Fernandes'den Proton'a Cevap Gecikmedi

yazar:

kategori:

İki taraf arasındaki söz düellosu devam ederken Lotus Team, Perşembe günü bir bildiri yayımlayıp Tony Fernandes’in 37 Milyon Sterlin istediğini söyleten Proton’a karşı Cuma günü bir açıklama yaptı.

Team Lotus, ismin kullanım lisansının bozulmasından önce Renault’un siyah-altın rengi üzerine çalışmaya başlamasına işaret ederek Kotus Grubu’nun kötü niyetli olduğunu öne sürüyor.

Team Lotus bildirisi: “Gerçeklerle ilgili bir takım hataların olduğu bildiri (Proton bildirisi), en iyi yanıltıcı ve en kötü yalanlardır.”

“Olay, Lotus Racing isminin kullanımı için 1MRT’nin lisansının kanunla aykırı olarak bozulması, Team Lotus Girişimcilik’in haklı sahipliği ve Formula 1’de Team Lotus isminin kullanımı ile ilgilidir”

“Proton’un bildirisi, 1MRT’nin kurucuları ve hissedarları ile ilgili çok olumsuz bir portre çizmek, 1MRT ile Lotus Grubu arasında 21 Mart’ta Londra’da başlayacak olan mahkeme öncesinde gerçeklerin üzerini örtmek amacıyla tasarlanmış bazı noktaları içermektedir”

“Proton, ilk olarak 1MRT’nin lisans anlaşmasındaki ihlâli ortadan kaldırabileceğini ve 2011’de Lotus Racing adını kullanabileceğini belirtmişti. Hepsi yanlış ve ihlâllerin onarılmasının mümkün olmadığına işaret eden anlaşma ile de tamamen çelişiyor.”

“Buna ilave olarak geçmiş bazı medya başlıklarında, Renault F1 takımının, 2011’de siyah ve altın rengi ile yarışma adına 2010 Ağustos’unda çalıştığı yer almıştır; yani 1MRT’ye Lotus Racing adını kullanma lisansının bozulmadan öncesinde.”

“Referans alınan bildiride, Team Lotus ismi için 1MRT’ye belli bir miktar para teklif edildiği, 1MRT hissedarlarının, Proton’dan makul olmayan bedelde bir tazminat istediği öne sürülüyor. Bununla birlikte Proton’un bahsini edemediği şey, 1MRT tarafından görülen tazminatın büyük çoğunluğunun, takımın 2010’da pistteki çabaları ile kazandığı FOM gelirlerinin kaybını telafisidir.”

“1MRT, Proton’dan, 1MRT’nin şasi adını değiştirmesi nedeniyle FOM’dan alacağı ödül miktarının potansiyel kaybına karşılık teminat istemiştir. 1MRT’nin FOM gelirlerini bir tarafa bırakması için görüşülen tazminat bedeli, fazla değildi; işte bu yüzden Proton, dünkü bildirisine bunu dâhil etmemiştir.


Yorumlar

  1. 2 Lotus arasında ben de Team Lotus'un yani Tony Fernandes, Mike Gascoyne ve ekibinin tarafındayım. İsim hakkını çok güzel bir şekilde satın almışlardı zaten, kullanmakta da haklılar. Keşke Proton da sabırsızca, aceleci bir şekilde davranmayıp da 2010 Lotus'unun kaliteli bir takım olmasını bekleyip Team Lotus'a destek olsaydı da sorun çıkarmasaydı.

  2. Ne Protunu yaw Lotus olacaktı

  3. Şuanda Bir tane Protan var o da bu evet İng Renault değil de Lotus Renault oldu hepsi bu şase Renault un Motor Renault un ekipman Renault un Kers Renault un Fabrikanın yerleri Renault un geriye sadece Lotus un bir ismi var sağdece bu

  4. gülüşünü sevdiğimin fernandes'i. Benim bildiğim bir tane lotus var o da şu an team lotus. diğeri ise lotus görünümlü paragöz (bkz petrov) renault. Hani şu singapur skandalını yapan renault.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir