Rosberg, Bahreyn Güncellemesinden Umutlu

yazar:

kategori:

Mercedes, 2011 aracı üstünde çalışmaya uzun zaman önce başlamasına rağmen henüz hiçbir test seansında ön plana çıkamadı ve Rosberg bugünkü testleri liderin 3.2 sn gerisinde 9. sırada tamamladı.

Aracın düşük performansı hakkında konuşan Rosberg “Bunu bekliyorduk. Bu geçici bir araç ve Bahreyn’de aracımızda olacak olan bir çok parça şu anda yok.”

“Sadece fazla mesafe kat etmeliyiz. KERS, soğutma gibi sistemlerin çalışması ve dayanıklı olmamız önemli.” 

“Bahreyn için önemli bir güncellememiz olacak bu yüzden şu anda derecelere bakmıyorum. Diğerleri de gelişim gösterebilirler ancak şu anda konuşmak için erken.”

“Bugün arka kanadım çalışmıyordu ve bu bizden çok fazla zaman çaldı. Gerçekten daha ilk günlerdeyiz.” dedi.

Rosberg ayrıca bugünün Mercedes için karışık bir gün olduğunu söyledi.

Rosberg “Çok fazla tur atabildim ve bu olumlu. Ne yazık ki bir kaç sorun pek iyi olmadı. Arka kanat düzgün çalışmıyordu. Vites kutusundaki küçük bir sorun beni sonunda durdurdu ve onun öncesinde sensör sorunu durdurdu.”

“Bu açıdan mükemmel bir gün olmadı ancak hâlâ öğreniyouz ve benim için çok fazla tur atmak önemli.” 

“Valensiya’daki sorunlar bir şekilde burada da devam etti. Ancak bundan dolayı mutluyuz çünkü Valensiya’da sorunu tam olarak anlamak kolay değildi.”

“Bugünkü sorunla sorunu tamamen anladık. Benden debriyajı bırakmak gibi bazı şeyler istediler ve bu sorunu daha iyi anlamalarını sağladı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Benden debriyajı bırakmak gibi bazı şeyler istediler"

    ben bunu anlamadım. Türkçeleştirmede yanlışlık olabilir sanki.

  2. rosberg diyorki
    Aracın düşük performansı hakkında konuşan Rosberg "Bunu bekliyorduk. Bu geçici bir araç ve Bahreyn'de aracımızda olacak olan bir çok parça şu anda yok."
    "Bahreyn için önemli bir güncellememiz olacak bu yüzden şu anda derecelere bakmıyorum

    brawn bir şeyler saklıyor demiştim işte rosbergin ağzından bunun ispatı.tabi o güncellemeler ne kadar işe yarayacak ilerde göreceğiz.

  3. Ben bu hikayeyi sanki daha önce duymuştum. "Aracımız daha iyi olacak", "Sezonun ikinci yarısında yarışa ortak olacağız", "F kanalı ve difizörü aracımıza uygulamaya çalışıyoruz", "Bu sezonu kapattık önümüzdeki sezonun aracını hazırlıyoruz"…

    Olacaklar aynen buna benzeyecek gibi. Diğer takımlar testlerde kaç yöntem denerken (Yok boruyu büyütelim, Egzozu şurdan verelim, Tabanı besleyelim v.s.) bizde hala bir numara yok. Ama "aracımız gelişecek" tek söylenen bu. Neyle nasıl kimsenin bir fikri yok. Haliyle sen gelişirken diğer takımlarda boş durmayacak.

    Üstelik aracı neyle geliştireceksin? nasıl bir yöntemle geçen yıldan kaybedeceğin dawnforce yi geri kazanacaksın hiç bir fikrimiz yok…

  4. Bu sefer yaşadıkları sorun, önceden anlamadıkları sorunu çözmelerine yardımcı olmuş. Sorunun köküne inebilmişler yani.

    Bir gün arabanın çekişi düşer, nedenini anlamazsın. Ertesi gün yine düşer, bu sefer şu klimayı yokuşlarda bir kapatayım dersin, bir bakarsın sorun kalmamış 🙂

  5. Ben Brawn ne yapıyor anlamış değilim.Zaten schumi olmasa bu takımla işim olmaz aslında ama ne yaparsın schumi hatırına takip ediyorum gelişmeleri.
    Mercedes adına yakışmayan çok güzel olmayan hareketler bunlar.hayır olan schumiye oluyor.bir dünya saçma sapan haberle muhatap oluyoruz.

  6. Ben hala iyi şeyler bekliyorum takımdan umarım beni yanıltmazlar.

  7. pek iç açıcı açıklamalar değil

  8. ben bu yıl takımdan umutluyum. testlerde bu tip arızaların yaşanması çok doğaldır. aracın üzerindeki paketin tamamiyle güncel olduğunu da söyleyemeyiz. ön kanat bile geçen yılın otomobilinden ki f1 araçlarında bildiğiniz üzere parçalar bir bütünlük oluştururlar, bu sebeple performans beklemek mantıksız. asıl eleştiriler bence mercedes "biz bu aracı hallettik" dedikten sonra yapılmalı. şu an için beklemekte fayda var. mercedes mühendislerine saygım sonsuzdur..

  9. Hatırlarsanız Ros Brawn tasarım ekibimiz genç ve tecrübesiz demişti. Birde similatörlerinin de olmadığını düşünürsek işleri zor.

    Bu sene daha agresif bir tasarım yapıcaz demişti, sorunları bulduk. Kısmen de olsa çıkıyor dedikleri. Ama daha yarış kazanacak bir paketleri yok şuan benim görüşüm.

  10. "Bugünkü sorunla sorunu tamamen anladık. Benden debriyajı bırakmak gibi bazı şeyler istediler ve bu sorunu daha iyi anlamalarını sağladı." dedi.

    Ne demek istedi çözen var mı?

  11. bu derece geri giden bir takım var mı bilmem. mercedes ne ekledin şu takıma hayal kırıklığı olursa yine kimse seneye inşallah demez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir