Pirelli, İlk Yarışlar İçin Lastikleri Açıkladı

yazar:

kategori:

İtalyan üreticinin, testlerdeki şikâyetlerin ardından sezonun başı için muhafazakâr bir seçim yapacağı söyleniyordu ve Pirelli, Bahreyn, Avustralya, Malezya ve Çin için sert lastiklerin yanında opsiyon olarak yumuşak lastikleri tercih etti.

Pirelli: “Bu karar, yüksek tutunma sağlayan ve birçok çeşit hızda virajları olan Orta ve Uzak Asya’daki pist karakterlerine ve yüksek olması beklenen pist ve ortam sıcaklığına göre verilmiştir.”

Pirelli, her yarış için iki pitin gerekeceğini tahmin ediyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Hem resmi hem de özel testlerde topladığımız değerli veriler, sert ve yumuşak lastiklerimizin hem pilotlar hem de izleyiciler için en iyi seçim olduğunu gösterdi. Bu yüzden başarılı bir ilk yarış çıkarıp Orta ve Uzak Asya’daki dört müsabakada harika bir gösteri ortaya koymayı dört gözle bekliyoruz.”

“Şimdiye kadar takımlarla harika bir işbirliğinin keyfini yaşadık ve gelecek dört yarış için lastiklerin artık biliniyor olması eminin sezon başı için düşünülen gelişimlere odaklanmada yardımcı olacaktır”


Yorumlar

  1. Bu yıl en kritik nokta lastiklerine iyi davranan araçlar olacak,pirelli lastikleri takım ve pilot lar taafından henüz tam manasıyla anlaşılamadı,Lastikler tam bir bilinmeyen ve piyango gibi bir şey.

  2. hamilton ve vettel gümletir lastikleri çok zorluyorlar çünkü 🙂

  3. Lastikleri pilotların tanıdığını söylemek bence çok iyimser davranmak demektir…Pilotlar lastikleri en sakin anlarında yani testlerde kullanıyolar,yarış herzaman farklıdır,ve 2 pit bence hayal şu tabloya göre,bridgestone bunu başardı ama sert hamur iyi bir pilotun elinde nerdeyse tüm yarışı bile çıkartabilecek kaliteye sahipti,ben eminim ki enaz 1 pit zorunluluğu kuralı olmasa birçok piloy sert hamurla yarışı tamamlama yolunu denerdi,bundan dolayı sürpizlerle karşılaşabiliriz,benim fikrim enaz 3pit yarış başı…

  4. İlk yarışlarda birkaç yumuşak pirelli gümlerse ozaman görürüm ben sizin bu şovunuzu!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir