takımlarına bir baksınlar.Pilotlar ingiliz,yedek pilot ingiliz,menajerliği yapılan iskoçtur.Takım elemanlarının çoğu ingiliz.Ferrari ise LATIN kökenlidir.Pilotları İspanyol ve Brazilyalıdır.Test pilotları İtalyan,akademinden gelecek pilot Bianchi ise İtalyan değil/Fransız'dır.

    Bunlar gerçeklerdir.Ya kabul edersiniz,ya kendi bildiğinizi okursunuz.

  15. mclaren bence alonsoya bir teşekkür etmeli. 🙂 onun sayesinde sponsor buldular üstelik birde sözleşme uzatmışlar. 🙂

  16. yönetemez derken neyi kastettiğimi iyi anladığını umuyorum. pilot göndermek , kendi vatandaşı olanı getirtmek , kendi vatandaşı olan pilotun takım arkadaşını her şekilde geçmesini sağlamak vs vs vs… yoksa tanıtım reklam bunlar en doğal istekler…

  17. "oooo Alonso Mclaren'i de alıyor yavaş yavaş"

    gibilerinden yorum bekliyorum bazı sivri zekalı insanlardan. malum Alonso Santander sayesinde Ferrari'yi aldı onlara göre 🙂

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Santander dünyanın en büyük 10 bankasından biridir.F1 e girmeden önce de dünyada ilk 10 da idi.Şimdi de öyle..Olaya spora destek gözüyle bakmak yerine neden uydurma sansasyonel tezleri savunuyorsunuz.Sizin dediğiniz gibi bankanın sahibi Alonso olsaydı şimdi bu bankanın Mclaren'de ne işi vardı.Ya da bankanın sahibi Alonsocu olsaydı bu bankanın mclarende ne işi vardı.
    Bu adamlar babalarının hayrına mı bu kadar çok paralarla sponsorluk yapıyorlar.
    Bazı arkadaşlar şu ana kadar hiçbir sponsor mclareni yönetmedi derken çok bilir gibi konuşmuş.Vodafone'un isteğiyle yeni aracın tanıtımının Berlinde olması bişey hatırlatıyor mu?..Bunu vodafone un istemesi normal mi??

  19. hahaha hani anlaşma bitiyodu 😀
    neyse heriki taraf için hayırlı olsun

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    Kaç yıl uzatıldı ?

  21. Desmosedici   avatarı

    Birde konik birşey var.İstanbul'da kazanmak istediğini söyleyen davidson,Avustralya'da-Çin'de önce takım hatalı karar verdi,biz niye pite girdik demişti.Sonrada özür dilemişti.(bu kaçıncı kez özür dileyişi bilmiyorum).İşin ilginç yanı o iki yarışıda alexander lyons kazandı.Diğer yarışları Alonso,vettel ve webber kazanmıştı.Hani sen ne zaman kazanacaksın diye sorulunca kendisine,üstünde büyük bir baskı hissetti.
    İstanbul'daki telsiz konuşmsını zaten biliyoruz.Detaylarına kadar soruyor.''IF I BACK UP,BUTTON WILL OVERTAKE ME OR NOT''
    team radio:bzzzz no lewis no…(yani hadi canım sende,gibisinden bıkkın bir ses)
    Ama Spa,Suzuka,ve diğer yarışlarda bunları sormadı,sormadı değilmi????

    Bütün bunlar normal,button açgözlü!BRAVO…diyecek laf yok.

  22. rocco junior avatarı

    Asıl siz bizim her haberimizden pilotumuzun her davranışından etkileniyorsunuz malum yıllardır sizi o kadar çok tokatladıkki insan sapıtıyor di mi belli bir süre sonra devreleriniz falan yanmıştır.Ferrari aşağı Ferrari yukarı hoppp Santander aşağı Alonso yukarı.Bırakın kardeşim bu lafları siz Mclaren takımıda fanatikleride işiniz gücünüz boş konulara takılıp ortalığı germek.Tuttuğunuz takımın kimliğine bürünüp özünüzü unutmuşsunuz tıpkı onlar gibi soğuk kendinizi ulaşılmaz Kaf Dağının ardında görüyorsunuz.Ama şu sıfır çektiğiniz sezonları bir izleyin izleyinde sonra konuşun.

  23. arkadaslar
    -Takim emirleri yasal artik, alkol de yasal icersen kötü vucudun icin ama yasal istersen icebilirsin bunun gibi bisey o yüzden bence bunu tartismaya gerek yok artik gecmise mazi
    -Santander dünyadaki 10 büyük banka arasinda sporda kalmasi gerek o nedenle bosuna adamlari kovmaya calismayalim
    -Hem Ferrari hem de Mc. Laren e sponsor olmasi adamin suzme Alonso cu olmadigini da gösteriyor bende
    -Para herseyin önünde Alonso sevgisinin bile :))

  24. rocco junior avatarı

    İşte bunların takım anlayışı bu kadar kardeş baksana Button atak yapınca aç gözlülük Alonso atak yapınca takım emri ama Lewis yapsa sorun yok.Yahu bu nasıl bir anlayıştır hani eşit şartlar sen daha baştan kendinle çelişiyorsun.

  25. Desmosedici   avatarı

    İspanya'da ekonomi ingiltereden daha iyi.Bir tane ingiliz bankası yokmu takımlarına bir el atsın.=).ipe dizmek demişken Massa'nın o yarışta frenleri bitmişti.
    Bir dakika!button'nın kazanmak istemesi açgözlülükmü?yani button'nın sorunumu lewis'İn yakıtının azalması?demekki daha fazla yakıtı varki atak yapacak kadar güveniyor kendine.ikisi yarışa başlamadan önce gel yakıtlarımızı aynı anda bitirelim,ama benimki önce biterse ben takımla konuşurummu dedi?Böyle bir saçmalık mı var?button atak yaptıktan sonra yakıt tasarrufu yapamazmıydı?
    ron dennis & martin'in Heikki doğru olanı yaptı demesi neydi.Heikki ne yapmıştıki doğru yaptığını iddaa ettiler?davidson az yakıtla,yani SOFT lastiklerler Heikki'nin yardımı ve Massa'nın frenlerinin bitmesiyle geçti.Bravo.Massa biraz dirense Monza,Singapur'daki görüntüleri izlememiz kaçınılmazdı.
    Peki Belçika ve Japonya'da button'nın diğer pilotları yavaşlatmaya çalışması?Horner'ın kurbanlık koyun benzetmesi neden söylendi?
    Yada mika'Nın ay ben telsizi yanlış duymuşum diyip dc'nin ona yol vermesi?

  26. 01McLaren01  avatarı

    2008 almanyada lewis e yol vermesi için Massa da McLaren dan emir almış bilmeyenlere duyrulur :))) hatta o yarışta lewisin ipe dizdiği bütün pilotların McLaren in baskısı sonucu yol verdiği söyleniyor :))) türkiyede ise açıkgözlük yapan buttona, karşı atağı yapıştıran lewisi çekemeyenlere tavsiyemiz 520 lik çanak takmaları yönünde.kıskançlık böyle bir duygu demekki valla bize kötü örnek oluyorlar :(( ayrıca santander McLaren takımını isterse bıraksın kendileri bilir!! ingiltere pazarının ispanya ve italyadan daha önemli olduğunun santander farkında ama sizin farkında olmamanız gayet doğal :)))

  27. yani arkadaşım diyecek söz bulamıyorum yani şu olaydan ferrari ve pilotlarından çok siz etkilenmişsiniz takılmayın bu kadar
    ben bile bu yazdıklarımı ciddiye almıyorum aslında diyorum yine de olayı misilleme yapma ihtiyacı hissedecek boyuta taşıyorsunuz nasıl bir etki bırakmışsa üstünüzde şakaya bile ciddi yaklaşıyorsunuz cevap verme ihtiyacı hissediyorsunuz

  28. rocco junior avatarı

    Arkadaşım sponsor bizide yönetmedi saçma sapan örnekler vermeyin adam Almanya dan bahsediyor oradaki takım emri geçmiştede oldu o zaman Santander mi vardı?Siz de yavaşlattınız pilotunuzu açın bakın mazinize hatta 2008 Almanya da aynısı oldu sevgili kuklaların efendisi patronunuz eğer takım arkadaşınız sizden hızlıysa saygı göstermek zorundasınız dedi.
    Gelelim pilot olayına Santander Mclarene geçer geçmez Alonso'da geçti hayırdır inşallah yoksa şartlı mıydı bu?Aynı şekilde bize gelirken de sponsoru geçti bunlar ekonomik olaylar takımlar hayatta kalmak için anlaşma imzalıyor ama bizim insanımız ne anlasın bu işlerden

  29. McLarende şuana kadar hiçbir sponsor takımı yönetemedi , bundan sonrada yönetemez…

  30. Desmosedici   avatarı

    yıl:2011
    yarış:istanbul park
    olay: yarışın sonlarına doğru beleş bir şekilde davidson liderliği alıyor arkada alexander lyons var.davidson efendi buyuruyor;

    martin!bu beni geçmeyecek değilmi?bak yakıt tasarrufu yapacam!
    alexander lyons geçiyor.davidson zaten Avustralyada,Çinde takıma giydirmiş giydireceğini.Yok bu pit kimin kararı,tez kellesi gide!zaten polis kameralarınada çıktık makas atarken.

    martin,gururlu,ha alexander,ha davidson.takım kazanacak.
    (arkadan kuru bir öksürük sesi,dönüyor bakıyorki takımı göstermelik olarak devreden ve 2010 Monza'da alexander'a bozulan ron!

    martin:sadece üzgünüm diyor.
    podyumda alexander üzgün,davidson mutlu.

  31. amanın santander bizi de satın aldı 😀
    yıl:2011
    yer:almanya
    yarış 1-2 mclaren 3 massa 4 alonso şeklinde devam ediyor öndeki pilotların yarış mühendisleri pilotlarına:
    "fernando sizden daha hızlı"
    "bu mesajı anladın mı" diyerek ultra takım emrini uygulattırıyor 😀
    ultra takım emri: diğer takımın pilotlarına da yol verdirtmek oluyor ve bu olaydan sonra fia ultra takım emrini yasaklıyor 8 sene sonra kaldırmak üzere 😀
    tamamiyle takılmadır ben bile ciddiye almadım 😀
    parası olan daha çok yere ismini koydurtur yani f1de para konuşur beyler 😀

  32. Desmosedici   avatarı

    Ya bir kopyalama yağayım dedimde,zaten kısa haber hepsinin kopyalanması gerek.Siz en iyisimi okuyun SANTANDER karşıtları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir