Jerez'de İlk Günün Lideri Massa Oldu

yazar:

kategori:

Brezilyalı sürücü, bugün attığı 7. turda 1.20.907 elde ederek günü zirvede tamamladı. Bu tur, uzun bölümün ortasında geldi ve bu da Ferrari için iyiye işaret.

Massa öğleden sonra bir uzun bölüm daha gerçekleştirdi ve 16 turluk bölümde Massa 1.23 ve 24’lü dereceler elde etti. Daha kısa sürüşlerde ise 1.22’li dereceler geldi. Ancak yine de bu turlar en hızlı tur zamanından 1.5 sn daha yavaştı.

Sauber ile ilk sezonunu geçirecek olan Sergio Perez, sabah ilk saatlerde yaşadığı soruna rağmen günü ikinci sırada tamamlayan isim olurken geçen senenin flaş takımı Red Bull’dan Mark Webber 3. sırada yer alabildi. Red Bull, bugünkü programında bir çok uzun sürüş gerçekleştirdi ve bunlarda genel olarak 1.23’lü dereceler geldi.

Toro Rosso ile piste çıkan Daniel Ricciardo 4. zamanı kaydederken Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton 5. zamanı kaydetti. Yeni araç ile ilk testini gerçekleştiren Mclaren, uzun turlarında 1.23 ve 24’lü dereceler elde ederken en hızlı tur zamanı olan 1.21.914 tek turda geldi.

Toro Rosso’da görevi devralan Alguersuari  6. oldu ve genel olarak 5 turluk bölümler gerçekleştirdi. 

Force India, yeni aracını piste çıkardığı ilk gün dikkatli davranmaya çalıştı ancak buna rağmen 11 turluk bölüm gerçekleştirdiler ve Sutil 7. hızlı zamanı kaydetti.

Renault ile çalışmaları yürüten Vitaly Petrov, genel olarak çok kısa sürüşler gerçekleştirdi. En hızlı tur zamanı ise 5 turluk bölümde geldi ve Rus sürücü 8. sırada yer aldı.

Mercedes GP bir test gününü daha pek yükseklerde tamamlamadı. Nico Rosberg, 17 turluk bölümünde  1.24 ile 1.26 arasında dereceler elde ederken en hızlı tur zamanı olan 1.23.963, bu uzun bölümün 3. turunda, oldukça ağırken geldi. 

Poz  Pilot            Takım                   Süre       Fark
 1.  Felipe Massa       Ferrari               1m20.709s
 2.  Sergio Perez       Sauber-Ferrari        1m21.483s  + 0.774s
 3.  Mark Webber        Red Bull-Renault      1m21.522s  + 0.813s
 4.  Daniel Ricciardo   Toro Rosso-Ferrari    1m21.755s  + 1.046s
 5.  Lewis Hamilton     McLaren-Mercedes      1m21.914s  + 1.205s
 6.  Jaime Alguersuari  Toro Rosso-Ferrari    1m22.689s  + 1.980s
 7.  Adrian Sutil       Force India-Mercedes  1m23.472s  + 2.763s
 8.  Vitaly Petrov      Renault               1m23.504s  + 2.795s
 9.  Nico Rosberg       Mercedes              1m23.963s  + 3.254s
10.  Jarno Trulli       Lotus-Renault         1m24.458s  + 3.749s
11.  Timo Glock         Virgin-Cosworth       1m25.086s  + 4.377s
12.  Pastor Maldonado   Williams-Cosworth     1m34.968s  + 14.259s

 

Jerez Testleri Fotoğrafları İçin Tıklayınız

17:00 Bu sefer kırmızı bayraklar, ilk virajda duran Vitaly Petrov için sallanıyor

16:23 Mercedes’ten Nico Rosberg, kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu. Seans şu an için durduruldu

12:00 – Testlerde 2 saat geride kalırken şu ana kadar en hızlı tur zamanı Ferrari pilotu Felipe Massa’dan geldi. 

10:47 Seans tekrar başladı Mclaren, difüzör bölümünde kullandığı ilginç ölçme sistemiyle dikkatleri üstüne çekiyor. 

10:30 – Seansın ilk yarım saati geride kalırken hızlı tur sadece Sergio Perez’den geldi. Virgin’in dışında Renault takımının motor kapağında da Robert Kubica için bir mesaj var. Seans Perez’in yolda kalması nedeniyle kırmızı bayraklarla durduruldu.

Bu arada Marussia Virgin ve diğer takımlardan Robert Kubica’ya güzel bir jest yapılmış. Takımlar, araçlarının muhtelif yerlerine Polonyalı pilotun kendi dilinden “Kısa sürede iyileşmen umuduyla” yazdırmış. Resimleri galeri bölümünden görebilirsiniz.

238890849

ferr_jere_2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perşembe günü çalışacak isimler;

Red Bull: Mark Webber

McLaren: Lewis Hamilton

Ferrari: Massa

Mercedes: Rosberg

Renault: vitaly Petrov

Williams: Pastor Maldonado

Force India: Adrian Sutil

Sauber: Sergio Perez

Toro Rosso: (Sabah) Daniel Ricciardo (Öğleden sonra Jaime Alguersuari)

Lotus: (Sabah) Karun Chandhok (Öğleden sonra) Jarno Trulli

HRT: Katılmıyor

Virgin: Timo Glock


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    redbull ve ferrari mevcut yapıyı güncelleyip olgunlaştırmayı seçtikleri için risk olmayacaktır yine başa güreşeceklerdir. McLaren tam soru işareti, konsept işe yaramayabilir böyle bir riski var. düşündükleri şeyi yapabilirlersede demeyin keyfimize 😀

  2. Mercedes ile ferrari üstten bayağı benziyor.

    Açıkcası Mclaren takımının yapmaya çalıştığı şey istedikleri gibi olursa çok şey bekliyorum…

  3. ben mclarende egsozu gördüm sanırım en azından fotoğrafta kıvılcım gibi birşey vardı birçok tartışmada oldu ama sidepodun altında yana çapraza doğru bakıyordu renaultnunkinden biraz farklı gibiydi ferrarinin ise yana doğru ve arka tekerleğin hemen önünde ilginç bir tasarım

  4. tebrik ederim sende cukka yedin öylemi.sanada ilk sezonunda başarılar daha çok şeyler öğrenirsin üzülme.peki sence bu bir aldatmaca olabilirmi lansmanda göstermedikleri arka tarafta olan bir parçayı saklıyor olabilirlermi yada arkadaki bir sistem çıkışını

  5. şuan lastik kullanımı üzerine duruyor takımlar.özellikle ferrari ve redbull mekanik gelişimin önemli bölümünü valenciada tamamlayıp bundan sonra aero gelişim üzerine odaklanacak.Zaten testlerde asıl takip edilmesi gereken konu zamandan ziyade takımların peşpeşe attıkları turlarda nekadar istikrarlı oldukları.Redbull ve ferrari oldukça istikrarlı turlar atıyorlar.Zaten azalan şikayet sayılarından takımların lastikleri kullanma konusunda daha rahat ve emin oldukları görülüyor.Ferrari,redbull ve mclarenin yine başa güreşeceği kesin tabi hangisi daha hızlı orası belirsiz.En büyük soru işaretleri mercedes ve renault üzerinde.Bakalım gerçekten hızlı ve şampiyonluk için mücadele edebilecekler mi?.Bahreyn testlerinde takımların gücünün önemli bir kısmını göreceğiz ama orada bile tam kıyaslama yapamayacağız zira yarışa gelindiğinde dengeler daha da değişebilir.(örnek geçen sene)Harika sezon olacağı kesin bekleyip görelim

  6. Gerçekci dereceler değil qereksiz konusmalar belkide orta sıralarda bu sene red bull olacak yada mclaren ne olacagını bilmeyiz Team Lotus belki şampiyonluqa oynar bellimi olur f1 bu 😀

  7. afyonlu_03 afyonlu_03 avatarı
    afyonlu_03 afyonlu_03

    her takımın denedıgı parcalar ve test programı farklı arkadaslar sımdı ne konussak bos herkez gercek gucunu saklıyor gercek performansları bence ılk yarısa kadar saklıcaklardır

  8. Ferrari geçen senede böyle başlamıştı. Herkesin test stratejisi farklı sonuçta. Ben Ferrari nin bile aracın performansını yüzde yüz kullandığına inanmıyorm. En fazla yüzde 60 tır. Diğerleri daha da az.

    McLaren elinde birden fazla difüzör tasarımı var herhalde ve hangisini kullanalım şeklinde sürüyorlar aracı.

    Dahada başka birşey demeye gerek yok şuan için.

  9. imla;

    exxonmobil

  10. exxenmobil ile olan anlaşmayı uzatmışız.

    bu arada mclaren in egzoz u hala gizemini koruyor, sidepod un içinde olduğu söylenir ama ne derece doğru belli değil

  11. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    redbull un motor kapağı değişmiş :S

  12. eğer mclaren'in performansı tartışılyorsa. Adamlar ilk kez bugün aracı piste çıkardı. Diğer takımlar bile performansa odaklanmamıştır muhtemelen. Mclaren'in yapacağı şey sistem kontrolleri aracı tanımak vs. vs.

    Uzun sürüş kısa sürüş bunlarda hiç önemli değil. Performanslar ile alakalı ilk test barcelona da karşımıza çıkacak bence. Barcelona da yapılacak testlerde araçların perfromansı daha çok ön plana çıkıyor, ve 3. testlere gelmiş olacağımız içinde takımlar aracın performansına bakmaya başlayacaktır, o zaman bile son paketler gelmemiş olacak, bahreyn testlerine geldiğimizde rahat rahat yorum yaparız, zaten bundan bir hafta sonra da yarışta her şey belli olur.

    kısacası bu testler de hiç bir şekilde performansı ölçmeyecek cinsten, bence.

  13. unutulan birşey var antremanlarda arka kanat istenilen şekilde kullanılıyor.Bununda dercelere büyük etkisi var.Tur esnasında kullanmayan takımların tur dereceside düşük oluyor.Yarışda sürekli kullanılamayacak.

  14. Mercedes Mclarenden bir anda ayrılarak tarihinin en büyük hatasını yapmıştır. Benim fikrime göre takım olmak bi anda hokus pokus , schmi ile rosbergi getirerek ve Mclarenden elde ettikleri tecrübe ile imkansız ancak Mercedes taraftarlarının biraz sabretmesi lazım bu sabretmesi süresi ne kadar sürer orasını bilemiyorum . Ayrıca yeterli düzeyde F1 de profesyonel mühendisleri yok diye biliyorum.

  15. rocco junior avatarı

    Ferrari ve Massa ilk günden memnun 101 tur ve epeyce km yapıp sorunsuz geçmek.Araç ayarları,aerodinamik gelişim,lastik davranışlarını ve aracın davranışlarını anlamak vs.O da tur zamanlarının pek önemli olmadığını kısa bir cümle ile geçip atmış.İşler iyi gözüküyor ayrıca Ferrari kersi %30 oranında daha verimli kullanıyormuş artık ve %8 10 arası yakıt tasarrufu sağlanmış shell in katkıları büyük.Bu tasarruf yağlama sistemi sayesinde oluyormuş.Redbull ve Ferrari araçlarının motorlarından çok farklı sesler çıkmış bazı kaynaklardan edilinen bilgilere göre Valencia'da çıkan seslerden çok farklıymış.Redbull arkasında koca delikte şahane=)

  16. elbette bilemeyiz, yalnızca tahmin yürütebiliriz. bu benim varsayımımdı. o halde şöyle bir ekleme yapayım: "pilotların, attıkları seri tur sayısı kadar benzin taşıyor olduğunu varsayarsak…"

  17. ''arada 10 turluk bir benzin farkının bulunduğu (massa'nın ağır olduğu) anlaşılıyor'' ve ''massa ağır'' ifadeleri gayet kesin yargı ifade ediyor. ben test derecelerine bakarak yorum yapmama taraftarıyım. dikkat ettiyseniz sizi yalanlamadım, sadece bilemeyiz dedim.

    gittim yanlış yere yazdım sorry

  18. ''arada 10 turluk bir benzin farkının bulunduğu (massa'nın ağır olduğu) anlaşılıyor'' ve ''massa ağır'' ifadeleri gayet kesin yargı ifade ediyor. ben test derecelerine bakarak yorum yapmama taraftarıyım. dikkat ettiyseniz sizi yalanlamadım, sadece bilemeyiz dedim.

  19. "bir fikir verebilir" dedim zaten, kesin diye bir şey yok ki. ben atılan tur sayılarına bakarak yazdım. senin daha iyi bir formülün varsa paylaş. oturduğumuz yerden tombala çekemeyeceğimize göre, elbette "görünen" üzerinden yorum yapacağız. takımlar çıkıp da "biz şu kadar ağırlık benzinle çalıştık" demeyeceklerine göre, ya ağzımızı hiç açmayıp yorum yapmayacağız, ya da "görünenlere" bakarak konuşacağız.

  20. tebrikler! umarım formula1'i izlediğin bu ilk sezonunda çok seversin. sporun ülkemizdeki gelişimini görmek keyif verici.

    (o sensörler her sene kullanılıyor testlerde)

  21. hiç alakası yok, belki massa'da 19 turluk, hamilton'da 60 turluk yakıt vardır, üst sınırları böyle tur sayılara bakarak belirleyemezsinki. çok komik.

  22. Testlerden şu sonucu çıkarabiliriz: F150 dayanıklılık konusunda en az sıkıntı çekmesi beklenen araçtır.

  23. mercedes açıkça yavaş traktör gibi ne bu ya iki test dir.

  24. http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/02/webb_redb_jere_2011_2.jpg

    redbull yanılmıyosam virajlarda eksozdan çıkan havayı dengelemek için böyle bir sistem kullanmış.sağa dönüşte sola sola dönüşte sağa giden bir yelpaze gibi kullanacak sistemi.

  25. @massathebest.

    Allah aşkına bırakın artık şu saçma sapan karşılaştırmaları yapmayı ya.
    Kafanıza göre şeyler yazıyorsunuz. Testlerden sonuçlar çıkarmaya çalışıyorsunuz.
    Belki Hamilton'ın aracında 90 turluk benzin vardı ve 2nci turudna en iyi dereceyi yaptı ancak ön kanatla ilgili bi sorun olduğu için 9 tur sonunda piste çağırdılar belki Hamilton'ı ne malum ?
    Massa'da da 19 turluk benzin vardı böylece hamilton nerdeyse 70 turluk benzin farkıyla massanın sadece 0,1 saniye gerisinde. Demek ki aynı benzin seviyesi olsa 1 saniye falan fark atıcak üff.diyeyim ben de o zaman.

    Test bunlar ya test. Kaç defa söylememiz lazım daha. Takımların neler denediğini denerken ne yaptıklarını nası bi strateji izlediklerini hiç bi şekilde bilemeyiz. Lütfen böyle komik yorumlar atıp anlamsız karşılaştırmalar yapmayalım daha 1 günlük testten..

  26. mercedes tam bir kapalı kutu.kimsenin en ufak fikri bile yok mercedes hakkında ilginç

  27. yazdığım en hızlı tur dereceleri, seri içerisinde atılmış olan en hızlı tur dereceleridir.

  28. karşılaştırmayı genişletelim biraz.

    felipe – 19 turluk seri – 2.tur, 1.22.437
    hamilton – 9 turluk seri – 1. tur, 1.22.519
    webber – 16 turluk seri – 7.tur, 1.23.035
    rosberg – 14 turluk seri – 3.tur, 1.23.963

    mercedes fazla ağır olmayan deposuyla bu dereceyi elde etmişse, bilmediğimiz bir şeyler deniyor herhalde. yoksa açıkça geride olduğunu düşündürmeye başladı testlerin 4. gününün ardından.

    felipe'nin ağır deposuyla en hızlı turunu 2. turunda yaptığına bakarsak, geçen yılki lastik ısıtma sorununu aşmaya başlamış diyebiliriz.

  29. felipe (şimdi) 101 tur tamamladı ve lider durumda.

    felipe gün içerisinde 19 turluk bir seri atmış. bunların 2. turunda 1,22,437 yapmış.

    şöyle karşılaştıralım: hamilton 9 turluk bir seri yapıyor ve en iyi derecesi ilk turunda 1,22,519.

    arada 10 turluk bir benzin farkının bulunduğu (massa'nın ağır olduğu) anlaşılıyor. aynı zamanda seri içerisindeki en hızlı turlarını ham 1., mas 2. turda yapıyor. yani bu 10 turluk benzin farkı mevcutken. hadi massa 1 tur sonra dereceyi yaparak 1 tur hafifledi diyelim, fark 9 turluk benzin kadar. massa ağır.

    bir fikir verebilir bugünkü performanslar açısından.

  30. massa 101. lewis 58 tur attı az sonra güncellenir haber.

  31. mclaren in akasındaki ilgin şeyde ne öyle.traktör arkasına takılan tarla sürmeye yarayan çulluk mudu o ona benziyor.bir şeylerin gizlenmesine alıştıkta buda biraz ilginç olmuş sanki.yoksa gerçekten bunumu kullanacaklar sezon boyunca 🙂

  32. ben yine takımların attıkları turlara dikkat çekicem. 87 tur massa aracın suyunu çıkarmış :)) teslerde ne kadar çok tur o kadar iyi düşüncesindeyim. mc laren yeni aracıyla ilk kez piste çıkıyor ve sadee 44 tur atmış bence az.

  33. valencia jerez 2farklı testde de mercedes i bu kadar geride görüyorsak bu düşünülmesi gereken bir durum kafa takımlar bir yada iki pilotuyla mutlaka testlerde üst sıraları yakalıyor fakat mgp sürekli arkada ve ciddi zaman farklarıyla.gene erken ama endişe verici bir durum.

  34. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    evet haklısın.

  35. Yarışlardan önceki antremanlar bile belli etmiyorki test mi edecek vettel geride kalıyordu hep ama sıralamada en çok o ilk sırayı aldı.

  36. Açıkçası resimleri gün içinde pek değiştirmiyoruz, sabah da seçim yaparken Alonso olsun da en azından potansiyel tepkilerin önüne geçelim dedim 🙂

    Öte yandan Kubica mesajları haberin içinde iki resim var: Biri McLaren diğeri Ferrari. Sabah da Marussia Virgin'in vardı. Düzgün değil diye değiştirdik ama galeride diğer takımlar da dahil tamamı var. Yazının içinde de "Marussia Virgin ve diğer takımlar" yazdım. McLaren'in ön plana çıktığını söylemeniz beni şaşırttı

  37. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yani değilmi
    senin belirttiğin gibi bir sürü örneklerle çoğaltabiliriz aslında.

  38. bu yazıdan **** olduğun fikri çıkıyor ne yazık ki

  39. Testlere bakılarak hız belli olmaz ne yani rb ferrariden 1.5 sn yavaşmı 🙂 Herşey benzin değil adamlar mesela devir kısar ama virajlarda zorlar.

  40. williams bugünkü teste katılmayı iptal etti sanırım.

  41. takımları robert'in kazasına karşı gösterdikleri duyarlılık için tebrik ederim. yalnız sormadan edemiyorum, aynı takımlar (ki başta kendi takımı ferrari olmak üzere), neden felipe'nin ölümcül kazasında da aynı insani duyguları beslememişler ve iyi dileklerini sunmamışlar acaba? çok mu zordu felipe için araçlarında yer ayırmak? başta da ferrari için söylüyorum..

    testler şimdilik iyi gözüküyor. her şeyden önce dayanıklı bir araç olmasını umalım.

  42. Massa'nın ismini listenin en başında görmeyeli o kadar çok zaman olmuştu ki gerçekten çok sevindim.Tebrikler massa için..
    Mclaren dikkatleri üzerine çekerek ne yapmaya çalışıyor acaba.
    Bir de site yönetiminden bir ricam var.Konunun başlığında Massa lider yazıyor ama fotoğrafta başka birileri var.Genelde liderin resmi olmazmıydı??Ayrıca Takımların Kubica'ya geçmiş olsun temenni yazısını da sadece mclaren yazmış gibi bir hava var.

  43. bu sürelerin anlamı yok ama 2 gün sonra da kimse şu bu süpriz yapacak demesin. Artık kimsenin sırf taktik olsun diye dolu depo veya ekstra ağır çıkacağını sanmıyorum. İhtimal dahi vermiyorum. Eskidendi bunlar.

  44. FernandoTheBest_FERRARI  avatarı
    FernandoTheBest_FERRARI

    Daha çok Ferrari F150 deki yarıkla ilişkilendirebildim açıkçası.Ama eğer işe yararsa hem çok estetik hemde çok ilginç bir fikir gibi geldi bana.

  45. muhtemelen kopya değildir

  46. mp4-26 daki çıkışa benziyor, 2. hava girişinin yaptığı görevi üstleniyor heralde. ne çabuk kopyalamışlar yahu 🙂

  47. FernandoTheBest_FERRARI  avatarı
    FernandoTheBest_FERRARI

    Ferrari F150 muhteşem görünüyor.Redbull çok ilginç bir motor kapağı uzantısı deniyormuş.Kanadın altına kadar uzanıyor ve yuvarlak bir çıkış var.

    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/02/webb_redb_jere_2011_2.jpg

  48. testlerde bazen uzun düzlüklerde sabit hızda giderek rüzgar tünelinde elde edilen verileri test ediyorlar. o yüzden bu testleri fazla dikkate almayın bence.

    Özellikle Mclaren gibi yeni aracını şimdi piste çıkartan takımlardan performans olarak bir şey beklememek lazım

  49. 05Alonso| SF' avatarı

    Şimdi yarış olmadığına göre güzel kardeşim ne desek boş:) Dur bakalım adam biraz çalışsın daha önlerinde uzun bir test dönemi var..

  50. en doğrusu bu, arkada havanın nasıl çıktığını gözünle görmek gibi bişey. Daha net anlaşılabileceği bir yöntem yok.

  51. massa nın problemi tek turda lastik ısıtamama değilmiydi geçen yıl.

    eğer sizin mantığınızla bir yorum yaparsak, şimdi yarış olsa massa sinek avlar

  52. pardon o zaman, ben senin yorumu yanlış anladım demek ki =)
    nerede ilginclik var, hepsi bizde zaten =)

  53. 05Alonso| SF' avatarı

    Nico Rosberg ise 12 turluk seri'de 1:25.600 altına inememiş..

  54. 05Alonso| SF' avatarı

    Massa En hızlı derecesini 6turluk seride almış. Hamilton tek turda elde etmiş bu dereceyi 🙂

    Şimdi antremanlar olsa Ferrari'ye yarışı kazandırmıştık :))

  55. guzel kardesim haberi okudum ne oldugunu anladim da nasil bir olcme sistemidir onu anlamadim 🙂 Hani boya falan kullandilar anladik da bu ne yahu 🙂

  56. guzel kardesim okudum haberi ne oldugunu anladim da nasil bir olcme sistemi onu anlamadim 🙂

  57. o parca difüzörden gelen hava akımını ölçmek için konulmustur aracın bir parcası değil. ne yaptın yaa =)

  58. Mclaren`in arakasinda ki nedir oyle yahu, 35 yasima geldim boyle bisey gormedim F1 de, gercekten tum araclardan farkli Mp4-26, ya ucacaklar ya cuvallayacaklar bu sezon, bakalim neler olacak.

  59. difüzörü saklıyorlar bence..

  60. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Mclaren bi işlerin peşinde kesin 🙂

  61. küresel ısınma nedeniyle egzoz emisyonunu sıfırladık deseler inanırım şu anda.

  62. yalnız perez liderliği kaybedeli saat oluyor 🙂

    testlere göre yorum yapmak pek akıllı işi değil ancak mercedes gp uzun zamandır bu aracı tasarlamasına rağmen sanki çuvallayacaklar gibi geliyor bana, temennim o yönde değil aksine.

    bu arada mp4-26 da egzozun nerede olduğu hala kafa karıştırıyor

  63. sidepod'da bir boşluk var ama egzoz olmadığı söyleniyore

  64. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Olma mı 🙂

  65. mclaren'in egzozunu gören olmadı herhalde?

  66. Herkesin aracında aynı yazı var Robert için.

  67. resim ile fotoğraf kelimeleri aynı şeyi ifade etmiyorlar.

  68. mclaren arka tarafta yine ilginç bi veri toplama şeysi kullanıyor. resim biraz altta

    http://live.autosport.com/commentary.php/id/306

  69. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Bu siteden açamadım ben başka bi yere yükleyebilir misin?

  70. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Şuan tek pilot gözüküyor bu sitede
    Başka pilotlar tur tamamlamadı mı hiç?

  71. Gerçektende güzel bir düşünce ve jest diyelim hepsinede ayrı ayrı teşekkürler

  72. Google translate'e göre "Acil şifalar Robert" yazıyor Lehçe.

  73. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Kubica unutmadıkları için tüm pilotları tebrik ediyorum.

  74. Kötü günlerdeki dayanışma için F1 pilotlarını, takımlarını tebrik ederim.

  75. eLmAtAdOr_aLoNsO  avatarı
    eLmAtAdOr_aLoNsO

    Herkes yapmış çokta güzel bir düşünce olmuş.Herkesi bu duyarlılıktan dolayı tebrik etmek lazım.

  76. felipemerto7 avatarı

    Arkadaşlar Dikkat Ettinizmi Çoğu Aracta kubica ile ilgili sözlerr yazıo

  77. mp4-26 nın ön kanadında kubica ile ilgili bir yazı var

  78. mclaren'in de ön kanadında kubica'ya adanmış bir şeyler yazıyor

  79. felipemerto7 avatarı

    seans durdu

  80. Test derecelerini en iyi veren site buyrun.
    http://www.msfree.gr/ms.php?id=18694
    buradan 20 saniyelik aralarla update ediyor ve pilot isimlerine basınca detaylı olarak turları yazıyor

  81. Fastest lap (all-time): 1’15.629 (Michael Schumacher, Ferrari)

    massa 1.34.644 le döndü bu arada mp4-26 pistte =)

  82. Valencia testlerinde bu site kapalıydı ama şu an açık durumda.

    Buradan canlı olarak ne olup bittiğini okuyabilirsiniz

    http://live.autosport.com/commentary.php/id/306

    Umarım yakında yayın linki paylaşan olur =)

  83. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Hadi bakalım görelim mp4-26 yı 🙂

  84. MERCEDES GP F1 TEAM avatarı
    MERCEDES GP F1 TEAM

    testlerı ızleye bılecegımız lınk yokmu aceba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir