Alonso: "2011'de Geçiş Yine Zor Olacak"

yazar:

kategori:

F1 takımları, ilk yarışa kadar nasıl bir etkisi olacağının bilinememesi rağmen sezon öncesi testlerde ayarlanabilir arka kanatları deniyor.

Daha önceden de belirtildiği üzere FIA, bütün takımlara bilgi göndermiş ve her pistte 600 metrelik alanlar belirleyip kanatların burada kullanılmasını planladığını belirtmişti. Yönetim kurulu, bu mesafenin değiştirilmesi ile ilgili fikirlere de açık olduğunu belirtmişti.

Bununla birlikte Alonso, geçiş bölgesinin uzunluğundan ayrı olarak ön taraftaki araçların rekabetçiliğinin, pilotlar için işleri zorlaştıracağını ifade etti.

Gazetta dello Sport’a konuşan Alonso: “Önünüzdeki araç sizden sadece 0,1 saniye yavaşsa, hareketli kanat yeterli kalmaz.”

“1-2 saniye yavaş olan bir aracı geçmede yardımcı olabilir. Belki de kuralın amacı, çok yavaş bir aracı geçmenin imkânsız olduğu yarışlarda geçiş hamleleri desteklemektir; Abu Dhabi’de Petrov ile benim başıma gelen gibi. Öndekiler arasında geçiş 2011’de de zor olacak.”

Alonso’nun geçen seneki dünya şampiyonluğu şansı, son yarışta Petrov’un arkasına takıldığında bitmişti.

Konuya başlangıçta muhafazakâr bir yaklaşımda bulunmanın doğru olduğuna inanmasına rağmen Williams Teknik Sorumlusu Sam Michael, 600 metrelik sınırlamanın pilotlar için işleri zorlaştıracağını söylemişti


Yorumlar

  1. Bugün biraz canım sıkkın catıcak yer arıyorum ondan yorumlarım biraz sert. Anlatmak istediğini anladım burada.

    Bizimde aynı sıkıntımız var diyorum bende. Geçen gün Lewis yeni McLaren la ilgi bir haber vardı. Konduğu gün kapandı yanılmıyorsam.

    Yani bu konuda yapabileceğimiz birşey yok gibi. Stada gidip maç izlemek gibi burası. Herkes deşarj olmaya geliyor sanki. İlk girdiğim günden beri demiyim, bayadır burası böyle.

  2. Madem F1'in kralı Raikonen neden F1'de değil acaba?

    İşte bunda çok haklısın kardeşim, bak Rosberg ci olduk mecburiyetten, gelmiyo veled napalım 🙂

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İlyas arkadaşım iyi akşamlar.
    Bu olay 2 gündür üstüste meydana geliyor.Dün kimi taraftarı bir arkadaş ''rossberg'' diye bir nick almış ve alır almaz soluğu Alonso haberinde bulmuş ve başlamış sallamaya.Siteye üye oluş saatiyle yazdığı yorum arasında sadece dakikalar var.Aynı olay bugün de var.Dikkat ettin mi yorumların hepsi kışkırtıcı ve provakatif amaçlıdır.Biz de rosbergci bir arkadaş yeni üye olmuş falan zannedeceğiz ya..Sutil,chandok,buemi,kobayaşi gibi pilotların taraftarı haricinde kim varsa işini gücünü bırakıp gelmiş.O kadar kalabalık ki yazdığım yorumu bile bulamaz oldum.Sayfa yol geçen hanı gibi olmuş.Gelen yazmış giden yazmış.Anlayan yazmış anlamayan da yazmış.Ne ararsan var.Amaç konuyu okumak bilgi edinmek değil.Resimde Alonso varsa salla gitsin..
    Sadece birkaç dakika önce üye olan birinin Alonso haberine, (haberin ikinci gününde)sallamaya başlaması sana ne ifade ediyor.Sadece bu 3 sayfayı okumak bile 20 dakika zaman alabiliyorken???
    Geçen gün yazdım dediğim yorumu hatırlayamadım.Aynı şeyleri düşünüyorsak ne mutlu bize.Tekrar ediyorum sayfanın en başına bakan kişi benim ne dediğimi anlar.Kim tahrik etmiş iyi bakın..Bu kadar Alonso sevgisi nereden geliyor anlamadım.Diğer haberler sinek avlıyor.Ama burası tem otoyolu mübarek.Her çeşit araç var.Ama özellikle doğan görünümlü şahinler sıkıntılı..

  4. Kimi yardım etti demedi ama doğru söylüyorsunuz etmedi de demedi, itiraz etmemesi Kimi'nin efendiliğindendir, bilirsiniz ki Kimi kimseyle politik tartışmaya, polemiğe girmez..

  5. ağzın bal yesin minardi,nokta vuruşu yapmışsın.minardinin son vuruşu 🙂

  6. heh işte ne güzel söyledin ağzına sağlık, Alonso'nun en iyi geçişi bu tür geçişlerdir, öndeki hata yapar Alonso geçer, bizde bunu anlatmaya çalışıyorduk 🙂

  7. Mantığına hayran kaldım. Petrow ile Kubica yı eş değer olarak görüyorsan vay haline. Hadi bunu geçelim, çünkü ben son yarışta Alonso da bir kabahat görmedim.

    2009 Melborne olayına hasta oluyorum. Sizden başka hala bu konuyu Lewis in üstüne yıkan yoktur herhalde. Ben senin hayran olduğun adamın yalanlarını sayardım burda fakat değmez. Çünkü biz bunları geçtik. Siz takılmış plak gibi, yazıcak birşeyde bulamadınızmı YAZIYORSUNUZ…

  8. "İşte size bir örnek daha..Carl lewis hamilton nikli arkadaş siteye üye oluyor ve saniyeler sonra ilk yorumunu Alonso haberine kin kusarak yapıyor"

    Geçen gün bende buna benzer bir yorum yapmıştım. Esinlenmişsin biraz sanki. Demek istediğim bende aynısını düşünüyorum, McLaren adaına.

    Birde kin kusmak biraz abartmışsın sanki. Sizin cephenin yazdıklarını kopyala yapıştır yaparım burda yani, tabi hala o haber yoruma açıksa.

  9. murat levent avatarı

    Alonsonun kendini ispatlaması gerekmiyor, herşey zaten ortada. Kendi pilotlarınıza bakın biraz siz. Pist üstüsünde şu an schmi den sonra en çok istatistik ve dünya şampiyonluğu sahibi.

    Alonso geçiş yapamyor diyenler komik olmayın. Daha siz o pilotun geçiş yapmasa bile geçiş yapanlardan daha büyük bir yeteneğe sahip olduğunun farkında değilsiniz ya da kabul etmek istemiyorsunuz. Bakınız KIMI, hızlıymış, geçiş yapmış ta ne olmuş. 1 kere ittire kaktıra şampiyon olmuş, onun dışında dondurma yalayıp, onu bunu dövmüş, he birde parçaladığı arabalar var tabi. Hamilton ne yapmış, boyundan büyük yalanları kıvırmış f1 hayatı boyunca, yetmemiş taraftara küfür etmiş, o da yetmemiş hırsı yüzünden bir çok kere pist dışında bulmuş kendini. Bu böyle uzar gider.

    Siz daha kiminlen kimleri kıyasladığınızı bilmiyorsunuz, kalkıp buraya yorum yapıyorsunuz. O adam geçiş yapmadan bir güzel puan alabiliyorken ötekiler direksiyon fırlatır, çünkü takımlarına ve taraftarlarına saygısı o kadardır onların, bir diğeri de dediğim gibi dondurmasını yalar.

    Ben bunların patronu olaydım, birine direksiyonu, öbürüne de o dondurmanın sapını skr..m anlarlardı anyayı konyayı.

    Adam resmen tek başına, takımını bile fişekleyerek son yarışa kadar lider geldi, takımın ahmaklığından yada stresinden 4 puanla 3.dünya şampiyonluğunu kaçırdı. Kendi pilotlarınıza şöyle bir bakıpta utanmanız gerekirken petrova 40 tur takıldığını bahene ediyorsunuz, kendi pilotunuz kubica yı geçebilmiş gibi.

    Tavuk su içermiş Allah'a bakarmış, sizde o da yok..

  10. Madem F1'in kralı Raikonen neden F1'de değil acaba. İnsan kral olduğu bir makamdan niye ayrılmak istesin ki. Evet geçerek kazanmadı belki yarışları ama çoğu zaman ön sıralardan kalkıyordu önünde kimse olmuyordu hayalet arabaları mı geçecekti.

  11. Hadi ya madem Abu dhabi'de Alonso Petrov'u geçemedi diye rüştünü ispat etti aynı yarışta o "geçiş ustası" diye hitap ettiğiniz Hamilton nasıl oldu da Petrov ile ynı araca sahip olan Kubica'yı aracını parçalayarak ta olsa geçemedi şampiyonluk şansı Hamilton içinde devam ediyordu sonuçta. Hamilton ön lastiklerini kaybediyordu neredeyse neden atak yapamamış acaba sorarım sana.

  12. suzuka hariç bu saydığın yarışlarda alonso kaç kişiyi geçmişte kazanmış. Mesela 2006 bahrain, kimi son sıradan 3. bitirdi.5. olan Takım arkadaşına bile 18 saniye fark attı. Takım arkadaşı kim biliyor musun? Montoya. fisi pigeout gibi dandik pilotlar değil.

  13. sıradan biri mi güldürme beni ,ne yapalım o zaman hepimiz sıradanız papağan gibi onun bunun dediğini tekrarlayalım. kOMİK olma

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İşte size bir örnek daha..Carl lewis hamilton nikli arkadaş siteye üye oluyor ve saniyeler sonra ilk yorumunu Alonso haberine kin kusarak yapıyor.Kendisine göre iyi bir başlangıç ve merhaba için bir Alonso haberi lazımdı.Aslında bu tipler yeni değil.Daha önce burada yazanlardır.Şimdi ikinci niklerini alıp (nasılsa parasız) doğruca Alonso haberine koşuyorlar..Bir çoğu avatarına başka bir resim koyarak aklınca hedef saptırmaya çalışıyor.Saldırganlığın sınırlarını Alonso haberlerinde test ediyorlar.Yazdıkları saçmalıktan öteye gidemiyor.Çünkü anlık düşüncelerden ibarettir.Travmadan bahsederken birilerinin çıkıp da 2007 son iki yarışından bahsedebileceğini hiç düşünmüyor.Çünkü nikindeki resim ve isimle uzaktan yakından alakası yok..Sonrası malum ortalık karışıyor ve suçlu olan Alonso taraftarları oluyor.Açın sayfanın en başlarından itibaren inceleyin.Önce kim saldırmış bir bakın..

    Site yönetiminin bu tür çirkinliklere meydan vermemesini istiyorum.Delikanlıların olduğu ve delikanlılığın kol gezdiği ortamlar istiyoruz.

  15. heh ne guzel soyledin, Alonso`nun gecisleri hep boyledir iste 🙂

  16. o efendiliginden, polemige girmez Kimi bilirsiniz 🙂

  17. Ama Alonso da duz gecmis 🙂 Neyse ikisi de nadide pilotlar, hem severiz hem doveriz 🙂

  18. CarlLewis Hamilton avatarı
    CarlLewis Hamilton

    İyi pilot zoru sever.Alonsonun söylediklerinin içerisindeki kelimeler geçirdiği travmanın eseridir.(2010 daki malum abudabimiz)
    Bunun dışında herkes bi kıyaslama içerisine girmiş.F1 demek heyecan demek hızı hissetirmek demek.Alonsonun bu anı yaşattığı sadece bir yarış biliyorum ben o da suzuka 2005 o yarışta da kazanan belliydi zaten.Benim şahsi düşüncem bu tabi.Öyle öndeki motor patlatsın bana kimse dokunmasın en hızlı araç bende olsun sade stille süreyim kazanayım zihniyetindeki pilot heyecan vermez.Sadece f1 kazananları yazar cümlesini doğrular bu zihniyet.F1 hız heyecan demekse şuan tek kral LEWİS HAMİLTON.

  19. Kimi mi iyi Alonso mu iyi diye sorsalar, Alonso derim. Ama şöyle bir şeyde söz konusu, safkan yarışçı olarak baktıgımızda Kimi daha baskın geliyor, ama istatistiklerde ve hala F1'dede var oluşuyla Alonso üstün bir pilot. No: Kimiyi daha çok severim.

  20. bu zamana kadar hep arka plandan takip ettim ama,bilhassa minardinin tarfsızlıktan bahsetmesi beni bunu yazmaya mecbur bıraktı.senin tarafsızlıktan bahsetmen beni tebessüm etmeye sevketti.tarfsızı senin gibiyse taraflısını düşünemiyorum bile.sadece bu yorumun için demiyorum.daha önceki yorumlarınıda takip ettiğim için söylüyorum.

  21. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    eski yarışları izlemeye vesile oluyor bunlar.. 😀 sabahtan beri 2004 2005 2006 2007… bir sürü geçiş izledim:) hatta bi ara arşivimden en nadide yarışları şöyle bi özet geçtim:D

    bakıyorum da o dönemler daha keyifliydi sanki.

    sonuç olarak her zaman yinelemekte fayda var. Alonso ve Raikkonen yetenekli pilotlardır. İkisinin aynı dönemde pistlerde oldukları yılları özlüyorum.

    Ve bir Rai taraftarı olarak Alonso'nun araç geliştirmedeki başarısını her zaman takdir ederim.

    Bazı taraftarların bunları görmesi gerekiyor.

  22. Evet o yarışı hatırlıyorum herkes çift pit stop yaparken Mclaren'in tek pit stop strtejisi her zaman işe yarardı bu yarışta onlardan biri:)

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    minardi sözde objektif olduğun kadar biraz da iyi bir gözlemci ol.Bugüne kadar tüm abu dabi yarışların da kim kaç kişiyi geçmiş.Martin yarıştan sonra ne demiş.Hamilton daha yeni lastikle kubicayı neden geçememiş.Massa alguersuariyi neden geçememiş.Abu dhabi yarım veya 1 saniye daha hızlı olmakla geçiş yapılabilecek bir yer değil.Takıntılarından kurtul rahatla..

  24. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    sayıyorum tabiki de:) ama son verdiğin linkteki daha geçerli tabiki. iyi geçiş evet.

    http://www.youtube.com/watch?v=kQmda9a1Wow

    bide buna bak bakalım bu yarışta 22. başlayıp 3. bitiren bi pilot var:D

    saygılar

  25. Haticeye değil neticeye bakmak lazım demişler onları geçişten saymıyor musun buyrun
    http://www.youtube.com/watch?v=RN8o_iW6mHw

  26. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    verdiğin örneğe bakar mısın yahu:) bunlara geçmek mi diyorsun. yağmur.. lastikler…
    tur bindiriyor sanki:)

  27. http://www.youtube.com/watch?v=qnHj9c4nd-8
    Buyrun 2008 spa aynı tur içinde 4 aracı geçiyor Alonso.

  28. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    güzel kardeşim bahreyni falan kabul etmediğimiz gibi bi durum yok. hele hele benim hiç yok. alonso'nun iyi bir pilot olduğunu söylerim aksine. 2004 yılından ve sıralama turlarından örnekler verdim hatırlansın diye..

  29. Hala Alonso'nun pist üstünde geçiş yapamadığını söylüyorsunda pek takip edemiyorsun galiba sen F1'i, bi youtube'u aç sevgili kardeşim açta izle Alonso'nun geçişlerini. Alonso istediği zaman geçiş yapacağını idda etmiyorum ben. Sadece aracına güvendiğinde, kendine ya da rakibine herhangi bir zarar gelmeyeceğine emin olduğu zaman atak ve geçiş yapan bir pilottur Alonso(örn 2005 Japonya- 2006 Macaristan), olmuyorsa da rakibine baskı uygular hata yapmasını bekler, eğer bunların hiç biri olmuyorsa o zaman istikrarlı bir şekilde yarışı bitirip önemli puanları toplamaya bakar bu nedenle zaten akilane bir pilotajının olduğunu söylüyoruz. Kontrolsüz güç kullanan pilot ya motor patlatır ya da rakibine çarpar. Bunun örneklerini çok gördük.

  30. Bakınız muhterem arkadaşlarım, ben dahil birçok tarafsız yorumcunun söylemeye çalıştığı şey şudur:

    Alonso kötü bir pilot değildir. Aldığı 2 şampiyonlukla ve galibiyetlerle kalitesini göstermiştir. Lakin kendisi pist üstünde pek geçiş yapmaz. Hep öndekilere birşey olur, o öne geçer. Bunda tabii ki Alonso'nun bir günahı yok. Lakin, taraftarları bu gerçeği idrak etmekte güçlük çekiyorlar. Hala "gerektiği yerde geçiş yapar" diyen arkadaşlar var. Peki en gerekli yer olan abu dhabi de niye yapamadı. Buna da bahaneler sıralanıyor, pist geçişe uygun değil gibi. E arkadaşım siz bütün sene boyunca bizim eleştirilere "o istediği zaman geçiş yapabilir yapacaktır da" diye karşılık vermediniz mi. Şimdi niye işin içine pisti şunu bunu karıştırıyorsunuz. Bir de almanya gp'sinden sonra "nasıl olsa Massa'yı geçecekti" diyenler türemişti. Yahu daha çaylağı geçemeyen pilot takım arkadaşını nasıl geçsin. Şu hakikati kabullenin artık. Kabullenin de önümüze bakalım.

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Rosbergcilere ne oldu anlamadım.7 günlük testlerde attığı turlara ve yaşadığı sorunlara bakmak yerine çareyi neden Alonso'da ararlar anlamadım.Şimdi de kimiyi savunuyorlar ne alakası varsa wrc nin.aten verdikleri örnekler ya 2004 ve sıralama turları ya da 2008 kağnı reno ile olan geçişlerdir.Ama bunların hiçbiri 2007 bahreyni kabul etmezler.Starttan sonra 3.virajda kimi önündeki hamiltonu geçmeye çalışırken, arkasından gelen Alonsoya 4.virajda geçilmişti.Ava giderken avlanmıştı.

  32. Bu işin sencesi bencesi olmazki.Adam ettim diyor.Kimi etti diyor.takım kabul ediyor.Tamam Kimicisin.Senin saygı duyduğun ölçüde bizde duyarız.Ama etmedi demek ve bunu bence-sence ile açıklamaya gerek yok.Ettim diyor adam.

  33. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    fark ettim ama önemi yok aklıma gelenleri attım

  34. Yahu adam Alonso nun sampiyon oldugu sezon ayni yarista 2 kere gecmis, double yapmis Alo ya, ne konusuyoruz ki? 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=nMc8qy6U1o0

  35. 2004'ten bahsetmiyorum 2005 'ten bahsediyorum ben ayrıca ilk link sıralama turlarından o birşey ifade etmiyor benim için.

  36. Pardon özür diliyorum Kanada değil Monza olacaktı Monza ve İngiltere. ve Monza'da geçişi güzel gerçekten ona birşey diyemem ama ikinci geçişinde şikanı düz geçmiş dikkatimden kaçmadı:D

  37. Sen bunu bi seyret bak kimmis gorursun, ayni yarista 2 kere 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=nMc8qy6U1o0

  38. Bencede etmedi, yoksa Kimi`nin ikinci pitinden sonra piste cikarken Massa`nin viraji nasil dondugunu gordunuzmu? gecilmek isteyen adam oyle girermi viraja? arkasinda kimse yok? pasaya kelle mi yetistiriyormus? :))

  39. aynen öyle.işte tartışabiliriz ama küfürlü yada farklı konuşmak başka.eyvallah.saygı duyarım
    işte bu alonso haberi şu ana kadar bu nedenle yazmaya kapanmadı öncekiler gibi alt düzey yazışmalar olmadı.bu şekilde tartışacaksak tamam ama diğer türlü olmaz.

  40. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    http://www.youtube.com/watch?v=nMc8qy6U1o0

    şunun da kesinlikle izlenmesi lazım:D

  41. Massa ya yalancı diyorsun yani?Massa yardım ettim diyor.Daha fazla yakıtı varken pite alındı,lastiğini dışarı kaptırdı.Massa yardım ettim dedi,takım kabul etti,kimi kabul etti siz etmediniz.vay be..

  42. Bende Kimi düşmanı değilim buradaki psikoloji tuttuğun pilotu savunmadır bu nedenle seni anlıyorum ve fikrini değiştiremeyeceğimi de biliyorum. Yalnızca saygıyı kaybetmeyelim.

  43. Pist üstünde geçemedi belki çünkü fırsatını bulamadı ne zaman Alonso Kiminin peşine düşse Kiminin ya lastiği patladı ya da motoru:D Ha bide zaten Kiminin önünde olduğu için geçiş yapamadı haliyle:D Kiminin Alonsoyu 2005'te geçiş sayısı 2'dir. 1.'si Kanada ki Alonso kaza yapmıştı o yarışta, 2. İngiltere başka var mı varsa lütfen linki koy da izleyelim:)

  44. Öyle mi o zaman niye alamadı 2005'te en hızlı araçtı Mclaren eğer Kimi aracını azıcık düşünseydi belki de şampiyon o olurdu burada varsayımlara yer yok sonuca bakmak lazım Kimi'nin tek şampiyonluğu 2007'de gelmiştir oda Hamilton- Alonso krizini yaratan Ron'un yüzünden son yarışta Alonso ya da Hamilton sorun yaşamasa şampiyon ikisinden biri olacaktı derim bende o zaman. Varsayımlara kaldıysak Alonso'nun 4. şampiyonluğunu kutluyorduk hatta belki 5. eğer Mc laren doğru düzgün pilotlarını yönetebilseydi. O yüzden Mclareni hayatım boyu affetmeyeceğim kişisel görüşüm.

  45. ve bir şey daha ben alonso düşmanı değilim.ama gerekince yazarım.ben schumi hakkındada yazarım.hamilton hakkındada yarım başkaları hakkındada yarım.sadece birisi için değil.
    2007 brezilyayıda açın bir daha izleyin.ama yalandan değil.gözünüzü 8 kulağınızı 9 açarak izleyin.

  46. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    ayrıca burda briatore'nin alkışları da gözden kaçmamaktadır:)

  47. senin alsonso bir kez bile pist üzerinde kimi yi geçtimi.hayır.peki kimi alosnsoyu geçtimi ohoooo saymakla bitmez.

  48. haa gelelim massa destekli şampiyona.massa 2007 de kimiye hiç yardım etmedi.brezilya dahil kimi massadan daha sonra pite girip ondan daha hızlı turlar atarak lider çıktı.ancak kimi massaya yardım etmiştir 2008 de
    destek derken fisichellanın alonsonun rakiplerini yavaşlatması gibi yaptığı-piquet nin alonsoya singapurda yaptığı-massanın almanyada alonsoya yaptığı.ve daha neler neler bu desteklerden bahsediyorsun öylemi.

  49. murat levent avatarı

    Kimi kim yahu, tuturmuşunuz bir kimi, lan herifin kariyeri alonsodan fazla, ortada 1 massa destekli şampiyonluktan başka hiç bir şey yok. Yok hızlıymışta, yok zart yok zurt, avutun kendinizi siz. O massa kimiye gösterdiği desteğin 10/1 ini geçen sene alonosya vereydi son 2-3 yarışa şampiyon girerdi alonso.

  50. alonso-schumi çok iyi pilotdur ama kimi de çok iyi pilotdur.herkesin göreceside başkadır.ancak bu üçlü arasında en çok geçiş yapan en çok heyecan yaratan hatta en hızlısıda adam gibi adam kimi dir.hiç kimse kusura bakmasın.kimi nin aracını gereğinden fazla zorladığıda salak bir mühendisin ortaya attığı salakca bir iddiadır.öye olsaydı rakipleriyle kafa kafaya mücadele edemezdi.öyle olsaydı 2007 de ferraidede arızadan başı kurtulmazdı.öyle olsaydı hakkinen-couluthart-montoyada kimi kadar arıza yaşamazlardı.

  51. 2006 yi ornek verirsen bende 2008 i ornek veririm, biraz mantik lutfen 🙂

  52. şimdi kimse yana yatmasın çamurada batmasın.alonsonun aldığı 2 şampiyonluğu o renault ile her a klas pilot alırdı.schuminin ferrari ile kazandığı 5 şampiyonluğuda her a klas pilot alırdı.kimi nin yaptıklarının onlardan eksiği yok.sayılarında çok fazla önemi yok.zira o renault yada o ferraride kimi de olsaydı.hiç kimse şampiyonluk yüzü göremezdi.2007 yılındada herkes sizler dahil kiminin kalitesini net olarak görmüştür.
    monzayı yada spayı karıştırmıyorum

  53. azalsada halen kimi yi seven arkadaşların burada olması ne kadar güzel:) dost kötü zamanda belli olur.

    kimi spa nın kahramanıdır…alonso singapurun…bu aralarındaki farkı anlatmaya yeter…

  54. Alonso yu gözünüzde çok fazla büyütüyorsunuz. Geçen yıldan örnek vermişsiniz de geçen yıl Alonso redbull pilotlarının inanılmaz aptallıkları yüzünden şampiyonluk şansı yakaladı. Nasıl yarış izliyorsunuz nasıl takip ediyorsunuz hayretler içerisindeyim şu an yazdıklarınızı okuyunca. Petrov gibi bir çaylağı da geçemeyerek rüştünü ispat etti Alonso. Onun yerinde Vettel ya da Hamilton olsaydı kesinlikle ya aracını paramparça ederdi ya da petrovu geçerdi.. Schumacher olsaydı tek seçenekle sadece petrovu geçerdi. Alonso bu adamlar kadar ruh ve yetenek taşıyan biri değil.

  55. Olabilir ister 1 sn ister 2 sn yavaş olsun o MSC'di her virajda Alonso'nun önünü kapatmayı başarıyordu ve Alonso hiç olmadık bir yerde R130'da ya da yağmurda Macaristan da hani geçiş yapması zor dediğimiz pistlerden birinde hemde dıştan gelerek geçmeyi başardı bu ustalık değilde nedir yetenek değilde nedir???

  56. Arkadaşlar tamam tartışmayalım herkesin fikri kendine.Benim gibi düşünmeyen hiçbir kimseye katılmıyorum.Alonso ve Schumi'yi diğerlerinden ayıran ise işlerine adanmışlıkları,ve bir teknisyen kadar bilgili olmalarıdır.Diğerlerinin hiç birinde bu özellik bu kadar öne çıkmamıştır.

    Yanlız size daha önemli bir konudan bahsetmek istiyorum.Admin arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Şu anda Bahreyn karışmış durumda.Yarışın iptali,başka bir yarışın yapılması yada tarihinin değişmesi söz konusu olabilirmi?Malum bu olaylar 2 3 hafta sürdüğü için bunu soruyorum çünkü 1 aydan az kaldı.ve 2 hafta sonra orda olamaları gerekiyor 4.test için sezon öncesinde.Bilgisi olan?

  57. Alonso akıllı bir pilot neden mi çünkü aracına güvendiği zaman kimsenin atak yapamayacağı yerde atağını yapar ama boş yere atak yapıp zorlayıp yarış dışı kalacağına Kimi gibi ya da Hamilton gibi bir aslan gibi pusuda bekleyip rakibine hata yaptırır ya da yapmasını bekler. İşte bu nedenle O F1'in en iyileri arasına girmiştir. Mc laren 2005'teki aracı hızlı ve aerodinamikti ama dayanıksızdı buna Kiminin kontrolsüz zorlaması eklenince araç dayanamıyordu haliyle, ama 2005'te Reno hızlı değildi ama dayanıklıydı Alonso'nun akilane sürüşü ile de şampiyonluğu anasının ak sütü gibi hak etti. Bu bu kadar net.

  58. Ne yani Alonso agresif azimli değil mi o yüzden mi 2005/2006 'da şampiyon oldu hadi diyelim 2005'te Mclaren dayanıksızdı vs, 2006'da son 3 yarışa kadar zorlayarak Alonso şampiyon olmadı mı şimdi scumi japonyada motor patlatmasına bağlamayın sakın çünkü italya monzada da alonso motor patlatmıştı İlahi adalet! hadi hepsini geçtim Daha geçen sene herkes umudunu kaybetmişken Alonso'nun İngiltere'de şampiyonluğa inanıyorum dediğinde gülenler sene sonunda şampiyonluğunu son yarışa taşıdığında sesleri kesilmişti. Alonso kendini işine adamış, akıllı ne zaman zorlayıp de zaman temkinli süreceğini bilen bir pilot bu yüzden F1 otoritelerince en iyi olarak gösteriliyor.

  59. ha alonso çok iyi defans yapar alonso akıllı sürer.alonso yeterince hızlıdır.ama atak konusunda diğerleri kadar hem istekli hemde becerikli değildir.bu zaafiyeti onu diğerlerinden ayırıyor.

  60. sen kendini kandırmaya devam et.Herşeyi çok biliyorsunuz ya,F1 dünyasıda yalan söylüyor zaten.2003 te raikkonen 1 yarış kazanmış puan üstüne yatmıştır.2005 te eğer aracı dayanıksızsa,2010 da da Alonso ya hak vereceksiniz Redbulla karşı.2007 de kimi kaç kişiyi geçti de şampiyon oldu?yada 2008 de?kimiyi şu şekilde değerlendiryorsunuz,
    a-spa yarışları
    b-2005 te herkesten 1 sn hızlı olan aracıyla yaptığı geçişler.ve o zamanda sınırlamalar yoktu motor açısından.
    c-Alonso Spa yı kazanamadı,Monza yı 2 kere kazandı.(hız pisti)Kimi Monza yı kazanamadı.Alonso Monaco'yu 2 kere kazandı,Kimi 1.Herneyse…..siz nefret kusamaya devam edin.hiç araştırmayın,f1 dünyasındaki insanları bile saymayın.=))zaten Macarların ortaçağda dediği gibi,AY PEYNIRDEN YAPILMIŞTI değilmi?

  61. bana göre alonso ilk 10 a girmesi namümkün niye:kendisi agresif yada azimli değildir.puancıdır.aman ben ille 1.oluyum diye düşünmez;genel klasmanda lider olabilecek kadar puan alırsa bu alonsoya yeter.bu nedenle zorlamaz.bana katılan varmı bilmiyorum.kimi deki azim şu anki gridde hamiltonda vardır ama oda kimi gibi istikrarlı hatta kimi kadar hızlı değildir.kimi kesinlikle ilk 10 a rahat girer.

  62. herhalde senin listede kiminin önünde sato bile vardır 32.yazdığına göre peh

  63. Mika 10,kimi 32.benim listede.

  64. Melbourne 2005
    Suzuka 2005
    Hungaroring 2006
    Nurburgring 2007
    Melbourne 2010

    geleim raikkonene…o şampiyon olduğu yıl kaç kişiyi geçmiş?2003 te şampiyon olsaydı 1 yarış kazanarak olacaktı.Schumi haketti o kazandı.2005 te eğer araç dayanıksızdı kaybetti diyorsan,2010 da Alonso'nun hakkıydı en iyi araca karşı mücadele eden tek pilottu.Tabii o isimlerin görüşleri kendilerini bağlar.Ama takım patronları ve pilotlarıda o yönde karar vermiş.Martin Alonso diyor kimi demiyor.İkisiylede çalışmış.Şunuda unutma raikkonen redbull sponsorlu.ve keşke redbull'a gelse,yada wrc takımına alsalar dediğinizi dha dün gibi hatırlıyorum.

  65. bana göre alonsonun bir tane çok iyi yarıştığı yer 2007 magny course dur. orda gerçektende 'S' virajında dışarıdan sanırım rosbergdi solaması oldukça etkiliydi , o 'S' virajında F1 oynayanlar bilir , oyunda bile dengeyi sağlamak oldukça zordur. ancak alonso orada dışarıdan atak yaparak gerçektende etkili yarışmıştır. ha buarada şunuda itiraf edeyim o yarışta bile ben alonsonun 2007 senesinde şampiyon olmasını istiyordum , tabi sonra işler değişti …

  66. ne demişler OKU!anlayana kadar OKU.ama siz kabul etmek istemiyorsunuz.Ben şimdi bu pilotlarımı inananyım,saygı duyayım yoksa senin gibi sıradan birinemi.

  67. kanıtlarıyla,en iyilerin görüşleriyle savunuyoruz.Ama görmeyen gözler sadece körlerinki değildir.Tek haklı olduğun konu,DAVASINA ODAKLANMIŞ OLMASIDIR,hırsıdır odaklanmış olmasıdır.

  68. quva nın verdiği tarihin en iyi 10 pilotu:kimi niye yok yada hakkinen niye yok.hiç şampiyon olmamış pilot bile var o listede enteresan.kim bu listeyi yapan yada yapanlar.neye göre yapmışlar.fin pilotlara karşı alerjilerimi var

  69. Şimdi bir kıyaslama yapalım, örnek Kubica ve alonso. Renault performansları hangisinin daha iyiydi. Hangisi aracı daha iyi geliştirdi. Kubica çok daha başarılıydı ve takımı taşıdı. Alonso Renault un illegal aracı sayesinde 2006 yılında ve mclaren in dayanıklılık sorunları sayesinde 2005 yılında aracı iyi olduğu için şampiyon olmuştur. Gelelim FERNANDO nickli arkadaşın paylaştığı çeşitli f 1 isimlerinin yorumlarına. Bu yorumlar o kişileri bağlar şimdi bu isimler Alonso MSC ya da kimi kadar iyi değil,Kalitesiyle değil sponsorları sayesinde ferrari ye geldi, aynı petrov un renault ta yarışması gibi diye açıklasalar FERNANDO nickli arkadaş sende Alonso kötü pilot mu diyeceksin?

  70. kabul edin etmeyin f 1 aleminin kralı KİMİ RAİKKONEN'dir. Ben bir çırpıda size 10 tane yarış sayarım kimi' yi anlatan. sadece Spa yı söylesek yeter( sürücü yeteneğini en fazla öne çıkaran ve alonso nun hiç kazanamadığı). Ben buradan alonso cu arkadaşlara soruyorum bana alonsô'nun 5 tane yarışını saysınlar. Alonso sadece iyi araçla önde başlarsa önde bitirir. Atak yapma özelliği yok,aLLAH O ÖZELLİĞİ VERMEMİŞ.

  71. güzel bir açıklama olmuş ama açıklayan için değişen pek birşey olmayacak…her türlü f1 teknolojisi alonsoyu geçiş konusunda gözle görülür bir şekilde geliştiremedi.

    aldığı dereceler itibariyle bu kadar üst sıralarda olup bu kadar basit sürüş özellikleriyle dikkat çekmeden başarılı olan bir pilot varmıdır zannetmiyorum.

    bunun en önemli sebebi…
    1.sonuç odaklı
    2.tribünlere oynamıyor(vak vak dansı hariç)
    3.en başta karar verilen taktiği uyguluyor.
    4.geçmekten ziyade yerini koruma adına gerçekten başarılı.
    5.geçmekten ziyade öndekilerin hata yapmasıyla üst sıralara çıkmayı tercih ediyor.2005 yılında kazandığı en az 3 galibiyet kiminin önde giderken yarış dışı kalmasından kaynaklanmaktadır.
    6.en önemli gerçek Allah bu adama yardım ediyor. çünkü başarıyı herkesten çok istiyor. istemenin esrarını biliyor. davasında samimi kendisi kadar istekli bir pilot yoktur şu an gridde…eğer kimi bunun kadar istekli olsaydı şu an nba in wilt chamberlaini olurdu…

  72. =)) Fernando Alonso DIAZ. Birde Okay Karacan'ın şu yorumu:

    taraftarlık kazananın yanında olmak değil, onun kazanma ihtimalini sevmektir Gilles Villeneuve'de saygılarımı sunmak isterim.

  73. Olsun be abi…biz kendi doğrularımızı yazarız.Ne büyük şereftirki F1 deki isimlerde bizle aynı düşünüyor.Yoksa burdaki değişken nickler aynı şeyleri yazmış ne olacak.Biz yine cevabımızı veririz.Kanıtlarımızıda böyle göz önüne sereriz.

    http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/formula_1/article5986660.ece o listede bumudur?budur.bu isimlerle aynı bölümde yer almak bile bir onur.ne tesadüftürki buda ingiliz bir site.ama biz çok dar yorum yapıyoruz.dar yapıyoruz ama gerçekleri kanıtlarıyla beraber yazıyoruz.

  74. Arkadaşım ellerine sağlık.Yazına eğer müsade edersen bir ekleme yapayım.Gelmiş geçmiş en iyi f1 pilotları ya da tüm zamanların en iyi f1 pilotları diye yazarsan karşına 10 kişilik bir kadro çıkacak.O tablo senin ne demek istediğini daha iyi anlatır sanırım.
    Birkaç provakatör yüzünden arka kanat konusu nerelere kadar gelmiş.Alıştık artık bu durumlara.Yarın yine bir Fernando haberi çıkar ve konu yine saptırılır.Fernando haberleri olunca daha önceden hiç duymadığımız nickler karşımıza çıkıveriyor sayfalar dolusu yorumlar yazılıyor.Renocular,rosbergciler,kimiciler,mclarenciler ve daha ne ararsan envai çeşit insan bir anda ortaya çıkıveriyor.Zannedersin ki bahreyn yarışı sonrası gibi.

  75. Ayarlanabilir ön kanat gibi hüsran yaratmaz umarım. Ama öndeki pilotun 1 sn yakınına gelmesi kaidesi ile sadece arkadaki pilotun kullanbilmesi gib karışık bir durum bile şimdiden saçma bir kural gibi gösteriyor.

    Mevcut aerodinamiğe farklı lastik üreticileri ve sınırsız v8 ile bu geçiş sorunun üstesinden rahatlıkla gelinebilir.

  76. Alonso iyi bir pilot olabilir,belki iyi bir yarışçıdır her neyse.Ama Kubica gibi bir savaşçı olamaz.Şu an F1 de en iyi schumi dir herşeye rağmen,sonra Kubica gelir,raikkonen olsaydı onu da 3.sıraya yazardım,gerisi cartıng yarışçısı.Altlarında ki araçların bir yerlere getirdiği sözüm ona pilotlar.Mühim olan mütevazi bir araçla neler yapabildiğindir.Asıl o zaman pilotaj ortaya çıkar.Her ne kadar Renault la bile olsa belki de en çok geçişe Kubi imza atmıştır,diğerleri hep tabeladır.Saygılarımla.

  77. Bakınız sayın yorumcular, müneccimlikten nefret ederim lakin kendimi tutamıyorum ve bir kehanette bulunuyorum:

    Burası sabaha kalmaz yoruma kapanır. Veyahut o malum yazılar kaldırılır.

    O yüzden sayın yorumculara itidal çağrısında bulunmak istiyorum. Bakınız muhterem f1daşlarım, diğer arkadaşlarımızı rencide edici yazılar sayfanın yoruma kapanmasına sebebiyet veriyor. Bu duruma binaen, böyle kötü bir neticeye mahal vermemek için daha sağduyulu bir dil kullanalım.

  78. haha kendini yorma kardeş ya…..aslında kendileri de biliyo gerçekleri de işlerine gelmiyo o kadar……..bende şöyle yazayım bari….FIA "sc en pratik ve hızlı şekilde nasıl geçilir" adı altında bir yarış düzenlese o zaman hamiltona rakip tanımam o bu işin ustası….o her türlü düzenbazlığın ustası!!!!2008 spa da raikkonene yaptığı gibi….virajı kesti ve yol verir gibi yaptı fakat o çoktan raiden daha iyi hızlanmıştı bile….ama neyse malum kişiler bunu da inkar ederler……bence hamilton alonsoyla aşık atamaz daha epey deneyime ihtiyacı var…..mesela en basit ornek!!!!virajlarda frene basılması gerektiğini iyi öğrenmeli…..öğrenmeli ki araçtan çıkarken direksiyonu sanki haklıymış gibi fırlatma huyundan vazgeçsin…..always fernando alonso forzaaaaaaa forzaaaaaaaaaa we love you……..

  79. Bizim Renault cu ruhumuzu canlandırmaya Redbull Renault bile yeter siz merak etmeyin Renault F1 Team şimdi Bu Team ın ne demek olduğunu ilk önce bilmek gerekir.

    Ajda Pekkan’ın dillere destan şarkısında olduğu gibi, kimler geldi, kimler geçti… Ne Schumacher’ler, ne Alonso’lar, Button’lar, Trulli’ler, Villeneuve’ler, ne Alain Prost’lar ve Damon Hill’ler!
    Hemen hepsi de tarih yazmış pilotlardı; 1992-2006 arasında Renault F1 Team’e sayısız şampiyonluklar kazandırdılar.
    Hele efsanevi pilot Michael Schumacher! Alman sürücü, ilk şampiyonluğunu Renault pilotuyken aldı. Yıl: 1995. Benetton ile F1 Dünya Markalar Şampiyonluğu’nu elde eden Renault o yıl tam 14 birincilik kazanmış; Michael Schumacher da Renault formasını giydiği etapların sonunda Dünya Pilotlar Şampiyonluğu’na uzanmıştı.2010 Yılını da eklemek gerekir Redbull Renault World champion

  80. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    bi de çok konuşmasa tam olacak ama 🙂

  81. Fernando arkadaşımın yaptığı tüm yorumlara katılıyorum…bundan daha güzel özetlenemezdi!!!Bence FERNANDO ALONSO'YA laf atanlar kıskançlıktan dolayı bunu yapıyor…kendileride bu durumun farkında da neyse……laf atacaksanız önce taraftarı olduğunuz pilotlara bi bakın da ondan sonra sıra ispanyola gelsin…..söylediği herşeyden bi şey uydurmaya çalışıyosunuz…..ama bilen biliyor aslında uydurmaya çalıştığınız şeylerin gerçekle alakası olmadığını siz dahil biliyosunuz fakat bi şekilde egolarınızı tatmin etmeye çalışıyosunuz…..always alonso every time fernando alonso…..we love you alonso…..forzaaaa my friend forzaaaa!!!!!!!!!!

  82. ALonsoooo… büyüksünnnnn…. hemde o kadar büyüksünkiiii

  83. Alonso tık tık

    Bir yanda Michael Schumacher, yedi dünya şampiyonluğu ile efsaneliğini pekiştirmiş gerçek bir yıldız. Diğer yanda Sebastian Vettel, 23 yaşında parıldayan bir yıldız adayı ve sempatik tavırlarıyla Formula 1 dünyasının "yakışıklı çocuğu"…

    Ancak öyle bir isim var ki, giderek artan popülerliğinin önüne hiç kimse geçemiyor. Ciddi, fazla gülümsemeyen, işine kendini tamamen adamış, yalnızca pilotluğu ile değil otomobillerle ilgili bir mühendis kadar bilgi sahibi olması, iki dünya şampiyonluğu ve Renault ile McLaren macerası sonrası Ferrari'ye yükselen kariyeri…

    İspanyol pilot Fernando Alonso, Formula 1 dünyasının en çok "tık"lanan adamı…

    2010'da ilk yarışı kazandıktan sonra derin bir sessizliğe bürünmüştü. Üst üste kaybedilen yarışlara rağmen arkasındaki taraftar desteğini asla kaybetmedi. Yeniden kazanmaya başlasa da trajik bir şekilde şampiyonluğu kaybetti. Ancak tüm bunlar Fernando Alonso etkisinin giderek büyümesini engellemedi.

    İnternetteki Formula 1 dünyasında Alonso en çok okunan, en çok yorumlanan ve en çabuk reaksiyon alan isim.

    Grand Prix'ler için gittiği her ülkede inanılmaz bir ilgiyle karşılanıyor ve fan'larının sayısı dünyanın her yerinde her geçen gün artıyor.

    Valencia'daki ilk test gününde elde ettiği her tur derecesi tribünlerde "gol" etkisi yarattı. Öyle ki, medya merkezindeki basın mensupları, Formula 1 araçlarının seslerinin, Alonso tezahüratlarını bastıramadığını söylüyorlar.

    Belki de sporda taraftarlık, kazanmaya ve şampiyonluğa endeksli değildir. Bir sporcu ya da takım hedefine ulaşamasa da taraftarlarının desteği arkasında durmaya devam edebilir. Belki taraftarlık kazananın yanında olmak değil, onun kazanma ihtimalini sevmektir

    Berger "Bazen özel sürücüler gelir: Ayrton Senna, Michael Schumacher ve Fernando Alonso onlardan bazıları." dedi. (hamilton yada vettel dememiş.kimi dememiş)

    Fittipaldi: Alonso'yu günümüzün en iyi sürücüsü olarak görüyorum. O en ölçülü ve sorunlara en iyi cevap verebilen sürücü." (vettel,kimi yada hamilton değil)

    Abu Dabi'de üçüncü dünya şampiyonluğunu kaybeden Alonso, takım patrolarının gözünde yeni şampiyon Sebastian Vettel'i geride bırakarak, 2010'da en iyi yarış çıkaran pilot oldu.(kimi,vettel,yada hamilton değil)

    Lauda: ALonso en iyisi.(vettel,kimi yada hamilton değil.

    Mclaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, geçişin pek mümkün olmadığı Abu Dhabi pistinde değişiklik yapılmasını istiyor. …
    (martin mclaren'in başında Ferrari değil)

    Not:Burda yazdıklarım asla ama asla kendi fikirlerim değildir.Okay Karacan,Serhan Acar,Berk Sarıoğlu ve birçok motorsporları ile ilgilenen Türk gazatecilerinin yorumlarıdır.
    Not:Fittipaldi,Berger,Lauda,Prost gibi F1'in efsanevi pilotlarının yorumlarıdır.Kendilerininde mücadele ederken ne kadar acımasız olduklarını gözler önüne sermişlerdir.
    Not:F1 patronları,ve pilotlarının seçimidir.
    Not:F1'in yaşayan efsanesi Schumacher'e saygı duyuyorum.Onun F1 de olma düşüncesi bile benim yüzümü güldürüyor.umarım hepsi onun kadar başarılı olurlar.
    Not:ama her bir olay çıktığında 2007,Abu Dhabi vs den daha etkieyici örnekler bulun(bulabilirseniz)Neden sizin gönül verdiğiniz pilotları seçmediklerini sorgulayın.İşiniz Alonso'ya saldırmak olmasın.Kendi pilotunuzun yaptıklarınıda sorgulayın.Sadece Alonso'ya nasıl laf ederim diye kasmayın.Saygılar.Bugün konuştuğum admin arkadaşada anlayışından dolayı teşekkürü borç bilirim.İyi akşamlar.

  84. haa bu arada sayfa yazmaya kapanmamış şaşırdım :))

  85. arka kanatla ilgili hazır yeri gelmişken yorum yapalım dedik kuralla ilgili boşluklar var dedik.bilgisi olan varmı dedik.dedikde kime dedik.kendimiz çaldık kendimiz oynadık.bari site yönetimi bu arka kanat kuralıyla ilgili fianın son şeklini verdiği bir konu yapsın ve bu sayfada arka kanatla ilgili tüm kuralları yazsın.bu kural çok tartşmalı olacak bana göre 2011 e damgasını vuracak bir kural.ayrıca f kanalı güvenlik ve kaza gereçesiyle yasaklayan fia.yine f kanaldan kat kat daha tehlikeli olarak pilot tarafından kullanılan bu sistemi nasıl kabullenir bunuda anlamış değilim.

  86. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    japonnya'daki geçişini bir daha izle.. araçların arasındaki hız farkını farkedeceksin. tur başına 1 saniye civarıydı yanlış hatırlamıyorsam

  87. Uğraştığına değdimi bilemem ama atıp tutmayla insanlara birşey öğretemessin. F1 tek bir cümlelerle anlatılmaz. İşin içine birçok kavram ve neden girer. Hepsi analiz edilerek sonuca gidilir.

    Sana bir örnek Lewis Hamilton atak yapmayı iyi bilir ama Sutil i neden geçemedi Sepang ta? Yada Alonso atak yapmayı fazla iyi yapan bir pilot değil ondan Petrow u geçemedi. Böyle anlatımlarla iyi kötü ayrımı yapılmaz Formula 1 de.

    Senin gibiler her tarafta var yanlız Ferrari ci değil yani yanlış anlaşılmasın. Çok dar bakıyorsunuz.

    Değiştirin biraz kendinizi. Şurda daha iyi yorumlar okuyalım. Sadece bir yarış izleyip değerlendirme yapmayın.

    Bazıları var değiştiremezsin nekadar konuşsanda. Ben üstüme düşeni yaparak bir F1 fanı olarak uyarmak istedim. Ne kadar dikkatte alırsınız o rası sizin bileceğiniz birşey.

  88. murat levent avatarı

    1 yarıştamı 🙂 çok komiksin.

  89. murat levent avatarı

    Alonso olmasa şu siteye giren olurmu merak ediyorum. Etiketlemede bile alonso ilk sırada. Site iyi hit alıyor adamın sayesinde.

    Konu yine bir sürü amele sümüklü tarafından zaptedilmiş. Haber nerde kalmış yorum nerde kalmış.

    Renocular bile unutmuş bu adam sayesinde şampiyon olduklarını. Button ne yapmış reno ya, fisi, turulli ne yapmış. Neyse sorun değil 1 sene daha 4-5 incilikle avuturlar kendilerini.

    Aslında mclarenci lerede şunu hatırlatmalı, şimdi aslında Alonso twitter a gidip hiç birinizi sklmediğini yazmalı değilmi. Tıpkı sizin mükemmel pilotunuz gibi.

    Güneş balçıkla sıvanmıyor, istediğiniz kadar yırtın kendinizi. Yırtıldığınızla kalırsınız..

  90. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    ben başka gül koklamam arkadaş… dönse de dönmese de raikkonenciyim:)

  91. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    öyli bir geçiş varmı? varsa link ver görelim. gerçekten hızlı bir arabayla geçmek nasıl geçmek oluyor acaba. önemli olan güç anlamında üstün olmadığın arabayla geçmektir. ki geçtiği yarış sayısıda 2 diye hatırlıyorum. oldu ki 2006 da kaç kere geçtiğinide ben sayamadım, ona bakarsan alonso 2006da raikkoneni rakip olarak bile görmemişti alonso

  92. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    schumiyi japonya r130da geçen yada macaristanda yağmurlu havada dıştan geçen babandı galiba. bunlar sadece 2 örnek.

  93. FAster Inside avatarı

    Gene bi alonso haberi ve tavan yapmış mesaj sayısı, her zamanki gibi, ne çok seveni var bu alonsonun, naptında bu insanlara bu kadar sevdirdin kendini :))))

  94. 05Alonso| SF' F150th 	 avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    T.Sato olayı hariç iyidir 2007:)

  95. işin kötü tarafı jetman de eski Kimi ci 🙂

  96. Alonso'nun en iyi sezonu 2007 dir benim nazarımda..

  97. 05Alonso| SF' F150th 	 avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    İyi yapmışsın Ahmet kardeş jetman ile beraber 2 Rossberg taraftarı oldu herhalde:)

    Saygılar

  98. 05Alonso| SF' F150th 	 avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Belirttiğim gibi ya 2005 yada 2006 dedim. Net 2005 söylememişim 🙂

    Ayrıca Raikkonen'i geçti demedim Alonso'yu o anda pistte bulunan herhangi bir pilot..

  99. Diğer tarafada yazdım
    Raikkonen yarışmıyor, herif gelmiyor, bundan sonra Rosberg'i destekliyorum 🙂 Rosberg nickini görürseniz merak etmeyin yabancı değil benim 🙂

  100. 05Alonso| SF' F150th 	 avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Ahmet Kara kardeşim sen sen ol Rossberg nickin ile yazma. Ahmet Kara bildiğim kadarı ile daha bir Raikkonen'ci 🙂

  101. Haberi iyi okusaydın yada yarışı iyi takip etseydin sağ arka süspansiyonunun kırıldığını bilirdin, ordan burdan kulaktan duyma bilgilerle gelme bana 🙂

  102. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Düz yolda spin attı ve atak fırsatı vermekten böylece kurtuldu.İyi numaraydı.Yeni nikin hayırlı olsun.Parasız veriyorlar değil mi?:):)

  103. Takım Schumi'ye atak yaparsan Rosberg sorun çıkarmayacak dedi, Rosberg o yarışta atak fırsatı verdimi? Hayır 🙂

  104. aha bundan sonra göreceksin, iyi takip et beni 🙂

  105. 2005 mi? o sezon Raikkonen'in Alonso'yu leblebi çekirdek gibi kaç kere geçtiğini hatırlıyomusunuz? o sezon Alonso ile Raikkonen 7 şer galibiyetleri aldı, ve Raikkonen'nin muhtemel 5 yarış galibiyeti dayanıklılık sorunları yüzünden Alonso'ya gitmiştir, iyi hatırlayın 🙂 Bunlar bi yana bana Alonso'nun kaç geçişini sayabiliyosunuz Allah aşkına? Kendimizi kandırmayalım..

  106. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Rossberg sahte nikiyle ortalığı karıştıran biri daha..Yazdığı yorumdan tam 5 dakika önce siteye üye oluyor ve soluğu Alonso haberinde alıyor.Halbuki gerçek rosberg taraftarı olsa Jerezde hayal kırıklığı yaşamış olan Rosberg haberlerinde boy gösterirdi..Rosberg 3 gündür feryat ediyor tınlayan yok.Tabi Alonso haberi varken Rosbergi kim ne yapsın.Nickte rosberg yazsa da Alonso haberi önemlidir..

  107. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Atak yerken iyimser davranan bir rosbergci eksikti oda geldi.Şimdi sıra trulli chandok taraftarlarında.Haydi beyler trulliciler buemiciler nerdesiniz.Geç kalmayın sayfa kapanacak.

  108. 05Alonso| SF' F150th 	 avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Demek ki geçiş yapacak fırsat ı yokmuş 🙂

    Ama en çok geçiş yaptığı seneler 2005-06 galiba. 2007'de de biraz agresifti.

  109. Alonso senin için bişey değişmeyecek yani, zaten geçiş yapamıyordun :)) Cidden Alonso yu 8 senedir seyrediyorum gerçekten yaptığı geçiş sayısı iki elin parmaklarını geçmez heralde..

  110. Şimdi doğruları yazalım bilmeyenlerde öğrensin.
    1-2009 yılında Abu dhabi de kaç geçiş oldu
    2-2010 yılında Abu dhabi de kaç geçiş oldu
    3-Abu Dhabi'de hamilton yeni lastiklerle Kubica'yı neden geçemedi.
    4-Malezyada 25 tur Sutil'i neden geçemedi
    5-Monza'da geçiş yaparken neler yaşandı
    6-Singapur'da geçiş yaparken neler yaşandı
    7-Brazilya -Kore 2010 yarışlarında neler yaşandı.F duct çalışmıyor derken,takım hayır çok iyi çalışıyor deyince tepkisi ne oldu.
    8-Alonso ne zaman arkasında gelse pist dışına çıktı,ne zaman yakalamaya çalışsa lastikleri bitti.
    9-Barcelona'da neler yaşandı.
    10-Monaco'da kaç kişiyi geçti? (sıfır) neden pite alındı?ona rağmen sadece 1 sıra önde tamamlayabildi.
    11-Valencia'da SC hariç kimi geçti
    12-İddaa ediyorum,bu sene herkes 2 pit yaparken hamilton 3 yapacak.Bunun nedeni agresiflik değil,sürüş stilini adapte edememek olacak.
    13-Martin değilmiydi Abu dhabide geçiş imkansız diyen?
    14-İki yarış yağmurda geçiş yapında geçiş kralı ilan edilen pilot sonraki 16 yarışta toplasan 15 geçiş yapmadı.Yağmur adam ilan edildi,Korede öyle olmadığı görüldü.
    15-Malezya gibi bir pistte neden 20 tur Sutil'i geçemedi?
    16-Burda zaten arkadaki aracın atak yapabilmesi için,öndekinin lastiklerinin daha fazla aşınmış olması gerekir.Yoksa 1sn nin altına inmedikçe zaten bu kaant kullanılmayacka.Yani bak o alana geldik kanat aç diye birşey olmayacak.olursa bile Öndeki pilot KERS le savunma yapabilir.
    17-Artık bu sporu Alonso haberine laf atayım,hamilton haberine laf atayım haline getirmeyelim.Konuyu yorumlayalım.
    18-Madem Petrov'u geçemedi kötü pilot,sizin pilotunuzu geçti ya bu sene hamilton Alonso yu sadece bir kere Canada'da geçti.Alonso'da orda zaten iki kere geçmişti.Bunları Kore ve Brazilyadada tekrarları.Demekki sizin pilotunuz Petrov'dan kötüymüş.
    19-Biz 40 tur bekledik,,ama 17 puan farktan şampiyonluk vermedik.60 tur öndekilere birşey olsun ilk beşe girelim demedik.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/19065-alonso-2011-de-gecis-yine-zor-olacak.html#ixzz1DxCiwGMx

    ANTİ ALONSOCULAR YİNE SAHNE ALMIŞLAR.
    ''FERNANDO''İSİMLİ ARKADAŞ ELİNE SAĞLIK ÖYLE GÜZEL YAZMIŞSIN Kİ DUYGULARIMA TERCÜMAN OLMUŞSUN.

    şimdi cevapları bekleyelim..

    bakalım o sürekli bilmem kim dergisin bilmem ne sayfası şeklinde kaynakça gösteren Mc larencılar nasıl bir cevap verecekler

    bekliyoruz sevgili karaoğlan carl lewis miydi nasıl hitap ediyordunuz.
    ona ne oldu.hani hep uçup kaçıp geçiyordu falan halleri.oda bir sarı aracın arkasında YENİ LASTİKLERLE…

    anladınız siz onu.

  111. Altındaki arabayada bakacan Renault işte

  112. 05Alonso| SF' F150th 	 avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Ulan Alonso sen nelere sebebiyet veriyorsun yahu!
    Bulamassınız bu adam gibisni yatıp kalkın şükredin yoksa boşlukta kaybolurdunuz :))

    Saygılar

  113. sene sonunda ALONSO ŞAMPİYON. reno takımlarda 2 veya 3. bak görürsün

  114. 2008-2009dada reno ALONSO ya verseydi neder veremdi

  115. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Senenin sonunda görüşelim santander ok yaz bi kenara

  116. 2008-2009 da da vereydi şu Alonso Renoyo neden veremedi ?

  117. 2008-2009 da da vereydi şu Alonso Renoyo neden veremedi ?

  118. amaçları başarısızlıklarını kapatmak.bunların hepsi böyle patronundan taraftarına kadar.bu sene ALONSO ŞAMPİYON olur. weber 2. vettel3. button4. hsamilton 7 veya8 olur. mclaren 4. veya 5. olur. bak görürüsün

  119. saçma konuşma o zaman.ALONSO olmasa ne 2005de ne 2006da rena şampiyon olamazdı. istersen aç yarış sonuçlarına bak.fisikellaya kalsa veya fisikella ayarında bi pilota kalsa en iyi 2.olurdu reno. tamam mı

  120. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mclaren jerezden mutsuz ayrıldı haberine rağbet edemeyen mclarenciler tam kadro buradalar.Eksiği yok ama fazlası var.Teselliyi burada buluyorlar.Acı dindirme merkezi gibi

  121. Onamı canını sıkıyorsun dost İkisini Renault verdiyse üçüncüsünüde Renault aldı elinden

  122. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Alonso Koşarak yarışmadı herhalde dimi Santander

  123. sanki birileri birden fazla nick alıp kendisiyle yazışıyor.

    sıyırmanın en nadide belirtisi.

  124. renomu ALONSO ya 2 şampiyonluık verdi yoksa ALONSO mu renoya 2 şampiyonluk getridi

  125. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Ferrariye gitsin bi şey dediğimiz yok ama bari arkadan konuşma o konuştuğu takım RENAULT ''bugüne kadar yarıştığım en iyi takım FERRARİ'' ''biziim amacımız Renolarla yarışmak değil üstlerde mücadele etmek'' RENAULT 2 şampiyonluk verdi ben bunları kaldıramıyorum Alonsoya yakışmadı sevdiğim tek takımın unutulmaz ismiydi ama benim gözümde bitti alonso yolu açık olsun Başarılar dilerim alonsoya
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  126. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    ULAŞ sana cevap vermem bilir sin seni kaybedemem dostum olarak boş ver sen

  127. bu adam ne dese suc oluyor hadi mclarenci arkadaşlar geçmişten dolayı sevmeye bılır ya renaultcu arkadaşlar bilgin abi ne oluyor nefretin yüzünden doğruları söylemiyorsun.bu adam sizi şampıyon yapmadımı. iş fısıye kalsaydı olabilirmiydiniz acaba. tmm arac önemli reno cok ii arac yapmıstı ama alonsonunda hakkını verin.

  128. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    eh alonso sende alem adammışsın ya
    ne yaptın bak Petrov dedin alonsocuları travma etkisine soktun
    oldumu bu şimdi 🙂

  129. Mclarencı arkadaşlar bence büyük avantaj elde ettikleri britanyadan sonra araçlarının nasıl geriye gittiğini,pistte duramayan Button ve Hamilton'u göz önünde bulundurara saldırmalı..

  130. Ah Alonso biliyorum agresif sürüş mizacına ters ancak Petrov'u kaza raddesine gelene kadar zorlasan hatta araca kaba tabirle patadanak dalsaydın bunlar konuşulamazdı.Ya da en azından Rubens sana dalarken ne kadar konuşulduysa o kadar konuşulurdu.

  131. bu sene deyil bi daha hiç şampion olamicak hamileton 😀

  132. evet 40 tur petrovu geçemedik ama bu sene 1 tur bile hamilton bizi geçemekecek

  133. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Her zaman derim Önemli olan zoru başarmaktır
    İmkansız diye bir şey yoktur İmkansız sadece ZAMAN dır

  134. Yok -ben yakıt tasarrufu yaparken,oda beni geçmeyecek!!geçmeyecek değilmi!!! kuralının gelmesini istediğini anlatmış bence.Upssss!Onu diyen Alonso değildiki>?Kimdi ya?

  135. abu dabi'deki el hareketinin anlamı da oymuş.
    diaz petrova telsizin çalışmıyor mu demek istemiş.
    40 tur reno aracını izleyince kendini de eskisi gibi renoda sanmış, petrovdan telsiz aracılığıyla yol istemek istemiş. takımları karıştırdığını sonradan anlamış.

    ama tabi şampiyonluk mücadelesi heyecanı içinde bu tarz ufak hatalar olabilir.

  136. geçiş yaparken yarış dışı kalan,sc yi kasıtlı geçenlerinde F1de yeri yoktur.Bu senede şampiyon olamayacak.İddaa ediyorum %100 eminim.2008 dekik şansıyla gelen şampiyonlukla kalacak.

  137. Singapur 2010,Monza 2010
    Kore 2010,Brezilya 2010
    Barcelona 2010,Valencia 2010 😛

    siz anca SC geçersiniz.

  138. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Sen benimi takip ediyon hayırdır bi burası yok RENAULT kendi resmi sitesine bir bak istersen iyi inncelememişin ben takımcıyım pilotcu değil bunu bil her şeyde vardır bi hayır biz gösteriş için geçmiş olsun dileyenlerden değiliz biz gerçek RENAULT f1 taraftarıyız gizlimiz saklımızda yoktur sen cok fazla kaptırma alonso rüzgarına kendini bi anda ters esiyor haberin olsun bende senin gibi kaptırdım kendimi bi baktımki takımım geride kalmış bir elimden o tutuyor Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  139. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    yani alonso diyorki 2011 de geçiş yapamazsam kusura kalmayın ben söylemiştim.bahaneye zemin hazır şu anda. geçiş yapamayınca diceklerki alonso söylemişti bunları way be filan. tur bindirmeyi bile doğru dürüst yapamıyor bakınız canada ve monaco. normaldir böyle konuşmalar.

  140. sen her zaman hjaklı çıktın.yine haklı cıkcaksın.geçiş zorda olsa sen herkezi geçeceksin.çünkü sen FERRRNANNNNDOOOOOO ALOOONNNNSOOOOOOOOO sun

  141. alonso geçiş için telsizden massaya yapılan gibi 'felipe fernando is faster than you' bunu her pilotamı uygulansın istiyor , anlamış değilim. zaten bir araç diğerinden 1 sn daha hızlıysa ve de geçemiyorsa o pilotun f1 yeri yoktur…

  142. onu ben sana içirticem sen canını sıkma.senin için varsa yoksa lewis değilmi.başka kimseye saygınız yok.adam ortamı geriyor ve ondan da zevk alıyorsunuz.çünkü sizin için lewis en önemli şey.benim için ise Alonso'nun tırnağının ucu kadar önemli değil hiç bir anlamda.

    Onun için ortamı germeyin,insanların canını sıkmayın.Soda stokclarınızda harcamayın.Bu sezon çok ihtiyacınız olacak sonra geçen seneki gibi hırsınızı direksiyonlardan alırsınız.Ben anlamıyorum araştırdım soruşturdum,lewis'in canı Barcelonada yarış dışı kalmak istememiş.Üzülmüş.Ben Alonso evinde podyuma çıktı diye oda onun bir taraftarı olarak sevinir sanmıştım.İlginç iiiintresanttooo =)

  143. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kubicaya 1 kere bile geçmiş olsun diyemeyip kendini sonuna kadar RENAULT F1 TEAM diye gösteren kişi.Provakatörlerin kılık değiştirmiş ve gizlenmiş hali bu olsa gerek..

  144. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bilgin, Alonso'ya kinin bittiyse biraz da takımın ve yoğun bakımdaki pilotunun haberleriyle ilgilen.Haberin bile yoktur Kubica^'dan .Ama maşallah Alonso haberine makineli tüfek gibisin.

  145. Birkaç provakatör yüzünden sayfa yine kapanacak.Ya sabır..Zaten son yıllarda geçişi zorlaştırma adına bir sürü yenilikler yapmışlardı.Ör:Ön kanat…Bu demecin neresi yanlış ki.2010 yılının şampiyonu kaç kişi geçmiş de şampiyon olabilmiş.Takmışsınız abu dhabiye.

  146. Yavuz Balcı avatarı

    yavuzbalci2005@hotmail.com

    buradan konuşabiliriz. uygun olduğumda denk gelirsek her zaman herkesin başımın üstünde yeri var.facebook-twitter ( ne bileyim bana saçma geliyor 🙂 )falan dersen onları kullanmıyorum.

  147. gaz var heralde, soda iç arkadaşım için açılır

  148. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    HELAL SANA BEEEE YAVUZ BALCI seninle irtibata gecelim tanışmak isterim senınle

  149. Yavuz Balcı avatarı

    ben sadece gülüyorum bunlara. hezeyan içindeler maalesef. aşağıda McLarenci arkadaşlara cevap yazsalar eyw da. Renault – Lewis ilişkisi kurmaya anlam veremedim :)) ama unuttukları şu var. bugün alonsoyu sevdilerse Reanult sayesinde sevdiler. maalesef bunu hem pilotları hemde kendileri unutmuşlar.

  150. Gazetta dello Sport'a konuşan Alonso: "Önünüzdeki araç sizden sadece 0,1 saniye yavaşsa, hareketli kanat yeterli kalmaz.1-2 saniye yavaş olan bir aracı geçmede yardımcı olabilir. Belki de kuralın amacı, çok yavaş bir aracı geçmenin imkânsız olduğu yarışlarda geçiş hamleleri desteklemektir

    arka kanattaki yeni düzenlemeler hareketli ön kanat gibi vasat kalıcak gözüküyor bu sözlerden

  151. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Yavuz balcı sen sinirlenme kardeşim sen anladın ya o yeter

  152. Kırk tur beklemek,17 puanlık avantajdan şampiyonluğu vermekten daha az acıtıyor.

    Birde altmışbir (61) tur ya öndekilere birşey olurda ilk 6 (altı) ye girerde şampiyon oluruz diye beklemek var.Beklediler ama olmadı.Bu senede hamilton şampiyon olamayacak.Bışuna umutlanmayın.

  153. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaş sonuna kadar Renault F1 Team yazıyor siz hala Hamiltonu karıştırıyorsunuz :))) ayıp be kardeşim ayıp.

  154. diaz olayın olumsuz tarafını görüyor.

    ama birde bunun ona kattığı tecrübeyi hesaba katmalı.

    40 (kırk) tur, şampiyonluğun ilan edileceği son yarışta bir "çaylak" arkasında, telsizden gelen "yapabileceklerini biliyoruz, sana güveniyoruz" destek mesajlarına katlanabilmiş bir pilot olarak hatırı sayılır bir tecrübeyi hanesine yazdırmıştır.

    diazın telsiz mesajlarına vermiş olabileceği olası yanıtları da herkes tahmin edebiliyordur.

  155. ayrıca virajın başında araçlar yer değiştirirse arkada kalan araçta bu hakkı kullanabiliyormu

    ve diyelimki 3 araç arka arkaya,en arkadaki aracı geçti, diğer aracın arkasına geldi, 600 metre içinde kanat sürekli açık kalabiliyormu, yani aynı momentumla 2. aracıda geçerse ne olacak ?

    ayrıca birde not ekleyeyim, bu kural en çok geride kalan güçlü takımların alt sıralardaki rakiplerini geçmeye yarayacaktır. bu sebeple faydalı olabilir. ancak güçlü rakipler birbirini sadece bu mekanizma ile geçemez diye düşünmekteyim.

    mesela alonso monza da button dan düzlükte 25 km daha hızlı olmasına rağmen yarışın yarısında geçememiştir. demekki düzlük hızı herşey değildir.

    bu yıl çok geçiş olacak bence, sebebi lastikler olucak, çünkü ne zaman ne şekilde aşınacakları hiç belli olmuyor, bir yanlış frende lastikleri eritme ihtimali var. lastiklere en iyi davranan araç, en hızlı olmasa bile şampiyon olabilir.

  156. Şimdi doğruları yazalım bilmeyenlerde öğrensin.
    1-2009 yılında Abu dhabi de kaç geçiş oldu
    2-2010 yılında Abu dhabi de kaç geçiş oldu
    3-Abu Dhabi'de hamilton yeni lastiklerle Kubica'yı neden geçemedi.
    4-Malezyada 25 tur Sutil'i neden geçemedi
    5-Monza'da geçiş yaparken neler yaşandı
    6-Singapur'da geçiş yaparken neler yaşandı
    7-Brazilya -Kore 2010 yarışlarında neler yaşandı.F duct çalışmıyor derken,takım hayır çok iyi çalışıyor deyince tepkisi ne oldu.
    8-Alonso ne zaman arkasında gelse pist dışına çıktı,ne zaman yakalamaya çalışsa lastikleri bitti.
    9-Barcelona'da neler yaşandı.
    10-Monaco'da kaç kişiyi geçti? (sıfır) neden pite alındı?ona rağmen sadece 1 sıra önde tamamlayabildi.
    11-Valencia'da SC hariç kimi geçti
    12-İddaa ediyorum,bu sene herkes 2 pit yaparken hamilton 3 yapacak.Bunun nedeni agresiflik değil,sürüş stilini adapte edememek olacak.
    13-Martin değilmiydi Abu dhabide geçiş imkansız diyen?
    14-İki yarış yağmurda geçiş yapında geçiş kralı ilan edilen pilot sonraki 16 yarışta toplasan 15 geçiş yapmadı.Yağmur adam ilan edildi,Korede öyle olmadığı görüldü.
    15-Malezya gibi bir pistte neden 20 tur Sutil'i geçemedi?
    16-Burda zaten arkadaki aracın atak yapabilmesi için,öndekinin lastiklerinin daha fazla aşınmış olması gerekir.Yoksa 1sn nin altına inmedikçe zaten bu kaant kullanılmayacka.Yani bak o alana geldik kanat aç diye birşey olmayacak.olursa bile Öndeki pilot KERS le savunma yapabilir.
    17-Artık bu sporu Alonso haberine laf atayım,hamilton haberine laf atayım haline getirmeyelim.Konuyu yorumlayalım.
    18-Madem Petrov'u geçemedi kötü pilot,sizin pilotunuzu geçti ya bu sene hamilton Alonso yu sadece bir kere Canada'da geçti.Alonso'da orda zaten iki kere geçmişti.Bunları Kore ve Brazilyadada tekrarları.Demekki sizin pilotunuz Petrov'dan kötüymüş.
    19-Biz 40 tur bekledik,,ama 17 puan farktan şampiyonluk vermedik.60 tur öndekilere birşey olsun ilk beşe girelim demedik.

  157. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Fernando doğruları öğrenmek istiyorsan doğru bir şekilde soru sor
    soru:2010 abu dhabide alonso kaç kişi geçti ? doğruları bilelim bizde

  158. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bilgin arkadaş, sonuna kadar renault f1 diyorsun ama maşallah reno ve kubica haberleri altında esamen bile okunmuyor.Gizli bir Alonso hayranısın.
    Sana göre hızlı olan araç öndekini her yerde her koşulda geçer öyle mi? Singapurda monakoda vs.vs.Bu örnek neden zoruna gitti anlamadım..

  159. Şimdi doğruları yazalım bilmeyenlerde öğrensin.
    1-2009 yılında Abu dhabi de kaç geçiş oldu
    2-2010 yılında Abu dhabi de kaç geçiş oldu

  160. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Nebuchadnezzar örnek verecekse tur bindirdiği aracları soylesin 1-2sn yavas olan aracları soylesin petrov yavaşdı madem kactur nıye gecemedi konuyu sen başka yere cekme biz verdiği örneğin yalnış olduğunu söyledik Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  161. d şıkkı hiçbiri 🙂

  162. alonso petrovu sen geçemeyeceksinde ben mi geçicem

  163. arka kanat kuralından boşluk var sanki örneğin a aracı b aracını geçecek.a aracı arka kanadını çalıştırıp b aracını geçebilir ve b aracı çalıştırmaz.peki b aracının önündede c aracı varsa b aracıda c aracını geçmek isterse.yani 3 araç aynı viraja tampon tampona girerse kim geçiş için arka kanadını kullanma hakkına sahip olacak bilgisi olan varmı

  164. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dengesiz yorumlar yine resmigeçit yapmaya başlamış.F1 le doğru dürüst ilgilenmeyip Bu tür resmigeçitleri kaçırmayanlar var.
    Alonso Petrov'u suçlamıyor.Sadece o durumu örnek veriyor.Hamiltonun brezilyada hulkenbergin arkasında kaldığı zaman ettiği feryatlardan da bahsedebilirdi.

  165. Gizem Aydın avatarı

    o zaman işi son yarışa bırakmak yerine garantiye alsaymış. at hemen suçu petrova. 7 puan da ekstran var zaten. hala suçla adamcağızı.

  166. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    linkteki geçişte schumi'nin aracı, alonso'nun aracından tur başına 1 saniyeden daha yavaştı. Zaten Alonso'nun yukarıdaki aıklamasını doğruluyor. 0.1 saniye yavaş olsa orda dışarıdan geçemezdi.

  167. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    birde petrovu örnek göstermiş petrovu gecse şampiyonmu olacakmış o gecen senenin başında ettiği kelimeler hala aklımdan gitmiyorr ferrarilerin renoları gecememesi bizim amacımız renolarla yarışmak değil üstlerde mücadele etmek RENAULT F1 TEAM den bahsediyoruz alonso seni 2yıl üst üste şampiyon yapan RENAULT daha yazılacak cok şey varda neyse… Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  168. güzel geçiş, heyecanlı yarış olmuştu

  169. Alonso'da hemen hemen benim gibi düşünmüş bu uygulamalar ancak ters grid diziliminde işe yarar

  170. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Alnsonun yorumunu görünce hemen aklıma bir travma etkisi olabileceği geldi

  171. 0.1 saniye farkla yavaş olan aracıda geçebilmeyi yeteneğinle sen yapacaksın, artık onada bir şey yapamaz adamlar. Ben umutluyum bu yeni sistemden dolayı.

  172. alonso için her zaman zor olan bir durum zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir