Kubica Şampiyonluk Söylentilerini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, takımı BMW Sauber’in bu sene şampiyonluk mücadelesi, verebileceği söylentilerini önemsemedi.

İlk pole pozisyonunu dün Bahreyn’de kazanan Kubica bugün galibiyet kovalayacak ve tepedeki iki takım Ferrari ve Mclaren artık BMW Sauber’i önemli bir tehdit olarak görüyor.

Ancak Kubica takımının şampiyonluk hedeflemediğini, amaçlarının aracı daha da güçlü yapmak olduğunu söyledi.

Kubica "İstikrarlıyız ancak burada en hızlı değiliz çünkü Felipe Massa hafta sonu boyunca bazı iyi performanslar sergiledi. Ancak istikrar ile bazı iyi sonuçlar alabiliriz bu yüzden bu seviyeyi sezonun geri kalanında da korumayı ya da geliştirmeyi umuyoruz."

"Ancak bizim amacımız şampiyonluk mücadelesi değil. Gelişim göstermek, mümkün olduğu kadar çok çalışmak ve mümkün olduğu kadar fazla puan kazanmak." dedi.

Dün pole pozisyonunu kazanmasının ardından Kubica’nın verdiği kilo çok konuşuldu ancak Kubica bunun o kadarda önemli olmadığını düşünüyor.

Kubica "Bence bu çok önemli değildi ve bu biraz medya tarafından abartıldı. Biraz kilo verdim ve bu benim sürüşüme ve tur zamanlarıma yardımcı oluyor ancak bunun geçen seneden daha iyi olmama çok yardımcı olduğunu düşünmüyorum."

"Kış ayı boyunca geçen seneyi tamamen zihnimden çıkardım. Üzücü bir sezondu ve mümkün olduğu kadar iyi şekilde hazırlanmaya çalıştım bu sezon için."

"Ve sonunda takım istediğimi bana verdi ve bu sezona mümkün olduğu kadar en iyi şekilde hazırlanmak için % 100 motivasyonla çalıştım. Kış aylarından bu yana mühendislerim dahil olmak üzere yaptığımız tüm hazırlıklar işe yaradı. Burada sıralamalarda, Malezya’da yarışta iyi performans gösterdik." dedi.

Kubica pole pozisyonundan dolayı mutlu olduğunu söylesede ancak yarışı kazanırsa tam anlamıyla mutlu olacağını söyledi.

Kubica "Bunun çok özel bir an olduğunu düşünmüyorum. Sıralama F1’de çok önemli ancak yarış sonuçtur. Bu yüzden düşük seviyede kalmak ve yarış sonuna kadar beklemek istiyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Kesinlikle yetenekli bir pilot. Umarım BMW den ayrılmayı düşünmez bile. Bu yıl şampiyonluk mücadelesi veremeyeceği açık. Ama BMWnin gelecek yılki amacı şampiyonulğa oynamak. Gelecek yıl şansı var. Çünkü BMW önüne koyduğu bütün hedeflere planladığı gibi ulaştı şimdiye kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir