Webber: "Schumacher'in En Hızlı Turu, Gösteri Amaçlıydı"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg’in pek de iyimser olmayan açıklamalarının hemen ardından bir gün sonra takım arkadaşı Michael Schumacher, Almanya’daki olumsuz rüzgârı bir anda tersine çevirmişti.

Red Bull adına yarışan Avustralya Mark Webber: “Birden bire tekrar iki saniye tempodan düştü.”

“Muhtemelen Alman için küçük bir gösteriydi.”

“Süper yumuşak lastikler çok daha hızlı ama bir turda bitiyorlar”

Schumacher ise o günkü açıklamasından derece için çaba göstermediklerini belirtmişti.

Ama McLaren’den Jenson Button, lastik hamurları arasında muazzam farklar bulunduğunu belirtmişti. Öte yandan Bruno Senna da sert ile süper yumuşak lastik arasındaki farkın, 1.5-1.7 saniye olduğunu belirtti.

Schumacher’in zirvede yer alması ile ilgili Massa: “Schumi önde? Bu bir haber değil ki. O, hepimizden fazla kazandı”


Yorumlar

  1. takoz webber'in kıskançlık krizi yine kendini göstermiş. ****, schumacher gibi bir pilotu pist üstünde geçebilmek için, adamın 4 sene sonra yeniden pistlere döndüğü + yavaş bir araçla yarıştığı + senin ise pistin en hızlı aracına sahip olman gibi şartların bir araya gelmesi gerekiyordu. şartlar oluştu, geçtin. şimdi tekrar hızını görmek zoruna mı gitti?

    schumacher yarış pilotuysa, sen o aracın içini dolduran patates çuvalısın. pilotajın, değil schumacher ile mücadele etmeye, laf sokmaya bile yetmez.

    massa'nın cevabı, schumacher'in kim olduğunu unutmak isteyenlere kapak olsun.

  2. Erhan Özkalay avatarı
    Erhan Özkalay

    arkadaşlar sonuçta gösteri veya değil sonuçta adam antreman yapıyor gösteriş olsa ne olacak ki olsa mesaj şudur "ben scmacherim hala daha yapabileceklerim bitmedi" gibi bişi olurdu çünkü bu saatten sonra onun şampiyon olacağına çok fazla pilot inanmıyor tamam shumacher 7 kez dünya şampiyonu oldu ferraridekilerde ise illaki takım planı olarak shumacher ön plana çıktı baricellonun önüne geçirdiler ama bunların dışında shumacher bir yetenek olmasaydı mükemmel bir araç kusursuz strateji dahi olsa şampiyonluk gelmezdi görüldü türkiyede araç iyi strateji iyi pilotlardan vettel epey bi yetenekli ama gittiler çarpıştılar iyi bir pilot isen böyle durumlardada ne yapacağını iyi bilirsin shumacher bi efsanedir ve öyle kalacaktır tekrar emekli olana kadar şampiyon olur veya olmaz ama efsane yetenekli bir pilot olduğunu kimse gözardı edemez

  3. iyi de rb6 ya geçen yıl yürümez deniyordu takım içindeki kavgalar şanssızlıklar olmasaydı yürümez denilen araç rekorlar kırcaktı belkide mercedes e derler ama sonuçta bunu yarış başlamadan kimse anlayamaz..

  4. Gösteriyi yapan belli aslanım
    "2. pilot için hiç fena açıklama değil ha" anlayana tabi.

  5. gösterımı ulen adam kime taş atıp nasıl prim yapacagını iyi biliyor .. muhtemelen haidfeld in testlerdekı performansınıda sormuşlardır ona niye böyle bi cevap vermıyor kubica ya olan saygısındanmı 🙂 10 geç 11 e gel schumi nin gösterecek neyı kaldıkı ne istiyon weber açık konuş :))benı tarıhınle yargıla diye bi laf var
    schumiyi ferrari yaratmıştır shumi bişi yapmamıştır yada shumi ters takla atamamıştır gibisinden yorumlara cevap vermeye gerek varmı yok cevabı kendi içlerinde arasınlar bence bulamazlar çünki ''ferrari hiç kimsenın açıklayamadıgı bir gizem bir efsanedir''

  6. Gerek duymaz.

  7. Webber'ın schumacheri gecmiş yıllardan beri sevmedigide herkes tarafından bılınen bır gercek. bunu coulthard'ın hatta bır demecındede okumustum.(Oyuzden schumacherle ilgili soyledıklerını kayde deger bulmuyorum.) dogru yada yalnıs olsada soyledıklerı. herkesın dusuncesınede saygı duyuyorum.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ilginç olan şu
    bu tür kişiler Schumi hakkında konuşur
    ama Schumi bu tür insanlara karşı hakkında konuşmaz.
    neden konuşmaz çünkü….

  9. Rubens'e niye durduk yere çatsın. Webberciğin Rubens'ten pek kuyruk acısı yok gibi. Kuyruğuna zamanında basmış olanlara saldırıyor…

  10. Webber her zaman böyle şeyler yapmadı mı? Bu tamamen 2.pilot psikolojisi. Geçen yıl resmen kobay olarak kullandılar, bir önceki yılda da…

    Şimdi hatırlamıyorum puan almak için savaşan massa için ağır bir şekilde küfür etmişti kameraların önünde, kimi ye "sanırım rüya görüyordu" diye bir açıklama yaptı. O bunu hep yapıyor. Amaç tamamen gündem yaratmak.

    Basın böyle bir soru mu sordu. Kimin ne durumda olduğunu bilmiyorum de geç…

  11. Gizem Aydın avatarı

    tamam biraz kaba olabilir ama webber'in kıskançlığı falan olduğu da saçma iyice

  12. sen aç bir ferrari tarihi oku f1 in ne olduğunu öğren sonra yorumla hicbir basarı kolay kazanılmaz büyük başarılar büyük yeteneklerin elde edebilecekleri başarılardır.redbull da inanılmaz hızlı arac vardıda ne oldu gecen sene kazara şampiyon oldular.pencereye kapı demekden vazgeçin artık.

  13. arkadasım webber savcımı yok kanıt yok su yok bu ya bilerek konusun yada konusmayın 10 tur attı schumi o gün arac ağırdı yumuşak lastik le dereceyi yaptı çabuk asındığı icinde doğal olarak tur derecesi düstü bu kadar basit.sen alonsonun 1,20 lerdeki derecelerini sert lastiklemi yaptigini saniyorsun veya rubens in veya heidfeldin.sert lastiklerde bile 15 turda 2sn civarında asınma meydana geldi.derece yapmak icin sadece lastik yetmez ayrıca aracta da potansiyel olacak pilot da da.webber birsey bilmiyor demiyorum bu f1 cehaleti olur ama bilmek başka niyet başka.

  14. basın yönlendiriyor söylemlerine katılmak mümün değil aynı soru Massa tarafındanda cevaplanmış bu arada malum turdan sonra 2 sn yavaş kalmış olabilir istakrar farklı bir kavram

  15. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sen ne diyon ya ferrari'yi bize öğretme. schumacher'den önce ferrari ne haldeydi? benetton'dan schumacher jean todt, ross brawn ve tasarımcı rory byrne gelince ne oldu? F1 2000'den F2004'e kadarki mükemmel araçlar kimin elinden çıktı sanıyon hepsi benettondan geldi.

  16. Gizem Aydın avatarı

    webber'e katılıyorum. boş konuşan bir adam değil ve schumacher'in bu kadar hayranının tepkisini çekeceğini bildiği halde boş konuşmaz, konuşamaz. sonuçta bir çıkarı yok. efsaneyi kötülemek için sağlam kanıtı olmalı ki varmış demekki

  17. Gizem Aydın avatarı

    webber'e katılıyorum. boş konuşan bir adam değil ve schumacher'in bu kadar hayranının tepkisini çekeceğini bildiği halde boş konuşmaz, konuşamaz. sonuçta bir çıkarı yok. efsaneyi kötülemek için sağlam kanıtı olmalı ki varmış demekki

  18. Dur amacını ve hangi pilotu desteklediğini tahmin edeyim 🙂 hatta iddialı olacak ama şunu da söyleyeyim hiçbir zamanda gerçek bir Tifosi (gerçek bir Ferrari taraftarı) olamayacaksın.

  19. ayrıca webber ve diğer pilotların tamamı kendi kendine bu açıklamaları yapmıyorlar.basın soru soruyor bu durumla ilgili onlarda fikirlerini beyan ediyor.webber çok dobra pilot ayrıca durumlar karşısında bazen yaptığı tanımlamalar çok güzel oluyor.redbullun kendine güveni tam.Yine çok hızlı olacaklar bu sene

  20. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bu forumda aynen bir yıl öncesi tekrarlanıyor, bütün şumiciler burda bağırıyordu "şampiyon olacaz" filan diye. Efsane(!) şumaher geçen sene kendine göre çaylak kalan rosberg'in yarısı kadar puan topladı, hiç podyumu yok. En iyi derecesi 8 aracın yolda kaldığı yarışta 4.lük. İki yarışta da rosbergin lastiğini tam takmadan piste yolladılar. Burada sadece webber'e değil rosberg'e de kulak verin. Geçen yıl sezon ortasında bu seneki aracı geliştirmek için havlu atan mercedes şimdi zirveye mi oynuyor sizce? ******* webber'de değil arkadaş, boşuna uğraşmayın şumi'den kahraman çıkmaz. Büyük olan da şumiyi büyük yapan Ferrari'ydi, ama Ferrari'yi büyük yapan ne Brawn idi ne şumaher ne Todt. Ferrari öncesinde de Ferrari'ydi yine Ferrari. Ama onların öncesi sonrası yok

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webber çoğu zaman sözüne güvenilen ve dedikleri çıkan bir kişidir.Geçen yıl da gerek Redbull ve gerekse diğer takımlar hakkındaki demeçlerini merakla beklemiştik.
    O gün webber de pistteydi ve her iki pilot da 108 er tur attılar.Elbette bizden daha iyi gözlemlerde bulunabilir.Biz testlerde Kimin hangi lastiği kullandığını dahi bilmiyoruz.
    F1 basını en iyi demeç veren ve en fotojenik kişi olarak webberi işaret ediyor.Dolayısıyla jerezin 2.günü pistte olan webbere böyle bir soru sorulması kaçınılmaz..

  22. Gösteri amaçlı demesi biraz garip olmuş.Ne denediklerini nereden bilebilir ki?.Dün Rubens daha hızlı bir tur attı.Neden ondan bahsetmedi peki?

  23. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    "Birden bire tekrar iki saniye tempodan düştü."

    bilerek yavaş gitmiş olamaz mı?

  24. Mercedes'in en hızlı araç olmadığı herkesçe bilinen birşey; ama geçen sezonki gibi bir Mercedes de kimse beklemesin. Sezona girilirken favori olarak gösterilen Ferrari, Mclaren ve Red Bull her an nefesimizi enselerinde hissedeceklerine inancım yüksek. Hatta sezona bu takımlardan birini ya da birkaçını bile geride bırakabiliriz. Öyle olduğunda gösteri nasıl olurmuş tekrardan göreceğiz.

  25. birkere şumi en hızlı turu tek turluk stintte atmadıki hızlı turu attığım bölümde 10 tur sürdü demekki boş depo değil açıklamasındada belirtmişti… Mal webber tek turluk göstermiş

  26. Bu testler sırasında aynı zamanda psikolojik testlerde yapılıyor. Herkes birbiri hakkında tuhaf yorumlar yapıyorlar. Schumimim tek hızlı turundan sonra temposunun düşmesinin nedeninide açıklasaymışya weber eziği!!! Bu adam şampiyonluğu kaçırdığı yanlış hatırlamıyosam suzukada yaptığı kazanın ardından özellikle frene basmayarak arkadan gelen pilotları engellemek istemiş ve canlarınada kast etmiştir. Sporcu ruhu ve ahlakı yoktur bana göre.
    Schumiye laf söylemek bu adamın haddi değildir. EZİK!!!

  27. FAster Inside avatarı

    Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış

  28. Schumacher'in en hızlı turu attıktan sonra aracı 10 tur daha sürdüğünü biliyoruz. Yani deposu boş değildi.

    Oradaki amaç süper yumuşak lastiklerin dayanıklılığını test etmekti. Nitekim, lastikler aşındığı için Schumi tempodan düştü.

    Bunun gösteri ile alakası yok.

  29. Hadi ya!… Bizde schuminin şampiyon olacağını düşünmüştük. İyi ki webber böyle bir açıklama yapmış. Ne kadar antipatik bir adam…

    Schuminin tur derecesinin gösteri amaçlı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü schuminin böyle bişeye ihtiyacı yok. Belki tek turluk zamanlarını denemiştir. Ama bir gerçek var ki mercedes ve schumi yarışın çok gerisinde. Gelişim olarak da sezon içerisinde durumun pek parlak olacağını düşünmüyorum. Umarım sezon başlamadan Brawn bir bomba patlatır ve bizde özlediğimiz schumiyi tekrar pistlerde görürüz.

  30. FAster Inside avatarı

    iyi tamam arkadaşlar hiçbiriniz webberi sevmiyorsunuz anlaşılıyorda, bu tepki neyin nesi, biraz mantıklı ve objektif olun, adam doğruyu söylemiş

    Webber: "Birden bire tekrar iki saniye tempodan düştü."
    "Muhtemelen Alman için küçük bir gösteriydi."

    ne yani şimdi bu söylenen yalanmı, heralde MGP W02 nin en hızlı araç olduğunu düşünen yok aranızda :))

    garip davranıyorusunuz ne diyebilirimki…..

  31. ron baba lewis cocuk avatarı
    ron baba lewis cocuk

    bu adamı sevıyorum hep dobra konuşuyor haklı.

  32. kazanacak niteliklere sahip olmadığından kaybetti geçen sezon.Bu adam Vettelin yardımcısı işte daha fazla ne bekleyebilirsin ki ? Webberden bahsediyoruz

  33. kazanacak niteliklere sahip olmadığından kaybetti geçen sezon.Bu adam Vettelin yardımcısı işte daha fazla ne bekleyebilirsin ki ? Webberden bahsediyoruz

  34. ????? Schumi 10 Turluk seride bu sonucu elde etti. kendiside süper yumuşak lastik taksaydıda sonucunu göreseydik. Newey in tasarımı ile pilot oldu, merak ediyorum 2010 da Williams da yarışsaydı. Şuanda testlere katılabilirmiydi, yoksa emekli olmuşmuydu?

  35. evet massa cevabı vermiş teşekkür ederiz. bianconera diğecek söz bırakmamışssın yılların takozu işte nediyeceksin çekemiyor schumiyi yıllarca tur yedi ondan diyecek sözü yok işte başka

  36. FAster Inside avatarı

    kaybetmesi isteniyordu, kaybetmesi için takımı tarafından üzerine kurulan baskıya yenik düştü…

  37. _bianconera_  avatarı

    Massa cevabı vermiş.Ya sen Webber yılların takoz weberi geçen sene enayice kaybettin..

  38. Süha Kozbey avatarı

    massa = respect…

  39. massa yanıtı vermiş 🙂

  40. massa yanıtı vermiş 🙂

  41. Bu Webber ne diyor yahu? Kıskandı galiba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir