Lauda: "F1 Bahreyn'den Uzak Durmalı"

yazar:

kategori:

Bild’e konuşan Lauda: “Bu, bir ülkedeki demokrasi ile ilgili bir şey.”

“Bir sporu aniden olayların arasına atmak yanlış olur. Oradan uzak durmalıyız”

GP2 Asya Serisi’nin Bahreyn ayağı iptal edilmişti. İspanyol Dani Clos, kargaşanın otellerinden sadece 20 metre uzaklıkta yaşandığını belirtti.

Clos: “Yarışmayacağımızı öğrendikten sonra bu ülkeden çıkış yolunu düşündük. Ne kadar yakın zamanda olursa o kadar iyi”

Formula 1 takımları, Mart’taki test ve sezonun açılış yarışı için henüz karar vermedi ama FOTA, Cuma günü Barselona’da toplanacak.

Norbert Haug: “Çalışanlarımızın güvenliği önceliklidir”

Perşemne günü konuşan Bernie Ecclestone: “İyi olmadı, değil mi? Durum bugünkü gibi kalırsa cevap hayır. Çarşamba günü itibari ile sessizlik sağlanmazsa, muhtemelen iptal etmek zorunda kalacağımızı düşünüyorum”

“Salı veya Çarşamba günü karar vereceğiz. (Ama) bir seyahat ayarlıyorsanız, hayır derim”

“(Bahreyn’i) sene içinde başka bir zamana alabiliriz.”

Bahreyn Ordusu Perşembe günü televizyonda yaptığı açıklama ile Mana’nı kontrol altına alınmasının hayati önem taşıdığını belirtti.


Yorumlar

  1. ya o bu değil de şu lauda sırf unutulmamak için konuşuyormuş gibime geliyo

  2. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Abu Dhabi olursa,onun zamanı gelince Bahreyn yapılabilir,yada bir pist o tarihe kadar hazırlanabilir.
    Benim tercihim Doha.Gerçekten muhteşem bir pist.
    Bahreyn'e gitmeyi göze almış turistler çok rahatlıkla,Katar yada Abu Dhabi'yi tercih edebilir.Sadece otellerde yer bulmak sıkıntı olabilir.Kaldıki oralar otel kaynıyor.Eh gemilerinde oraya geçmesi en fazla 2 günlük bir kayıp yaratırki daha zaman var.
    Ama Bernie her zamanki gibi davranır.Sezon Avustralyada başlar.Bu arada aşşağıdaki haberde Umut arkadaşımız bir soru sormuş.Şu anda görünen,Barcelona'nın takvimi dolu.Neden bizim yöneteiciler devreye girmiyor?Böyle bir jest,nasıl rahatlatır ülkemizin f1 geleceğini.Hem İstanbulpark'ta lastikleri zorlayan pistlerden.Ayrıca piste giriş 5-10 tl gibi olup seyircilere açılsa bundan daha güzel fırsatmı var.Ama yok işte.Ondan sonra ağlar dururuz.

  3. Bahreyn yerine "Sende yarış yapmayı düşünüyoruz. Hemen hazırlıklarını tamamla." emrini yerine getirebilecek bir pist seçilmeli. GP2 Asya 2011'in ilk yarışlarına ev sahipliği yaptığı için Yas Marina olabilir. Zaten takvimdeki bir sonraki yarış olacağı ve hazırlıkların yapılmakta olduğu Avustralya olabilir. Hazır olmayan bir Avrupa pistinde (İmola gibi mesela) yarış yapılacağını düşünmüyorum. Ya bu arada İspanya'da daha şimdiden 2 yarış olmasa Jerezde yapın işi bitirin diyeceğim ama olmaz sanırım.

  4. Bahreyn zaten açılış yarışı yapılacakbir pist değil,yarış yapılacak bir pist bile değil.

    eskiden olduğu gibi avustralya ile başlamalı, inşallah bizim yarışın tarihi değişmez

  5. FIA bişi düşünüyodur. Arada bi pist olsa iptal edip geçerler ama açılış yarışı olunca dikkatli düşünmek gerekiyor. şov burda başlayacak.

  6. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Peki Abu Dhabi ile yeri değiştirilemezmi?
    Doha'daki Moto GP pistine gidilemezmi?

    Doha pisti yetkilileri,F1 için çok istekli olduklarını söylemişlerdi.Pist hem çok güzel,hem çok modern,geçiş imkanları az değil ve akşam yarışı mümkün.Bunlar zaten Bernie^'nin istekleri değilmiydi.Bahreyn'nin yerine takvime girmesini isteyebileceğiniz türden bir pist.

    Buyrun: http://www.twowheelsblog.com/post/3455/doha-qatar-circuit-by-night (Bahreyn'den güzel değilmi??? )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir