Bahreyn'deki GP2 Yarışı İptal Edildi

yazar:

kategori:

Ölümle sonuçlanan olayların ardından polis kuvvetleri, Namana’daki birliklerine giren protestocuları dışarıya çıkarmak için harekete geçti. Yarış organizatörlerine de GP2 yarışını iptal etmekten başka bir seçenek kalmadı.

Perşembe programının Cuma’ya ertelendiğinin açıklanmasından kısa süre sonra GP2 yetkilileri, yerel motor sporları federasyonunun isteği üzerine etkinliğin tamamen iptal edildiğini belirtti.

GP2 organizatörlerinden gelen bildiri: “Bahreyn’deki mevcut olayların ardından Bahreyn Motor Sporları Federasyonu’nun talebi üzerine, bu hafta Bahreyn Uluslararası Pisti’nde yapılması planlanan toplantının geri kalanının, olağanüstü hal nedeniyle iptali kararlaştırılmıştır”

GP2 Asya Serisi’nin Bahreyn ayağının iptali, Formula 1’in sezon öncesi testleri ve sezon açılışı yarışı için şüpheleri daha da arttırdı.

F1 takımları, 3-6 Mart tarihlerinde Bahreyn’de teste çıkacak; yarış ise bir hafta sonra 13 Mart’ta.

Bernie Ecclestone ve Jean Todt, konu hakkında endişelerini dile getirmişti. FIa Başkanı Todt, bir hamle yapmadan önce GP2 serisinde neler olacağını görmeyi beklediklerini belirtmişti.

Bahreyn’deki F1 sezon öncesi testleri hakkında kararın, Cuma günü verilmesi bekleniyor.


Yorumlar

  1. Erkan ALPASLAN avatarı
    Erkan ALPASLAN

    Bu yarış iptal olur f1 organizatörleri iptal etmeseler bile pilotların birçoğu can güvenliği tehlikesinden dolayı Bahreyn e gitmez. Bu arada çok güzel gelişmeler bunlar , yeni dünya düzeni açısından.

  2. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Bahreyn'de gösteriler yasaklandı, ordunun kontrolü artırıldı
    Hükümet karşıtı protestocularla polis arasında çatışmalara sahne olan Bahreyn'de gösteriler yasaklandı. Bahreyn İçişleri Bakanlığı her türlü sert önlemin alınacağı uyarısında bulundu.
    Güncelleme:17 Şubat 2011 14:40
    Bahreyn ordusundan çok daha sıkı önlemler alması istendi. Başkent Manama'da polisin hükümet karşıtı protestoculara müdahalesiyle başlayan çatışmalarda en az 3 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

    Bahreyn İçişleri Bakanlığı ordunun güvenliği sağlamak için her türlü sert önlemi alacağını açıkladı.

    Devlet televizyonundan yapılan açıklamada ordu birliklerinin Manama'da kilit noktaları kontrolü altına aldığı kaydedildi.

  3. Bizim pist takvimden düşmesin gibi bi arzum yok, gidip izleyecek değilim ama simülatörde sürerken 8. virajdan geçerken aldığım zevki bi tek spa eau rouge'dan alıyorum. FIA'nın yerinde olsam sırf bu 8. viraj yüzünden takvimde tutardım istanbul parkı.

  4. 231 kişi yaranlanmış, ölmemiş. 231 kişi ölmüş olsa ne krallık kalır ne devler orda. BM doğrudan el atar.

  5. planlı bir yarışı iptal etmek, ya da plansız bir pisti alelacele takvime almak hiç de kolay değil. bahreyn, iptal ederse parasını rahatlıkla ödeyecek güce sahip, hatta bilet paralarını bile tastamam öder. ama esas kaybedecekleri şey, f1 olur, f1 bu ülkeye bir daha uğramaz. yarışı iptal etmek, krallıkla yönetilen ülkenin ayaklanmaya karşı otoritesini sarsacaktır bu bir. ikincisi iptal etme sonucu kaybedeceği prestij zararını göze alamaz. olaylar her ne kadar istenmeyen bir yönde ilerlese de, krallık elinden geleni yapar, güvenliği sağlar ve yarış düzenlenir bence.

  6. murat levent avatarı

    Satılan biletleri düşünen yok, şurda burda yapılsın diyorsunuz. Bu yarış burda yapılır, ama şimdi olmaz 5 ay sonra olur o ayrı.

  7. 231 kişi çok ya Allah rahmet eylesin 🙁

  8. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Görgü tanıkları, Bahreynli polislerin dün gece yarısından sonra Manama'nın merkezinde bulunan İnci Meydanı'nda kamp kuran göstericilere saldırdığını ve onları dağıttığını belirtti.

    Yaklaşık 100 zırhlı araçla birlikte kent merkezine giren güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında bazı göstericilerin meydandaki çadırlarda uyumakta oldukları ifade edildi.

    Bahreyn Sağlık Bakanı, olaylarda 231 kişinin de öldüğünü açıkladı. El Cezire, yaralılar arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu bildirdi.
    Manama'da gösteri düzenlenmesini yasaklayan ordu, şehirde kontrolü büyük ölçüde sağladığını açıkladı.

    Olaylar sandığımızdan ciddi,ama olaylar kontrol altına alınmış.

  9. anlaşma bozulup takvimden kalkıcaksa ilk yarışın iptaline razıyım, bizim piste kontenjan açılması lazım bi şekilde =)

  10. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Yapılması gereken çok basit.Dördüncü grup testi Avrupada,yada Katar /Doha'da yapmak.Sezonun ilk yarışı için ise Doha,Imola,Magny Cours,Zandvoort,A1,Fuji… gibi aktif pistlerin birinde yapmak.Bu şu anda karar alınarak yapılabilecek birşey.Hatta 2009 da pek çok pist ortaya çıkmıştı seri bölünürse diye.Benim tercihim Fuji'dir.Ha umarım olaylar bir iki gün içinde diner umarım.Hem insanlar için,hem F1 için.

  11. belki uçuk bir fikir gibi gelebilir ama bence F1 de tehlike altında.Sezon yaklaşmışken yarışın ve testlerin yapılmasıda tehlikeye girecek

  12. ilk yarışı seyredemiycez herhalde!

  13. üst elit kitleye yönelik olduğu ve kral tarafından desteklendiği için f1, göstericiler için muazzam bir hedef. bence tümüyle iptal edilecek ama nazlanıyorlar şimdilik. ezdikleri halktan korktuklarını göstermek istemiyorlar sadece. anladığım kadarıyla kararı yerel motorsporları federasyonu veriyor büyük ölçüde. bakalım f1 organizasyonunun düzenlenmesi, devlet ve halk arasında bir inatlaşmaya dönüşecek mi? asıl soru bu bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir