Vettel, Kubica'nın Tekrar Yarışmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Kubica’nın sol elinin kurtarılması için uzun bir operasyon gerçekleştirildi ve bunun yanında Polonyalı pilot, vücudunun çeşitli yerlerinin onarımı için bugün tekrar ameliyat oldu.

Vettel, Kubica’nın iyileşmesi ile ilgili şu ana kadar gelen bilgilerden memnun kaldığını söyledi.

Vettel: “Her şeyden önce en önemli mesajın, elini kaybetmemesi olduğunu düşünüyorum. Her şey hâlâ yerli yerinde ve duyduğum kadarıyla şimdiden oldukça güzel iyileşiyor.”

“En önemli şey, normal gücüne ve normal şağlığına dönüyor olması; ki bu muhtemelen uzun bir zaman alacak. Hayatı göz önüne alındığında oldukça genç birisi, bu yüzden her şeyin doğal haliyle çalışması önemli”

Kubica’nın kazası ile Formula 1 pilotlarının, bu spor dışındaki etkinliklerde bulunmalarının kısıtlanıp kısıtlanmaması gerektiği konusunu gündeme getirmişti ama Alman pilot, Kubica’nın ralli yapmaktan vazgeçmeyeceğine inanıyor.

Vettel: “Çok yakın zamanda tekrar bir Formula 1 aracı kullanacak kadar güçlü olacağını umuyoruz; ve belki de tekrar biraz ralli yapmak için de. Çünkü ralli yapmayı çok seviyor, büyük bir taraftarı”

“İlk rallisi değildi ve bana göre kaza için çok şanssız bir yerdi. Sonunda şanslı olduğunu düşünüyorum ama aynı zamanda çok da şanssız”

“Açıkçası hepimiz için büyük bir şoktu. Bir şey olduğunda birçok hikâye duyuyorsunuz. En önemlisi, onun hayatta olması ve lini kaybetmemesi”

“Bunun gibi bir şey yaptığınızda her zaman bir riskin olduğunu bildiğini düşünüyorum; (F1’de) burada piste çıktığınızdaki ile aynı. Motor sporları böyle bir şey. Kariyerinde şimdiye kadar birçok büyük kaza geçirdi; çoğunda onun hatası değildi.”

Vettel ayrıca gelecekte kendisinin de ralliyi deneyebileceğini belirtti ama şaka ile karışık olarak katıldığı parkuru dikkatlice seçmesi gerektiğini ekledi.

Vettel: “Rallinin hâlâ büyüleyici bir spor olduğunu düşünüyorum. Bir gün ben de yapabilirim ama açıkçası bu tip mesajlar aldığınızda şok oluyorsunuz”

“Belki de bir bölümde ralli yapmam gerekirse, bariyerlerin olmadığı kar üzerinde başlayacağım”


Yorumlar

  1. başlık ile

    resim arasındaki çelişkiye bakarmısınız

    neler anlatıyor…!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir