Villeneuve: Sauber "Sus ve Sür" Diyordu

yazar:

kategori:

Kariyerine başladığı ve 1997’de şampiyon olduğu Williams’ı değerlendiren Villeneuve “Williams’ı seviyordum çünkü orada iyi bir atmosfer vardı. Ancak bu normaldi, çünkü öndeydik. Araçta çalışma konusunda serbesttim ve politik sorunlar yoktu.” dedi.

Williams’tan sonra geçtiği BAR hakkında konuşan Villeneuve “BAR’da araç üstünde çok serbesttim ancak kontrol edilemeyen çok fazla politik sorun vardı.”

“Bir senenin ardından sanki 5 senedir aralıksız çalışıyormuşum gibi hissettim. Oldukça yorucuydu.” dedi.

Son senesini geçirdiği Sauber’i değerlendirirken ise “Williams’ın aksine Sauber’de ise ‘Kes sesini ve sür. Aracı tasarlamanı istemiyoruz!’ diyorlardı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Hayır gerekmezdi, çünkü button'un aracı yasal değildi, FIA her zamanki gibi birinci sırada kim gidiyorsa onun yanında oldu. Diğer araçlar da çift katmanlı difüzöre geçtikten sonra ne oldu senin şampiyona hocam? O kadar süper adamsa geçen sene nerelerdeydi?

  2. J3 levellingdust avatarı
    J3 levellingdust

    hala button un şampiyonluğunu kabül edemeyenler var galiba gerçekten tek sebep araçın hızlı olması olsaydı vettelin şampiyonluğu çok önceden ilan etmiş olması gerekmez miydi

  3. villeneuve'ün şansı williamstan ayrıldıktan sonra iyi gitmemiştir ancak aldığı şampiyonluk ve başarısı asla küçümsenemez. arabaların daha çok araba olduğu dönemde henüz 2. senesinde şampiyon olmuş ve ilk senesinde şampiyonluk mücadelesinde yer almıştır. hatta hamilton gelene kadar yanlış hatırlamıyorsam en iyi çaylak oydu (ilk yılında başardıkları açısından). ama şampiyon olduğu williamstan ayrıldıktan sonra başlayan düşüş büyük hızla devam etmiştir. buna diyecek bir şey yok.

  4. Şampiyon olduktan sonraki yıllarda 1 tur bile lider gidemeyen biriyle(Jacques Villeneuve), şampiyon olduktan sonra takım değiştirip o takımda 2 "harika" galibiyet kazanan birini aynı kefeye koymamak gerekir bence.

  5. Bu adam ve button gibi sürücüler şampiyon ünvanına sahip olduğu için şampiyonanın sadece çok hızlı arabaya sahip olma yarışı olduğunu düşünüyorum.

  6. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sauber 'sus ve sür' demişse eğer michael schumacher'in bu takımda olduğunu düşünemiyorum 😀 schumacher takımla birlikte çalışan adam aracı geliştiren adam. 1 sezon bitmeden takımda ayrılırdı kesin 😀

  7. Villeneuve aklını kullanabilseydi williamsdan ayrılmazdı ve f1 bırakmasından yıllar sonra bile boş boş konuşmazdı…

  8. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    bu söylediklerin şampiyon olduktan sonra nasıl bir düşüş yaşadığını da gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir