Kubica'nın İlk Röportajı: "En Güçlü Halimle Geri Döneceğim"

yazar:

kategori:

Polonyalı pilot, kazasının ardından bugün başka bir ameliyata daha giriyor. İyileşme sürecinin uzun öngörülmesine rağmen Kubica, daha şimdiden dönüşüne odaklanmış durumda.

Gazetta dello Sport ile olan söyleşisinde Kubica: “Piste, hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde dönmek istiyorum. Çünkü bu kazaların ardından önceden olduğunuz gibi olmuyorsunuz, gelişiyorsunuz”

“Bu bana 2007’de de olmuştu, Kanada’daki kazamdan sonra. Bir yarışa katılamamıştım ve geri döndüğümde daha iyiydim. Bir pilot sadece gaza basan ve direksiyonu çeviren değildir; bundan fazlası vardır. %80’inde veya %95’inde süren kişiler arasında bir fark vardır. Bu %15’lik farkla ortaya çıkarılacak kabiliyet ve motivasyonu bulabilirsiniz”

“2007’den beri bir pilot olarak düşünsel açıdan daha güçlüyüm. İyi fiziksel durumda geri döndüğümde bu sefer tekrar aynısı olacak.”

“Bu sene geri dönmem gerek”

“Yedi sene önce arkadaşımla aracı sürerken alkollü bir sürücünün kullandığı başka araç bize vurduğundaki durumumu hatırlıyorum. Orada da böyle bariyerler vardı ve uçuruma düşmeden önce onlara dayanmıştık.”

“Aynı şeydi: Katliam. Ama 4 günün ardından şimdi hissettiğim kadar iyi değildim. Bu da bana güven veriyor. Dr Ceccarelli geri kalanını yaptı ve şimdi beni destekliyor da”

“Hazırlık için zamanı mümkün olan en kısa süreye indirme adına içimde çılgın bir istek var. Bir kemik nedir bilmem bile, ama benim için (kemikteki) sorunu hallettiklerinde, iş bana kalıyor”

Kubica, kaza ile ilgili hiç bir şey hatırlamadığını da belirtti.

Durumu sorulan Kubica: “Parmaklar çalışıyor ve kol da öyle. Ama ameliyata giriyorum, ondan sonra ne olacağını göreceğiz”

“Olanlar için üzgünüm. Olmamalıydı. Ne olduğunu bile bilmiyorum. Kaza ile ilgili hiç bir şey hatırlayamıyorum. Kendimi hastanede buldum ve Pazar gününden beri burada olan menajerim Daniele Morelli her şeyi anlattı”

Rallideki kazasına rağmen Polonyalı pilot, bu hobisinden vazgeçecek gibi görünmüyor.

Kubica: “(Ralli) Yapmasaydım, evde pişman pişman oturuyordum. Bu yüzden (ralli) yaptım ve şimdi bu yataktayım. Ama ralli sadece bir tutku değil. Zordur, F1 için de ciddi bir antrenmandır”

“F1’de daha iyi sürüyorum, çünkü geçen sene çok ralli yaptım. Ralli, sizin yoğunlaşmanıza yardım eder, özellikle de F1’de artık testlerin neredeyse olmaması ile. F1’de performans, bir dizi ayrıntıdan gelir.”

“Ralli yapmak, gelişmek için hâlâ alanlar olması ile benim belli açılar üzerine çalışmama müsaade ediyor. Bu, 20 yarışlık bir sezonda önemlidir.”

Kubica’nın menajeri Morelli de kazanın ardından kendini en kötüye hazırladığını ama şimdi durumun iyi olduğunu söyledi.

Morelli: “Buraya geldiğinde sadece 1 litre kanı vardı. Pazar öğleden sonra doktor bana ‘çocuğun ailesini çağırın’ dedi. Tüylerim diken diken olmuştu”


Yorumlar

  1. spine surgeon avatarı

    Morelli: "Buraya geldiğinde sadece 1 litre kanı vardı..! keşke olayı abartmak için saçma sapan açıklamalar yapmasalar da işin ciddiyeti bozulmasa…

  2. MayKIL arkadaşıma ağzını hayırlı aç benim temennim 3 ay sonra dönmesi yönünde…

  3. "Rallideki kazasına rağmen Polonyalı pilot, bu hobisinden vazgeçecek gibi görünmüyor."

    valla kubi kardeş, keyfin bilir o zaman. bize de "kendi düşen ağlamaz" demekten başka bir şey düşmez…

  4. mehmet ceviz avatarı

    bazı pilotlar vardır.sürekli kullandığı kaskı takmasa bile aracıyla 300 km hızla bile geçse bilirsiniz.çıplak gözle 4 yarış izledim.kubica nın,raikkonen ni,alonso nun,hamiltonun araçlarının sesi bile farklı geliyordu(bana).birkaç yıl önce pilotlardan biri veya f1 camiasından biri pilotlardan için modern gladyatörler demişti.hadi polonyalı dön bu sene ve bu kaza seni dahada korkusuz yapmış olsun.

  5. Kesinlikle katılıyorum size onların şartları ile bizim şartlarımız bir değildir

  6. senin nasıl biri olduğun ortada şumici olman yeter bence başka söze gerek yok gölge etme başka ihsan istemez

  7. Artık kök hücrelerden kas hücre kültürleri yapılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır şu anda yapay organ üretiminde de ciddi çalışmalar var. Tıp ve Biyoloji bu kadar ilerlemişken Kubica'nın iyileşmesini mucize olarak görmüyorum.

  8. Senin tıptan hiçbir şey anlamadığın ortada ben bir moleküler biyolog olarak az çok anlıyorsam tıptan eğer doktorları da umutlu ise geri dönecektir Kubica'nın da bu konuda ne kadar hırslı olduğunu da düşünürsek hızlı bir şekilde iyileşip güçlü şekilde döneceğine inanıyorum.

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Ralli tecrübesi varmış
    ona rağmen kaza yaptı
    az daha ölümüne mal oluyordu.
    ben yarış hayatı bitti diyordum (hemde tekrarlayarak)
    Kubica diyorki bu sene yarışlara dönmek istiyorum diyor.
    umarım geri döner de ben dahil herkesi şaşırtır
    demekki bünyesi güçlü kuvvetli.
    Morelli'nin açıklaması beni gerçekten şaşırttı
    1 litre kan ne demek yahu (cidden benimde tüylerim diken diken oldu)
    kısaca toparlamak gerekirse şu insan bünyesini bilmeden tartmadan konuşmamak gerekiyormuş.
    ama yinede bekleyip göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir